Style Report: Το κορίτσι που διαβάζει

Από τις έρευνες που γίνονται κάθε χρόνο, προκύπτει περίτρανα πως οι γυναίκες διαβάζουν πολύ περισσότερο από τους άντρες. Ίσως για το λόγο αυτό οι άντρες να βρίσκονται σε μια πλάνη στην οποία ένα φυσιολογικό και μοντέρνο κορίτσι αποκλείεται να είναι "φυτό". Ίσως αν διάβαζαν περισσότερο να άνοιγε το μυαλουδάκι τους και να έβλεπαν πως το κορίτσι που βλέπουν φορτωμένο με σακούλες να γυρνάει στην Τσιμισκή, μπορεί στο σπίτι της να έχει μια τεράστια βιβλιοθήκη γεμάτη με τα αγαπημένα της βιβλία.

Αγαπητά αγόρια! Το ότι διαβάζουμε βιβλία, δεν μας κάνει αυτόματα να μοιάζουμε κάπως έτσι:
Μπορεί να μοιάζουμε πολύ περισσότερο στη δεύτερη περίπτωση!

Για κάποιο λόγο η κοινωνία έχει συνδυάσει το διάβασμα βιβλίων με την άσχημη εμφάνιση, τα κορίτσια που διαβάζουν είναι μάλλον αδιάφορα, παρατημένα και δεν τα νοιάζει τίποτα άλλο πέρα από τα βιβλία τους. Κατά το πλείστον μας φαντάζονται απεριποίητες, αχτένιστες, άπλυτες, με έντονη τριχοφυΐα, σπυράκια και γυαλιά πατομπούκαλα, κάτι σαν τη Μαρία την Άσχημη σ' όλες τις εκδοχές της μαζί! 
Και από την άλλη πλευρά, βλέποντας ένα κορίτσι με φούστα ή φόρεμα, με ψηλά τακούνια, με χτενισμένα μαλλιά και βαμμένα χείλια, βγαίνει κατευθείαν το συμπέρασμα πως το κορίτσι αυτό είναι χαζό, εύκολο, και διαβάζει μόνο Κοσμοπόλιταν, ενώ ένα κορίτσι που διαβάζει είναι άλλου επιπέδου και δεν κάθεται να σκεφτεί κάτι τόσο ρηχό όσο η εμφάνισή της!!

Ας δούμε γιατί αυτή η εντύπωση είναι εντελώς λάθος!

Αρχικά ένα κορίτσι που διαβάζει, σημαίνει ότι ενδιαφέρεται για τη ζωή κι έχει άποψη. Δεν μισοζεί μέσα από τα βιβλία της. Έχει κάποιο αγαπημένο είδος, και πολλές φορές μπορεί να τη δούμε να φέρει κάποια λεπτομέρεια από το αγαπημένο της βιβλίο. Ακόμα κι αν εκ πρώτης όψεως δεν τη βλέπεις, η λεπτομέρεια είναι εκεί
ένα πορτοφόλι με τον αγαπημένο
της Μικρό Πρίγκιπα
ένα κασκόλ στα χρώματα του
Γκρίφιντορ από τον Χάρι Πότερ
ένα μενταγιόν με την αγαπημένη
της φράσης της Τζέιν Όστεν
Μπορεί ακόμη το αγαπημένο της είδος να αντικατοπτρίζεται σε όλο της το στυλ. Πολύ πιθανό μάλιστα να έχει διαλέξει ένα συγκεκριμένο στυλ και να τελειοποιηθεί πάνω σ' αυτό. Αν της αρέσουν τα χαρούμενα αναγνώσματα και τα παραμύθια, μπορεί το κορίτσι να είναι κάπως έτσι:
πουά, ψιλόμεσες φούστες και σορτσάκια,
στρογγυλά γιακαδάκια και μπούκλες
Μπορεί να αγαπάει πολύ τις ρομαντικές ιστορίες εποχής. Επειδή δυστυχώς δεν μπορεί να τα φορέσει εκείνα τα ρούχα σήμερα, θα ψάξει για κάποιες παραλλαγές σαν αυτές: 
Για περισσότερα σ' αυτό το στυλ ρίξτε μια ματιά εδώ.
Ίσως της αρέσουν οι ιστορίες φαντασίας και τρόμου, ίσως λατρεύει τα αστυνομικά. Μπορεί να έχει ένα πιο ιδιαίτερο στυλ και να τη δεις κάπως έτσι:
δερμάτινα τζάκετ, τρουκς, σκούρα νύχια,
στενά παντελόνια και ίσια μαλλιά.
Αν πάλι της αρέσουν πολύ τα κλασσικά βιβλία, πολύ πιθανόν να έχει ένα πιο "κολεγιακό" στυλ:
πουκάμισα, πουλόβερ, μοκασίνια
και ίσως μοντέρνα γυαλιά
Να είσαι σίγουρος πως το κορίτσι που διαβάζει έχει άποψη ΚΑΙ για την εμφάνισή της. Μπορεί να μην τρέμει μη σπάσει το νύχι της, να μην βάζει τα κλάματα στην όψη ενός σημαδιού στο αλαβάστρινο δέρμα της, να μην ξοδεύει όλα της τα λεφτά στα Hondos, αλλά της αρέσει να ντύνεται, να περιποιείται τον εαυτό της, να φροντίζει τα μαλλιά της ενώ παράλληλα αγαπάει αφάνταστα και τα βιβλία της. 

Ας ρίξουμε μια ματιά σε γνωστές μας ηρωίδες που διαβάζουν και στο στυλ τους:


Η Ρόρι Γκίλμορ στο "Οικογένεια Γκίλμορ", είναι ίσως από τους πιο βιβλιοφάγους ήρωες που έχουν περάσει από την οθόνη μας. Η Ρόρι έχει διαβάσει πάρα πολλά βιβλία, όμως αυτό δεν την κάνει να μην προσέχει την εμφάνισή της, να μην φοράει όμορφα φορέματα, να μην περιποιείται τα μαλλιά της και να κυκλοφορεί σαν λέτσος.







Η Blair Waldorf του Gossip Girl, άλλο ένα κορίτσι που διαβάζει, μα που παράλληλα αγαπάει πολύ και τη μόδα και μια και έχει τη δυνατότητα την κάνει και επάγγελμα. Και συνεχίζει να διαβάζει!


Η Spencer του Pretty Little Liars είναι η καλύτερη μαθήτρια του σχολείου, η καλύτερη γενικά στα πάντα. Ανάμεσα στα άλλα χόμπι της διαβάζει και βιβλία, όμως αυτό δεν την κάνει λιγότερο στυλάτη, άλλωστε έχει το πιο όμορφο ρομαντικό στυλ που έχει περάσει από την τηλεόραση.

Η Ερμιόνη, του Χάρι Πότερ, όποτε δεν φορούσε τη σχολική στολή, φορούσε ζακετάκια, πουλοβεράκια και τζιν. Μπορεί να είναι πιο "διακριτική" στη λίστα μου, όμως είχε πάντα στυλ και άποψη στα ρούχα της.

Η βασίλισσα του στυλ Carrie Bradshaw, είχε μια ντουλάπα τόσο μεγάλη όσο και η βιβλιοθήκη της. Αγαπούσε να διαβάζει και να γράφει, ώστε το είχε κάνει επάγγελμα. Δημοσιογράφος, ερευ-νήτρια, συγγραφέας, μοντέλο, όλα περάσανε από το βιογραφικό της χωρίς να την κάνουν λιγότερη σε κάτι, ούτε πιο χαζή!

Άφησα για το τέλος δύο από τις μεγαλύτερες σταρ που έχουν περάσει από το Χόλιγουντ, που και οι δύο αγαπούσαν τα βιβλία!
Η Audrey Hepburn, είχε αφήσει τα χνάρια της στην ιστορία της μόδας ως ένα από τα μεγαλύτερα fashion icon. Το ιδιαίτερα κομψό στυλ της πολλές μιμήθηκαν, όμως δεν βρέθηκε καμία να το ξεπεράσει. Η Audrey έλεγε πως ακόμα διαβάζει παραμύθια και τις αρέσουν περισσότερο απ' όλα.
Η Marilyn Monroe, το απόλυτο sex symbol έχει βγει άπειρες φωτογραφίες αγκαλιά με ένα βιβλίο. Το ότι ήταν ξανθιά, με καμπύλες και ηθοποιός, το ότι ήταν ερωτευμένοι μαζί της όλοι οι άντρες και τη λάτρευαν όλες οι γυναίκες της εποχής της, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως δεν της άρεσε να διαβάζει βιβλία. Ούτε φυσικά ότι ήταν χαζή!

Γι' αυτό ξανασκεφτείτε το την επόμενη φορά που θα σνομπάρετε ένα στυλάτο όμορφο κορίτσι επειδή κατά τη γνώμη σας βιβλίο και μόδα δεν συνδυάζονται. Όσο μπορείτε εσείς να μασάτε τσίχλα και να περπατάτε, άλλο τόσο μπορούμε κι εμείς να διαβάζουμε βιβλία και να αγαπάμε και την εμφάνισή μας! Άλλωστε δεν λέμε: "Μην κρίνεις ένα βιβλίο από το εξώφυλλό του";

14 σχόλια

  1. Φοβερή!! αντε να βαλουμε λιγο μυαλό στα ανόητα αγοράκια που έχουν το νου τους σε ανούσια πράγματα ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ :)
      Ναι, κάπως έτσι σκεφτόμουν κι εγώ και αποφάσισα να το γράψω!!

      Διαγραφή
  2. Αχ, κορίτσια, κορίτσια, γιατί έχω την εντύπωση πως έχετε το νου σας στα λάθος αγοράκια; (Ξέρω ανοίγω μεγάλη συζήτηση...)

    Κατά τα άλλα πολύ ωραίο το άρθρο και ως άντρας που μου αρέσουν τα κορίτσια που διαβάζουν αισθάνομαι δικαιωμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπα, τα σωστά αγοράκια έχουμε στο νου μας, απλά τα λέμε να τα ακούσουν και οι υπόλλοιποι :Ρ

      Ευχαριστώ, χαίρομαι που σου άρεσε :)

      Διαγραφή
    2. Χε, χε, χαίρομαι που το «ακούω»!

      Κάποια στιγμή πρέπει να σου πω το full story, είμαι σίγουρος θα σου αρέσει!

      Διαγραφή
  3. Καλά το μενταγιόν είναι τέλειο. By the way καταπληκτικό κείμενο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ :)

      Όντως το μενταγιόν είναι υπέροχο!!

      Διαγραφή
  4. Πάρα πολύ ωραίο!! Αγαπώ Audrey! <3
    xo,
    http://ohmydarlingdeer.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ!! Της έχω κι εγώ μια ιδιαίτερη αδυναμία :)

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος4/5/14 10:10 μ.μ.

    Πόσο συμφωνώ με όλα όσα είπες! Πιστεύω αν μπεις στο pinterest θα το αγαπήσεις, είναι πολύ το στυλ σου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος5/5/14 11:40 π.μ.

    Kαλημέρα! τέλειο, αν και παλιότερο εγώ τώρα το διάβασα :) έτσι για να μπαίνουν μερικά πράγματα στη θέση τους (και δεν πιστεύω ότι απευθύνεται μόνο στα αγόρια αλλά και στα άλλα κορίτσια ;) )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως αν και περισσότερο στα αγόρια που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα :P

      Διαγραφή