Τα Οκτώ Πραγματάκια (Απρίλιος 2018)

Αυτός ο μήνας ξεκίνησε υπερχάλια, αλλά στην πορεία νιώθω πως έφτιαξε σε μεγάλο βαθμό (αν και με κατατρέχει μια γενική απογοήτευση που δεν ξέρω αν μπορώ να τη διαχειριστώ ακόμα...). Όσο περνούσε από το χέρι μου, βέβαια, έκανα, διάβασα, είδα χαρούμενα κι ενδιαφέροντα πράγματα και τα έχω όλα εδώ για να τα μάθετε κι εσείς!!


1. Crazy Plant Lady
 
Έτσι με είπε ο Στάθης από τη Σουηδία, γιατί μάλλον νόμιζε πως μόνη μου δίνω ονόματα στα λουλούδια μου, ενώ εγώ το μόνο λουλούδι που έχω ονοματίσει είναι ένα κίτρινο που φυτρώνει συνήθως κοντά σε δρόμους, και το είπα "Αλίκη" γιατί έτσι. Σε γενικές γραμμές ο κήπος μου είναι πολύ δύσκολη υπόθεση γιατί είναι αρκετά μεγάλος και αρκετά παρατημένος. Αλλά κάνω ότι μπορώ και κομμάτι κομμάτι νομίζω πως τον κάνω λίγο πιο όμορφο. Γιατί ο Κικέρων είπε πως:
"Αν έχεις μια βιβλιοθήκη κι έναν κήπο έχεις τα πάντα". 
Αυτό το μήνα είχαμε και μια μικρή ανθοκομική έκθεση στην Κατερίνη και πήρα κι από εκεί μερικά λουλούδια, αλλά έχω πολύ δρόμο ακόμα για να φτιάξω τον μαγικό μου κήπο (που θα έχει και χάρτη, όχι παίζουμε!!)

2. Δύο σειρές, καμιά ταινία
 
Τον Απρίλιο δεν είδα ούτε μισή ταινία, είδα όμως 1η σεζόν The Magicians που με βοήθησε να ολοκληρώσω και το βιβλίο (δείτε εδώ περισσότερα γι' αυτό) και συνέχισα και το Brooklyn Nine Nine που είχα παρατήσει από πέρυσι. Το Magicians γενικά είναι ένας αχταρμάς, αλλά είναι με μάγους και βλέπεται ευχάριστα. Το Brooklyn Nine Nine είναι όπως πάντα ξεκαρδιστικό. Αν δεν το έχετε δει και σας αρέσει το είδος να το δείτε!! Είναι με ένα αστυνομικό σώμα στο Brooklyn της Νέας Υόρκης και τις υποθέσεις που φέρουν πάντα κωμικά εις πέρας.

3. Μια κούπα για προστασία
Οι φίλες μου πήγαν ταξίδι Σόφια στην αρχή του μήνα και μου έφεραν ένα belated δώρο γενεθλίων, μια μαγική κούπα που γράφει "Expecto Patronum" και αν τη γεμίσεις με κάτι ζεστό εμφανίζεται ο προστάτης του Χάρι. Σκοπός της είναι να με προστατέψει από την παραφροσύνη της καθημερινότητας, που είναι μπόλικη φέτος και πολύ δύσκολη! Αλλά τουλάχιστον έχω τους καλύτερους φίλους!!

4. Δύο βιβλία τελειωμένα!
Ξεπέρασα τον εαυτό μου και τελείωσα και τους Μάγους του Lev Grossman, ένα βιβλίο που δε μου άρεσε καθόλου, αλλά και τον Θαμμένο Γίγαντα του Καζούο Ισιγκούρο που μου άρεσε πάρα πολύ! Το πρώτο το λιβάνιζα από την αρχή της χρονιάς και το δεύτερο από τον Φεβρουάριο. Ελπίζω πως γενικά βρίσκω τη φόρμα μου σιγά σιγά..

5. Τα Top 10 
Ο Γιώργος Βαγιάτας που ίσως θυμάστε από το "Κάψε το Σενάριο" έχει ένα youtubικό κανάλι και κάνει διάφορα top 10 σχετικά με το Πάσχα, τα Χριστούγεννα, τις δουλειές του σπιτιού, τα καμμένα τραγούδια των 90s και άλλα και είναι ξε-καρ-δι-στι-κος!! Είδα πάνω από 2 φορές τα (λίγα, είναι πολύ λίγα) βιντεάκια του και με έκανε να κλάψω από τα γέλια! 

6. Μουσική α λα φρανσέζ
Αυτό το μήνα έκανα μια στροφή που είχα χρόνια να κάνω στα μουσικά μου ακούσματα και άφησα το spotify να μου προτείνει τη μουσική που (ελπίζω πως) ακούνε αυτό τον καιρό στη Γαλλία. Κι από εκεί που άκουγα λίγο jazz, λίγα 80s και τέτοια, τώρα είμαι σε λίγο πιο pop, hip hop φάση(!). Πλέον η λίστες μου περιέχουν Lartiste, Orselan, Maitre GIMS αλλά και Indila, Zaz και Louane. Γύρισα επίσης το κινητό μου στα γαλλικά και γενικότερα θέλω να τα βάλω ακόμη περισσότερο στη ζωή μου, με όποιον τρόπο (εννοείται και με γαλλικά βιβλία!!!!!).

7. Φροντίζοντας την Αλίκη
Στα πλαίσια του "βελτιώνω την ποιότητας της ζωής μου" κι επειδή εδώ και πάνω από ένα χρόνο βασανίζομαι από κακό ύπνο έβαλα ένα στόχο να αλλάξω κάποια πράγματα. Ένα από αυτά, και βασικό, είναι να βγάλω το κινητό από την κρεβατοκάμαρα που αποφάσισα να κάνω από πρωτομαγιά και θα σας ενημερώσω για τα αποτελέσματα στο τέλος του Μαΐου. Γι΄αυτό κι έκανα κάποιες αλλαγές στο χώρο, αν και ακόμα δεν μπορώ να πω πως το σουλούπωμα της κρεβατοκάμαράς μου έχει τελειώσει. Στόχος για τον επόμενο μήνα, λοιπόν!

8. Στον Παλιό Παντελεήμονα
"Είναι δυνατόν να μην έχεις πάει στον Παλιό Παντελεήμονα;", "Θα τρελαθείς αν πας στον Παλιό Παντελεήμονα" και τέτοια ακούω εδώ και καιρό. Έτσι μια Κυριακή πήραμε ξαφνικά την απόφαση και πήγαμε μια μικρή αναγνωριστική εκδρομή, γιατί το Fabia δεν είναι και για πολλά πολλά, όμως ο δρόμος είναι πολύ εύκολος και το παλιό χωριό άνετα προσβάσιμο (και γεμάτο κόσμο!). Το μέρος είναι πολύ γραφικό, έχει ένα σωρό μαγαζάκια με χειροποίητα, βότανα, αρώματα κ.ά., πολλά ταβερνάκια και μπόλικο πράσινο. Πήρα μια κούπα, γιατί βιβλία δεν είχε ούτε μισή σελίδα, που γράφει "All you need is love (and coffee)" που με εκφράζει απόλυτα. Αν βρίσκεστε κοντά (ή και όχι) να το επισκεφθείτε οπωσδήποτε! 




Βιβλιοφιλικό Bonus:
Η Κατερίνη, που γενικά όσων αφορά το βιβλίο είναι λίγο πίσω, διοργάνωσε μια πολύ όμορφη κίνηση, τύπου Book crossing και μετέτρεψε την πόλη σε βιβλιοθήκη! Οι κανόνες απλοί. Διάσπαρτα βιβλία προς δανεισμό με μοναδική προϋπόθεση μόλις το διαβάσει κανείς να το αφήσει πάλι ελεύθερο σε κάποιο σημείο της πόλης, για να το βρει κάποιος άλλος. Η διοργάνωση έγινε από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης της πόλης. Φυσικά!

Αυτός ήταν ο Απρίλης μου, που ξεκίνησε πολύ δύσκολα και πολύ άσχημα αλλά κατέληξε μια χαρά, άλλωστε στην καρδιά της άνοιξης και με τόση ζέστη πόσο άσχημα να είναι τα πράγματα; Μετανιώνω μόνο που δεν πήγα έστω και μια φορά στην παραλία, όχι για μπάνιο, απλά για ήλιο. Πόσες ευκαιρίες θα μας δωθούν στο μέλλον να λέμε πως πήγαμε θάλασσα Απρίλη!! 

Εσείς πώς τα περάσατε αυτό τον Απρίλη; Ποια βιβλία διαβάσατε/αγοράσατε; Ποιες ταινίες/σειρές είδατε και μας προτείνετε;; Πείτε τα όλα στα σχόλια!!

2 σχόλια

  1. πολλες και ποικίλες οι προτάσεις σου Αλίκη μου άσχετα αν ήταν δύσκολος ο μήνας!!!! Ελπιζω απο εδω και στο εξής όλα να ειναι οκ!!!!
    Καλό σου βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή