Ο Συγγραφέας της Αγάπης

Τον Νίκολας Σπαρκς μπορεί να μην τον γνωρίζετε, τα βιβλία του πιθανόν και να μην τα έχετε προσέξει (ή βρει) ποτέ στα βιβλιοπωλεία, τις μεταφορές των βιβλίων του όμως τις ξέρετε όλοι και είναι από τις αγαπημένες σας!!
Ο Νίκολας Σπαρκς γεννήθηκε την παραμονή Πρωτοχρονιάς του 1965 στη Νεμπράσκα και μεγάλωσε σε μια πολύ μεγάλη οικογένεια που όπως όλες οι οικογένειες είχε τα πάνω της, είχε και τα κάτω της. Μόλις στα 20 του χρόνια έγραψε το πρώτο του μυθιστόρημα, όμως ούτε αυτό ούτε και το αμέσως επόμενο, εκδόθηκαν ποτέ. Έπειτα προσπάθησε να μπει στο χώρο των εκδόσεων και στη νομική αλλά δεν τα κατάφερε. Έτσι, αφού έκανε διάφορες δουλειές, κατέληξε να γράψει το 1993 το πιο γνωστό του βιβλίο, το "Ημερολόγιο" που μετά από δύο χρόνια αναμονής πάνω σε ένα σωρό χειρόγραφων, επιτέλους το ανακάλυψε η ατζέντισα Theresa Park, και τη συνέχεια την ξέρουμε.
Τα βιβλία του διηγούνται πάντα κάποιον από εκείνους τους μεγάλους κι επικούς έρωτες που όλοι θα θέλαμε να ζήσουμε, όμως τις περισσότερες φορές έρχονται αντιμέτωποι με την αδίστακτη μοίρα που δεν αφήνει τίποτα στο πέρασμά της (ίσως γι' αυτό όλοι αυτοί οι έρωτες να είναι τόσο μεγάλοι κι επικοί!). Είναι πάντως πραγματικά εντυπωσιακό πως όλες αυτές τις ιστορίες τις έχει γράψει άντρας και όχι γυναίκα...

Ας δούμε, όμως, μερικές από τις πιο γνωστές ιστορίες του Νίκολας Σπαρκς στο χαρτί και στην οθόνη, όπου τις περισσότερες φορές τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ενσαρκώνουν μερικοί από τους πιο μεγάλους ηθοποιούς της εποχής μας:

The Notebook/Το Ημερολόγιο 
("Οι σελίδες της ζωής μας", εκδ.Λιβάνη)
Το βιβλίο που άγγιξε μέσα σε μια βδομάδα την κορυφή των best seller στη λίστα των New York Times και έκανε διάσημο τον δημιουργό του, ήρθε στη μεγάλη οθόνη το 2004 και μας γνώρισε τον (απόλυτο) Ryan Gosling στο ρόλο του Νόα και την Rachel McAdams στο ρόλο της Άλι. Η ιστορία τους είναι απλή, δύο νέα παιδιά που ανήκουν σε εντελώς διαφορετικές τάξεις και ερωτεύονται, είναι όμως τόσο συναρπαστική και τόσο παθιασμένη που μεμιάς γίνεται πέρα για πέρα εντυπωσιακή!! Αλλά τι σας τα λέω; Τα ξέρετε ήδη...


Message in a Bottle 
("Χαμένες Αγάπες", εκδ.Λιβάνη)
Η Τερέζα είναι μια χωρισμένη μητέρα που δουλεύει μέρα νύχτα και δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με τα αισθηματικά της. Ο Γκάρετ είναι ένας γοητευτικός χήρος ναυτικός που φτιάχνει βάρκες και δαμάζει τα κύματα καθώς σκέφτεται την αδικοχαμένη του γυναίκα και τις στέλνει γράμματα μέσα σε μπουκάλια. Η Τερέζα βρίσκει ένα από αυτά τα μπουκάλια και αποφασίζει να αναζητήσει εκείνον που έγραψε το γράμμα αυτό. Στην ταινία του 1999 απολαμβάνουμε τον Kevin Costner και την Robin Wright στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.
A Walk to Remember 
("Ένας απρόσμενος έρωτας", εκδ.Λιβάνη)
Η Τζέιμι, το ρόλο της οποίας εμπνεύστηκε από την αδερφή του, Danielle, είναι μια έφηβη αρκετά διαφορετική από τις συνομήλικες της, καθώς πιστεύει πολύ στο Θεό και δεν ντρέπεται να το δείξει, ακόμα κι αν την κοροϊδεύουν πίσω από την πλάτη της. Ο Λάντον (όνομα που έδωσε στον έναν από τους γιους του) είναι το κακό αγόρι που αναγκάζεται να περάσει περισσότερο χρόνο μαζί της. Η ταινία του 2002 είναι μια από τις πιο όμορφες ταινίες που έχω δει και στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βλέπουμε τα πρώτα βήματα της Mandy Moore και τον Shane West.
Διαβάστε περισσότερα για αυτή την ιστορία εδώ.
Δείτε την Τζέιμι και τον Λάντον στις ωραιότερες ιστορίες αγάπης του 2013.


Nights in Rodanthe/Νύχτες στη Ροδάνθη 
("Το πανδοχείο στη Ροδάνθη", εκδ. Ελληνικά Γράμματα)
Δύο χωρισμένοι θα συναντηθούν σε ένα πανδοχείο στη Ροδάνθη και θα περάσουν μερικές μέρες στο απομακρυσμένο πανδοχείο με μόνη συντροφιά ο ένας τον άλλο. Σύντομα θα νιώσουν έναν τέτοιο έρωτα που δεν περνούσε καν από το μυαλό τους. Έναν έρωτα που θα αλλάξει τη ζωή τους για πάντα. Στην ταινία του 2008 ερωτευόμαστε κι εμείς, όπως η Diane Lane στο ρόλο της Αντριάννας, τον γοητευτικό Richard Gere στο ρόλο του πρώην γιατρού Πολ.


 Dear John/Αγαπητέ Τζον
Ο Τζον γνωρίζει τη Σαβάνα και την ερωτεύεται λίγο πριν τον καλέσουν στον πόλεμο. Τα δύο παιδιά αποφασίζουν να ανταλλάσσουν γράμματα (εξ' ου και ο τίτλος). Στην ταινία του 2010, ο Channing Tatum και η Amanda Seyfried ανταλλάσσουν γράμματα και ερωτευόμαστε κι εμείς μαζί τους.


The Last Song 
Η Miley Cyrus ερωτεύεται στ' αλήθεια τον Liam Hemsworth στην ταινία που διηγείται την ιστορία της 17χρονης Βερόνικα που αγαπάει πολύ το τραγούδι και πηγαίνει να περάσει, χωρίς να το θέλει, το καλοκαίρι με τον πατέρα της δίπλα στη θάλασσα. Εκεί θα γνωρίσει τον κούκλο και δημοφιλή Γουίλ και παρά την αντιπάθειά της για οτιδήποτε έχει σχέση με τον πατέρα της, σύντομα ανάμεσά τους θα φουντώσει ένας μεγάλος έρωτας. Για τη συγκεκριμένη ιστορία ο Σπαρκς έγραψε πρώτα το σενάριο κι έπειτα τελείωσε το μυθιστόρημα.


The Lucky One/Δικός σου για πάντα
Ο Λόγκαν κατά τη διάρκεια της θητείας του στον πόλεμο του Ιράκ βρίσκει τη φωτογραφία μιας χαμογελαστής νεαρής γυναίκας και την κρατάει μαζί του για γούρι. Όταν επιστρέφει από τον πόλεμο, έχοντας επιζήσει από διάφορες επικίνδυνες καταστάσεις, ψάχνει να βρει τη γυναίκα αυτή που νιώθει πως της χρωστάει τη ζωή του. Στην μεταφορά του 2012 βλέπουμε τον Zac Efron που έχει πλέον μεγαλώσει, να ερωτεύεται το τυχερό του, την Taylor Schilling στο ρόλο της Μπεθ.


Safe Haven
Η Κέιτι είναι μια νεαρή γυναίκα με σκοτεινό παρελθόν, που γνωρίζει τον νεαρό χήρο Άλεξ. Η δυνατή σχέση τους φέρνει στην επιφάνεια τα μυστικά της και την αναγκάζει να τα αντιμετωπίσει. Στην ταινία του 2013, που μπορεί να μην πήρε τις καλύτερες κριτικές, αλλά παρόλα αυτά έκανε μεγάλη επιτυχία, βλέπουμε τον κούκλο Josh Duhamel και την Julianne Hough.


Άλλα βιβλία του Σπαρκς που έχουν κυκλοφορήσει αλλά δεν έχουν γίνει ακόμα ταινίες είναι τα παρακάτω:

- The Rescue
- A Bend in the Road ("Μια στροφή του δρόμου", εκδ. Ελληνικά Γράμματα)
- The Guardian ("Όταν ήρθε ο έρωτας", εκδ. Modern Times)
- The Wedding ("Πρόταση Γάμου", εκδ. Modern Times) (σίκουελ του "Notebook")
- Three Weeks with my Brother
- True Believer
- At First Sight
- The Choice
- The Best of Me (που αναμένεται να γίνει ταινία μέσα στο 2014)
- The Longest Ride (επίσης αναμένεται μέσα στο 2015)

Με την ευκαιρία της σημερινής γιορτής, να ευχηθώ χρόνια πολλά σε όλους τους ερωτευμένους και σε όσους ακόμα δεν έχουν βρει το άλλο τους μισό, να ζήσουν έναν έρωτα αντίστοιχο με αυτούς που διηγείται στις σελίδες του ο συγγραφέας της αγάπης, όμως με πιο όμορφο τέλος.

10 σχόλια

  1. Τι όμορφο άρθρο ! <3 Πόσο άδικο είναι να μη μπορούμε να διαβάζουμε αυτές τις υπέροχες ιστορίες στη γλώσσα μας :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά είναι πολύ άδικο!! Ελπίζω να διαβάζονται εύκολα στα αγγλικά, γιατί θέλω να το προσπαθήσω!!

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος14/2/14 1:18 μ.μ.

    Όντως δεν τον ήξερα τον συγγραφέα, αλλά μόνο κάποιες από τις κινηματογραφικές μεταφορές. Τώρα όμως τον έμαθα, χάρη σε σένα.

    Νυμφαδώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. :D Έτσι γίνεται με τον περισσότερο κόσμο. Γνωρίζουμε τα δημιουργήματά του αλλά δε γνωρίζουμε τον δημιουργό!

      Διαγραφή
  3. Η αλήθεια είναι ότι έχω δει μόνο το the Last song αλλά έχω σε πρόγραμμα το dear john,the notebook και a walk to remember. Θα ήθελα πολύ να διαβάσω τα βιβλία αλλά δεν ξέρω πόσο εύκολα αγγλικά έχει :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω πως είναι πολύ εύκολα τα αγγλικά του, αλλά δεν έχω διαβάσει ακόμα.. Θα διαβάσω σύντομα και θα σου πω ;)

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος28/2/14 9:56 π.μ.

    θα κυκλοφορησει το the last song στα ελληνικα απο τις εκδοσεις μεταιχμιο http://www.metaixmio.gr/products/2653--.aspx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ, αλήθεια; Σ' ευχαριστώ πολύ!!! Θα το έχω στο νου μου :)

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος26/6/14 11:41 μ.μ.

    Είναι καλογραμμένα;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολύ απλά και μοιάζουν με έτοιμα σενάρια ταινιών, αλλά προσωπικά μου αρέσει να διαβάζω τις ιστορίες του Σπαρκς όταν θέλω να διαβάσω κάτι πιο χαλαρό. :)

      Διαγραφή