New Year's Book Resolutions (2015)

Στην περσινή μου λίστα διάλεξα ένα σωρό βιβλία που ήθελα να διαβάσω οπωσδήποτε, ο κόσμος να χαλάσει! Τελικά διάβασα μόνο μερικά από αυτά, ούτε τα μισά, και παρόλο που ξέρω πως όσες λίστες και να κάνω δεν πρόκειται ποτέ να τις ακολουθήσω, μου αρέσει τρομερά να κάνω λίστες και γι' αυτό και θα κάνω μια και για φέτος! Κι ας μην την ακολουθήσω!!

Βάζω στόχο και πάλι τα 30 βιβλία, έναν αριθμό που για μένα είναι ιδανικός όσον αφορά τα βιβλία που μπορεί να διαβάσει ένας άνθρωπος μέσα σε έναν χρόνο. Ούτε πολύ μεγάλος για να είναι υπερβολικός (άσχετα που μπορεί και να ξεπεραστεί) ούτε και πολύ μικρός για να μην είναι αρκετός. Πάμε λοιπόν!

Από τα βιβλία που ήδη έχω 
(τη ΓΝΔ* λίστα μου):
1. "Η πύλη του Πτολεμαίου" του Τζόναθαν Στράουντ
2. "Όσα παίρνει ο άνεμος" της Μάργκαρετ Μίτσελ
3. "Τορτούγα, η πολιτεία των πειρατών" του Βαλέριο Εβαντζελιστι
4. "Ο παντοτινός βασιλιάς" του Τ.Χ.Γουάιτ
5. "Ρεβέκκα" της Δάφνη Ντυ Μωριέ
6. "Γυάλινη Πόλη" της Κασσάνδρα Κλαιρ
7. "Απόκλιση" της Βερόνικα Ροθ
8. "Οι ναυαγοί του ιπτάμενου Ολλανδού" του Μπράιαν Ζακ
9. "Σάσεναχ η ξένη" της Νταϊάνα Γκαμπαλντον
10. "Το καταφύγιο της αγάπης" του Νίκολας Σπαρκς
11. "Blue Monday" της Nicci French
12. "Το Κοράκι" του Στίβεν Κινγκ

Από εκείνα που δεν έχω και θέλω πολύ:
1. "Πειθώ" της Τζέιν Όστεν
2. "Η κλέφτρα των βιβλίων" του Μάρκους Ζούσακ
3. "Νάρνια: Το άλογο και το αγόρι του" του Κ.Σ.Λιούις
4. "Το παράδοξο του χρόνου (Αρτέμης Φάουλ 6)" του Όουεν Κόλφερ

Πρέπει φέτος να τελειώσω:
1. "Μαντάμ Σουσού" του Ψαθά
2. "Ο Χριστός ξανασταυρώνεται" του Καζαντζάκη

Ενώ παράλληλα έχω ήδη ξεκινήσει και λέω να συνεχίσω:

"Η συντροφιά του δαχτυλιδιού" του Τόλκιν και η υπόλοιπη τριλογία, οι "Ατέλειωτες ιστορίες" και ίσως και το "Σιλμαρίλιον" για επανάληψη.

Εσείς ετοιμάσατε τη δική σας λίστα για το νέο έτος; Πόσα και ποια βιβλία θέλετε κι εσείς να διαβάσετε ο κόσμος να χαλάσει; (εγώ πάντως ξέρω από τώρα πως δεν θα ακολουθήσω πιστά τη λίστα μου, ούτε κατά διάνοια!!)

*ΓΝΔ= Για Να Διαβαστούν

9 σχόλια

  1. Μερικά που θέλω να διαβάσω οπωσδήποτε φέτος είναι οι Άθλιοι, το Πορτραίτο του Ντόριαν Γκραίυ, το Κορίτσι με το Σκουλαρίκι, τα Ανεμοδαρμένα Ύψη καθώς και κάποια έργα του Σαίξπηρ.

    Η Πειθώ, η Κλέφτρα των Βιβλίων και ο 6ος Αρτέμης είναι καταπληκτικά βιβλία πάντως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τα βιβλία που θέλεις να διαβάσεις εσύ είναι εκπληκτικά. Εκτός από 2 τα υπόλλοιπα τα έχω διαβάσει όλα και είναι πολύ ωραία βιβλία ;)

      Διαγραφή
  2. Δεν έχω κάνει λίστα αλλά όπως και πέρυσι έτσι και φέτος έβαλα στόχο τα 20 βιβλία. Ελπίζω φέτος να τον πετύχω. Μερικά όμως από τα βιβλία που έχω και θέλω να διαβάσω είναι οι Άθλιοι, Λογική και Ευαισθησία, Πειθώ, Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ, το Τριανταφυλλάκι, Τα πουλιά πεθαίνουν τραγουδώντας, Νυχτερινό δελτίο, Ματωμένα τριαντάφυλλα κ.α. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία βιβλία (εκτός από τα δύο τελευταία που δεν τα ξέρω :Ρ)

      Διαγραφή
    2. Το Νυχτερινό δελτίο είναι του Μάρκαρη και τα Ματωμένα τριαντάφυλλα της Αναστασίας Κιλαρόγλου, η οποία δεν νομίζω πως έχει γράψει άλλο βιβλίο, αλλά μου το πήραν δώρο στα γενέθλιά μου και φαίνεται ενδιαφέρον! :)

      Διαγραφή
    3. ααα είναι από Έλληνες γι' αυτό δεν τα ξέρω..

      Διαγραφή
  3. Κλασικά έχω λίστα πάντα στις αρχές του χρόνου και αν διαβάσω τα μισά είμαι ευχαριστημένη . Ο στόχος μου και φέτος είναι τα 25 . Πέρυσι τον πέτυχα και μάλιστα έφτασα τα 28 βιβλια .(μεγάλος αριθμος γiα τους δικους μου ρυθμους )

    Φετος θελω να διαβασω Στίβεν Κινγκ ,Στίβεν Κινγκ α και λίγο Στίβεν Κινγκ . Μέτρησα πριν λίγο τα βιβλία του που έχω μαζέψει (σίγουρα φετος θα αγορασω κι αλλα) και φέτος θα ειναι σιγουρα μια χρονια γεματη Βασιλια .

    Θέλω πολύ να διαβάσω κάποια βιβλια της Άντριους που έχω , Λουλούδια κι Αγκάθια , Χεβεν στη σκια του φοβου και το σπίτι της λιμνης .
    Διάφορα άλλα bellακια που εχω όπως Ούρσους το πνεύμα των σπληλαίων , Κουτί σε σχήμα καρδιάς , τι θα γίνει μετά , 60 ώρες .....

    Θέλω να διαβάσω το τρίτο βιβλίο της τριλογίας του Άρχοντα των δαχτυλιδιών και μετά να κάνω μαραθώνιο με τις ταινίες . (μπλου ρει φαση με όλες τις κομμένες σκηνές)

    Θέλω να διαβάσω κάποια άρλεκιν που αγόρασα (κόλλησα και με αυτά βλέπεις δεν μου εφταναν ολα τα αλλα)
    Θέλω να διαβάσω λίγο Νίκολα Σπαρκς , Αγκάθα Κρίστι και ότι άλλο προκύψει :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια!!! Είμαι η Χρύσα!!! Το blog μου βράβευσε το δικό σου!!! Μπες εδω για να δεις: http://booksfrien.blogspot.gr/2015/01/blog-2014.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος15/2/15 3:15 μ.μ.

    Έχω διαβάσει ήδη 10 κ αν κ ο στόχος μου είναι τα 30 μάλλον λέω να διαβάσω 50 ή κ παραπάνω φέτος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή