Τα Οκτώ Πραγματάκια (Νοέμβριος 2017)

Το Νοέμβριο είχα βάλει στόχο να κάνω περισσότερα πράγματα, κι αν δεν έχω κάνει τρομερές αλλαγές, νιώθω πως σαν μήνας ήταν γεμάτος και δεν κατάλαβα πώς πέρασε.


1. Λίγες ταινίες και μια σειρά
  
Το Νοέμβριο επιτέλους έπεισα το boyfriend να πάμε ένα σινεμά, κι έτσι είδαμε την καινούργια ταινία του Θωρ που ήταν τόσο καλή όσο λένε όλοι (πλέον κινούνται λίγο περισσότερο στο κωμικό εκεί στη Marvel), αλλά ότι και να κάνει ο Θωρ εμάς θα μας αρέσει πάντα ο Λόκι! Είδα επιτέλους και τη Wonder Woman, έτσι για να τιμήσουμε και τη DC που κάνει φιλότιμες προσπάθειες, μου άρεσε, πέρασα καλά, αλλά δεν βιάστηκα να δω τη Justice Leage (που αυτή ήταν ο λόγος βασικά που αποφάσισα να δω επιτέλους και τη Wonder Woman!) Είδα και τον Καζαντζάκη στον κινηματογράφο, που ναι μεν πέρασα καλά, αλλά είχε και πολλά αστεία σημεία που ίσως να ήθελαν λίγο περισσότερη προσοχή.

Επιτέλους είδα την πρώτη σεζόν του Riverdale, που τόσο ήθελα να δω γιατί τα κόμικ του Άρτσι της Μπέτυ και της Βερόνικα ήταν από τα αγαπημένα μου όταν ήμουν μικρή. Τη δεύτερη δεν την ξεκίνησα ακόμη γιατί θέλω να ολοκληρωθεί πρώτα (σε αφήνει σε πολύ κρίσιμο σημείο όποτε τελειώνει ένα επεισόδιο και δε θέλω να μου το κάνω αυτό!!). Έμαθα επίσης πως έρχεται και spinoff με τη Σαμπρίνα τη μικρή μάγισσα, που είναι από το ίδιο σύμπαν, και θα είναι πιο σκοτεινό κι αυτό, όχι σαν την αγαπημένη κωμωδία των 90s με την Melissa Joan Hart!!!

2. Πολλή πολλή βροχή...
Ζήσαμε κι αυτό το πρωτόγνωρο για εμάς φαινόμενο, και είχαμε και κάποιες καταστροφές στην Πιερία (τύπου να κυκλοφορούν σε δρόμους με βάρκες!!), ευτυχώς εμείς που είμαστε στο κέντρο δεν είχαμε πρόβλημα, πέρα από το ότι αποκλειστήκαμε γιατί έξω έριχνε νερό με το τουλούμι και ούτε και ο Άλμπους δεν ήθελε να ξεμυτίσει και καθίσαμε 3 μέρες στο σπίτι, ώσπου εγώ κόντεψα να τελειώσω τον 700ων σελίδων Υφαντόκοσμο, και ο Άλμπους ήταν σε αυτή την κατάσταση:

3. ...κι εννιά μικροί σεισμοί!
Τον οποίο Υφαντόκοσμο τελείωσα τελικά, ένα βράδυ που κουνιόμασταν και ξανακουνιόμασταν κάθε λίγο και λιγάκι (ο μεγαλύτερος σεισμός ήταν επιφανειακός με επίκεντρο τον Κολινδρό Πιερίας, κάπου στα 4,5 ρίχτερ). Κι αφού δεν έγινε καμιά ζημιά, ιδίως στο δικό μου σπίτι που έτσι κι αλλιώς σταθερό δεν το λες, μπορώ να πω πως ταίριαξε ιδανικά με τα τελευταία κεφάλαια του βιβλίου μου (όπου οι κεντρικοί ήρωες πάλευαν με έναν πανίσχυρο άγγελο!!)

4. Ο Υφαντόκοσμος τέλος πάντων
Τελείωσα το βιβλίο που είχα ξεκινήσει το καλοκαίρι αλλά διάβαζα αποσπασματικά. Είναι ένα από τα αγαπημένα μου βιβλία, αλλά ήταν δανεικό και δεν το έχω! Σκέφτηκα στη λίστα μου με τα βιβλία για το Secret Santa να βάλω αυτό κι άλλα βιβλία που έχω διαβάσει αλλά δεν έχω και θέλω να έχω αλλά ποτέ δεν αποφασίζω να αγοράσω γιατί τα έχω ήδη διαβάσει και τελικά παίρνω άλλα (το παθαίνετε κι εσείς αυτό;)




5. Ένα πολύ τρομακτικό θέατρο
Είδαμε το Νοέμβριο στην Κατερίνη το πολύ ατμοσφαιρικό και κλασσικό έργο του Χένρυ Τζέιμς, "Το στρίψιμο της βίδας". Ήταν καλύτερο από το βιβλίο, περάσαμε καλά και δε μας κούρασε καθόλου. Να σημειωθεί πως ήταν ερασιτεχνικό!!


6. Το Instagram Favorite του μήνα
Ανακάλυψα την Natti με το μυστηριώδες όνομα nemo_alter, που έχει και blog και γράφει κι αυτή για βιβλία, και μου άρεσε πολύ το ύφος και οι λήψεις της. Φυσικά εξακολουθώ να αντλώ έμπνευση από τις αγαπημένες Γαλλίδες Daphne από το Mode and the City την Deedee και την Ophelie αλλά και από τις φίλες μου! Και περιμένω πως και πώς το life planner της Φωτεινής από το Island Diaries!

7. Στη Θεσσαλονίκη για Black Friday
  
Δυστυχώς δεν πήγα για βιβλία, πήγα για κλιματιστικά, αλλά είδα από κοντά το History of Magic και το εκπληκτικό εικονογραφημένο Fantastic Beasts (που συγγνώμη, αλλά έτσι έπρεπε να είχε κυκλοφορήσει εξ' αρχής!!), και το πιο αγαπημένο μου βιβλίο έβερ, τον Αιχμάλωτο του Αζκαμπάν, επίσης στην εικονογραφημένη του έκδοση. Δεν το ξεφύλλισα καν βέβαια, θέλω όταν το πάρω να το διαβάζω/ξεφυλλίζω κανονικά!

8. Κι επιτέλους στολίσαμε!

Τις μέρες της βροχής είχα μπει λίγο στο κλίμα (χριστουγεννιάτικα ακούω κάθε λίγο πιο κρύα μέρα από τον Σεπτέμβρη και μετά, γιατί τέτοια είμαι!) αλλά τελικά στολίσαμε στις 26 του Νοέμβρη, με τον Άλμπους σε παροξυσμό γιατί δεν μπορούσε να καταλάβει τι γινόταν (κι ας ήταν τα δεύτερα Χριστούγεννά του!!), τη φάτνη μισοσπασμένη λόγω της καταστροφικής φουντωτής του ουράς, και αρχίζουμε σιγά σιγά να κάνουμε τις λίστες μας για τα Χριστουγεννιάτικά μας δώρα!

Εσείς τι ξεχωρίσατε τον Νοέμβρη που μας πέρασε; 
Ποια είναι τα δικά σας Οκτώ Πραγματάκια;


0 σχόλια