Κουτί σε σχήμα καρδιάς

Πρωτότυπος τίτλος: Heart Shaped Box
Συγγραφέας: Joe Hill
Εκδόσεις: Bell
ISBN: 978-960-450-942-3
Ημερομηνία έκδοσης:
2008
Σελίδες: 389

Από πάντα είχα μια ιδιαίτερη αδυναμία στις ιστορίες με φαντάσματα και ακόμη και τώρα, που έχω πλέον σταματήσει να βλέπω θρίλερ, δε λέω εύκολα όχι σε μια ταινία ή ένα βιβλίο με φαντάσματα. Έτσι και όταν διάβασα την περίληψη του βιβλίου αυτού σκέφτηκα πως πρέπει να είναι φοβερά ενδιαφέρον. Μια ιστορία με ένα φάντασμα που έχει παγιδευτεί κάπου ενδιάμεσα στη ζωή και στο θάνατο και προσπαθεί να στείλει το μήνυμά του με τον ανορθόδοξο δικό του τρόπο. Στο εξώφυλλο του βιβλίου είδα μια ηλεκτρική κιθάρα και τον τίτλο Κουτί σε σχήμα καρδιάς, πράγματα που δεν ταίριαζαν και τόσο μεταξύ τους. Επιπλέον έβλεπα παντού μα παντού το συγκεκριμένο βιβλίο και μόλις είδα ότι επρόκειτο για ιστορία με φάντασμα πήρα εδώ και τώρα την απόφαση να το διαβάσω. Σιγά, δε θα τρόμαζα από ένα βιβλίο, άλλωστε τα αγαπώ τα φαντάσματα. Θα ήταν απλά ατμοσφαιρικό. Έτσι νόμιζα!

Το φάντασμα της ιστορίας αυτής δεν είναι άλλο από έναν παλαβό γέρο υπνωτιστή, τον Κράντοκ, που με το θάνατό του αλλά και το στοίχειωμά του, ήθελε να πάρει εκδίκηση, να βασανίσει, να επιβληθεί και να στοιχειώσει όσο το δυνατό με το χειρότερο τρόπο.

Ο Τζούντας Κόιν, ένας μεσήλικας ροκ σταρ της ντεθ μέταλ, είναι συλλέκτης μακάβριων πραγμάτων: έχει έναν οδηγό μαγειρικής για κανιβάλους... τη θηλιά ενός κρεμασμένου... τα σκίτσα ενός σίριαλ κίλερ... Αλλά κανένα από τα κομμάτια της συλλογής του δεν είναι τόσο αλλόκοτο ή τόσο τρομακτικό όσο αυτό που ανακαλύπτει προς πώληση στο ίντερνετ:

«Πουλάω» το φάντασμα του πατριού μου
σε όποιον δώσει τα περισσότερα..
Και κάπως έτσι αγοράζει το φάντασμα του Κράντοκ, και σύντομα ανακαλύπτει πως δεν πρόκειται απλά για κάτι ανόητο και μακάβριο που μπορεί να προσθέσει στη συλλογή του. Γιατί αρχίζουν να συμβαίνουν παράξενα πράγματα κι ένας μυστήριος γέρος εμφανίζεται στο σπίτι του να τον περιμένει ακίνητος δίπλα στην πόρτα, ακίνητος ώσπου να περάσει από μπροστά του, οπότε και στρέφεται και τον κοιτάζει με τα σκοτεινά, μουτζουρωμένα μάτια του. Ο Κράντοκ στοιχειώνει κάθε ώρα και στιγμή της ζωής του Τζούντας Κόιν και τον παρασέρνει σε ένα τρελό κυνηγητό που όλα φαίνονται πως θα οδηγήσει και στο δικό του θάνατο αλλά και σε όσων βρίσκονται κοντά του. Ο Τζούντας ψάχνει να βρει τη λύση και να ξεφύγει από το φοβερό αυτό πλάσμα που πέρα από την τρομερή εμφάνισή του, έχει την ιδιότητα ακόμα και τώρα να υπνωτίζει τα θύματά του και να τα οδηγεί να κάνουν φοβερά βασανιστήρια τόσο σε άλλους όσο και στον ίδιο τον εαυτό τους. Όμως όσο πιο πολύ μπλέκεται με τον τρομερό Κράντοκ, τόσο ανακαλύπτει πράγματα που τον συνδέουν στην πραγματικότητα με τον μανιακό γέρο και μαθαίνει τον πραγματικό λόγο που το φάντασμα αυτό επέλεξε να στοιχειώσει ειδικά αυτόν.

Ο συγγραφέας του βιβλίου, Joe Hill, αργότερα έμαθα πως είναι ο γιος του ίδιου του βασιλιά του τρόμου και πολυαγαπημένου Stephen King. Είναι φυσικό, επομένως, να πέσει το μήλο κάτω από τη μηλιά. Τώρα και μετά από τόσα χρόνια που το διάβασα, ακόμη πιστεύω πως ο γιος με το ένα αυτό βιβλίο του με τρόμαξε περισσότερο από τον πατέρα και όποιο βιβλίο του έχω διαβάσει ως σήμερα. Παρόλα αυτά (ή εξαιτίας όλων αυτών) δεν επιθυμώ και τόσο να διαβάσω κάτι άλλο δικό του για την ώρα.

Το βιβλίο αυτό που μου πάγωσε το αίμα, το διάβαζα μόνο με αναμμένα τα φώτα (όχι ένα φως, όλα τα φώτα!!) κι ένιωθα κι εγώ η ίδια στοιχειωμένη μέχρι να το τελειώσω. Αν η περιγραφή σας άρεσε και αποφασίσετε να το διαβάσετε, προτείνω να κάνετε κι εσείς το ίδιο!! Αν το έχετε ήδη διαβάσει, πείτε μας στα σχόλια της εντυπώσεις σας και αν τρομάξατε κι εσείς όσο κι εγώ!!


Πάρτε τώρα μέρος στον Διαγωνισμό για το Halloween, πατώντας στην παρακάτω φωτογραφία:



2 σχόλια

  1. Απαπαπαπα... τι εγινε;;; μπηκαμε σε mood Halloween;;; μουαχαχαχαχαχα!! πολυ του μοιαζει του πατερα του! Σε φιλω! καλο σου Σαββατοκυριακο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και βέβαια ;) και ανήμερα θα κάνουμε και Halloween party με βιβλιοπαρέα στο σπίτι μου ;) μέχρι τότε το γιορτάζουμε διαδικτυακά!! Όντως του μοιάζει αρκετά..

      Διαγραφή