8 Πολυαναμενόμενα Κλασσικά στη Μεγάλη Οθόνη

Όταν ένα καλό βιβλίο πέσει στα κατάλληλα χέρια (και πρέπει να πέσει στα κατάλληλα χέρια) μπορεί να γίνει μια καλή ταινία. Ή τουλάχιστον μια καλή σειρά.
Από τα πρώτα χρόνια του σινεμά, εκατοντάδες βιβλία μεταφέρθηκαν στην οθόνη με περισσότερη ή λιγότερη επιτυχία. Μπορεί τα πρώτα που έρχονται στο μυαλό να είναι το "Λυκόφως" και το ακόμη πιο πρόσφατο "Divergent", αλλά ας ρίξουμε μια ματιά σε κάποια κλασσικά βιβλία που κυκλοφόρησαν πριν το 2005 και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και πριν από το 1805, τα οποία αναμένονται στη μεγάλη οθόνη στα 2014-2016.

Φρανκενστάιν
Το τέρας του Φρανκενστάιν είναι ένα από τα πιο εικονικά λογοτεχνικά και τηλεοπτικά πλάσματα όλων των εποχών. Και αν όλο αυτό τον καιρό νομίζατε πως "Φρανκενστάιν" ήταν το όνομα του τέρατος και όχι του θαυμαστού επιστήμονα που δημιούργησε το τέρας, ντροπή σας! (Τα είπαμε κι εδώ!) Έχει μεταφερθεί στο σανίδι και στην μικρή και τη μεγάλη οθόνη ξανά και ξανά (με πιο πρόσφατη τη μεταφορά του 2014 με πρωταγωνιστή τον Aaron Eckhart) και θα ξαναμεταφερθεί το 2015 με τον James McAvoy στο ρόλο του Βίκτορ Φρανκενστάιν, την Jessica Brown Findlay (την λαίδη Σύμπιλ από το Downton Abbey) και τον Daniel Radcliffe ως Ιγκόρ. Πράγμα που εξηγεί και τα παράξενα μακριά και μπερδεμένα μαλλιά που κυκλοφορεί ο Χάρι Πότερ τους τελευταίους μήνες.

Η αφίσα της ταινίας, που αναμένεται ή τον Νοέμβριο ή το Δεκέμβριο 2015
και το τρέιλερ:


Η Φάρμα των Ζώων
Ο βασιλιάς του ψηφιακού ολογράμματος Andy Serkis δοκιμάζει την τύχη του σκηνοθετώντας το διάσημο μυθιστόρημα του Τζορτζ Όργουελ. Η πολιτική σάτιρα - που ειπώθηκε αλληγορικά ως μια ιστορία της φάρμας - περιγράφει λεπτομερώς τα γεγονότα της Ρωσικής Επανάστασης μέχρι τη Σοβιετική Ένωση του Στάλιν από τις αρχές ως τα μέσα του 20ου αιώνα. Αυτό που ευχόμαστε εμείς είναι να μην περιοριστεί στην καρέκλα του σκηνοθέτη όταν ανακοινωθεί η διανομή των ρόλων στο τέλος της χρονιάς.

Μαντάμ Μποβαρύ
Το πρώτο μυθιστόρημα του Γκυστάβ Φλωμπέρ θα έχει τους Mia Wasikowska, Paul Giamatti και Ezra Miller στους πρωταγωνιστικούς ρόλους του δράματος του 19ου αιώνα. Η Wasikowska παίζει το ρόλο της νεαρής παντρεμένης Έμμα Μποβαρύ, που ψάχνεται σε εξωσυζυγικές σχέσεις προκειμένου να ταράξει την κατά τ' άλλα εντελώς βαρετή ζωή της. Ο Henry Lloyd Hughes θα παίξει το ρόλο του γιατρού και συγύζου της, Τσαρλς Μποβαρύ, ενώ ο Miller και ο Giamatti θα παίξουν τους ρόλους των Λεόν Ντιπί και του φαρμακοποιού κ.Ομαί, αντίστοιχα, όταν αρχίσει να προβάλλεται το φθινόπωρο αυτής της χρονιάς.

Η αφίσα της ταινίας που κυκλοφόρησε στις 4 Ιουνίου 2015
και το τρέιλερ:

Σαλώμη
Εδώ μπερδευτήκαμε λίγο. Προβλήθηκε αρχικά το 2011 ως δραματικό ντοκιμαντέρ με τίτλο "Wilde Salomé" (μελετώντας σε βάθος το έργο "Σαλώμη" του Όσκαρ Γουάιλντ) όμως αυτή η εναλλακτική βερσιόν δεν περιλαμβάνει τα στοιχεία πίσω από τις κάμερες. Βλέπετε; Με πρωταγωνιστές την Jessica Chastain ως Σαλώμη και τον Al Pacino ως βασιλιά Ηρώδη (που σκηνοθέτησε και τις δύο βερσιόν) η "Σαλώμη" του Όσκαρ Γουάιλντ διηγείται λεπτομερώς την ιστορία της Βίβλου σχετικά με το "χορό των επτά πέπλων" μιας νεαρής γυναίκας, με αντάλλαγμα την εκτέλεση του Ιωάννη του Βαπτιστή. Χαρούμενο.

Η Βουή και η Μανία
Με το βασικό καστ να περιλαμβάνει τους Seth Rogen, Danny McBride και James Franco, το μυαλό σας μπορεί να πάει στο "Pineapple Express 2". Όμως "Η Βουή και η Μανία" δεν έχει καμία σχέση! Η βασανιστική διήγηση του 33χρονου ανάπηρου Μπένζι Κόμπσον (που θα τον παίξει ο Franco) όταν χάνει λεφτά, οικογένεια και την πίστη του, μπορεί να μας αποκαλύψει τις ικανότητες των τριών ηθοποιών στο δράμα. Η ιστορία του Φωκνέρ για την αγροτική ζωή στο Μισισιπή δεν τον έκανε ακριβώς μεγάλο όνομα όταν πρωτοεκδόθηκε το 1929 αλλά αυτό δε σταμάτησε το βιβλίο από το να γίνει επιτυχία τρία χρόνια αργότερα το 1931.

Μάκβεθ
Fassbender Fassbender Fassbender Fassbender Fassbender Fassbender Fassbender Fassbender! (Αλλά ας μεταφράσω καλύτερα το άρθρο...)

Νέος χρόνος, νέα μεταφορά του Σαίξπηρ. Με την βερσιόν του 2006, με τον Sam Worthington (πριν το "Άβαταρ") στον πρωταγωνιστικό ρόλο, να μην ενθουσιάζει και τόσο το κοινό, αυτή η εκδοχή μπορεί να καταφέρει ακριβώς αυτό - αφού στον βασικό ρόλο θα έχουμε τον Michael Fassbender (τα λένε και μόνοι τους!). Στον "Μάκβεθ" θα δούμε ένα μεγάλο καστ από Βρετανούς, συμπεριλαμβανομένων των: David Thewlis, Sean Harris και David Hayman, με την προσθήκη του γαλλικού διεθνούς θησαυρού που ακούσει στο όνομα Marion Cotillard (αγαπώ!) στο ρόλο της απειλητικής Λαίδης Μάκβεθ. Φαίνεται πως θα γίνει μια από τις πιο κλασσικές μεταφορές του Σαίξπηρ.

Η αφίσα της ταινίας που αναμένεται στις 2 Οκτωβρίου 2015
και το τρέιλερ:


Το Βιβλίο της Ζούγκλας
Ο Bill Murray ηγείται ενός καστ γεμάτου μεγάλα ονόματα, ως ο αξιαγάπητος Μπαλού σε αυτό που φαντάστηκε ο Τζον Φαβερό από τη συλλογή μικρών ιστοριών του Κίπλινγκ. Μαζί με τους Idris Elba, Scarlett Johansson και Ben Kingsley, ο Μπαλού του Murray θα διηγείται το παραμύθι. Α, και αν θέλατε ποτέ να δείτε τον Christopher Walken στο ρόλο του Βασιλιά Λουί... θα μείνετε με το παράπονο. Το "κοπάδι" των ηθοποιών μόνο θα δανείσουν τις φωνές τους στο "Βιβλίο της Ζούγκλας", γλυτώνοντας έτσι από το ρεζίλι του να δούμε τον Bill Murray ντυμένο από την κορυφή ως τα νύχια με τη στολή μιας μαύρης αρκούδας (εμένα δε θα με χαλούσε πάντως..).

Η αφίσα της ταινίας που αναμένεται στις 15 Απριλίου 2016

Κάρολ
Το μυθιστόρημα της Πατρίσια Χάισμιθ, διηγείται την ιστορία μιας πάμφτωχης πωλήτριας που ερωτεύεται μια παντρεμένη μεγαλύτερή της γυναίκα. Το βιβλίο που δημοσιεύτηκε το 1952, απέκτησε κακή φήμη λόγω του λεσβιακού του περιεχομένου ανάμεσα στην Τερέζα (που θα την παίξει η Rooney Mara) και την Κάρολ (Cate Blanchett). Θα δούμε άραγε όλες τις πικάντικες λεπτομέρειες να μεταφέρονται στην οθόνη; Ο χρόνος θα δείξει.

Η αφίσα της ταινίας που αναμένεται στις 27 Νοεμβρίου 2015
και το τρέιλερ:


Πηγή: 8 forthcoming films adapted from classic novels

7 σχόλια

  1. Αλίκη... ενδιαφέρων είναι επίσης και το πρώτο κομμάτι της αυτοβιογραφίας της Vera Brittain "Testament of youth" που εκδόθηκε το 1933 και η ιστορία διαδραματίζεται στη διάρκεια του Α Παγκοσμίου Πολέμου νομίζω. Ήθελα να το διαβάσω αλλά μάλλον μόνο στα αγγλικά μπορώ να το βρω. Θα γίνει και αυτό ταινία μέσα στην χρονιά και παίζει ο Kit Harington (John Snow - GOT) !!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος30/9/14 2:12 π.μ.

    Θέλω πάρα πολύ να δω πως θα μεταφέρουν στην μεγάλη οθόνη την Φάρμα των Ζώων, δεν μπορώ να το κάνω εικόνα! Σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον πάντως. Φαίνεται πως η Mia Wasikowska είναι η αγαπημένη επιλογή των σκηνοθετών για Period Films, και μοιάζει γεννημένη για αυτούς ακριβώς τους ρόλους (αν κι εγώ προσωπικά δεν μπορώ να την συμπαθήσω όπου την έχω δει). Ανυπομονώ να δω τον Fassbender σε έργο του Shakespeare!*_*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aνυπομονώ να δω τον Fassbender. Απλά :P

      Όντως η Wasikowska έχει ιδιαίτερο στυλάκι και της πάνε τέτοιου είδους ρόλοι, του παραμυθιού, της άλλης εποχής κλπ.

      Διαγραφή
  3. Μία από τις ταινίες που ανυπομονώ να δω είναι η Βουή και η Μανία, γιατί έχει πολύ υλικό για "βασανιστικές" σκηνές(ελπίζω μόνο να δικαιωθεί η αναμονή μου γιατί ένα τόσο περίπλοκο βιβλίο, το οποίο βρίθει σκηνών εσωτερικής πάλης, είναι δύσκολο να μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη)...
    θα ήθελα απλά να σημειώσω ότι η περιγραφή που γράφει για το συγκεκριμένο είναι όλιγον τι αποπροσανατολιστική, καθώς ο Μπέντζι είναι μεν ο δυσκολότερος χαρακτήρας(και το δυσκολότερο κεφάλαιο του βιβλίου), ωστόσο είναι περισσότερο παρατηρητής, καθώς η διανοητική του κατάσταση δεν του αφήνει περιθώρια για να καταλάβει πολλά... Η κεντρική δράση των 3 από τα 4 κεφάλαια περιστρέφεται γύρω από τον Τζέισον, την Κάντι και ΤΗΝ Κουέντιν, ενώ το συγκλονιστικότερο κεφάλαιο κατ' εμέ είναι εκείνο ΤΟΥ Κουέντιν(η εσωτερική του πάλη ιδιαίτερα). Οπότε ως πρωταγωνιστή θα θεωρούσα ΤΟΝ Κουέντιν(εγώ τουλάχιστον) ή τον Τζέισον και ΤΗΝ Κουέντιν
    Γενικά είναι πολύ περίπλοκο βιβλίο, που κάθε περιγραφή που θα μπορούσα να γράψω το αδικεί, ωστόσο είναι βασανιστικά υπέροχο(από τη μια "μου έβγαλε την πίστη" μέχρι να διαβάσω τα δύο πρώτα κεφάλαια -του Μπεντζι και του Κουέντιν- αλλά μόλις το τελείωσα ένιωσα μια κάθαρση ανάλογη αρχαίας τραγωδίας)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου φαίνεται δύσκολο βιβλίο πάντως και δεν ξέρω αν θα το διαβάσω κάποια στιγμή και πότε θα έρθει αυτή η στιγμή. Δεν αμφιβάλω για την αξία του, αμφιβάλω μόνο για την δική μου δυνατότητα να το διαβάσω, τουλάχιστον στη φάση που βρίσκομαι.

      Διαγραφή
    2. Είναι όντως δύσκολο βιβλίο και καλό είναι να το ξεκινήσεις -όταν και αν το αποφασίσεις- με σιγουριά ότι θέλεις να το διαβάσεις κι ας σε δυσκολέψει.
      Κι εγώ πιστεύω ότι αν δοκίμαζα σε κάποια άλλη φάση μπορεί να μην κατάφερνα να το διαβάσω.
      Η ανταμοιβή βέβαια αξίζει γιατί, όπως έγραψα πρωτύτερα, είναι "βασανιστικά υπέροχο".

      Διαγραφή