Τα βιβλία του καλοκαιριού (2013)

Μου φαίνεται πως μπορούμε πια με βεβαιότητα να πούμε πως ήρθε το καλοκαίρι!! Ζέστη αφόρητη, παγωτά, γρανίτες, ανάλαφρα ρούχα, σγουρά μαλλιά (!) και φυσικά θάλασσα, ξαπλώστρες, ήλιος, θαλασσινό αεράκι, ησυχία και... βιβλία!!
Όπως κάθε καλοκαίρι, έτσι και φέτος έχω σκοπό να κάνω όσα περισσότερα μπάνια μπορέσω, άλλωστε η εξωτική Κατερίνη προσφέρεται για κάτι τέτοιο. Κυρίως, όμως, έχω σκοπό να διαβάσω όσα περισσότερα βιβλία γίνεται στην ξαπλώστρα μου! Όμως τα χειμωνιάτικα βιβλία δεν έχουν θέση στην ψάθινη τσάντα, ούτε κάτω από τον καυτό ελληνικό μας ήλιο. Γι' αυτό θα ζητήσω συγγνώμη από τον μισοτελειωμένο "Πόλεμο και Ειρήνη" του Τολστόι και θα τον βάλω πίσω στο ράφι του, τουλάχιστον μέχρι να ξαναέρθουν οι κρύες μέρες. 

Το καλοκαίρι είναι για πιο ανάλαφρα και ιδανικά καλοκαιρινά βιβλία. Λατρεύω περιπέτειες που έχουν να κάνουν με θάλασσα, που περιγράφουν ελληνικά νησιά, έρωτες, ίντριγκες, που έχουν χιούμορ, αγωνία και δεν με κουράζουν. Αποφάσισα, λοιπόν, να κάνω μια λίστα με τα βιβλία που έχω σκοπό να διαβάσω το καλοκαίρι του 2013 στην ξαπλώστρα μου! 




Τα πουλιά πεθαίνουν τραγουδώντας

Αυτό δεν ξέρω αν πιάνεται, αφού το διαβάζω ήδη εδώ και καιρό. Αλλά για την περίπτωση που δεν θα το έχω τελειώσει όταν θα αρχίσω τα μπάνια μου είπα να το βάλω κι αυτό στη λίστα. Άλλωστε είναι αρκετά καλοκαιρινό βιβλίο.


Ξεπεσμένοι Άγγελοι, της Γιώτας Παπαδημακοπούλου

Είναι καιρός τώρα που θέλω να το διαβάσω, αλλά είπα να κρατηθώ και να το διαβάσω το καλοκαιράκι στην ακρογιαλιά!
Μπρος γκρεμός και πίσω ράφι (ή αλλιώς το Ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς) της Έλεν Φίλντινγκ

Τι καλύτερο από ένα τόσο αστείο και ανάλαφρο βιβλίο παρέα με μια παγωμένη λεμονάδα; Ανυπομονώ όσο δεν παίρνει!

Ο γέρος και η θάλασσα του Έρνεστ Χέμινγουεϊ

Ε, εντάξει, πέρυσι το ανέβαλα, δεν με τραβούσε. Φέτος θα το διαβάσω. Γέρος, θάλασσα, βάρκες, ψάρια. Τέλεια!







Απαγωγή του Στίβενσον

Μετά το περσινό "Νησί των Θησαυρών" δεν κρατιέμαι να μην διαβάσω κι άλλη θαλασσινή ιστορία του Στίβενσον. Μη σας πω ότι μπορεί και να ξαναδιαβάσω το Νησί!

Στοιχειωμένη Παραλία του Ρ.Λ.Στάιν (από τη σειρά Ανατριχίλες)

Ιστορίες τρόμου που θυμίζουν τα παιδικά που χρόνια. Τα λόγια είναι περιττά!

Υποβρύχιες Περιπέτειες του Ρ.Λ.Στάιν (επίσης από τη σειρά Ανατριχίλες)

Αυτό το έχω ξαναδιαβάσει. Μικρή. Στο κάμπινγκ. Δεν ξέρω πώς έχω κρατηθεί ακόμη και δεν το έχω ξεκινήσει... Μάλλον περίμενα να σφίξουν οι ζέστες. Είναι πολύ καλό πάντως!

Το φάντασμα της Όπερας του Γκαστόν Λερού

Επιτέλους, πρέπει να το διαβάσω αυτό το βιβλίο!! Ελπίζω να το προλάβω αυτό το καλοκαίρι.

Συνέντευξη με έναν βρικόλακα της Άν Ράις

Αυτό θα μου πείτε είναι κομματάκι άσχετο. Αλλά έχω καιρό να διαβάσω κάτι τέτοιο, δεν έχω διαβάσει ποτέ μου Άν Ράις, και το έχω. Οπότε γιατί όχι!

Το μυστικό του κουρσάρου

Αυτό είναι Άρλεκιν. Δεν έχω ξαναδιαβάσει Άρλεκιν, τουλάχιστον τίποτα που να ήταν επίσημα Άρλεκιν. Είναι θαλασσινό, με πειρατές αν δεν κάνω λάθος. Για να δούμε!!

50 Αποχρώσεις του Γκρι της Ε.Λ.Τζέιμς

Είπαμε δεν έχω ξαναδιαβάσει Άρλεκιν. Θα μου πείτε έχω πει διάφορα γι' αυτό το βιβλίο, αλλά πάλι, πιστεύατε πραγματικά πως δεν θα το διάβαζα αν μου δινόταν η ευκαιρία; Νομίζω το καλοκαίρι είναι ο κατάλληλος καιρός (μόνο να μη διαδραματίζεται εξ' ολοκλήρου χειμώνα!).

Η πύλη του Πτολεμαίου του Τζόναθαν Στράουντ (Τριλογία του Βαρτιμαίου)

Εφόσον ήδη έχω ξεκινήσει το ξαναδιάβασμα των 2 πρώτων βιβλίων και κάποια στιγμή θα φτάσω στο τρίτο και τελευταίο, δεν γίνεται να μην μπει στη λίστα.

Έγκλημα στο Εξπρές Οριάν της Αγκάθα Κρίστι

Καλοκαίρι χωρίς Αγκάθα γίνεται; Δε γίνεται. Ίσως μάλιστα να διαβάσω κι άλλα δικά της.

Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος της Τζ.Κ.Ρόουλινγκ

Ναι! Πήρα την μεγάλη απόφαση να τα ξαναδιαβάσω!! Βασικά την έχω πάρει εδώ και καιρό, για αρχή βάζω αυτό στην καλοκαιρινή λίστα μου και θα δω τους ρυθμούς μου για το πώς θα συνεχίσω.




Και φυσικά πολλά πολλά Κόμικς. Λίγος Ντον Ρόσα, λίγος Ερζέ, λίγος Γκοσινί, χωρίς αυτούς δεν νοείται καλοκαίρι!!
Αυτά τα ολίγα για αρχή σχεδιάζω να διαβάσω αυτό το καλοκαίρι, σύμφωνα, πάντα, με αυτά που έχω ήδη στη βιβλιοθήκη μου και δεδομένου ότι πολλά από αυτά είναι αρκετά ανάλαφρα και γρήγορα βιβλία. Κι από εκεί και πέρα μπορείτε απλά να πάρετε μια ιδέα για το πόσο πολύ πάω στη θάλασσα τα καλοκαίρια και πόσες πολλές ώρες κάθομαι κάτω από την ομπρέλα μου με ένα βιβλίο!

Εσείς κάνατε την καλοκαιρινή σας λίστα;

28 σχόλια

  1. Λοιπόν... από που να ξεκινήσω...

    1ον ευχαριστώ πάρα πολύ που το δικό μου βιβλίο, είναι μέσα στις επιλογές σου! :) ΣΥΜΒΟΥΛΗ!!! Όχι πολύ κοντά στη θάλασσα, μην τυχόν και σου γεννηθεί η επιθυμία να το πετάξεις μέσα!

    2ον "Ο Γέρος και η Θάλασσα"... να πιο βιβλίο διάβασα πριν μερικούς μήνες και ξέχασα να κάνω review. Να 'σαι καλά που μου το θύμισες! :P

    3ον "Φάντασμα της Όπερας"... απλά το λατρεύω και ένα από τα 2 βιβλία που διαβάζω ξανά και ξανά και ξανά...

    4ον "Συνέντευξη με έναν βρικόλακα"... λατρεμένο βιβλίο... λατρεμένη ταινία... λατρεμένη Rice... τι άλλο να πω.

    5ον Θα το ξαναπώ... εμένα το "Fifty", μου άρεσε. Και όχι, δεν είναι άρλεκιν. Είναι erotica, σύγχρονη λογοτεχνία και είναι διαφορετικό. Τα άρλεκιν και υστερούν σε μέγεθος (τα βιβλία της James είναι "τέρατα") αλλά όσο κι αν υστερεί σε γραφή, είναι ένα πάρα πολύ καλό ψυχογράφημα και μια ιστορία που σε κρατάει μέχρι τέλους.

    6ον "Ανατριχίλες"... επέστρεψα στο Δημοτικό... ποιο Γυμνάσιο και αηδίες! :P

    7ον Harry... κλασσική αξία... <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχα λοιπόν

      1ον Δεν υπάρχει περίπτωση να το πετάξω στη θάλασσα (εκτός αν μου γεννηθεί η επιθυμία να κάνω καμιά εντυπωσιακή φωτογράφιση :Ρ)

      2ον Περιμένω το review σου για να δω αν τελικά όντως θα θέλω να το διαβάσω!!

      3ον Αχ, έχω ακούσει τόσο καλά λόγια γι' αυτό το βιβλίο!!! Και γι' αυτό και για το 4ον ανυπομονώ!!!

      5ον Δεν ξέρω ακόμα, θα δείξει... θα προσπαθήσω όσο μπορώ να το δω θετικά. Έχω διαβάσει ήδη τη συνέντευξη και ομολογώ ότι αυτός ο Γκρέυ με γοήτευσε κι εμένα λιγάκι τόσο σούπερ ντούπερ κούκλος και τέλειος που είναι!!

      6ον Ψιλοδιαβάζω Ανατριχίλες εδώ και καιρό. Σκοπός μου είναι κάποια στιγμή να τα έχω διαβάσει όλα (εκτός από τα σκουλήκια!)

      7ον Εντάξει. Τι άλλο να πούμε γι' αυτά τα βιβλία!!!!!

      Διαγραφή
    2. Χα, χα, χα...

      1ον το ελπίζω! :P

      2ον δεν θα έλεγα πως τρελάθηκα αλλά οκ, γούστα είναι αυτά!

      3ον & 4ον... είναι απλά υπέροχα! Καμία σχέση μεταξύ του μεν, υπέροχα δε!!!

      5ον κοίτα... πρέπει να το αντιμετωπίσεις ως αυτό που είναι. Ένα σύγχρονο, ιδιαίτερο, ελαφρώς kinky ρομάντζο! ;)

      6ον έχω να διαβάζω "Ανατριχίλες" πάρα πολλά χρόνια. Κι ενώ είχα ένα σωρό, δεν έχω ιδέα τι απέγιναν! :(

      7ον ακριβώς αυτό! Τα λόγια είναι περιττά! <3

      Διαγραφή
    3. Βασικά έχω την εντύπωση ότι από Χέμινγουεϊ θα διαβάσω αυτό, που το έχω κιόλας, και δε νομίζω ότι θα διαβάσω κάτι άλλο... μπορεί να κάνω πολύ λάθος, αλλά δε μου δίνει την εντύπωση συγγραφέα που εγώ προσωπικά θα κολλούσα.

      Όσο για την τριλογία του Βαρτιμαίου (που δεν τη σχολίασες και φαντάζομαι δεν την έχεις διαβάσει), πιστεύω ότι θα σου αρέσει πάρα πολύ. Μόνο που δεν κυκλοφορεί άλλο στα βιβλιοπωλεία και ίσως θα έπρεπε γενικά να συγκρατώ τον ενθουσιασμό μου και να μην ξεσηκώνω τον κόσμο....

      Διαγραφή
    4. Όχι, η αλήθεια είναι πως δεν την ξέρω. Αλλά αν δεν υπάρχει, όπως λες... μην με ξεσηκώνεις! Χα, χα, χα... :P

      Διαγραφή
  2. Απο αυτά έχω διαβάσει το φάντασμα της όπερας,τα πουλιά πεθαίνουν τραγουδώντας και το έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές.Όλα τους καταπληκτικά βιβλία!Μπράβο σου που τα παρουσιάζεις.Εγώ προς το παρόν συνεχίζω την Άννα Καρένινα,έχω ήδη τελειώσει τον πρώτο τόμο.Μέχρι τώρα είναι πολύ καλό,θα σου πω στο τέλος εντυπώσεις για το σύνολο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να μου πεις Αννέτα, πρέπει να είναι πραγματικά υπέροχο βιβλίο και κάποια στιγμή θα το διαβάσω κι εγώ (αλλά μάλλον χειμώνα)! Θα τα παρουσιάσω και πιο εκτενώς αν μου αρέσουν κι εμένα πολύ ή πάλι αν δεν μου αρέσουν καθόλου, πάλι θα τα παρουσιάσω :Ρ

      Χαίρομαι πάντως που θα διαβάσω τόσο καταπληκτικά βιβλία και αυτό το καλοκαίρι!!

      Διαγραφή
  3. Αυτή είναι μεγάλη σύμπτωση! Πώς έγινε η βιβλιοθήκη σου να παρουσιαστεί στο βίντεο με τις βιβλιοπροτάσεις για το καλοκαίρι?!?!
    Ωραία η λίστα σου! Λες να διαβάσω κι εγώ ξανά το Harry Potter; Δεν ξέρω αν το τολμάω ακόμα...
    Οι δικές μου βιβλιοπροτάσεις εδώ!
    http://www.youtube.com/watch?v=KzwZxV_LweI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα μεγάλα βιβλιοπνεύματα συναντιούνται!! ;)

      Να ξαναδιαβάσεις βεβαίως ΧΠ!!! Εγώ τα έχω ξαναδιαβάσει ήδη 3 νομίζω φορές, και το σίγουρο είναι ότι θα τα ξαναδιαβάσω κι άλλες πολλές. Απλά προσπαθώ να αφήσω κάποιο κενό ανάμεσα μπας και τα ξεχάσω καθόλου (!)

      Από τα δικά σου, η "Περηφάνια και Προκατάληψη" είναι από τα αγαπημένα μου βιβλία!
      Το "Notebook" το έψαχνα στα ελληνικά, αλλά μάταια.. νομίζω θα το πάρω στα αγγλικά να τελειώνουμε!!!
      Το "Σκοτάδι βαθύ δίχως άστρα" 500 φορές έχω πει να το πάρω κι όλο το αφήνω. Νομίζω πως την επόμενη φορά θα το βάλω σε προτεραιότητα.
      Τα "Στενά παπούτσια" τα έχω διαβάσει κι εγώ, είναι πραγματικά καταπληκτικό βιβλίο!
      Το βιβλίο της Αλίκης που έχεις το έχω κι εγώ. Είναι πανέμορφο!!
      Εντάξει για τις "Ιστορίες του Μπιντλ του Βάρδου" τι να πω.. ΠΡΕΠΕΙ να το διαβάσουν όλοι όσοι αγαπούν τον Χάρι Πότερ και όχι μόνο!

      Διαγραφή
    2. Ναι, το notebook πάρ'το στα αγγλικά, είναι πανεύκολο!
      Το Σκοτάδι βαθύ δίχως άστρα θα σου αρέσει πολύ, αν έχεις κάποια σχέση με King και σου αρέσει ο τρόπος γραφής του. Εγώ υποκλίνομαι!

      Διαγραφή
    3. Έχω κάποια σχέση με Κινγκ ;) http://aliceinbookworld.blogspot.gr/2013/05/all-time-favorite-stephen-king.html Θα τα πάρω και τα δύο πιστεύω, το πρώτο ειδικά δεν έχει τύχει να πέσει στα χέρια μου, αλλιώς θα το είχα πάρει ήδη!!

      Διαγραφή
  4. Ωραία λίστα Αλικηηη!!! Το καλοκαιράκι θέλω κι εγώ να διαβάζω πιο χαλαρά βιβλία .Βιβλία για έρωτες , αστυνομικά , αστεία κλπ Η λίστα μου είναι : Οι γέφυρες του Μάντισον του Ουώλλερ (το διαβάζω τώρα) , Έμμα της Όστεν , Η λάμψη του Κινγκ , Χαμένες αγάπες του Σπάρκς , Ο διάβολος φοράει prada (δεν θυμάμαι συγγραφέα τωρα αν και το έχω κάπου εδώ γύρω το βιβλίο :P ) και αφήνω τη λίστα μου κενή όπως και περιθώρια για αλλαγές ανάλογα με τα κέφια μου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ πολύ ωραία και η δικιά σου λίστα Ιφιγένεια!!!

      Τις γέφυρες τις έχω διαβάσει (και παρουσιάσει εδώ: http://aliceinbookworld.blogspot.gr/2011/01/blog-post_18.html ;) )

      Η Έμμα και η Λάμψη είναι αγαπημένα!

      Οι Χαμένες Αγάπες είναι άκρως καλοκαιρινό βιβλίο, ότι πρέπει για τη θάλασσα!!!

      Το διάβολο που φορούσε Prada αν το βρω θα το πάρω κι εγώ και φυσικά θα το διαβάσω στην παραλία!!! Είναι από τις αγαπημένες μου ταινίες!!

      Διαγραφή
    2. Υ.Γ Το έγκλημα στο εξπρες οριαν αν αντέχεις να περιμένεις θα σου πρότεινα να το διαβάσεις χειμώνα γιατί έχει μπόλικο χιόνι αν θυμάμαι καλά ε και είναι καλή χειμωνιάτικη συντροφιά μαζί με μια ζεστή σοκολάτα .Βέβαια μπορείς να το διαβάζεις στην παραλία και να σε δροσίζει :P Τις γέφυρες τις είχα βάλει στη λίστα με αυτά που θέλω να αγοράσω αφού διάβασα την παρουσίαση σου ;)

      Διαγραφή
    3. Ωχ, χιόνι; δεν μου αρέσει αυτό! Μπορεί να διαβάσω το "Ρετρό στην ομίχλη" ή το άλλο με το έγκλημα στη Ρόδο που το έχω μισοδιαβάσει.. ή την "Ποντικοπαγίδα". Ή στην τελική πάω σε κανένα περίπτερο και παίρνω ένα της Κρίστι που να μοιάζει καλοκαιρινό :P

      Χαίρομαι που ήμουν ο λόγος που διαβάζεις τις "Γέφυρες του Μάντισον". Είναι ωραίο και αν θυμάμαι καλά βασισμένο σε πραγματική ιστορία!

      Διαγραφή
    4. Και η "Ποντικοπαγίδα"χειμωνιάτικο είναι.Να φανταστείς οι πρωταγωνιστές είναι αποκλεισμένοι στα χιόνια!Πάντως,αξίζει να το διαβάσεις,είναι ένα απο τα καλύτερα έργα της Κρίστι με συγκλονιστικό και απρόοπτο φινάλε.Για καλοκαίρι σου προτείνω το "Έγκλημα στο Νείλο"ή ακόμα και το "Έγκλημα στον ήλιο".Απο τους τίτλους καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για καλοκαιρινά αναγνώσματα.Πάντως,η Άγκαθα είναι πολύ αγαπημένη!

      Διαγραφή
    5. Το "Έγκλημα στο Νείλο" το έχω διαβάσει, θα κοιτάξω για το "Έγκλημα στον ήλιο". Αυτό μάλιστα! Έχει και καλοκαιρινό τίτλο!! :) Ε, λίγη Αγκάθα αγαπιέται το καλοκαίρι!!

      Διαγραφή
    6. Για να σε βοηθήσω ο αγγλικός τίτλος του "Έγκλημα στον ήλιο"είναι "Evil under the sun".Απο Άγκαθα Κρίστι μπορείς να διαβάσεις και τους "Δέκα μικρούς νέγρους",είναι και αυτό απο τα καλύτερα της και γιατί όχι να ξεκινήσεις και τις "περιπέτειες του Σέρλοκ Χόλμς του Σερ Άρθουρ Κόναν Ντόυλ ή και "Ο σκύλος των Μπάσκερβιλ"του ίδιου με ήρωα πάλι τον διάσημο ντετέκτιβ!

      Διαγραφή
    7. Και τους 10 μικρούς νέγρους τους έχω διαβάσει.. Μπορεί και να διαβάσω Σέρλοκ Χολμς.. θα δω. Κάτι αστυνομικό με αγωνία τέλος πάντων!!

      Διαγραφή
    8. Καλή επιτυχία με την επιλογή τότε!

      Διαγραφή
  5. Ναι και η ποντικοπαγίδα έχει χιόνια , πολλά χιόνια !Είναι όμως πολύ ωραίο βιβλίο , να το διαβάσεις κάποια στιγμή .Το έγκλημα στον Νείλο το έχω διαβάσει και για καλοκαίρι είναι ότι πρέπει και γενικά είναι από τα πολύ καλά της Κρίστι .Εγώ βλέπω πως έχω και Γιάννη Μαρή στη βιβλιοθήκη μου που πέρυσι το καλοκαίρι μερικές ιστορίες του μου κράτησαν καλή παρέα και μπορεί και φέτος να πιάσω καμιά ιστορία με τον αγαπημένο αστυνόμο Μπέκα .Πάντως όποτε κάνω λίστα σχεδόν ποτέ δεν διαβάζω ακριβώς τα βιβλία της λίστας :P Αλλάζω εύκολα διάθεση .Όπως και να έχει υπάρχει όρεξη για διάβασμα στην ξαπλώστρα και αυτό είναι το σημαντικό ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, ναι προκύπτουν όλο καινούργια ενδιαφέροντα βιβλία, αλλά πιστεύω τα περισσότερα από αυτά που έχω στη λίστα μου θα τα διαβάσω. Αφού αρκετά τα κρατούσα τόσο καιρό για το καλοκαίρι.. Ειδικά τα καθαρά καλοκαιρινά!!

      Με έχετε προβληματίσει με αυτή την Κρίστι... χιόνια χιόνια, δε θέλω χιόνια το καλοκαίρι αλλά θέλω Κρίστι :/ θα δω τι θα κάνω τελικά.... Ή που θα κάνω τα στραβά μάτια και θα διαβάζω για χιόνι αλλά θα φαντάζομαι ήλιο, ή θα κάνω την καρδιά μου πέτρα και θα διαβάσω κάτι άλλο! :Ρ

      Διαγραφή
    2. Δες το κι απο τη θετική του πλευρά.Τώρα με τη ζέστη μπορεί λίγο χιονάκι να σε δροσίσει.Χωρίς πλάκα όμως αν σ'αρέσει η Κρίστι πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσεις την ποντικοπαγίδα και το Οριεντ Εξπρές.Υπάρχει και ένα άλλο έργο της,θεατρικό κι αυτό,όπως η ποντικοπαγίδα,απρόσμενος επισκέπτης λέγεται και είναι απο τα πολύ καλά της.Θα σε συγκλονίσει!

      Διαγραφή
    3. Οκ, θα τα έχω υπόψιν μου! Σ'ευχαριστώ πολύ Αννέτα :)

      Διαγραφή
  6. Γεια σου συνονόματη!!!:) Πολύ ωραία και δροσερή η καλοκαιρινή σου λίστα!!! Το Φάντασμα της Όπερας είναι από τα αγαπημένα μου και πολύ καλύτερο από την ταινία (και σκέψου η ταινία μου άρεσε)! Και δεν μπορείς να φανταστείς πόσο συμφωνώ με την επανάληψη στον λατρεμένο Χάρι!! Σκοπεύω κι εγώ να την βάλω στο πρόγραμμα κάποια στιγμή ;)Εγώ τώρα διαβάζω "Το Λάθος Αστέρι" και την καλοκαιρινή μου λίστα θα συμπληρώσουν "Η Κουρδιστή Πριγκίπισσα", η τριλογία των Θανάσιμων Εργαλείων της Cassandra Clare, "Περηφάνεια & Προκατάληψη" και "Τζέην Έυρ". Και φυσικά ότι άλλο προκύψει :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθες συνονόματη στη Χώρα των Βιβλίων και σ'ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια :)

      Θέλω πολύ να το διαβάσω αυτό το "Λάθος Αστέρι" πια, όλοι γι' αυτό μιλάνε!!! Αλλά και η υπόλλοιπη καλοκαιρινή σου λίστα είναι πολύ ενδιαφέρουσα! Έχεις διαβάσει την "Πόλη των Οστών" και τα υπόλλοιπα της σειράς; Είναι η επόμενη σειρά βιβλίων που έχω σκοπό να διαβάσω μετά τους Αγώνες Πείνας που τελείωσα πριν λίγο καιρό.

      Όσο για την "Περηφάνια και Προκατάληψη" αν ενδιαφερεσαι, πρόκειται να γίνει ομαδική ανάγνωσή της από το ελληνικό φαν κλαμπ της Τζέιν Όστεν, μέσα στο καλοκαίρι, και θα συμμετέχω κι εγώ ξαναδιαβάζοντάς το. Θα δημοσιευτεί σχετική ανάρτηση τη Δευτέρα εδώ: http://janeaustenonly.blogspot.gr/

      Διαγραφή
    2. Το "Λάθος Αστέρι" αξίζει πραγματικά, οπότε νομίζω θα σου αρέσει! Όσο για την σειρά από την "Πόλη των Οστών" είναι η επόμενη που θα ξεκινήσω! Με περιμένει υπομονετικά στη βιβλιοθήκη μου κι έχω πολύ υψηλές προσδοκίες γιατί διάβασα τον "Κουρδιστό Άγγελο" και τον "Κουρδιστό Πρίγκηπα" της ίδιας συγγραφέως και ήταν φανταστικά! Όσο για τους "Αγώνες Πείνας" είναι μία από τις πιο αγαπημένες μου τριλογίες κι αν σου άρεσαν έχω να σου προτείνω τη σειρά "Απόκλιση" για την οποία έχω γράψει στο μπλογκ μου http://followthe2ndstar.blogspot.gr/2013/06/blog-post_23.html!

      Τί ωραία αυτή η ομαδική ανάγνωση! Θα χαρώ πολύ να συμμετάσχω, εκτός απροόπτου! Κάτι ήξερα που καθυστερούσα να την ξεκινήσω! ;)

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος24/6/14 6:10 π.μ.

    εγκλημα σον ηλιο υπέροχη επιλογή( από τα καλυτερα της και καλοκαιρινότατο) και φυσικά μαρης που εχει το ''καλοκαιρι του φόβου'' και νομίζω και το'' επικινδυνο καλοκαιρι'', όπως και το ''έγκλημα στην Μυκονο''-σπάνιο βιβλίο και αν το εχει διαβασει κανείς ας μας πει λίγο υπόθεση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή