Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου 2017

Η Βιβλιοπρόκληση του Γάτου του Τσέσαϊρ

Image result for cheshire cat wallpaper
Αυτή τη χρονιά ο Γάτος του Τσέσαϊρ αποφάσισε να κάνει τις σκανταλιές του, κι εκεί που εσείς όμορφα κι ωραία κανονίζατε τις βιβλιολίστες σας, θέλησε να σας προκαλέσει με τη δικιά του ολωσδιόλου αλλοπρόσαλλη λίστα, γιατί φυσικά είναι κι ο ίδιος ολωσδιόλου αλλοπρόσαλλος. Πήγε, λοιπόν, και σκέφτηκε μερικές κατηγορίες που μόνο αυτός θα μπορούσε να σκεφτεί και άφησε στο κατώφλι της Χώρας των Βιβλίων ένα μουτζουρωμένο χαρτί και μια χαρτοπετσέτα. Στο χαρτί έγραψε 18 κατηγορίες βιβλίων για μεγάλους και στη χαρτοπετσέτα (την οποία προφανώς και είχε χρησιμοποιήσει πρώτα) έγραψε 8 κατηγορίες για παιδιά. Φεύγοντας μονολόγησε πως κανείς δεν πρόκειται να καταφέρει να ολοκληρώσει την τρελή του βιβλιοπρόκληση και γέλασε χαιρέκακα ενώ εξαφανιζόταν πίσω από το φωτεινό του χαμόγελο!!


Να και η λίστα:
Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε αυτή τη λίστα σε pdf.

Κι εδώ είναι η χαρτοπετσέτα:
Για την περίπτωση που πράγματι θα υπήρχε συμμετοχή στην βιβλιοπρόκλησή του, αποφάσισε να οργανώσει ένα Τουρνουά όπου θα κερδίσει ένας τυχερός ένα μυστικό κουτί γεμάτο μυστικά δώρα (που εντάξει, ο Γάτος του Τσέσαϊρ θα επιλέξει, μη περιμένετε κάτι φοβερά σοβαρό!!). Το τουρνουά θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2018 και θα λήξει τον Δεκέμβριο του 2018. Όσοι αποφασίσουν να πάρουν μέρος θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή εδώ, καθώς και, αφού την ολοκληρώσουν, να ετοιμάσουν μια πλήρη λίστα με τα βιβλία που διάβασαν μέσα στη χρονιά, με ημερομηνίες, φωτογραφίες και λοιπές αποδείξεις που θα εξετασθούν διεξοδικά από μια ομάδα Γάτων-Ντετέκτιβ, πανέξυπνων και πολύ προσεκτικών. Για διευκόλυνσή τους θα είναι καλοδεχούμενες φωτογραφίες στα social media με το #CheshireCatsBookChallenge στην περιγραφή!

Για τους μικρότερους βιβλιοφάγους, θα υπάρξει ένα αντίστοιχο Μίνι Τουρνουά, με ένα αντίστοιχο μυστικό κουτί με μυστικά δώρα!

Κάποιοι σημαντικοί κανόνες:
  • Σε καμία από τις δύο περιπτώσεις δεν μπορεί να γίνει μίξη δύο ή περισσότερων κατηγοριών!!
  • Φυσικά μπορεί να πάρει μέρος οποιοσδήποτε και η δήλωση συμμετοχής δεν είναι δεσμευτική, μπορεί τελικά να δικαιώσει τον Γάτο του Τσέσαϊρ και να μη διαβάσει ούτε ένα από τα βιβλία της πρόκλησής του!
  • Για να είναι όμως υποψήφιος νικητής του Τουρνουά θα πρέπει να έχει διαβάσει όλα τα βιβλία της λίστας του (αν διαβάσει περισσότερα μιας ίδιας κατηγορίας δε θα μετρήσει ως παραπάνω συμμετοχή για τους Γάτους)
  • Είναι σημαντικό να παίξετε τίμια, αν θέλετε να πάρετε μέρος στο Τουρνουά, γιατί οι Γάτοι-Ντετέκτιβ δεν είναι Γάτοι-Μάγοι και πιθανόν να τους ξεφύγει κάποια λεπτομέρεια, ιδίως αν περνάει εκείνη την ώρα καμιά ωραία γκρίζα και παχουλή γάτα από την απέναντι σκεπή!

Το δώρο του τυχερού θα απονεμηθεί του χρόνου τον Γενάρη, καλά να 'μαστε!!

Για διευκρινήσεις επίσης μπορείτε να ρωτήσετε στα σχόλια!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου