9+1 ιστορικά love stories που πρέπει να διαβάσεις


Ας αποδώσουμε λίγο πιο ελεύθερα τη φράση "Ιστορικό love story". Μπορεί τυπικά ιστορικό να θεωρείται ένα μυθιστόρημα που εκτυλίσσεται τουλάχιστον 25 χρόνια πριν γραφτεί αλλά για αυτή την περίπτωση θα χρησιμοποιήσουμε τον όρο "ιστορικό" για να αναφερθούμε απλά σε κάτι που αναφέρεται σε μια παλιότερη εποχή (για εμάς).

Περηφάνια και Προκατάληψη της Τζέιν Όστεν

Στην Αγγλία στα τέλη του 18ου αιώνα, η Ελίζαμπεθ Μπένετ τα βγάζει πέρα με το φλερτ του σνομπ κυρίου Ντάρσυ ενώ προσπαθεί να ξεμπλέξει τα ρομαντικά μπερδέματα δύο εκ των αδερφών της, Τζέιν και Λύντια. Θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες ιστορίες αγάπης όλων των εποχών. Διαβάστε περισσότερα για την Περηφάνια και Προκατάληψη.

Σάσεναχ, η ξένη της Diana Gabaldon

Η Κλαιρ Ράνταλ έχει έναν σύζυγο σε έναν αιώνα.. και έναν εραστή στον άλλο! Στα 1945 μια πρώην στρατιωτική νοσοκόμα που λέγεται Κλαιρ Ράνταλ επιστρέφει από τον πόλεμο για να ξαναβρεί τον άντρα της όταν αγγίζει άθελά της έναν μονόλιθο σε έναν από τους αρχαίους πέτρινους κύκλους των Χάιλαντς. Ξαφνικά γίνεται μια Σάσεναχ - μια ξένη - σε μια Σκωτία που μαστίζεται από τον πόλεμο και τις διαμάχες των φατριών στο σωτήριο έτος 1743.

Τζέιν Έυρ της Σάρλοτ Μπροντέ

Ακολουθώντας τα τραγικά γεγονότα του σχολείου της, η Τζέιν Έυρ αναζητά δουλειά ως γκουβερνάντα και ερωτεύεται τον εργοδότη της, Έντουαρτ Ρότσεστερ. Ο έρωτάς τους είναι καταδικασμένος από μια μυστηριώδη, άγρια γυναίκα, η παρουσία της οποίας αναγκάζει την Τζέιν να πάρει μια απόφαση που απειλεί να την αφήσει ολομόναχη στο κρύο, να λιποθυμά από την πείνα... Διαβάστε περισσότερα για την Τζέιν Έυρ.

Όσα παίρνει ο άνεμος της Μάργκαρετ Μίτσελ

Ένα μνημειώδες κλασσικό μυθιστόρημα που θεωρείται από πολλούς όχι μόνο η μεγαλύτερη ιστορία αγάπης που έχει γραφτεί ποτέ, αλλά και το μεγαλύτερο έπος για τον Αμερικάνικο Εμφύλιο Πόλεμο. Το επικό μυθιστόρημα της Μίτσελ για τον έρωτα και τον πόλεμο κέρδισε το βραβείο Πούλιτζερ και έδωσε ζωή σε δύο συνέχειες αλλά και σε μια από τις πιο διάσημες και αγαπημένες ταινίες όλων των εποχών.

Λογική κι Ευαισθησία της Τζέιν Όστεν

Το πρώτο μυθιστόρημα της Τζέιν Όστεν, περιγράφει τη ζωή και τους έρωτες των αδερφών Έλινορ και Μαριάν Ντάσγουντ. Όταν μετακομίζουν στο νέο τους σπίτι στην περιουσία κάποιου μακρινού συγγενή τους, θα γνωρίσουν τον έρωτα, την αγάπη, αλλά και την ερωτική απογοήτευση.

Ανεμοδαρμένα Ύψη της Έμιλυ Μπροντέ

Ο Λόκγουντ, ο νέος ένοικος στο Θράσγκρος Γρέιτζ στους ζοφερούς βάλτους του Γιόρκσαϊρ, αναγκάζεται να ζητήσει καταφύγιο μια νύχτα στα Ανεμοδαρμένα Ύψη, το σπίτι του σπιτονοικοκύρη του, όπου ανακαλύπτει τα θυελλώδη γεγονότα που συνέβησαν χρόνια παλιότερα: για το έντονο πάθος ανάμεσα στον εγκαταλελειμμένο Χήθκλιφ και την Κάθριν Έρνσο, και την προδοσία της.

Αναμνήσεις μιας Γκέισας, του Άρθουρ Γκόλντεν

Μια λογοτεχνική tour-de-force για μια γκέισα που μεγάλωσε στην πόλη της Ζιόν για να γίνει διάσημη, στα τέλη του 1930, και αγωνίστηκε για να κερδίσει τη μεγάλη της αγάπη. Η Σαγιούρι έχει περιγραφεί ως μια ρομαντική ηρωίδα στα χνάρια της Τζέιν Έυρ και της Σκάρλετ Ο'Χάρα.

Άννα Καρένινα του Λέο Τολστόι

Ο Τολστόι καταγράφει την πορεία της καταδικασμένης αγάπης ανάμεσα στην Άννα, μια πανέμορφη παντρεμένη γυναίκα, και τον Κόμη Βρόνσκι, έναν πλούσιο αξιωματικό του στρατού που ακολουθεί την Άννα, αφού την ερωτεύεται σαν τρελός σε έναν χορό. Παρόλο που αρχικά αντιστέκεται στη γοητεία του, στο τέλος η Άννα υποκύπτει, παραδίδεται με πάθος στον έρωτα και θέτει σε κίνηση μια σειρά από γεγονότα που θα οδηγήσουν στην πτώση της.

Ο εραστής της Λαίδης Τσάτερλι του Ντ.Χ.Λόρενς

Ο σύζυγος μιας νεαρής γυναίκας που ονομάζεται Κόνστανς, έχει παραλύσει από τη μέση και κάτω εξαιτίας ενός στρατιωτικού ατυχήματος, και η φυσική και αισθηματική του παραμέληση προκαλούν μια απόσταση ανάμεσα στο ζευγάρι. Η σεξουαλική απογοήτευση της Κόνστανς την οδηγεί στο να δημιουργήσει δεσμό με τον φύλακα Ολιβερ Μέλορς.

Ο Μπρούντζινος Καβαλάρης της Πωλίνα Σίμονς

Η Τατιάνα γνωρίζει τον Αλεξάντερ στην αυγή του χειρότερου πολέμου για το Λένινγκραντ. Όσο ο κλοιός γύρω τους στενεύει, η πείνα μεγαλώνει και ο κόσμος χάνεται, οι δυο τους ανακαλύπτουν όχι μόνο πόσο ερωτευμένοι είναι, αλλά και πόσο ανάγκη έχουν ο ένας τον άλλον για να συνεχίσουν να προσπαθούν να επιζήσουν μέσα στην τρέλα. 

3 σχόλια

  1. Ανώνυμος12/2/16 4:34 μ.μ.

    Τζεην Ευρ!!!! Είναι το αγαπημένο μου βιβλίο, η αγαπημένη μου ιστορία αγάπης. Δεν υπάρχει κανένα σαν κι αυτό. Θα θελα πολύ να το ξαναδιαβαζα απο την αρχή να έχω την ίδια αγωνία για την εξέλιξη.Το ΠκΠ το εφτασα στη μέση και το αφησα δεν μου άρεσε καθόλου, σορυ κορίτσια αλλά για μένα κανένας Νταρσυ δεν μπορεί να φτάσει τον Ροτσεστερ!!!! Όσο για τον μπρουτζινο καβαλαρη δεν σχολιαζω τίποτα.... αυτός ο Αλεξάντερ μου έσπασε τα νεύρα. Απ τα υπόλοιπα θέλω πολύ να διαβασω το όσα παίρνει ο άνεμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος7/11/16 8:24 μ.μ.

    Τζέιν Έιρ! Εξαιρετικό! θα συμφωνήσω απόλυτα για τον κύριο Ροτσεστερ. Αφού το τελείωσα Είδα στα καπάκια την ταινία με τον Φασμπίντερ και νομίζω ότι με στοίχειωσε το βιβλίο περισσότερο! Πρώτη φορά έκανα τόσο καιρό να ξεκινήσω το επόμενο βιβλίο - μια βδομάδα! Ήθελα να παραμείνει όσο γίνεται περισσότερο ζωντανό στο μυαλό μου!
    Από τα αγαπημένα μου η Άννα Καρενινα αν και είναι τόσο πολυδιάστατο, που δεν μπορείς να το κατατάξεις μόνο στα love stories. Άνετα μπαίνει και σε άλλες λίστες!
    Ωραία η λίστα! μας παρακινεί να διαβάσουμε ότι μας έχει ξεφύγει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος30/3/18 2:43 μ.μ.

    Εχω διαβάσει την περηφανια και προκατάληψη, την τζέιν έυρ, το όσα παίρνει ο άνεμος και τον εραστή της λαίδης τσάτερλι. Από τα υπόλοιπα, θέλω να διαβάσω το λογική και ευαισθησία- και όλα τα άλλα της όστεν- και μετά το μπρούτζινο καβαλάρη ή τα ανεμοδαρμένα ύψη.
    Ωραίο άρθρο, αν και είναι δύσκολο να επιλέξεις τα καλύτερα love stories, επειδή τα περισσότερα ανήκουν και σε αυτή την κατηγορία.
    Ελευθερια

    ΑπάντησηΔιαγραφή