Βραβείο Αναγνωστών 2011


Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (αλλιώς ΕΚΕΒΙ) διοργανώνει φέτος για έβδομη χρονιά τον διαγωνισμό που δίνει τη δυνατότητα στους ίδιους τους αναγνώστες να διαλέξουν, ανάμεσα από μια λίστα βιβλίων που επιλέχτηκαν από τις Λέσχες Ανάγνωσης, το αγαπημένο ελληνικό μυθιστόρημα της χρονιάς.
Ο φετινός κατάλογος συμπεριλαμβάνει 16 μυθιστορήματα που κυκλοφόρησαν την περίοδο 1/10/2010 – 30/9/2011, αντί για 15 που είναι κάθε χρονιά λόγω ισοβαθμίας δύο βιβλίων στη δέκατη πέμπτη θέση.

Χαρακτηριστική ένδειξη αποτελούν οι επιλογές και αυτής της χρονιάς, σχετικά με το επίπεδο των αναγνωστών που παίρνουν μέρος στις δραστηριότητες των Λεσχών, αντιπροσωπεύοντας μια ποιοτική προσέγγιση της σύγχρονης ελληνικής πεζογραφίας.


Στη διαδικασία της ψηφοφορίας, μπορούμε να πάρουμε μέρος όλοι, στέλνοντας ένα απλό sms (χρέωση απλού μηνύματος) με τον κωδικό που αντιστοιχεί στο βιβλίο της επιλογής μας, στο 54160, μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου 2011.

Τα υποψήφια βιβλία είναι τα εξής:






Ανεμώλια (ΒΑ 6)


Τα σακιά (ΒΑ 8)









Κάθε αναγνώστης έχει δικαίωμα για μια μόνο ψήφο, και η ψήφος καταχωρείται αυτόματα. Ο νικητής θα ανακοινωθεί στις 7 Δεκεμβρίου.

0 σχόλια