Νέες Βιβλιοταινίες και Βιβλιοσειρές (2015)

Πλήθος βιβλιοταινιών αλλά και νέων βιβλιοσειρών αναμένονται και φέτος κι εμείς περιμένουμε με αγωνία είτε να τις λατρέψουμε και να τις δούμε ξανά και ξανά φανατικά, είτε να τις μισήσουμε και να κατακρίνουμε ηθοποιούς και σκηνοθέτες για τα αποτρόπαια εγκλήματά τους κατά της λογοτεχνίας αλλά και της ανθρωπότητας γενικότερα.

Ας ξεκινήσουμε με τις βιβλιοταινίες...

Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι
12 Φεβρουαρίου
Το πασίγνωστο, πια, μπεστ σέλερ της Τζέιμς αναμένεται στη μεγάλη οθόνη με εμάς να αναρωτιόμαστε αν θα δούμε μια 2ωρη τσόντα με παρέα ή το Hollywood θα κάνει τα μαγικά του και θα μας δώσει τελικά κάτι καλαίσθητο που θα μεταστρέψει μέχρι και τους κατακριτές της όλης ιστορίας.

Σταχτοπούτα
12 Μαρτίου
Είναι η νέα μόδα. Τα παραμύθια που μας μεγάλωσαν τώρα έρχονται στη μεγάλη οθόνη με ζωντανούς ηθοποιούς, και στην πλειοψηφία τους κατακρεουργώντας όχι μόνο την πρωτότυπη εκδοχή τους, αλλά κι εκείνη της Disney (σσ. Maleficent). Ίδωμεν.

Ανταρσία
19 Μαρτίου
Δεν ξέρω ακόμα γιατί δεν τα έχω διαβάσει αυτά τα βιβλία. Το τρέιλερ της δεύτερης ταινίας σε αφήνει με κομμένη την ανάσα. Προλαβαίνω, πιστεύω, μέχρι 19 Μαρτίου να τα διαβάσω και τα τρία. Και να τα λατρέψω!

Avengers: Η εποχή του Ultron
30 Απριλίου
Με τον αγαπημένο Iron Man, τον Κάπτεν Αμέρικα, τον Χαλκ, τον Θορ και τους μη-ήρωες της πρώτης ταινίας (Hawkeye, Black Widow) έρχονται και ο Quicksilver (που τα 'σπασε στο τελευταίο X-Men) με την Scarlet Witch. Το πρώτο δε με ενθουσίασε και τόσο, αλλά όπως και να 'χει με αυτές τις ταινίες περνάει ευχάριστα η ώρα.

Descendants
Καλοκαίρι 
Τι δουλειά έχουν η κόρη της Maleficent, ο γιος της Πεντάμορφης, ο γιος της Κρουέλα ντε Βιλ, η κόρη της Μουλάν, ο γιος της Σταχτοπούτας κι ένα σωρό άλλοι έφηβοι μαζί; Θα το μάθουμε στην νέα τηλεοπτική ταινία της Disney. Χωρίς υψηλές προσδοκίες, απλά περιέργεια.

Paper Towns 
5 Ιουνίου
Μπορεί πλέον να βλέπουμε κάθε χρόνο από μια καινούργια ταινία βασισμένη σε βιβλίο του Τζον Γκριν. Ίσως να είναι ο νέος Νίκολας Σπαρκς. Εν πάσι περιπτώσει, ελπίζω μόνο σε αυτή την ιστορία, που μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα, να απουσιάζει ο καρκίνος. Λέω να δω πρώτα την ταινία και αν μου αρέσει να διαβάσω μετά το βιβλίο.

Pan
16 Ιουλίου
Ίσως και να είμαι πιο ενθουσιασμένη για αυτό το παραμύθι, στο οποίο θα δούμε και τον Hugh Jackman, και τη Rooney Mara αλλά και την Amanda Seyfried. Ίσως να έχω την εντύπωση πως δεν μπορούν να το καταστρέψουν και τόσο (ή ίσως να έχει καταστραφεί ήδη αρκετά μέσα μου με το Once upon a time που όλα τα άλλα να μου φανούν λίγα).

The Maze Runner: Καμμένη Γη
16 Σεπτεμβρίου
Μετά την εντυπωσιακή πρώτη ταινία που με έκανε να θέλω να τρέξω στο βιβλιοπωλείο και να αρπάξω το πρώτο βιβλίο της τριλογίας (αλλά δεν είχα λεφτά κι έμεινα με τη χαρά), έρχεται η δεύτερη. Εύχομαι να μας κόψει την ανάσα όσο και η πρώτη.

Ανατριχίλες
16 Οκτωβρίου
Είμαι τόσο ενθουσιασμένη με αυτή την ταινία, που θα μας δείξει κανα δυο πιτσιρίκια που τρυπώνουν στο σπίτι του συγγραφέα R.L.Stine και ξαμολάνε όλα τα τρομερά πλάσματα που πολύ προσεκτικά έκρυβε τόσα χρόνια στα βιβλία του. Στο ρόλο του ψυχάκια συγγραφέα ο Jack Black. Ετοιμαστείτε για βρυκόλακες, φαντάσματα, σατανικές κούκλες και πολύ, πάρα πολύ, πράσινο αίμα!! Δεν μπορώ να περιμένω!!!

Φρανκενστάιν
Οκτώβριος
Επιτέλους, μετά από τόσα χρόνια που βλέπαμε μόνο εικόνες και στιγμιότυπα από το ανεκδιήγητο μακρύ μαλλί του Χάρι Πότερ, θα δούμε αυτή τη φημολογούμενη ταινία. Ο λαός λέει πως το καλό πράγμα αργεί. Και αυτοί το παράκαναν!

Αγώνες Πείνας: Κοτσυφόκισσα (μέρος 2ο)
19 Νοεμβρίου
Η πιο πολυαναμενόμενη ταινία της χρονιάς (σχεδόν έγραψα όλο αυτό το άρθρο για τη συγκεκριμένη ταινία) το τέλος της επικής τριλογίας, δεν μπορώ να περιγράψω πόσο το περιμένω και πόσο βασανιστικά μακριά μοιάζει αυτός ο Νοέμβριος! Υπομονή μέχρι το πρώτο τρέιλερ.. και may the odds be ever in your favor!


Και από βιβλιοσειρές, πέρα από την επιστροφή του Game of Thrones στις 12 Απριλίου, έχουμε και μερικές νέες βιβλιοσειρές. Πρώτη και καλύτερη, η Ρόουλινγκ:

Ένας Ξαφνικός Θάνατος (BBC)
από 15 Φεβρουαρίου
Το πρώτο μεγαλίστικο βιβλίο της Ρόουλινγκ επιτέλους έρχεται σε μίνι τηλεοπτική μεταφορά από το αγαπημένο BBC με 3 (αν κατάλαβα καλά, 2ωρα) επεισόδια, στις 15, 22 Φεβρουαρίου και 1 Μαρτίου.

Younger (TV Land)
από 31 Μαρτίου
Βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο της Pamela Redmond Satran, διηγείται την ιστορία μιας σαραντάρας που προσπαθεί να το παίξει εικοσάρα. Βασικά είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον γιατί τα κοστούμια είναι δια χειρός Patricia Field (βλ.Sex and the City) και παίζει και η Hillary Duff. Κατά τ' άλλα είναι κωμικοδραματικό, ευχάριστο, και τέλος πάντων δε χάνουμε και τίποτα να το δούμε. 12 επεισόδια για την πρώτη του σεζόν, από 20 λεπτά το καθένα.


Jonathan Strange & Mr. Norrell (BBC)
κάποια στιγμή την άνοιξη
Μια λίγο περίεργη σειρά, από την άποψη ότι μας την έχουν τάξει από το 2012 και μέχρι και τώρα που λένε πως θα κυκλοφορήσει το 2015 δεν μας δίνουν σαφή ημερομηνία. Αποτελεί μεταφορά του πρώτου βιβλίου της Susanna Clarke, που πήρε πάμπολλα βραβεία κι έγινε παγκόσμιο μπεστ σέλλερ (στα ελληνικά κυκλοφόρησε από τη Διόπτρα με τίτλο "Οι δύο μάγοι και ο βασιλιάς των Κορακιών"). Μας ταξιδεύει σε μιαν Αγγλία του 19ου αιώνα, όπου η μαγεία είναι υπαρκτή αλλά σε παρακμή, και οι δύο μάγοι του τίτλου προσπαθούν να της ξαναδώσουν την αίγλη που της ταιριάζει. Τώρα να σας πω την αλήθεια δεν ξέρω γιατί το αργούν. Αγγλία, εποχής και μαγεία; Σίγουρη επιτυχία!! Τα επεισόδια θα είναι 7 και θα κρατάνε 60 λεπτά. Α! Και είναι από το BBC!

Εσείς τι περιμένετε πώς και πώς τη νέα χρονιά; Τι θα παρακολουθήσετε σίγουρα και σε ποια βιβλιοταινία/βιβλιοσειρά στηρίζετε όλες τις μεγάλες προσδοκίες σας;

8 σχόλια

  1. Το φρανκενσταιν σιγουρα, τις 50 αποχρωσεις ναιι αν και πιστευω θα απογοητευτω (διαβασα πως ειναι η ταινια με τις περισοτερες ερωτικες σκηνες στην ιστορια του Hollywood), πιο καλα ειναι οταν τις φανταζομασταν, ετσι δεν ειναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχα εντάξει, το σεξ καλά το περιγράφει η Τζέιμς. Η αλήθεια να λέγεται!

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος7/2/15 8:15 μ.μ.

    Ωπ πάρα πολλά adaptations που δεν γνώριζα! Ειδικά από την Disney...πολύ όμορφα! Ανυπομονώ για το Younger :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ ανυπομονώ και για τις τρεις σειρές αλλά και για αρκετές από τις ταινίες.

      Διαγραφή
  3. Αλήθεια το βιβλίο που είναι βασισμέμη η ταινία Paper town έχει βγει στα ελληνικά και αν ναι πως ονομάζετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι ακόμα. Από δικά του μόνο το "Λάθος Αστέρι" και το "Αναζητώντας την Αλάσκα" έχουν μεταφραστεί. Πάντως δεν είναι δύσκολος να τον διαβάσεις στο πρωτότυπο. Εγώ το "Λάθος Αστέρι" έτσι το διάβασα και να σκεφτείς ότι γενικά αποφεύγω τα αγγλικά αν έχω την δυνατότητα να βρω ελληνική έκδοση.

      Διαγραφή
    2. Α οκ σε ευχαριστω πολυ :)

      Διαγραφή
    3. Πριν λίγο είδα πως κυκλοφόρησε τελικά στα ελληνικά το "Paper Towns" από τις εκδόσεις Λιβάνη και έχει τον τίτλο "Χάρτινες Πόλεις" (δες το εξώφυλλο παραπάνω) :)

      Διαγραφή