Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ (8/11/11)

Επιτέλους έφτασε η μέρα! Μετά από 8 χρόνια ολοκληρώνεται επιτέλους η σειρά βιβλίων «Η Κληρονομιά», του τότε 19χρονου Κρίστοφερ Παολίνι, που δημιούργησε έναν ακόμη φανταστικό κόσμο, γεμάτο μαγικά πλάσματα, ξωτικά και φυσικά ΔΡΑΚΟΥΣ!

Γνωρίσαμε το αγόρι και τον δράκο στο «Έραγκον», εκπαιδευτήκαμε μαζί τους και πολεμήσαμε δίπλα δίπλα στις Φλεγόμενες Πεδιάδες στον «Πρωτότοκο», ταξιδέψαμε μαζί τους και ήρθαμε αντιμέτωποι με τους Ράζακ στο «Μπρίσινγκρ». Τώρα, σε λιγότερο από μία βδομάδα, στις 8 Νοεμβρίου, κυκλοφορεί το τέταρτο και τελευταίο βιβλίο στα αγγλικά, με τίτλο «INHERITANCE» (σσ: Κληρονομιά). Ο Κρίστοφερ Παολίνι υπόσχεται ένα βιβλίο πιο συναρπαστικό απ’όλα, και είμαι σίγουρη πως θα κρατήσει την υπόσχεση του.
Οι πιο φανατικοί του είδους μπορούν να σπεύσουν να το παραγγείλουν ακόμα και τώρα από το ίντερνετ καθώς αρχικά θα κυκλοφορήσει μόνο στην Αμερική, την Αγγλία, τη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία και φαντάζομαι το αναμένουμε κι εμείς σύντομα. ‘Οσο για τους λιγότερο φανατικούς, αλλά εξίσου λάτρεις του κύκλου, μπορούμε να κάνουμε μια επανάληψη στα προηγούμενα τρία βιβλία, μέχρι τον Ιούνιο του 2012 που θα μπορέσουμε να το απολαύσουμε στη γλώσσα μας!

Ορίστε και η περίληψη από το οπισθόφυλλο:
  
"Λίγο καιρό πριν, ο δρακοκαβαλάρης Έραγκον Ισκιομακελάρης, δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα φτωχό χωριατόπαιδο, και ο δράκος του, η Σαφίρα, μια γαλάζια πέτρα στο δάσος. Τώρα η μοίρα ενός ολόκληρου πολιτισμού στηρίζεται πάνω τους.

Πολλοί μήνες εκπαίδευσης και μάχης έφεραν τη νίκη και την ελπίδα, μα έφεραν και τρομερές απώλειες. Και ακόμη, η πραγματική μάχη δεν έχει γίνει: πρέπει να έρθουν αντιμέτωποι με τον Γκαλμπατόριξ. Και όταν το κάνουν, θα πρέπει να είναι αρκετά δυνατοί για να τον νικήσουν. Γιατί αν δεν τα καταφέρουν εκείνοι, κανείς δεν μπορεί. Δεν θα υπάρξει δεύτερη ευκαιρία.

Ο Καβαλάρης και ο δράκος του έφτασαν πιο μακριά απ’όσο μπορούσε κανείς να ελπίζει. Αλλά θα μπορέσουν να ανατρέψουν τον δαιμονικό βασιλιά και να επαναφέρουν τη δικαιοσύνη στην Αλαγαισία; Και αν ναι, με ποιο κόστος;"

Όμως ποιος θα είναι ο τέταρτος «Πράσινος» Δρακοκαβαλάρης; Ποιος χαρακτήρας θα πεθάνει; Υπάρχει κάποια έστω ελάχιστη πιθανότητα να γυρίσει στη ζωή ο Μπρομ; Θα γίνει τελικά κάτι ανάμεσα στον Έραγκον και την Άρυα; Ότι θα νικηθεί ο Γκαλμπατόριξ είναι προφανές, όπως και ότι ο Έραγκον θα επιζήσει, αλλά με τι τίμημα; Ας ελπίσουμε σε ένα όσο το δυνατόν ευτυχισμένο τέλος, και να μη γίνει αυτό που φοβάμαι περισσότερο (να αφανιστούν οι δράκοι από προσώπου γης). 

Πάντως ο Παολίνι, φλερτάρει με την ιδέα ενός πρίκουελ, σχετικά με τη ζωή του Μπρομ την εποχή που οι δρακοκαβαλάρηδες ήταν στο ζενίθ τους, καθώς και ενός πέμπτου βιβλίου που θα είναι ανεξάρτητο, με παλιούς και νέους χαρακτήρες. Ο αγαπημένος συγγραφέας, μας λέει πως δεν έχει σκοπό να εγκαταλείψει ακόμα τον κόσμο της Αλαγαισίας, ούτε κι εμείς!

Τα συναισθήματα είναι ανάμικτα, από χαρά που θα διαβάσουμε επιτέλους ένα καινούργιο βιβλίο της σειράς, μέχρι λύπη, που άλλη μια αγαπημένη σειρά βιβλίων φτάνει στο τέλος της, αλλά και ελπίδα, να βρεθούν κι άλλα βιβλία που θα μας συναρπάσουν τόσο και θα μας κάνουν να νιώθουμε πάντα παιδιά, κάτι που είναι απαραίτητο στις μέρες μας.

0 σχόλια