Το Βιβλίο των Βιβλίων

Μέσα σε τόσα άλλα βιβλία που έχω διαβάσει δεν θα μπορούσα φυσικά να παραλείψω την Αγία Γραφή. Για να πω την αλήθεια έχω διαβάσει μόνο την Καινή, καθώς η Παλαιά μου φαίνεται λίγο δυσνόητη και κάπως τεράστια, αλλά θα γίνει κι αυτό!
Η Καινή Διαθήκη είναι το βιβλίο που έχει πουλήσει περισσότερο από όλα τα άλλα βιβλία στην ιστορία. 

Το θετικό είναι πως μπορεί κανείς να την προμηθευτεί εκτός από βιβλιοπωλεία και δωρεάν συνήθως από το σταθμό των τρένων, ή το ΚΤΕΛ, ή το αεροδρόμιο (κάτι που προσωπικά με εντυπωσίασε). Έχει μεταφραστεί σε πάρα πολλές γλώσσες, αν και το πρωτότυπο γράφτηκε στα Αρχαία Ελληνικά. Εκτός φυσικά από τα αρχαία, πλέον κυκλοφορεί σε μετάφραση στην καθαρεύουσα, που είναι πολύ κατανοητή, αλλά και στην απλή δημοτική, που είναι εντελώς κατανοητή. Είναι ένα βιβλίο που διαβάζεται αρκετά εύκολα και έχει πολύ ενδιαφέρον.

Αποτελείται από μικρότερα βιβλία, τα τέσσερα ευαγγέλια, που διηγούνται τη ζωή του Ιησού, τα θαύματα και τις διδασκαλίες του, έπειτα τις πράξεις των αποστόλων, στη συνέχεια ακολουθούν οι επιστολές κάποιων αποστόλων (κυρίως του Παύλου) όπου δίνουν κάποιες εξηγήσεις και συμβουλές στους χριστιανούς των πρώτων χριστιανικών χρόνων, και κλείνει με την αποκάλυψη του Ιωάννη.

Για όσους δεν πιστεύουν στο Θεό, θα πρότεινα να το διαβάσουν χωρίς προκαταλήψεις, έστω από απλή περιέργεια, και να επικεντρώσουν στη διδασκαλία του Χριστού, που πιστεύω πως από όποια σκοπιά και αν την κοιτάξουμε δεν θα μπορέσουμε να της βρούμε κάποιο λάθος.
Για όσους πάλι πιστεύουν στο Θεό και δεν την έχουν διαβάσει ακόμα, θα πρότεινα να τη διαβάσουν όσο το δυνατό συντομότερα, για να γνωρίσουν σε βάθος τι είναι πραγματικά αυτό που πιστεύουν και να ξέρουν πως κάθε φορά που θα την ξαναδιαβάζουν θα βρίσκουν κάτι καινούργιο και θα καταλαβαίνουν και κάτι παραπάνω.

Πρόκειται για ένα βιβλίο που κατά τη γνώμη μου προτείνει έναν τρόπο ζωής που δεν είναι σε καμία περίπτωση οπισθοδρομικός ή καταπιεστικός. Είναι σύγχρονο σε κάθε εποχή και σε βοηθάει να βρεις το πραγματικό νόημα της ζωής, να νιώσεις ελεύθερος κι ευτυχισμένος. Διαβάζοντάς την Καινή Διαθήκη, πάντως, ανακαλύπτεις πόσα λίγα γνώριζες σχετικά με το Χριστιανισμό και μαθαίνεις τα πραγματικά μηνύματα του. Είναι μια υπόθεση προσωπική που μας αφορά όλους.

Για να κλείσω θα χρησιμοποιήσω τα λόγια του Βάκων:

“Η γνώση είναι δύναμη. Άγνοια είναι η αιτία κάθε αποτυχίας.”

Και να σας ευχηθώ καλή ανάγνωση σε ότι διαβάζετε! :)

0 σχόλια