Δημιουργοί σε cameo εμφανίσεις

Έχετε προσέξει ποτέ τους κομπάρσους στις ταινίες που παρακολουθείτε; Από σήμερα θα αρχίσετε να τους προσέχετε, ειδικά αν οι ταινίες είναι μεταφορές βιβλίων ή κόμικς, των οποίων οι συγγραφείς/δημιουργοί βρίσκονται εν ζωή. Μην περιμένετε δηλαδή να δείτε τον Βίκτορ Ουγκό να χορεύει ρούμπα πίσω από την Τιτίκα στην πρώτη της συνάντηση με τον Μάριο, προσέξτε όμως στην καινούργια ταινία της Μέγιερ "Τhe Host", μήπως κάπου ανάμεσα στους εξωγήινους υπάρχει καμιά γυναίκα που χαμογελάει γαλήνια. Και ρίξτε μια ματιά στη νέα ταινία του Iron Man, ένας κριτής των καλλιστείων είναι ο ίδιος ο Stan Lee!

Και μια και ανέφερα τη Μέγιερ πρώτη, ας ξεκινήσω από αυτήν. Πολλοί φαν την προσέξαμε στην πρώτη ταινία του Twilight να κάθεται στο καφέ και να γράφει στο λάπτοπ της (πιθανών το επόμενο βιβλίο της).
Twilight saga: Twilight
Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει και από τον πολυαναμενόμενο γάμο της Μπέλα και του Έντουαρτ. Στεκόταν εκεί στην άκρη, απόλυτα ικανοποιημένη με την εξέλιξη της ιστορίας και το όλο στήσιμο.
Twilight Saga: Breaking Dawn Part 1
Άλλος συγγραφέας που από εδώ πάει, από εκεί πάει, όλο σε κάποια ταινία του χώνεται, είναι ο Στίβεν Κινγκ.
Τη μία είναι ένας ιερέας στο Pet Sematary...
... την άλλη κάνει μια μικρή εμφάνιση στο The Langoliers...
...την παράλλη είναι ένας πιτσαδόρος στο Rose Red
...είπε κι ένα τραγούδι στο The Shining (1997)
Να τος και ως Teddy Weizak στο The Stand...
...ως Johnny B Goode (!) στο τελευταίο επεισόδιο του Kingdom Hospital
Ως υπεύθυνος νεκροταφείου (φυσικά) στο Sleepwalkers...
...και ως οδηγός λεωφορείου στο Golden Years.
1ο επεισόδιο 2ης σεζόν του Under the Dome, ένας πελάτης στο
εστιατόριο της Ρόουζ, αποκλεισμένος κάτω από το Θόλο.
Αυτοί είναι μερικοί μόνο από τους μικρούς ρόλους που ενσάρκωσε ο Κινγκ. Φήμες λένε ότι έχει εμφανιστεί σε όλες τις μεταφορές των βιβλίων του, κάτι που έκανε πρώτος ο Χίτσκοκ, με εμφανίσεις πολλές φορές μικρότερες του ενός δευτερολέπτου κάτι που θεωρήθηκε έξυπνο και διασκεδαστικό χαρακτηριστικό της δουλειάς του.

Ο Peter Jackson, μπορεί να μην είναι συγγραφέας, είναι όμως ένας άξιος δημιουργός και γι' αυτό αποφάσισα να τον συμπεριλάβω στο θέμα μου. Άλλωστε ασχολήθηκε με τους Άρχοντες, στους οποίους ο Τόλκιν θα ήταν λίγο δύσκολο να πάρει μέρος. Ο διάσημος σκηνοθέτης, εμφανίζεται σε όλες τις ταινίες του Άρχοντα, ακόμα και στην πρώτη ταινία του Χόμπιτ. Γι' αυτό, έχετε τα μάτια σας ανοιχτά τον Δεκέμβρη. Αν δείτε την κάμερα να μένει για λίγα παραπάνω δευτερόλεπτα σε κάποιον άσχετο, μάλλον δεν είναι τόσο άσχετος όσο νομίζετε.
Ο Jackson παίζει τον μεθυσμένο που τρώει ένα καρότο μέσα στη βροχή
 όταν τα χόμπιτ φτάνουν στο Μπρι στη Συντροφιά του Δαχτυλιδιού.
Σαν πολεμιστής του Ρόχαν, πετάει ένα δόρυ στη μάχη του Helms Deep
στους Δίδυμους Πύργους.
Ως ένας από τους μισθοφόρους φτάνει με το καράβι στη Γκόντορ
στην Επιστροφή του Βασιλιά.
Στο Χόμπιτ: Ένα αναπάντεχο ταξίδι, είναι ένας αγνώριστος νάνος
που τρέχει να ξεφύγει από τη μανία του δράκου στην αρχή της ταινίας
Στο Χόμπιτ: Η ερημιά του Νοσφιστή παίζει για άλλη μια φορά
τον μεθυσμένο με το καρότο στη Λιμνούπολη!
Ας επιστρέψουμε όμως στους συγγραφείς.

Ο Kurt Vonnegut παίζει τον εαυτό του στην ταινία Back to School:
Αξίζει να σημειωθεί, ότι εμφανίζεται για να βοηθήσει τον νεαρό Rodney να γράψει μια εργασία για τον ίδιο, όμως στο τέλος η αρμόδια καθηγήτρια μηδενίζει την εργασία, γιατί όπως λέει "δεν έχει καμία σχέση με τον συγγραφέα και δείχνει ότι δεν έχει την παραμικρή ιδέα για το θέμα"!

Ο Charles Bukowski παίζει έναν τύπο που πίνει στο μπαρ στην ταινία Barfly:
Ο Μπουκόβσκι παίζει, θα έλεγε κάποιος, τον εαυτό του. Έναν μεθυσμένο τύπο που κάθεται στο μπαρ. Τον βλέπουμε καλύτερα όταν περνάει από πίσω του ο Mickey Rourke για να πλησιάσει την Faye Dunaway και η κάμερα σκέκεται στο 1:15 για λίγο πάνω του.

Στην τηλεοπτική μεταφορά του 2001: Οδύσσειας του Διαστήματος του Arthur C.Clarke, ο συγγραφέας εμφανίζεται να κάθεται σε ένα παγκάκι μπροστά στον Λευκό Οίκο και να ταΐζει τα περιστέρια:

Τελευταίο άφησα τον Stan Lee, εκδότη και επίτιμο πρόεδρο της Marvel, δημιουργό των περισσότερων γνωστών μας σούπερ ηρώων. Ο Lee, απαίτησε να εμφανιστεί σε όλες τις μεταφορές των κόμικς του λέγοντας χαρακτηριστικά:
"Ώστε θέλετε να κάνετε μια ταινία με τους Χ-Men! Τους μεταλλαγμένους ήρωες που φτιάξαμε πριν 40 χρόνια ο Kirby κι εγώ; Ωραία! Ξέρετε ποιος πρέπει να παίξει σ' αυτήν; Εγώ! Ο γ@*%#ς Stan Lee!"
Πώς να του πουν όχι μετά;

Στους Χ-Μen (2000) είναι ένας πωλητής χοτ ντογκ στην παραλία, όπου εμφανίζεται γυμνός ο γερουσιαστής Kelly μέσα από τη θάλασσα, αφού το χει σκάσει από τη φυλακή του Μagneto.
Στο Spiderman (2002) εμφανίζεται στην πρώτη μάχη του Spiderman με το Green Goblin και σαν τους ήρωές του κι εκείνος σώζει ένα μικρό κοριτσάκι από τα χαλάσματα που πέφτουν.
Στο Daredevil (2003) παίζει έναν κύριο που πάει να περάσει το δρόμο, όμως ο μικρός τυφλός Daredevil (αριστερά) τον σώζει την τελευταία στιγμή.
Στο Hulk (2003) εμφανίζεται σαν σεκιουριτάς να περπατάει δίπλα στον ηθοποιό που είχε παίξει τον ρόλο του πράσινου ήρωα στην τηλεοπτική μεταφορά του κόμικ.
Στο Spiderman 2 (2004) εμφανίζεται στην πρώτη μάχη του Spiderman με τον Dr.Octopus και για άλλη μια φορά σώζει μια κοπέλα.
Στους Fantastic 4 (2005) παίζει τον ταχυδρόμο που καλημερίζει τους 4 Φανταστικούς, όταν μπαίνουν στο κτίριο Baxter.
Στους X-Men: Τhe Last Stand (2006) παίζει τον γείτονα της Jean (Phoenix), που κοιτάζει έκπληκτος το νερό από το λάστιχό του να πετάει προς τα πάνω.
Στο Spiderman 3 (2007) παίζει έναν άγνωστο που μιλάει με τον Peter Parker, την ώρα που διαβάζει μια εφημερίδα για τον Spiderman. Ο Lee του λέει χαρακτηριστικά: "Πιστεύω πως ένας άνθρωπος μπορεί να κάνει τη διαφορά".
Στο Fantastic 4: Rise of the Silver Surfer (2007), ο Lee παίζει τον εαυτό του που πηγαίνει στο γάμο του Richard και της Susan, όμως του αρνούνται την είσοδο.
Στο Iron Man (2008), σε ένα επίσημο gala ο Stark τον μπερδεύει με τον Χιου Χέφνερ, ο Lee όμως του απαντάει ότι συχνά γίνεται αυτό το λάθος.
Στο Incredible Hulk (2008) πίνει ένα αναψυκτικό στο οποίο έχει πέσει κατά λάθος μια σταγόνα από το αίμα του Dr.Banner, πράγμα που οδηγεί στην ανακάλυψη του κρυμμένου επιστήμονα σε ένα εργοστάσιο αναψυκτικών στη Βραζιλία.
Στο Iron Man 2 (2010) παίζει τον Larry King.
Στο Thor (2011) παίζει έναν οδηγό αγροτικού, που δένει με μια αλυσίδα το σφυρί του Thor και προσπαθεί να το κουνήσει από το έδαφος, με αποτέλεσμα να διαλύεται το όχημα.
Στο Captain America (2011) παίζει έναν στρατηγό του Β'ΠΠ που μπερδεύει κάποιον με τον Captain America και λέει στον διπλανό του "Νόμιζα πως θα ήταν ψηλότερος".
Στους Avengers (2012) παίζει έναν κύριο που όταν τον ρωτάνε για τους Avengers εκείνος αποκρίνεται: "Σούπερ ήρωες στη Νέα Υόρκη; Δε μας παρατάς!"
Στον Amazing Spiderman (2012), ο Lee παριστάνει έναν βιβλιοθηκάριο που δεν παίρνει χαμπάρι τη μάχη που γίνεται πίσω του.

Αυτά τα ολίγα έχω βρει, για συγγραφείς και δημιουργούς που κάνουν μικρές εμφανίσεις στις ταινίες τους. Είμαι σίγουρη πως από εδώ και πέρα θα προσέχετε κι εσείς περισσότερο τους κομπάρσους και ίσως να ανακαλύψετε κι εσείς κάποιον που δεν θα έπρεπε να είναι εκεί :)

10 σχόλια

  1. πιάνεις μόνο τους νεότερους, βέβαια.. και κάποιοι παλιοί σκηνοθέτες έχουν δώσει πολλά καμέο..

    ενδιαφέρον, μπράβο Αλίκη! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια :)

      Βασικά το σκεπτικό ήταν να πιάσω μόνο συγγραφείς και δημιουργούς κόμιξ, όχι σκηνοθέτες.. Ο Πήτερ Τζάκσον είναι ο μόνος μη συγγραφέας, αλλά επειδή νιώθω ότι αγαπάει πραγματικά τον κόσμο του Τόλκιν και τον θεωρώ πολύ ικανό δημιουργό, αποφάσισα να κάνω μια μικρή εξαίρεση και να τον συμπεριλάβω.

      Διαγραφή
  2. Αχαχαχα δεν το πιστεύω! Τον Peter Jackson τον είχα καταλάβει μόνο στην πρώτη ταινία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ δεν τον είχα καταλάβει σε καμία, κι όμως μου ήταν πολύ γνωστή η φυσιογνωμία του και στις 3! (εντάξει, στο Χόμπιτ μεταμφιέστηκε πολύ)

      Διαγραφή
  3. Τις περισσότερες εμφανίσεις ούτε που τις είχα πάρει χαμπάρι !
    Μπράβο Αλίκη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ margo :))

      Η αλήθεια είναι πως κι εγώ πέρα από τη Μέγερ τους άλλους δεν τους είχα προσέξει πριν το ψάξω για το συγκεκριμένο άρθρο!!

      Διαγραφή
  4. Και η Νταϊάνα Γκάμπαλντον στο Outlander που εμφανίστηκε στη Σύναξη στο κάστρο Λίοχ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα το δω οπωσδήποτε, αφού το διαβάσω πρώτα γιατί υποψιάζομαι θα γίνει αγαπημένο!!

      Διαγραφή
    2. Σωστά υποψιάζεσαι. Και υπάρχει σε βιβλία! ;)

      Διαγραφή
    3. Τα έχω τα βιβλία να φανταστείς!! Στη στοίβα με τα αδιάβαστα. Αλλά έκανα πρόγραμμα για από εδώ και πέρα και είναι 4ο άμα θυμάμαι καλά. Ελπίζω να το ακολουθήσω!

      Διαγραφή