5 Ιστορίες με Φαντάσματα

Τα φαντάσματα είναι πραγματικά τα αγαπημένα μου φανταστικά πλάσματα (σχεδόν τα πιστεύω μια σταλιά και μεταξύ μας τα έχω ψάξει και λίγο) και πάντα μα πάντα με γοήτευαν ιστορίες με φαντάσματα, με αυτή τη μελαγχολία που κουβαλούν μαζί τους, τη θλίψη της χαμένης τους ζωής και όλα εκείνα που δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν, όλα τα λάθη κι όλα τα βάσανα που τους συμμάδεψαν ακόμα και μετά το θάνατο. Δεν ξέρω γιατί πραγματικά, αλλά ήταν πάντοτε τα αγαπημένα μου θρίλερ, τότε που έβλεπα ακόμα θρίλερ, όλα εκείνα με τα φαντάσματα (ότι πιο τρομακτικό για μένα τα ψυχοπαθή φαντάσματα, τύπου "σανατόριο", "ψυχιατρείο" και τέτοια). Βέβαια, στο σπίτι που μένω τώρα (ένα παλιό αρχοντικό του 1935) δε με συμφέρει να πιστεύω και πολύ στα φαντάσματα, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα!!

Είπα λοιπόν να ψάξω να βρω όλα εκείνα τα βιβλία με πρωταγωνιστές φαντάσματα που έχω διαβάσει και να σας τα προτείνω. Δεν σας κρύβω πως μερικά από αυτά συγκαταλέγονται στα πιο αγαπημένα μου βιβλία έβερ!!
Ghostgirl 
Η Σάρλοτ είναι μια έφηβη όπως όλες οι άλλες, και όπως όλες οι άλλες θέλει να ρίξει το πιο ωραίο αγόρι της τάξης. Μόνο που η Σάρλοτ είναι και λίγο... νεκρή! Μια ιστορία αρκετά ελαφριά και σούπερ εφηβική που ένας μεγαλύτερος δύσκολα να απολαύσει, μια ιστορία μπερδέματος ανάμεσα στον κόσμο των ζωντανών κι εκείνο των νεκρών, μια ιστορία που δεν είναι και τόσο πρωτότυπη και έχει και συνέχεια που δεν έχω διαβάσει..




Κουτί σε σχήμα καρδιάς 
Παναγιά μου και Χριστέ μου!!! Και μόνο που γράφω τον τίτλο του φοβάμαι πως θα στοιχειώσει τη Χώρα των Βιβλίων το φάντασμα του τρομερού γέρου που δεν μπορούσα να διαβάζω και φοβόμουν πως θα δω μέχρι και στον ύπνο μου!! Ο γέρος-φάντασμα που στοιχειώνει τον Τζούντας Κόιν ήταν ένας παρανοϊκός υπνωτιστής που τον έλεγαν Κράντοκ και έπαιζε με το μυαλό των άλλων με έμφυτη άνεση, βάζοντάς τους να κάνουν φρικιαστικά πράγματα, αν το ήθελε!! Με το συγκεκριμένο βιβλίο είχα σοβαρό πρόβλημα. Ήθελα να το τελειώσω γιατί μέχρι να ολοκληρωθεί ένιωθα κι εγώ η ίδια στοιχειωμένη!!


Το φάντασμα των Κάντερβιλ 
Πρώτη ιστορία του Γουάιλντ που διάβασα και τη λάτρεψα, το φάντασμα των Κάντερβιλ κάνει τα αδύνατα δυνατά για να τρομάξει την οικογένεια του κυρίου Ότις, τι τους κάνει μπου, τι βγαίνει μέσα από τους τοίχους, τι κάνει τα παράθυρα να τρίζουν, η οικογένεια δεν τρομάζει με τίποτε!! 






Το βιβλίο του Νεκροταφείου 
Το διάβασα στα αγγλικά και όταν το διάβαζα σκεφτόμουν πόσο τέλειο ήταν και πόσο κρίμα να μην το έχω γράψει εγώ γιατί ήταν από τα τελειότερα βιβλία που έχω διαβάσει ποτέ! Ο Neil Gaiman δίνει ρέστα στην ιστορία του μικρού Καν Όουενς (στα αγγλικά Nobody Owens, άντε βγάλε άκρη!) που μετά τη δολοφονία των γονιών του από έναν μυστήριο άντρα που κυνηγάει και τον ίδιο (Χάρι Πότερ much?) μεγαλώνει σε ένα νεκροταφείο παρέα με τα φαντάσματα. Τι να σας πω, μου αρέσει τόσο πολύ αυτό το βιβλίο που σχεδόν λυπάμαι που δεν έχω τη δυνατότητα να το κάνω δώρο σε κάθε έναν σας προσωπικά (τουλάχιστον εσάς που σας αρέσουν οι ιστορίες με φαντάσματα!)

Οι δαίμονες του Χιλ Χάουζ 
Ίσως να γνωρίζετε την ιστορία από την cult ταινία "Το στοιχειωμένο σπίτι" με τους Liam Neeson, Owen Wilson, Cathrine Zeta-Jones και Lily Taylor, του 1999, τουλάχιστον εγώ από εκεί την ήξερα αφού ήταν μια από τις ταινίες που έβλεπα όταν παρακολουθούσα ακόμα θρίλερ και μου άρεζε κιόλας πολύ! Το βιβλίο από την άλλη μου φάνηκε χλιαρό, ούτε και η πρωταγωνίστρια της ιστορίας Ελεανορ ήταν τόσο τέλεια σκιαγραφημένη όσο λένε (μήπως να μη λένε καλύτερα για να μην έχουμε και απαιτήσεις;). Φυσικά βιβλίο και ταινία του '99 απέχουν μίλια, αλλά υπάρχει και μια πιο παλιά εκδοχή για τους ενδιαφερόμενους που δεν έχω δει και δεν γνωρίζω πόσο σχετική ή όχι είναι με το βιβλίο.

(σσ. Το 2018 το Netflix έφερε μια αριστουργηματική σειρά βασισμένη ελαφρώς -έως πολύ ελαφρώς, τύπου μόνο τα ονόματα- στο βιβλίο αυτό και έκανε τεράστια επιτυχία, ως The Haunting of Hill House)

6 σχόλια

  1. Αγαπημένο το φαντασμα των Καντερβιλ !!Μικρη το έβαζε το Βεργινα και το εβλεπα ξανα και ξανα και περυσι διάβασα και το βιβλίο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η παλιά ταινία ήταν απίστευτη! Την πέτυχα τυχαία στο MGM πριν κάτι χρόνια όταν ήταν ακόμα στο πακέτο της Nova και είναι από τις αγαπημένες μου με φαντάσματα! Θα δω και την καινούργια μιας και την ανέφερες από την οποία είχα δει μόνο ένα απόσπασμα στη τηλεόραση και δεν θυμάμαι καν γιατί δεν την είδα όλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ πάλι ούτε που την ήξερα την παλιά. Δεν ξέρω αν θα τη δω τώρα, γιατί δεν βλέπω άλλο θρίλερ, ίσως αν είναι λάιτ και καλτ να της δώσω μια ευκαιρία ;)

      Διαγραφή
  3. Αααα δεν έχω διαβάσει κανένα, αλλά συμφωνώ πως οι ιστορίες με φαντάσματα είναι οι πιο τρομακτικές!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ πάλι πίστευα ότι έχω διαβάσει περισσότερα βιβλία με φαντάσματα.. απογοητεύτηκα λίγο που είναι μόνο 5 :/

      Διαγραφή