Μερικά Λόγια Αγάπης

Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου για πολλούς είναι εμπορική, ξενόφερτη και παραπανήσια. Άλλοι λένε πως δεν χρειάζονται μια μέρα το χρόνο για να εκφράσουν την αγάπη τους, μα πως γιορτάζουν καθημερινά με το έτερον ήμισυ. Δε λείπουν κι εκείνοι που μπορεί να είναι απογοητευμένοι και δεν πιστεύουν πια και τόσο στην αγάπη και τον έρωτα, με αποτέλεσμα μέχρι και να μισούν τη συγκεκριμένη μέρα. Για μένα, η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, δε σημαίνει τίποτα από όλα αυτά. Είναι σαφώς μια μέρα σαν όλες τις άλλες, όμως όλη αυτή η ατμόσφαιρα, οι καρδούλες, οι μπαλάντες και τα λοιπά αγαπησιάρικα, δεν κάνουν στην πραγματικότητα κακό σε κανέναν, δε γιορτάζουν το μίσος αλλά την αγάπη. Ας χαλαρώσουμε λοιπόν, και ας ερωτευτούμε και αυτή τη μέρα, όπως και όλες τις υπόλοιπες.

Σε αυτό το άρθρο μαζεύτηκαν μερικά από τα πιο όμορφα λόγια αγάπης της λογοτεχνίας. Μπορούμε να γράψουμε κάποια από αυτά σε μια κάρτα ή σε ένα βιβλίο και να το χαρίσουμε στο αγαπημένο μας πρόσωπο.
Η δική του και η δική μου ψυχή είναι φτιαγμένες από το ίδιο υλικό, όποιο κι αν είναι αυτό... Αν όλα τ' άλλα εξαφανίζονταν κι έμενε μόνο εκείνος, θα παρέμενα κι εγώ. Κι αν όλα τ' άλλα έμεναν και χανόταν αυτός, το σύμπαν θα γινόταν κάτι φοβερά ξένο.
Έμιλι Μπροντέ
"Ανεμοδαρμένα Ύψη"

Δεν θέλει να είσαι αληθινή, και να σκέφτεσαι και να ζεις. Δεν σε αγαπάει. Μα εγώ σ' αγαπώ. Θέλω να έχεις τις δικές σου σκέψεις, και ιδέες και συναισθήματα, ακόμα κι όταν σε κρατώ μέσα στην αγκαλιά μου.
Ε.Μ.Φόρστερ
"Δωμάτιο με Θέα"

Η αγάπη είναι σαν τον άνεμο. Δεν τη βλέπεις, μα μπορείς να τη νιώσεις.
Νίκολας Σπαρκς
"A walk to remember"

Τράβηξα μια φωτογραφία ενώ αγκαλιαζόμασταν. Όταν θα είμαι γέρος και μόνος, θα θυμάμαι πως κάποτε κράτησα κάτι πραγματικά όμορφο.
Joe Dunthorne
"Υποβρύχιο"

Όταν αγαπάς κάτι, σ' αγαπάει κι εκείνο, με όποιον τρόπο έχει να αγαπήσει.
John Knowles
"A Separate Peace"
Βρήκα για πρώτη φορά κάτι που πραγματικά μπορώ να αγαπήσω. Βρήκα εσένα. Είσαι η συμπόνοια μου, ο καλύτερός μου εαυτός, ο καλός μου άγγελος, είμαι δεμένος μαζί σου με έναν δυνατό δεσμό. Σε σκέφτομαι, καλή, χαρισματική, αγαπημένη, σαν ένα φλογερό, ένα ιερό πάθος που έχει κατακλύσει την καρδιά μου. Οδηγεί σε σένα, σε τραβάει μέσα μου και στην άνοιξη της ζωής, τυλίγει την ύπαρξή μου γύρω σου και, ανάβοντας μια αγνή, δυνατή φλόγα, κάνει εμάς τους δυο, ένα.
Σάρλοτ Μπροντέ
"Τζέιν Έυρ"

Ακόμα κι αν θα ζούσα χίλια χρόνια, θα ήμουν δικός σου σε όλα από αυτά. Αν θα ζούσαμε κι οι δυο χίλιες ζωές, θα ήθελα να σε κάνω δική μου σε κάθε μια από αυτές.
Michelle Hodkin
"The Evolution of Mara Dyer"

Μου χάρισες μια αιωνιότητα μέσα σε μετρημένες μέρες, και είμαι ευγνώμον
Τζον Γκριν
"Το λάθος αστέρι"

Μπορεί τ' αστέρια να μην είν' φωτιά,
μπορεί να μην κινείται ο ήλιος,
μπορεί κι οι αλήθειες να'ν' ψευτιά,
μα δε μπορεί να μη σε αγαπάω...

Αν σε αγαπούσα λιγότερο, μπορεί να να μπορούσα να μιλήσω περισσότερο γι' αυτό.
Τζέιν Όστεν


"Έμμα"

Κάθριν Έρνσο, μακάρι να μην ηρεμήσεις ποτέ όσο ζω. Λες πως σε σκότωσα, τότε στοίχειωσέ με. Τα θύματα στοιχειώνουν τους δολοφόνους τους. Πιστεύω. Ξέρω πως φαντάσματα περιφέρονται στη γη. Να είσαι πάντα μαζί μου, πάρε οποιαδήποτε μορφή, τρέλανέ με. Μονάχα μη με αφήνεις σε αυτή την άβυσσο, που δεν μπορώ να σε βρω! Ω, Θεέ μου! Είναι ανυπόφορο! Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς τη ζωή μου! Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς την ψυχή μου!
Έμιλυ Μπροντέ
"Ανεμοδαρμένα Ύψη"
Όταν πεθάνει,
Να τον πάρεις και να τον μοιράσεις σε μικρά αστέρια,
Και θα κάνει το πρόσωπο του παραδείσου τόσο όμορφο
Που όλος ο κόσμος θα ερωτευτεί τη νύχτα
Και δε θα δίνει σημασία στον φανταχτερό ήλιο.
Ουίλιαμ Σαίξπηρ
"Ρωμαίος και Ιουλιέτα"

Για πάντα!
Τζ.Κ.Ρόουλινγκ
"Χάρι Πότερ"

Πηγές: 
43 of the Most Romantic Lines from Literature

6 σχόλια

  1. Ωραία ιδέα να γράψουμε τα όμορφα λόγια και να τα δώσουμε στον αγαπημένο μας!! Χρόνια πολλά! Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαίρομαι που επιτέλους βρήκα ένα ελληνικό blog που μιλάει για βιβλία. Μόλις ξεκίνησα κι εγώ ένα. Έγινα μέλος του blog σου και ανυπομονώ να διαβάζω τις αναρτήσεις σου. Κάθε πότε ανεβάζεις;
    Συνέχισε δυναμικά! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή αρχή και στο δικό σου blog Αντιγόνη :) Έγινα κι εγώ μέλος ;)

      Ανεβάζω κάθε δεύτερη Παρασκευή, αν έχω χρόνο όμως μπορεί να ανεβάσω και κάθε Παρασκευή. Αυτή την Παρασκευή θα ανεβάσω καινούργιο θέμα.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος26/9/15 12:05 π.μ.

    Το Evolution of Mara Dyer υπάρχει στα ελληνικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ότι είναι γραμμένο στα αγγλικά είναι γιατί δεν υπάρχει μετάφραση και δεν μπορούσα να μεταφράσω μόνη μου τον τίτλο..

      Διαγραφή