Αγώνες Πείνας: Η Επανάσταση (μέρος 1ο)

«Η Επανάσταστη» είναι σαφώς πολύ καλύτερος τίτλος από εκείνον του βιβλίου «Κοτσυφόκισσα», είναι μάλιστα ένας τίτλος που είχα σκεφτεί κι εγώ για καλύτερο (ακόμα και στα αγγλικά δε θα ήταν καλύτερο το Revolution από το Mockingjay;). Το ότι χωρίστηκε βέβαια σε δύο μέρη μου προκαλεί ανάμικτα συναισθήματα. Από τη μία χαίρομαι γιατί θα έχουμε περισσότερες ταινίες, περισσότερο χρόνο προβολών, περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά από την άλλη εκνευρίζομαι φοβερά που θα πρέπει να περιμένουμε έναν ολόκληρο χρόνο για να δούμε τη συνέχεια (να μην ξεχνάμε και το ότι θα χρειαστεί πάνω από μισός χρόνος έστω για ένα πρώτο δείγμα τρέιλερ). Φυσικά να σας προειδοποιήσω από τώρα, πως η παρουσίαση περιέχει σπόιλερ!!

Το τρίτο βιβλίο σε γενικές γραμμές δεν είναι το αγαπημένο μου της τριλογίας, γιατί εκτυλίσσεται κάτω από τη γη, κι έχει πολύ πόνο και μάχες και τέτοια. Κάπως με ψυχοπλάκωνε και αναρωτιόμουν πραγματικά αν θα καταφέρει, αν όχι να ξεπεράσει τη δεύτερη ταινία, τουλάχιστον να τη φτάσει. Κατά τη γνώμη μου αυτό δεν έγινε (γιατί απλά η δεύτερη ταινία τα έσπασε), αλλά πρόκειται για μια πολύ καλή δουλειά και σίγουρα ξεπέρασε το βιβλίο στο οποίο βασίστηκε.
Ίσως η πρώτη πραγματικά συγκινητική σκηνή της ταινίας!
Διαφορές από το βιβλίο δεν είδα, τουλάχιστον όχι κάτι σημαντικό, πράγμα πολύ θετικό! Οι σκηνές στο νοσοκομείο, στην περιοχή 13, στη 12, στην Κάπιτολ, μέχρι και η σκηνή με τον Πίτα που ορμάει στην Κάτνις αποδόθηκαν πιστά και ακόμα και σκηνές που ξέραμε τι επρόκειτο να συμβεί έφταναν την αγωνία στην κορυφή κι ακόμη παραπέρα.

Στο ξεκίνημα της ταινίας βρισκόμαστε στην περιοχή 13, κάτω από τη γη, όπου η Κάτνις βασανίζεται από εφιάλτες και από την απουσία του Πίτα. Η περιοχή 12 έχει καταστραφεί ολοσχερώς και όσοι γλίτωσαν έχουν καταφύγει στην 13 όπου προσπαθούν να επιζήσουν και να φουντώσουν την επανάσταση. Η Τζούλιαν Μουρ, στο ρόλο της προέδρου Κόιν, είναι μια ήρεμη δύναμη, στην κυριολεξία μια πολύ ήρεμη δύναμη. Ακόμα και στις πιο κρίσιμες στιγμές, εκείνη διατηρεί μια ιδιαίτερη ηρεμία και πραότητα. Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν την έχω μισήσει (αλλά ούτε και στο βιβλίο την είχα μισήσει ακόμα σε αυτή τη φάση..)
Λέμε και το αντίο μας στον Philip Seymour Hoffman για την
τελευταία του ταινία..
Ο Σάδερλαντ, στο ρόλο του προέδρου Σνόου, από την άλλη, παρόλο που προσπαθεί με όλο του το είναι να μας γίνει μισητός, για μένα παραμένει αγαπητός και γλυκούλης, σαν πρώην μπαμπάς Μπένετ. Στην ταινία σκεφτόμουν πόσο κακόψυχος είναι ο Σνόου, αλλά στο πρόσωπό του έβλεπα μόνο τον μπαμπά Μπένετ και δεν μπορούσα να του κρατήσω κακία.

Η Έφι είναι ο γνωστός καλός εαυτός της, στον κόσμο της και πετάει στα σύννεφα, αλλά την αγαπάμε παρόλα αυτά. Η δική της παρουσία και η παρουσία του Χέιμιτς φέρουν μια νότα από τους περασμένους αγώνες, τότε που η ζωή ήταν κάπως διαφορετική και μερικά πράγματα πιο εύκολα.
Κατά τη γνώμη μου ένα εκπληκτικό πρόπο από την Κάτνις!!
If we burn, you burn with us!! (πόσοι από εσάς το λέγατε μαζί της;;)

Η Κάτνις είναι κομματάκι αργή στην ταινία αυτή, αφού το μόνο που σκέφτεται είναι ο Πίτα, όταν περνάει από το χέρι της ολόκληρη επανάσταση, από την άλλη την καταλαβαίνω κιόλας που δεν ήθελε να βρίσκεται σε αυτή τη θέση και το μόνο που ήθελε ήταν να σώσει την αδερφή της και τον Πίτα. Άλλο εκνευριστικό είναι ότι ακόμη παίζει με τον Γκέιλ (αν και ακόμα και σε αυτή την περίπτωση την καταλαβαίνω) και όταν φεύγει ο Γκέιλ για να σώσει τον Πίτα νιώθει πως τους έχει χάσει και τους δυο.
Από τους νέους ήρωες είμαι επίσης ευχαριστημένη. Η Τζόφρενα μάλιστα δείχνει μια ιδιαίτερη αυτοπεποίθηση και σε αυτή την ταινία, παρόλο που μοιάζει λιγάκι με εξωγήινος με αυτό το μαλλί (φαντάζομαι σε κάποιους από εσάς θα αρέσει, δυστυχώς δε μοιράζομαι τα συναισθήματά σας..). Ο Γκέιλ αφιερώνεται σιγά σιγά στην επανάσταση, και δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά όταν πήγανε να σώσουν τον Πίτα, ζήτησε από τον Μπογκς (που σόρυ κιόλας, αλλά άκουσε κανείς στην ταινία το όνομά του; αναρωτιόμουν ποιος ήταν!!) να τον χτυπήσει!!!!!! Οι υπόλοιποι επαναστάτες μου είναι επίσης ιδιαίτερα αγαπητοί. Είναι βέβαια πολύ λίγοι γι' αυτά που μέλλουν να έρθουν...
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ τρομακτική η μεταμόρφωσή του!!!
Αυτός που πραγματικά μου σπάραξε την καρδιά σε αυτή την ταινία ήταν ο ίδιος ο Πίτα και η τρομακτική μεταμόρφωσή του. Θεωρώ πως ο Τζος έπαιξε πολύ καλά για άλλη μια φορά το ρόλο του, και στη σκηνή που βλέπει για δευτερόλεπτα την Κάτνις φαίνεται εκείνη η αγάπη κι ο έρωτας στο πρόσωπό της που μας έκανε να τον αγαπήσουμε τόσο. Δεν φαντάζεστε πόσο λυπήθηκα όταν τον είδα να μεταμορφώνεται, να αδυνατίζει και να γίνεται τόσο τρομακτικός. Η σκηνή που ξαναβλέπονται κι εκείνος είναι γεμάτος μελανιές, λίγο πριν της επιτεθεί, καθώς και η τελευταία σκηνή όπου τον βλέπουμε να χτυπιέται στο κρεβάτι του μου έφερε έναν κόμπο στο λαιμό. Ήξερα πολύ καλά τι θα συνέβαινε, πίστευα πως εκεί ακριβώς θα τέλειωνε η ταινία, αλλά όπως και να χει είναι πολύ σκληρό όλο αυτό που συνέβη, ιδίως ανάμεσά τους και σε αυτό που είχαν, μου προκαλεί μόνο τρόμο η σκέψη πως ένας άνθρωπος που αγαπώ και μ' αγαπάει μπορεί μια μέρα να ξεχάσει τα συναισθήματά του για μένα και ότι έχουμε ζήσει και να με μισεί. Δεν θέλω ούτε να σκέφτομαι πώς ένιωθε η Κάτνις...
Νομίζω ούτε καν αυτή τη σκηνή δεν είδαμε με την Τζοάνα..
Μόνο μια εμφάνιση λίγο πριν το τέλος.
Δεν χορτάσαμε ούτε Φινίκ, ούτε Πίτα, ούτε Τζοάνα σε αυτή την ταινία. Τους είδαμε μάλιστα ελάχιστα έως και σχεδόν καθόλου (με εξαίρεση τον Πίτα, που όσο τον έβλεπε η Κάτνις τον βλέπαμε κι εμείς).

Η ταινία τελειώνει ακριβώς πάνω στο καλύτερο, και αυτό που μας λείπει τώρα θα αργήσει έναν ολόκληρο χρόνο. Σ' αυτή την ταινία λείπει το λοβ στόρι ανάμεσα στον Πίτα και την Κάτνις λόγω της απόστασής τους ανάμεσά τους και είναι ο μόνος λόγος που δεν με ξετρέλανε όσο η προηγούμενη. Αυτό που θα θελα να δω (αν και ξέρω πολύ καλά πως δε γινόταν) ήταν τον Πίτα και την Κάτνις μαζί, να ζουν στιγμές που εκείνος να της δείχνει την αγάπη του με τον μοναδικό τρόπο του Τζος κι εμείς να τον ερωτευόμαστε. Αυτό που θα θελα να δω θα πρέπει να περιμένω ένα χρόνο και να ελπίζω, αν και το ξέρω ήδη, πως το τελευταίο μέρος της Επανάστασης, θα είναι εκπληκτικό, σπαρακτικό, ανεπανάληπτο!!

Εσείς το είδατε;; Ποιες είναι οι δικές σας εντυπώσεις;; Σας άρεσε όσο το προηγούμενο;

20 σχόλια

  1. ηταν ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ !!! και λιγα λεω .. ηταν πολυ διαφορετικη απο οτι εχουμε δει μεχρι αφου και το story line αλλαζει !! αυτο που μου αρεσε περισσοτερο ηταν η προσεγκιση των διαφορετικων χαρακτηρων και ειδικα της εφης. ηταν πολυ καλα γυρισμενη και σε κρατουσε σε αγωνια. η αγαπημενη μου σκηνη ειναι οταν η τζενιφερ τραγουδαει το δεντρο του κρεμασμενου και η σκηνη που ο πιτα βλεπει την κατνις οταν επιστρεφει απο την καπιτολ! πιστη αντιγραφη του βιβλιου εβαλαν ακομα και την ιστορια του γκειλ που εσωσε τους ανθρωπους απο την 12 ...δν ξερω τι αλλο να πω ολα ηταν υπεροχα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εμένα η σκηνή που ο Πίτα βλέπει την Κάτνις μου άρεσε πάρα πολύ!!! Γι' αυτό και λέω πως μου έλειψε όλο αυτό σε αυτή την ταινία, μου αρέσει πολύ να βλέπω τον Πίτα να εκφράζει την αγάπη του για την Κάτνις έτσι αυθόρμητα. Ωραίο και το τραγουδάκι της Κάτνις κι εμένα μου άρεσε ;) Πραγματικά αφού το έκαναν 2 ταινίες το τελευταίο βιβλίο δεν θα μπορούσαν να παραλείψουν ούτε μια λεπτομέρεια!!!

      Διαγραφή
  2. Μιας και είδα χθες την ταινία ας γράψω κι εγώ δυο λόγια. Θέλω από την αρχή να πω ότι τώρα διαβάζω την τριλογία και δεν έχω φτάσει ακόμα στο 3ο βιβλίο. Επομένως είχα πραγματικά μεγάλη αγωνία για το τι θα συμβεί σε αυτήν την ταινία. Δυστυχώς, απογοητεύτηκα πάρα πολύ, όπως και σχεδόν όλοι όσοι βρίσκονταν στον κινηματογράφο. Κάποιοι, μόλις έπεσαν οι τίτλοι τέλους έλεγαν "Επιτέλους τελείωσε". Θεωρώ ότι το 3ο βιβλίο το χώρισαν σε δύο ταινίες απλά και μόνο για οικονομικούς λόγους και έβγαλαν μία ταινία που σε 'μένα, που ξαναλέω δεν έχω διαβάσει το 3ο βιβλίο, δεν έδωσε τίποτα. Ο Πίτα με άφησε αδιάφορη μπορώ να πω, μιας και δεν το συμπάθησα από την 1η ταινία και δεν τον προτιμώ σε σύγκριση με τον Γκέιλ. Το love story τους επίσης με εκνεύριζε από την αρχή. Το ότι δεν ξέρει τι της γίνεται είναι το μόνο σημείο που με κάνει να αντιπαθώ την Κάτνις. Δε με συγκίνησε καθόλου γενικά η ταινία, αλλά η σκηνή που είδε ο Πίτα την Κάτνις ήταν πολύ ωραία, όπως και η σκηνή στο νοσοκομείο. Μου άφησε πολλά ερωτήματα που ελπίζω να μην είναι κενά στην υπόθεση, αλλά θα μου λυθούν στο επόμενο μέρος. Εδώ θα κλείσω. Δυστυχώς, εγώ μία φανατική των αγώνων πείνας χθες προσπαθούσα να σκεφτώ μία δικαιολογία για να μην κλάψω τα 7 ευρώ που έδωσα και τους φίλους μου που με έβριζαν που τους έπρηζα να πάμε στην πρεμιέρα. Ελπίζω στο επόμενο να γίνουν περισσότερα και να αρχίσει η δράση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το επόμενο σίγουρα θα σε αποζημιώσει Deladrian, γιατί γίνονται πολλά και υπάρχει πολύ συναίσθημα. Είναι ξεκάθαρο πως χώρισαν το τελευταίο βιβλίο για οικονομικούς λόγους, πράγμα που φαίνεται και από κάποιες παρατεταμένες σκηνές που σε άλλη περίπτωση θα ήταν πιο σύντομες ή δε θα υπήρχαν και καθόλου. Η ταινία αυτή σου έδινε λίγο την εντύπωση πως ήταν πραγματικά ένα ξεσήκωμα για επανάσταση και όχι η επανάσταση καθεαυτή, κάτι σαν εισαγωγή στο τελευταίο κομμάτι της ιστορίας.

      Γενικά πάντως, μια και δεν έχεις διαβάσει και το τρίτο βιβλίο, έχω ακούσει ότι σε πολλούς δεν άρεσε η κατάληξη της ιστορίας. Προσωπικά λάτρεψα το δεύτερο υπερβολικά και το τρίτο ήταν απλώς για μένα το κλείσιμο. Ίσως αν καθόταν να το σκεφτεί περισσότερο, η Κόλινς, να έβρισκε πιο συναρπαστικές ιδέες για το τρίτο της βιβλίο.

      Αλλά τον Πίτα δεν μπορώ, τον αγαπώ, από την 1η ταινία ιδίως στη 2η. Στην 3η δεν τον βλέπουμε και πολύ.. Ο Γκέιλ σαν επιλογή είναι σίγουρα πιο εντυπωσιακός, αλλά δεν τον θέλω για την Κάτνις.

      Διαγραφή
    2. Για να πω την αλήθεια περισσότερο στενοχωρήθηκα για τα άσχημα σχόλια που άκουγα για τους γύρω μου, παρά για το ότι δεν μου άρεσε η ταινία... Απλά περίμενα κάτι που πραγματικά θα με καθηλώσει. Πάντως σίγουρα θα συνεχίσω τα βιβλία, μιας και δεν υπάρχει περίπτωση να περιμένω άλλον έναν χρόνο για να δω τι θα συμβεί στη συνέχεια. :D

      Διαγραφή
    3. Εγώ δεν περίμενα θαύματα από αυτή την ταινία.. είχε όμως την αγωνία της, ήξερα τι θα γίνει κι όμως κατάφαγα τα νύχια μου!!! Να το διαβάσεις οπωσδήποτε γιατί γίνονται πολλά στη συνέχεια, τίποτα δε μας έδειξαν!!!

      Διαγραφή
  3. Και εγω την βρηκα υπεροχη!!!!!Τοσο καλογυρισμενη,ακολουθει πιστα το βιβλιο,πολυ καλες ερμηνιες,συγκινει οσο και το βιβλιο και δεν γινεται βαρετη ουτε λεπτο!Η σκηνη που η Κατνις τραγουδαει,η σκηνη στο νοσοκομειο,οι σκηνες με την εφη, με την αδελφουλα τηςοι σκηνες με τον Πιτα ηταν υπεροχες οπως και ολες οι υπολοιπες σκηνες της ταινιας!Η διανομη των ρολων επισης πολυ πετυχημενη!Ολα ηταν εξαιρετικα!Ανυπομονω για το τελος της σειρας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ότι δεν έφτασε την προηγούμενη γιατί απλά η δεύτερη ταινία τα έσπασε και ομολογώ ότι το περίμενα λίγο καλύτερο. Δεν ξέρω μου φάνηκε πολύ αργό.. Είχε πολλές σκηνές όπως είπες τις οποίες η ταινία δεν χρειαζόταν κατά τη γνώμη μου και οι οποίες θα μπορούσαν να είναι κομμένες. Αλλά σε γενικές γραμμές μου άρεσε, δεν θεωρώ ότι ήταν και τόσο κακή ταινία όσο λέει η κοπέλα πιο πάνω και δεν παρατήρησα καμία γενική δυσφορία στο κιν/φο που το είδαμε - Village Vmax απίστευτα μεγάλη οθόνη+αίθουσα και γενικά έμεινα ευχαριστημένη από την εμπειρία. Εγώ δεν έχω διαβάσει το βιβλίο αλλά η κοπέλα που πήγαμε μαζί που το διάβασε λέει ότι ήταν πολύ πιστή μεταφορά! Και καλά κάνανε που το χωρίσανε γιατί έτσι θα δείξουν καλύτερα τη πλοκή του έργου όπως και στο τελευταίο Χάρι Πότερ και που ακόμα και εκεί δεν τους έφτασε ο χρόνος να εξηγήσουν 2-3 πράγματα καλύτερα για αυτούς που δεν είχαν διαβάσει τα βιβλία και οι οποίοι έφυγαν μπερδεμένοι και με απορίες από την αίθουσα αλλά παρ'όλα αυτά ήξεραν να δείχνουν άλλα κουλά και άσχετα πράγματα πχ. ο Χάρι να χορεύει με την Ερμιόνη υπονοώντας ότι κάτι παίζει μεταξύ τους παραποιώντας το σενάριο της Ρόουλινγκ! Έξαλλη έγινα! Και σε αυτή τη ταινία ομολογώ ότι αντί να βλέπω κάτι άσχετα, θα ήθελα να έβλεπα λίγο περισσότερο τη Τζοάνα όταν ήταν στην Κάπιτολ.. Η Κόιν έλεγε ότι θα συγχωρεθούν και οι τρεις όταν θα τους έσωζαν από την Κάπιτολ αλλά δεν κατάλαβα γιατί έπρεπε να συγχωρεθούν η Τζοάνα και η Άννι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήταν όντως πολύ πιστή μεταφορά, πώς θα μπορούσε να μην ήταν άλλωστε με τόσο παραπάνω χρόνο που της δίνουν με τις 2 ταινίες. (Ο Χάρι Πότερ για μένα και 20 κομμάτια να τον σπάγανε δε θα μου φτανε :P ) Θα ήθελα κι εγώ να δω πιο πολύ Τζοάνα, έχω την εντύπωση πως κι εκείνη τη διαφήμιζε η Κάπιτολ όπως τον Πίτα (το είδαμε και σε κάποιες αφίσες της ταινίας), πιστεύω θα υπάρχει κάτι στις κομμένες σκηνές, και γι' αυτό είπε και η Κόιν ότι θα συγχωρεθούν και οι 3, και ίσως για να μην τονίσει τόσο έντονα τον Πίτα που είχαν ξεσηκωθεί όλοι εναντίον του.

      Διαγραφή
    2. Α οκ είχα την εντύπωση ότι στο βιβλίο κάτι θα έλεγε και για τους άλλους αλλά έλεγε μόνο για τον Πίτα απ'ότι λες και εσύ!

      Διαγραφή
    3. Δεν είμαι 100% σίγουρη, αλλά έχω την εντύπωση πως στο βιβλίο απλά εμφανιζόταν και η Τζοάνα μαζί με τον Πίτα στα βιντεάκια από την Κάπιτολ. Δεν καλοθυμάμαι όμως γιατί πέρασε και καιρός απ' όταν τα διάβασα. Στην ταινία πάντως καθόλου δε μας την έδειξαν..

      Διαγραφή
  5. Επίσης απογοητεύτηκα λίγο που η Κάτνις φαίνεται ότι αγαπάει τόσο πολύ τον Πίτα (αν και το περίμενα ότι θα συνέβαινε αυτό) και υποθέτω ότι του αξίζει αλλά πάντα για μένα ταιριάζει με τον Γκέιλ..! Ο Πίτα μου φαίνεται κομματάκι ξενέρωτος και εκνευριστικός ενίοτε και σίγουρα πολύ λιγότερο ωραίος από τον Γκέιλ! Θεωρώ απλά ότι κάποιες καταστάσεις σε φέρνουν πολύ κοντά με κάποιους ανθρώπους που υπό άλλες συνθήκες δεν θα γύριζες να τους ρίξεις δεύτερη ματιά. Όταν περνάς δυσκολίες και πράγματα με τον άλλον δένεσαι.. Και δεν πιστεύω ότι παίζει με τον Γκέιλ απλώς τα αισθήματά της είναι ανάμικτα. Στην 1η ταινία όσο ήταν στο κλειστό μικρόκοσμο του παιχνιδιού όπου μπορεί να μην ξαναέβγαινε στον πραγματικό κόσμο υπήρχε μόνο ο Πίτα και κανείς άλλος και παρ'όλο που το όλο φλερτ ξεκίνησε σαν τρόπος επιβίωσης από μέρους της πιστεύω ότι κάτι ένιωσε και αυτό φάνηκε. Μετά όταν βρέθηκε στο πραγματικό κόσμο όπου ο μόνος που υπήρχε πάντα γι'αυτήν ήταν ο Γκέιλ και το παιχνίδι ήταν γι'αυτή σαν ένα κακό όνειρο που ήθελε να ξεχάσει, αδιαφορούσε για τον Πίτα γιατί δεν υπήρχε χώρος γι'αυτόν στη ζωή της. Μετά πάλι με την περιοδεία ξαναθυμήθηκε τα πράγματα που τους έδεναν και ήρθαν πιο κοντά και μετά στο δεύτερο παιχνίδι με τη στήριξη του και την αγάπη που της έδειχνε καθ'όλη τη διάρκεια του από την ανακοίνωση μέχρι το τέλος του κατάλαβε και εκείνη ότι τον αγαπάει με αποκορύφωμα τη στιγμή που τον χτύπησε το πεδίο και νόμιζε ότι πέθανε και φυσικά όταν τον έχασε. Συνεχίζει να αγαπάει τον Γκέιλ γιατί με αυτόν ήταν δεμένη για χρόνια αλλά τον Πίτα τον αγαπά περισσότερο γιατί δέθηκαν μαζί στις πιο δύσκολες στιγμές της και ο Γκέιλ πια το καταλαβαίνει και το παίρνει απόφαση σε αυτή τη ταινία κάτι που τον ανέβασε ακόμα πιο πολύ στα μάτια μου... Τι στο καλό όλοι οι καλοί σ'αυτή τυχαίνουν και σ'εμάς τίποτα!! :P Συγκινήθηκα από τον αγάπη που φάνηκε στο βλέμμα του Πίτα την ώρα που την είδε φευγαλέα στην οθόνη και οφείλω να ομολογήσω ότι αξίζει την αγάπη της! Σημειωτέον ο Τζος Χ. απίστευτος στον ρόλο του και ειδικά στο τέλος!! Δώστε του ένα Όσκαρ Ερμηνείας του παιδιού!!! Και στο Περηφάνια και Προκατάληψη Όσκαρ Σκηνοθεσίας στον Τζο Ράιτ!!! Άσχετο αλλά ήθελα να το πω!!! Δυστυχώς δεν τα δίνουν σ'αυτούς που τ'αξίζουν! Δεν ξέρω πως τις θεωρούν αυτές τις ταινίες: εμπορικές για το συγκεκριμένο, γλυκανάλατες, για γυναίκες μόνο για το Π&Π και τις σνομπάρουν και άντε να δώσουν καμιά υποψηφιότητα για κοστούμια ή κάτι άλλο άσχετο!! Επίσης συγκινήθηκα με το τραγούδι της Κάτνις όταν σπάζουν το φράγμα και πιο πριν στο νοσοκομείο. Συγκινήθηκα και στο τέλος που αφιέρωσαν τη ταινία στον Φίλιπ Σέϊμουρ Χόφμαν.. Δεν έχει ανακοινωθεί ποιος θα τον αντικαταστήσει έτσι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμένα μου αρέσει που αγαπάει τόσο τον Πίτα, γιατί κι εγώ τον Πίτα προτιμώ. Σίγουρα σαν ηθοποιοί ταιριάζουν πιο πολύ η Λόρενς με τον Hemsworth, στο βιβλίο ο Πίτα περιγράφεται σαν πιο ωραίος από τον Τζος (και λίγο πιο ψηλός) αλλά δε με χάλασε και η επιλογή του Τζος για το ρόλο.

      Γενικά ο Γκέιλ είχε τη δυνατότητα να πλησιάσει την Κάτνις σαν κάτι παραπάνω από φίλος πολλές φορές πριν φτάσει η μέρα που πήγε στους Αγώνες και δεν το έκανε. Ο Πίτα από την άλλη το δήλωσε καθαρά και δημόσια από την πρώτη στιγμή πώς ένιωθε γι΄αυτήν. Μόνο που η Κάτνις μέσα σε όλο αυτό που γινόταν δεν μπορούσε να καταλάβει αν ο Πίτα πραγματικά την αγαπούσε ή το έπαιζε για τα μάτια του κόσμου και γι' αυτό απομακρύνθηκαν κιόλας μόλις τέλειωσαν οι πρώτοι αγώνες. Ήταν κυρίως επιλογή του Πίτα, όταν κατάλαβε πως εκείνη τα έκανε όλα για τον κόσμο.

      Επίσης ο Πίτα έχει κάνει πολλά γι' αυτήν, πολλές φορές προσπάθησε να τη σώσει, να τη βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορούσε. Ο Γκέιλ ήταν πάντα λίγο παρατηρητής, δεν έπαιρνε και πολλές προτωβουλίες.

      Ο Χόφμαν, τώρα, απ' ότι είδα στο imdb αναφέρεται στα credits της τελευταίας ταινίας. Οπότε πιστεύω ή θα δείξουν ότι έχουν από αυτόν, ή μπορεί και να είχαν προλάβει να γυρίσουν όλες τις σκηνές του, πάντως από το βιβλίο δεν θυμάμαι να παίζει και μεγάλο ρόλο στο τέλος (υπάρχει πάντα και η επιλογή της ψηφιακής προσθήκης, όπως έκαναν με το μωρό της Μπέλα στο Twilight, αλλά δε θα 'θελα..)

      Διαγραφή
    2. Μμμμ ενδιαφέρον! Δεν έχω διαβάσει το βιβλίο οπότε δεν ξέρω.. Νόμιζα ότι ήταν μαζί ο Γκέιλ και η Κάτνις απ'τη 1η ταινία λόγω της οικειότητας της οποίας είχαν.

      Διαγραφή
    3. Όχι, ήταν απλά φίλοι, γιατί και η Κάτνις σκεφτόταν πως δεν θα ήθελε με τίποτε να κάνει δική της οικογένεια και να κινδυνεύει κάθε χρόνο να πάρουν τα παιδιά της στους Αγώνες.

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος25/11/14 12:07 π.μ.

    Ήταν απίστευτα σκηνοθετημένη και οι σκηνές από τις υπόλοιπες districts και το τραγούδι "The Hanging Tree" ήταν κορυφαίες. Έχοντας πει όλα αυτά, πραγματικά αυτή η ταινία ήταν αχρείαστη, ένας καθόλου απαραίτητος πρόλογος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω μέσα σε τρεις σειρές λες αυτά που σκέφτομαι κι εγώ γι' αυτή την ταινία. Θα γίνουν τόσο πολλά στο επόμενο που αυτό θα είναι σαν ένα μεγάλο τρέιλερ, σαν τις κομμένες σκηνές που εξηγούν κάτι που δεν κατάλαβες.. Θα ήταν πιο εντυπωσιακό και ολοκληρωμένο αν δεν το έκοβαν.

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος2/12/14 8:24 μ.μ.

    Ήθελα περισσότερο Τζοάνα,και ειδικότερα Φίννικ (όσοι έχουν διαβάσει το βιβλίο με καταλαβαίνουν..) Κατά τ'άλλα μου άρεσε.Η σκηνή με το τραγούδι του δέντρο του κρεμασμένου υπέροχη!Επίσης, εκπληκτική είναι και η σκηνή,που συναντιούνται ο Πίτα με την Κάτνις.Μια στιγμή που με άγγιξε ιδιαίτερα,ήταν όταν φίλησε ο Φίννικ την Άννι..τόσο συγκινητική(μου φάνηκε εμένα τουλάχιστον) Βασιλική :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως, η σκηνή με τον Φινικ και την Άννι ήταν πολύ όμορφη, μακάρι να ήταν κι ο Πίτα μας καλά και να συναντιόταν έτσι με την Κάτνις.. Η Άννι, πάντως, εκ πρώτης όψεως έμοιαζε σε πολύ καλή κατάσταση σε σχέση με την Τζοάνα και τον Πίτα.

      Διαγραφή