Τα Οκτώ Πραγματάκια (Δεκέμβριος 2017)

Ο Δεκέμβριος είναι παράλληλα από τους αγαπημένους μου μήνες, αλλά κι ένας από τους πιο μελαγχολικούς, αφού έχει μεν τα Χριστούγεννα, αλλά σηματοδοτεί κι ένα κάποιο τέλος όπου μπορεί να έχεις ολοκληρώσει τους στόχους που είχες βάλει γι' αυτή τη χρονιά, μπορεί και να μην έχεις εκπληρώσει ούτε έναν. Είναι σίγουρα μια απαραίτητη χρονική περίοδος για να τακτοποιούμε τον εαυτό μας και να οργανωνόμαστε. Για μένα δεν ήταν ο καλύτερος μήνας, μπορώ να πω πως αυτό τον Δεκέμβρη ένιωσα πως έχανα το δρόμο μου, και ίσως να πέρασα τα πιο μελαγχολικά Χριστούγεννα της μέχρι τώρα ζωής μου. Βέβαια, δεν το βάζουμε κάτω ότι κι αν γίνεται μέσα μας, γι' αυτό και μπορώ να πω πως προσπάθησα να έχω αρκετές όμορφες αναμνήσεις από τον περασμένο μήνα και κάπου τα κατάφερα!


1. Το ετήσιο βιβλιοφιλικό Secret Santa
Αρκετά στην αρχή του μήνα οργανώσαμε με τη Λέσχη Ανάγνωσης Κατερίνης το φετινό μας Secret Santa! Φέτος μαζευτήκαμε σπίτι μου, προς χαρά μεγάλη αλλά και άπειρη απογοήτευση του Άλμπους, γιατί ναι μεν ήρθε τόσος κόσμος στο σπίτι, αλλά δεν χωρούσε μέσα κι αυτός και αποκλείστηκε έξω στην αυλή. Ανταλλάξαμε τα βιβλία μας και ότι άλλο δωράκι θέλαμε να κάνουμε ο ένας στον άλλο, ήπιαμε το καφεδάκι μας, φάγαμε και μερικά χριστουγεννιάτικα γλυκά και αποχαιρετιστήκαμε μέχρι την επόμενη χρονιά. Ο δικός μου Secret Santa μου χάρισε τον Υφαντόκοσμο, μερικά χριστουγεννιάτικα στολίδια και ένα κουτί σοκολατάκια (ένα βαρύ κουτί σοκολατάκια!!!)

2. Οι τελευταίοι Τζεντάι και Χριστούγεννα στο Παρίσι!
  
Είδαμε το Star Wars που ήταν πολύ εντυπωσιακό, είχε μερικές από τις πιο ωραίες εικόνες που είδα πρόσφατα στο σινεμά, μόνο που ίσως παραήταν μεγάλο και κάπου το ένιωσα (κάτι που σε προηγούμενα Star Wars δεν παρατηρούσα εύκολα). Είδαμε επίσης τη γαλλική χριστουγεννιάτικη κωμωδία Χριστούγεννα και Σία που ήταν εκπληκτική, ξεκαρδιστική, γενικά ότι έπρεπε, και παρόλο που μου αρέσει πολύ η φωνή του Μουζουράκη, θα προτιμούσα να το δω στα γαλλικά (αλλά δεν υπήρχε σαν επιλογή στον κινηματογράφο μας στην Κατερίνη!!)

3. Μια βασιλική σειρά για το τέλος της χρονιάς
Είδα την πρώτη και τη δεύτερη σεζόν της σειράς The Crown που μας ταξιδεύει στα πρώτα χρόνια που η τωρινή βασίλισσα Ελισάβετ ανέβηκε στο θρόνο, μόλις στα 25 της, και πώς ήταν τότε η ζωή και τα πράγματα γενικότερα. Ο Matt Smith που παίζει το ρόλο του συζύγου της είναι μεν γοητευτικότατος, αλλά από ένα σημείο και μετά τον αντιπάθησα, ενώ η Vanessa Kirby που παίζει την αδερφή της είναι για μένα ο πιο συναρπαστικός χαρακτήρας. Την ίδια την Claire Foy που ανέλαβε το ρόλο της βασίλισσας, ίσως να την ξέρετε από τη μικρή Ντορίτ. Τη μουσική της σειράς υπογράφει ο αγαπημένος μου Hans Zimmer και στο σύνολό της η σειρά είναι γεμάτη ιστορικά στοιχεία με πολύ ενδιαφέρον, που λίγα υπερβάλλουν μόνο, γιατί εντάξει. Τηλεόραση!

4. Το βιβλίο των γιορτών
Μέσα στις γιορτές διάβασα το έκτο βιβλίο του Αρτέμη Φάουλ, που ήταν ότι έπρεπε για την ψυχολογική μου κατάσταση, το λάτρεψα πραγματικά, όπως και όλα τα προηγούμενα βιβλία της σειράς. Τα υπόλοιπα, το 7ο και το 8ο, δεν έχουν μεταφραστεί και οι εκδόσεις Ψυχογιός δεν έχουν σκοπό να τα συνεχίσουν. Οπότε είμαι σε έρευνες για να τα προμηθευτώ στα αγγλικά άμεσα!

5. Κι ένα καινούργιο γαλλικό!
Στις αρχές του μήνα είχαμε τις εξετάσεις των γαλλικών κι επισκεφθήκαμε για άλλη μια φορά το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, όπου άνοιξε πρόσφατα το Le Livre Ouvert η μοναδική μας ελπίδα για να προμηθευόμαστε γαλλικά βιβλία στη συμπρωτεύουσα (που ήταν τόσο απαραίτητα!!). Αγόρασα τη Gigi της Colette που ήθελα να πάρω από τότε που είδα την Blair να τη διαβάζει καθισμένη σε ένα παγκάκι στο Παρίσι! Γενικά έχει τεράστια ποικιλία, αν ψάχνετε γαλλικά βιβλία θα βρείτε τα πάντα!

6. Μια καταγραφή των βιβλίων του σπιτιού
Κάπου κάπου (λίγο πιο σπάνια απ' όσο θα 'πρεπε, είναι η αλήθεια) κάνω ένα γενικό μεγάλο ξεσκόνισμα στη βιβλιοθήκη. Που σημαίνει πως κατεβάζω όλα τα βιβλία, καθαρίζω καλά καλά τα ράφια και τα ίδια τα βιβλία ένα ένα και μετά τα ξαναβάζω στη θέση τους. Από το μεγάλο αυτό ξεσκόνισμα έκανα και μια καταγραφή πόσα βιβλία έχω διαβασμένα και πόσα αδιάβαστα στη βιβλιοθήκη μου:
Διαβασμένα: 101
Αδιάβαστα: 57
Να σημειώσω εδώ πως έχω άλλη μια βιβλιοθήκη στο πατρικό μου σπίτι!! (όπου τα αδιάβαστα δεν είναι πάνω από 5.... εεεεεε.... περίπου!!)

7. Σχεδόν όλα τα δώρα που μου κάνανε!
Τα δώρα που πήρα αυτές τις γιορτές ήταν: ένα ημερολόγιο τοίχου, μια ατζέντα (τη ροζ με τις γατούλες που ήθελε ο αδερφός μου να πάρω γιατί είμαι καθηγήτρια γαλλικών και μου ταιριάζει, λέει!), ένα ζευγάρι κλασσικές μαύρες γόβες, μια κορδέλα για το κρύο, χειροποίητη, μια μάσκα για το πρόσωπο (τη μαύρη της Loreal που κάνει θαύματα!!), ένα ζευγάρι μαύρα γάντια, ενώ κέρδισα και σε δύο κληρώσεις, ένα στολίδι για το δέντρο κι ένα life planner!

8. Αγαπημένη Instagramer
Για τον Δεκέμβρη μου χρειαζόταν λίγη θετική ενέργεια, και η Βελγίδα gaelle-vp ήταν ότι έπρεπε!! Το μότο της είναι "Only positive vibes here". Έχει τόσο χαρούμενη διάθεση πάντα και ένα μονίμως χαμογελαστό πρόσωπο. Με βοήθησε να σκέφτομαι λίγο πιο θετικά και να ελπίζω πως τελικά η ζωή είναι όμορφη!

Ελπίζω κι εύχομαι να περάσατε έναν εκπληκτικό Δεκέμβριο και να μου πείτε τα πάντα στα σχόλια, γιατί παίρνω ελπίδα και χαρά κι από εσάς και τις όμορφες στιγμές σας!! 
Καλή Χρονιά να έχουμε, με μόνο όμορφα πράγματα από εδώ και μπρος.

2 σχόλια

  1. Αλίκη μου, καλή και δημιουργική χρονιά, γεμάτη βιβλία, μαγεία και αστερόσκονη...:) Καταπληκτική δουλειά αυτή με το ξεσκόνισμα της βιβλιοθήκης,εμένα μου δίνει ακόμα περισσότερη όρεξη για ανάγνωση...Καταπληκτική και η βιβλιοθήκη σου..:)
    Υ.Γ Εύχομαι το '18 να διαβάσεις και τα 57 αδιάβαστά σου και να 'χεις άλλα τόσα να σε περιμένουν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ :) :) :) Μακάρι να μπορέσω να διαβάσω έστω αυτά που θέλω πολύ να διαβάσω εδώ και χρόνια και όλο τα αναβάλλω γιατί ανακαλύπτω κάτι καινούργιο!!

      Διαγραφή