Νέες Βιβλιοταινίες και Βιβλιοσειρές (2016)


Νομίζω πως το 2016 από άποψη μεταφορών θα είναι πολύ καλύτερο από τη χρονιά που μας πέρασε. Έχουμε να περιμένουμε βέβαια πολύ ακόμα, αλλά θα δούμε και Φασμπέντερ-Μαγκνίτο στο καινούργιο X-Men, αλλά και Μις Πέρεγκριν και το πιο αναμενόμενο απ' όλα: το Φανταστικά Τέρατα της Ρόουλινγκ. Πάμε να δούμε χρονολογικά, τι να περιμένουμε κάθε μήνα στη μεγάλη, αλλά και στη μικρή οθόνη.


The 5th Wave
22 Ιανουαρίου
βασισμένο στο: "Το 5ο Κύμα" του Rick Yancey
Πριν λίγα χρόνια βλέπαμε παντού το συγκεκριμένο βιβλίο και όσοι το 'χαν διαβάσει το λάτρευαν. Τώρα έγινε και ταινία επιτέλους, με την Chloë Grace Moretz στον πρωταγωνιστικό ρόλο και για εμάς που δεν το 'χουμε διαβάσει και δε μας χαλάει να το δούμε για πρώτη φορά στο σινεμά. Εξωγήινοι, τέλος του κόσμου και τέτοια, για όποιον ενδιαφέρεται.

Περηφάνια και Προκατάληψη και Ζόμπι
5 Φεβρουαρίου
βασισμένο στο: "Περηφάνια και προκατάληψη
και ζόμπι" του Seth Grahame-Smith
Θα γελάσουμε; Θα κλάψουμε; Θα γυρίζει πάλι η Όστεν στον τάφο της; (αναμφίβολα) Το σίγουρο είναι πως θα προκαλέσει πολλές ταραχές η ταινία αυτή κι εμείς θέλουμε να τη δούμε και από περιέργεια αλλά και για να δούμε την Lily James που από ξαδέρφη Ρόουζ έγινε Σταχτοπούτα και τώρα Ελίζαμπεθ Μπένετ!

How to Be Single
11 Φεβρουαρίου
βασισμένο στο: "How to be single" της Liz Tuccillo
Δεν ξέρω για εσάς, εγώ βλέπω στην αφίσα τη Σάρλοτ, τη Σαμάνθα, την Κάρι και την Μιράντα. Πώς να είσαι single στη Νέα Υόρκη, λοιπόν, ένα δοκιμασμένο σενάριο που και να μην έχει μεγάλες διαφορές από το SatC εμένα δε με πολυπειράζει γιατί μου 'χει λείψει κάτι τέτοιο και κανείς δεν το κάνει πια!! Στα bonus παίζει και η γλυκιά Alison Brie αλλά και η σούπερ cool Rebel Wilson και η -πάλι την Αναστέζια παίζει;;;;- Dakota Johnson.

Deadpool
18 Φεβρουαρίου
Ο Ryan Reynolds βγάζει τη στολή του Green Lantern της DC και φοράει εκείνη του Deadpool της Marvel με την ελπίδα να υποδυθεί έναν τουλάχιστον πετυχημένο σούπερ ήρωα. Εμάς μας φαίνεται πιο ταιριαστός αυτός ο ήρωας στον χαρακτήρα του ηθοποιού και περιμένουμε με μια κάποια αγωνία να τον δούμε στις οθόνες μας.

Whiskey Tango Foxtrot 
4 Μαρτίου
βασισμένο στο: "Whiskey Tango Foxtrot"
του David Shafer
Η Tina Fey και ο Μπίλμπο Martin Freeman πρωταγωνιστούν σε μια πολεμική κωμωδία (!) στο Αφγανιστάν. Χμμμ... δεν ξέρω κατά πόσο με τραβάει το συγκεκριμένο να πω την αλήθεια, αλλά οι ηθοποιοί είναι σημαντικό χαρτί.

Allegiant (μέρος 1ο)
10 Μαρτίου
βασισμένο στο: "Αφοσίωση" της Veronica Roth
Φυσικά και το χωρίζουν στα δύο το τελευταίο βιβλίο του Divergent και μάλιστα πολλοί λένε πως είναι και χάλια και να μην το διαβάσουμε καν, αλλά να δούμε απλά τις ταινίες. Η αλήθεια είναι ότι μετά το δεύτερο δεν καίγομαι και πολύ να διαβάσω το τελευταίο...

The Jungle Book
15 Απριλίου
βασισμένο στο: "Το βιβλίο της ζούγκλας"
του Rudyard Kipling
Από πέρυσι το περιμέναμε, φέτος έρχεται, λογικά θα είναι καλό για να άργησε τόσο και θα είναι και 3D, ότι πρέπει για να πάμε με τα μικρά μας παιδάκια/ανιψάκια/βαφτιστικά για να το δούμε και να γνωρίσουν και το μυθιστόρημα του Rudyard Kipling μέσα από τη μεγάλη οθόνη.

Έρωτας και Φιλία
13 Μαΐου
Το τελευταίο έργο της πολυαγαπημένης Όστεν σε μεταφορά με τις Kate Beckinsale και Chloë Sevigny στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, που εντάξει, δεν το περιμέναμε αλλά είμαστε πανευτυχείς που θα το δούμε!!

X-Men: Apocalypse
19 Μαΐου
Οι ήρωες του Stan Lee επιστρέφουν για άλλη μια φορά κι εμείς απλά περιμένουμε με ανυπομονησία να δούμε το Φασμπέντερ και μόνο το Φασμπέντερ και την αναμφίβολα εκπληκτική συνέχεια της ιστορίας.

Η Αλίκη μέσα από τον καθρέφτη
26 Μαΐου
βασισμένο στο: "Μες Στον Καθρέφτη
Και Τι Βρήκε Η Αλίκη Εκεί" του Λιούις Κάρολ
Είχα την εντύπωση πως η πρώτη ταινία της Αλίκης δεν είχε την αναμενόμενη επιτυχία. Έξι ολόκληρα χρόνια μετά, όμως, η ιστορία επιστρέφει με τη συνέχειά της όχι από τα χέρια του Tim Burton αυτή τη φορά, αλλά με τους ίδιους ηθοποιούς που έπαιζαν στην προηγούμενη και σε γενικές γραμμές είμαστε πολύ περίεργοι για τη συνέχεια αυτή!!

Me Before You
30 Ιουνίου
βασισμένο στο: "Me Before You" της Jojo Moyes
Νεαρή κοπέλα έρχεται πιο κοντά με τον ασθενή της που πρόσφατα κάθησε στην αναπηρική καρέκλα. Δε μας πολυνοιάζει το στόρι, όσο το ότι παίζουν η Καλίσι Emilia Clarke, ο Φινίκ Sam Claflin αλλά και ο Νέβιλ Matthew Lewis.

The BFG
1 Ιουλίου
βασισμένο στο: "Ο ΜΦΓ" του Ρόαλ Νταλ
Σπίλμπεργκ, Disney και ένα από τα ωραιότερα βιβλία του Ρόαλ Νταλ, νομίζω πως τα συστατικά της επιτυχίας είναι εγγυημένα και το τρέιλερ φανταστικό και γενικά δεν μπορούμε να περιμένουμε για την ταινία αυτή!!

Bridget Jones’s Baby
16 Σεπτεμβρίου
(όχι και τόσο) βασισμένο στο: "Τρελή από έρωτα"
της Έλεν Φίλντινγκ
Η αναμενόμενη συνέχεια των αγαπημένων μας ταινιών από τις αρχές του 2000 με την ξεκαρδιστική και γκαφατζού πρωταγωνίστρια Μπρίτζετ που βρίσκει το τυχερό της στο πρόσωπο του Κόλιν Ντάρσυ Φερθ, με τίτλο το "Μωρό της Μπρίτζετ Τζόουνς". Το τρίτο βιβλίο της σειράς λένε πως έχει εντελώς διαφορετική πλοκή από αυτό που θα δούμε στις οθόνες μας, εμείς μόνο φοβόμαστε μην είναι λάθος να ξαναπιάσεις κάτι που βγήκε, εντυπωσίασε και τελείωσε. Ίδωμεν!

Μις Πέρεγκριν: Στέγη για ασυνήθιστα παιδιά
Όποιος έχει διαβάσει το βιβλίο δεν μπορεί παρά να το φαντάστηκε και σε ταινία. Και η μέρα αυτή έφτασε, που το φαντάστηκε σε ταινία και κάποιος σκηνοθέτης, και πήρε και την Eva Green να παίξει το ρόλο της Μις Πέρεγκριν και γενικά είναι άλλη μια ταινία που ανυπομονούμε να δούμε μέσα στο 2016, αν και θα μας βγάλει την ψυχή μέχρι να έρθει η ώρα της.

Το κορίτσι του τρένου
7 Οκτωβρίου
βασισμένο στο: "Το κορίτσι του τρένου" της Paula Hawkins
Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα βιβλία της χρονιάς που μας πέρασε, που είναι και στο μυαλό μου για να το διαβάσω φέτος, έρχεται στη μεγάλη οθόνη με την Emily Blunt στο ρόλο του "κοριτσιού".

A Monster Calls
14 Οκτωβρίου
Ένα αγόρι ζητά τη βοήθεια από ένα τέρας των δέντρων (που το παίζει ο εκπληκτικός Liam Neeson) για να σώσει την άρρωστη μαμά του. Το βιβλίο έχει πάρει φοβερές κρητικές και έχει και εικόνες δια χειρός Jim Kay (που πλέον τον αγαπάμε και τον ακολουθούμε ότι κι αν κάνει!!)

Inferno
14 Οκτωβρίου
βασισμένο στο: "Inferno" του Νταν Μπράουν
Ο Τομ Χανκς επιστρέφει σαν Ρόμπερτ Λάνγκτον στη μεγάλη οθόνη και πάλι τον κυνηγάνε, πάλι έχει μυστικά να αποκαλύψει, πάλι θα ανατρέψει τα πράγματα, η γνωστή συνταγή για τους φαν του Νταν Μπράουν και το πιο πρόσφατο βιβλίο του μεταφέρεται με ταχύτητα στη μεγάλη οθόνη.

Doctor Strange
4 Νοεμβρίου
Χρονιά γεμάτη σούπερ ήρωες της Marvel (άρα καλή χρονιά!), και ο Σέρλοκ Μπένεντικτ φοράει τη στολή του δρ.Στρέιντζ κι έρχεται να μας καταπλήξει με τις υποκριτικές του ικανότητες σε κάτι ακόμα πιο διαφορετικό σε σχέση με ότι έκανε ως τώρα. Καθόλου δε μας χαλάει να τον δούμε να σώζει ζωές με το κοφτερό μυαλό του και τις μαγικές (ναι μαγικές) του ικανότητες!!

Φανταστικά τέρατα, πλάσματα, ζώα και πού βρίσκονται
18 Νοεμβρίου
Είναι η πιο αναμενόμενη ταινία του κόσμου του 2016, απλά δεν μπορούμε να περιμένουμε μέχρι τον Νοέμβριο για το Θεό!!! Θα δούμε για πρώτη φορά κάτι δια χειρός Ρόουλινγκ που δεν θα το έχουμε διαβάσει πριν (γιατί όσοι έχουν διαβάσει το μικρό βιβλιαράκι με τον ίδιο τίτλο, έχουν διαπιστώσει πως δεν έχει κάποια πλοκή, παρά αναφέρει μόνο τα φανταστικά πλάσματα που ανακάλυψε ο Νιουτ Σκαμάντερ και τις ιδιότητές τους). Για να δούμε πώς θα είναι να βλέπεις για πρώτη φορά Ρόουλινγκ στην οθόνη, χωρίς να ξέρεις τι θα δεις!! 

Let it Snow
9 Δεκεμβρίου
Πλέον ο John Green έχει γίνει μόδα και βλέπουμε μια καινούργια ταινία του κάθε χρόνο. Προσωπικά δε δηλώνω fan, το αντίθετο μάλιστα, η συγκεκριμένη όμως θα είναι χριστουγεννιάτικη και κάτι μου κάνει, όπως και να 'χει, λογικά θα το δω, μην το διαβάσω κιόλας, δεν αποκλείεται!!

Το Κινητό
κάποια στιγμή μέσα στο 2016
βασισμένο στο: "Το Κινητό" του Στίβεν Κινγκ
Η αμερικανόφατσα που ακούει στο όνομα John Cusack είναι ότι πρέπει για μεταφορές του Στίβεν Κινγκ και αυτή τη φορά θα πρωταγωνιστήσει στο ζομποβιβλίο "Το Κινητό" που δεν είναι κακό, είναι κλασσική αμερικανιά και κάπου κάπου έχουμε ανάγκη και κάτι τέτοιο. (Εμένα μια φορά το βιβλίο μ' άρεσε!)

Και ας συνεχίσουμε με τις βιβλιοσειρές (που τελικά είναι πολύ περισσότερες απ' ότι περιμέναμε!!)

The Magicians
από 16 Δεκεμβρίου 2015
βασισμένο στο: "Οι μάγοι" του Lev Grossman
Μπορεί να έδειξαν ένα επεισόδιο πέρυσι, αλλά η σειρά στην ουσία ξεκινάει φέτος, στις 25 Ιανουαρίου και έχει να κάνει με μάγους, τη Νέα Υόρκη, ένα κολέγιο μάγων, ντάξει, τι άλλο να θέλεις από τη ζωή σου!

Dickensian
από 1 Ιανουαρίου
Στην πραγματικότητα ξεκίνησε από τα Χριστούγεννα που μας πέρασαν, λόγω του Σκρουτζ, κι εκτυλίσσεται στον φανταστικό κόσμο του Ντίκενς. Οι πιο γνωστοί ήρωές του μπλέκονται μεταξύ τους, από την Μις Χάβισαμ ως τον Όλιβερ Τουίστ και όποιον άλλον σας περνάει από το μυαλό. Μια ντικενσιανή σαλάτα με λίγα λόγια, που μπορεί όμως να είναι πολύ πολύ νόστιμη!!

Πόλεμος και Ειρήνη
από 3 Ιανουαρίου έως 7 Φεβρουαρίου
βασισμένο στο: "Πόλεμος και Ειρήνη"
του Λέο Τολστόι
Το BBC μας ξαναφέρνει ένα από τα μεγαλύτερα (και σε όγκο) κλασσικά της λογοτεχνικής ιστορίας του κόσμου, σε μια μίνι σειρά, με την Lily James (πάλι) στο ρόλο της Νατάσας και μας σπρώχνει κατά κάποιον τρόπο, ιδίως εμάς που το 'χουμε παρατήσει, να τελειώσουμε το βιβλίο μια ώρα αρχύτερα για να απολαύσουμε τη σειρά με την ησυχία μας. (Αλλά επειδή έχω δει και την ταινία παλιότερα, να σας πω πως είναι απλά κορυφαία η ιστορία και να τη δείτε!!)

Beowulf
από 3 Ιανουαρίου
Ο Beowulf επιστρέφει στις οθόνες μας, αλλά χωρίς το πρωτοποριακό για τότε 3D της ταινίας με την Ατζελίνα Τζολί. Αν σας αρέσει η ιστορία αυτή, θα σας αρέσει φαντάζομαι και η σειρά.

The Shannara Chronicles
από 5 Ιανουαρίου
βασισμένο στο: "Το σπαθί των Σανάρα"
 του Terry Brooks
Εφηβική επική σειρά φαντασίας από το MTV (που να μην ξεχνάμε έχει βγάλει και το Teen Wolf). Δε μας χαλάει...

Shadowhunters
από 12 Ιανουαρίου
βασισμένο στο: "Πόλη των οστών"
της Cassandra Clare
Μετά την όχι και τόσο πετυχημένη μεταφορά στην μεγάλη οθόνη του πρώτου βιβλίου της Cassandra Clare, η Κλέρι Φρέι επιστρέφει στην μικρή οθόνη με την ελπίδα να κερδίσει από εδώ το τηλεοπτικό κοινό και την όποια καταξίωση (GoT δε θα γίνεις όμως, λυπάμαι)

11.22.63
από 15 Φεβρουαρίου
βασισμένο στο: "11/22/63" του Στίβεν Κινγκ
Ο James Franco πρωταγωνιστεί στη μίνι σειρά 9 επεισοδίων της μεταφοράς ενός από τα πιο ωραία βιβλία του Βασιλιά (σύμφωνα με τους fans), με έναρξη τις 15 Φεβρουαρίου.

The Night Manager
από 19 Απριλίου
βασισμένο στο: "The Night Manager" του John le Carré
Βασικός λόγος για να δει κανείς τη συγκεκριμένη σειρά είναι ο Λόκι Tom Hiddleston. Άλλοι βασικοί λόγοι ακούνε στα ονόματα John le Carré και Hugh Laurie. Πιστεύω πως αρκούν αυτά!

Πηγές: 12 Καινούριες σειρές που περιμένουμε το 2016!
19 Books To Read Before The Movie Comes Out In 2016
All The Book Adaptations You're Going To Want To See Next Year

15 σχόλια

  1. Οκ από πού να πρωτοξεκινήσω; Από το ΜΦΓ, το αγαπημένο μου παιδικό βιβλίο του λατρεμένου Dahl; Τη Μις Πέρεγκριν δια χειρός Burton ή το "Πόλεμος και Ειρήνη" από BBC; Ανυπομονώ κι ελπίζω να σταθούν αντάξια των προσδοκιών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον ΜΦΓ διαβάζω αυτές τις μέρες, μοναδικό βιβλίο αν και με μελαγχολεί λίγο. Από τη Μις Πέρεγκριν περιμένω περισσότερα κι απ' όσα πήρα από το βιβλίο. Κι εντάξει το ΠκΕ είναι κλασσικό και μου αρέσει που παίζει η Lily James ;)

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος16/1/16 2:25 π.μ.

    Πωπω πόσα βγαίνουν πια φέτος...! Όχι ότι παραπονιέμαι... Έχω ενθουσιαστεί σχεδόν για όλα! *.* Είδα το Shadowhunters, και ειλικρινά αν δεν σ'άρεσε η ταινία, καλύτερα να μην ξεκινήσεις τη σειρά... είναι αμήχανα κακή. Το Shannara Chronicles έχει πολύ δυνατότερο budget και φάνηκε πιο εντυπωσιακό, αλλά και αυτό δεν ήταν από τα καλά... Το Magicians τελικά ήταν το πιο αξιοπρεπές απ'όλα, αξίζει. ;)
    Ανυπομονώ για το How to Be Single και εννοείται για το A Monster Calls, έχει κυκλοφορήσει teaser και είναι μαγεία! Εσύ ποιά περιμένεις πιο πολύ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιο πολύ περιμένω το Fantastic Beasts εννοείται, και τη Μις Πέρεγκριν και τον BFG, αλλά και το X-Men για το Φασμπέντερ!! Θα κοιτάξω και το teaser του monster calls αν είναι για να το προσθέσω στο άρθρο ;)

      Από τις σειρές ανυπομονώ για τις περισσότερες, θα δώσω μια ευκαιρία και στο shadowhunters αλλά θα περιμένω να βγουν τα περισσότερα επεισόδια.

      Διαγραφή
  3. Άρχισα το 'Dickensian' αλλά δεν μου πολυάρεσε για να πω την αλήθεια! Παραλλάσσει πολύ την αρχική ιστορία του Ντίκενς! Αναφέρεται σε προγενέστερο χρόνο και αντί να δείχνει τα γεγονότα όπως συνέβησαν (σαν prequel δηλαδή) τα αλλάζει σχεδόν τελείως, παίρνει τους ήρωες και τους κάνει..."σαλάτα" (πολύ ωραία το έθεσες!!).
    Εγώ προσωπικά περιμένω με ανυπομονησία την Αλίκη και το Fantastic Beasts!!! Αλλά και τα τρία που ανέφερε η κοπέλα στο προηγούμενο σχόλιο καθώς και τη Bridget Jones θα ενδιαφερόμουν να τα δω! Ίσως δω και το 'Pride & Prejudice & Zombies" αλλά μόνο όταν βγει στα torrents πιο πολύ από περιέργεια και αυτό πολύ του είναι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχχα εμένα δε με χαλάει να πάω να δω τα ζόμπια στο σινεμά με τις οστενοφίλες μου να γελάσουμε και να κλάψουμε όλες μαζί :P

      Σκέφτομαι να το αφήσω το Dickensian για τα επόμενα Χριστούγεννα, με εμπνέει πιο πολύ ο καιρός εκείνος για Ντίκενς, ακόμα κι αν είναι σαλάτα..

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος20/1/16 12:00 π.μ.

    Το πρίν ερθεις εσύ είναι απο τα πιο αγαπημένα μου βιβλία!! Το ρουφηξα κυριολεκτικά αυτό το βιβλίο.Περιμενω πως και πως να δω την ταινία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει κυκλοφορήσει στα ελληνικά;; γιατί το έψαξα αλλά δεν το βρήκα.. η βιβλιονέτ είναι χάλι μαύρο τώρα τελευταία.

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος20/1/16 4:03 μ.μ.

    Ναι απο τον ψυχογιο. Εγω στα ελληνικά το βρήκα, έτσι και αλλιώς τα αγγλικά μου είναι χαλια για να πάρω το πρωτότυπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος2/2/16 3:22 μ.μ.

    Το allegiant βγενει 11 μαρτιου τελος πάντον εγώ περιμένω αυτό και το fantasy beasts

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αααα πολύ χαίρομαι που βγαίνει νωρίτερα!! Θα το διορθώσω, σ' ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος19/2/16 10:27 μ.μ.

    Διόρθωση!! Το Πριν ερθεις εσύ βγαίνει στις 30 Ιουνίου. Περιμένω και τη συνέχεια με το δεύτερο βιβλίο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος20/2/16 8:02 μ.μ.

    Δεν είναι σειρά, είναι η συνέχεια της πρωταγωνίστριας. Προφανώς επειδή έκανε μεγάλη επιτυχία η συγγραφέας είπε να μας χαρίσει και ένα δεύτερο βιβλίο με την αγαπημένη Λου Κλαρκ. Είναι από τα ποιο ωραία βιβλία που έχω διαβάσει, θα μπορούσα να μιλάω ώρες γι' αυτό. Δε μ' αρέσει να το σνομπάρουν ή να μιλάνε αρνητικά γι' αυτό το βιβλίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως κ εμενα μου αρεσε απο το τρέιλερ, το σκέφτομαι να το διαβασω...

      Διαγραφή