Δώρα για Βιβλιόφιλους

Κάθε χρόνο στις γιορτές αναρωτιόμαστε τι στο καλό να πάρουμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα (κάτι που σκέφτονται και τα αγαπημένα μας πρόσωπα για εμάς). Σε αυτό το άρθρο μάζεψα μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα δωράκια για βιβλιόφιλους που βρήκα στο ίντερνετ και που πιστεύω πως δε θα μας πείραζε να μας τα δωρίσουν αντί για βιβλίο αυτά τα Χριστούγεννα....


Από τότε που ανακαλύψαμε το goodreads θα μου πείτε είναι αχρείαστο, αλλά εμένα και πάλι μου αρέσει! Ιδανικό δώρο για εκείνον τον φίλο μας που είναι πολύ σχολαστικός και θέλει να τα έχει όλα προγραμματισμένα και τακτοποιημένα.

Για όλους όσους δεν μπορούν να πουν όχι όταν κάποιος τους ζητάει να δανειστεί κάποιο βιβλίο τους. Το σετάκι περιλαμβάνει και σφραγίδα με ημερομηνία για να κολλήσουμε στο βιβλίο που δανείζουμε, να μην ξεχνάει ο άλλος και πότε το πήρε και ότι δεν είναι για να το κρατήσει για πάντα! 

Αυτό το πανέμορφο δερματόδετο βιβλίο με τις χρυσές σελίδες είναι αφιερωμένο στο πώς φτιάχτηκε η Μέση-Γη και όλος ο κόσμος του Τόλκιν. Υποψιάζομαι πως το ποσόν δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο, αλλά το αποτέλεσμα είναι ονειρικό!! Ιδανικό για φαν του Καθηγητή!

Δεν το θέλω απλά!! Είναι από τα πιο όμορφα πράγματα που έχω δει!! Ιδανικό για φαν του Τόλκιν κι αυτό.

Δε νομίζω να την κρατούσα γιατί με τρομάζουν οι καρικατούρες τους, όμως περιλαμβάνει πλήθος γυναικών των γραμμάτων και είναι ιδανικό δώρο για εκείνες τις πιο δυναμικές φίλες σου, ή εκείνη τη μια που έχει λίγο πιο ιδιαίτερο στυλ και της λείπει και μια ιδιαίτερη και λογοτεχνική ομπρέλα.

Πολλές φορές μας παίρνει ο ύπνος πάνω στο βιβλίο μας. Αυτό το βιβλίο είναι φτιαγμένο έτσι ώστε να μην στραβολαιμιάζουμε αλλά να απολαμβάνουμε τον ύπνο μας παρέα με την ανάγνωση. Ιδανικό για εκείνους τους φίλους μας που διαβάζουν νύχτα στο κρεβάτι βαρετά βιβλία.

Για εκείνη τη φίλη μας που έχει δει όλα τα Doctor Who και λατρεύει την αιώνια καλτ σειρά του BBC. Ναι, εκείνη που μπορεί να κάτσει και να σου διηγηθεί ένα ολόκληρο επεισόδιο της σειράς με λεπτομέρειες και που κάθε φορά καταφέρνει να σου μεταδώσει λίγη από την αγάπη της και να σε κάνει να θέλεις να παρακολουθήσεις από την αρχή όλα τα επεισόδια ένα ένα!!! (Παρεμπιπτόντως περιλαμβάνει και μαγικό στυλό με αόρατο μελάνι για να μπορεί να γράφει γράμματα στον δόκτορ!)

Επειδή πριν το διαβάσουμε το μυρίζουμε και μας πήρανε χαμπάρι, υπάρχουν πλέον και κεριά με άρωμα παλιού βιβλίου ή σελίδας. Έτσι ακόμα κι αν δεν έχεις όρεξη για διάβασμα, μπορεί να το ανάψεις, να κάνεις ατμόσφαιρα και να σου έρθει και η όρεξη. Ιδανικό για τους φίλους εκείνους που υπεραγαπούν το διάβασμα (και που αν προσέξεις, φοράνε το ίδιο τζιν από πρόπερσι γιατί ξοδεύουν όλα τους τα λεφτά στα βιβλία!)

Με μυρωδιές από παλιά βιβλία, χαζορομαντικά, κελάρι βιβλίων, τη βιβλιοθήκη της Οξφόρδης, το βιβλιοπωλείο και το γραφείο του Σέρλοκ, δε βλέπω το λόγο να μην έχει κάθε βιβλιοφάγος ένα σετάκι στο σπίτι του για κάθε διάθεση!!

Προσωπικά αγαπώ γενικά τις κάλτσες. Οι συγκεκριμένες, λογοτεχνικές κάλτσες, έχουν και προσωπικότητα, αφού περιλαμβάνουν τμήματα από γνωστά απαγορευμένα βιβλία με ή χωρίς τη λογοκρισία. Ιδανικά για όλους τους βιβλιοφάγους.

Δεν υπάρχει περίπτωση, αν βρω βιβλιοκούπα την έχω αγοράσει επιτόπου! Θεωρώ και αυτό το δώρο ιδανικό για κάθε βιβλιοφάγο γιατί μας αρέσει να πίνουμε κάτι ζεστό αγκαλιά με το βιβλίο μας (συχνά, τα καλοκαίρια, αναπολούμε τα κρύα ακριβώς γι' αυτό!).

Βλέπει λέει τη λέξη και σου βγάζει αμέσως τη σημασία και συνώνυμα και τέτοια. Άμα ήταν και αγγλοελληνικό το είχα πάρει ήδη με κλειστά μάτια και δε θα με ξαναβλέπανε στα βιβλιοπωλεία!!! Ιδανικό για εκείνο τον φίλο που θέλει να διαβάσει στα αγγλικά αλλά ζορίζεται.

Κακά τα ψέματα, απόφοιτοι του Χόγκουαρτς είμαστε όλοι οι χαριποτεροκολλημένοι!! Οπότε μια χαρά θα μας καθόταν ένα τέτοιο μπλουζάκι (πάντως θα μπορούσαμε ακόμη και να φτιάξουμε παρόμοια μπλουζάκια σε μαγαζιά με στάμπες!! Σκεφτείτε το ;))

Η νέα μου μανία είναι κορνίζες με θέμα βιβλία, βιβλιοθήκες, βιβλιοπωλεία και τέτοια. Το μπόιφρεντ δεν το ξέρει, αλλά σκοπεύω να γεμίσω έναν τοίχο με τέτοιες (αλλά μην του το πείτε :P ). Ιδανικό δώρο για τη βιβλιοφάγο φίλη που μόλις μετακόμισε!

3 σχόλια

  1. Αγαπητέ Άγιε Βασίλη.Θέλω την ομπρέλα των συγγραφέων και το βιβλιομαξιλάρι. Ευχαριστώ την "Αλίκη" για τη διαμεσολάβηση! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι τέλειες ιδέες!! Τα θέλω όλα! Ισως πιο πολύ την ομπρέλα των συγγραφέων!Νομίζω θα ενθουσιαστούν όλοι με αυτό το ποστ! Μπράβο!! Να προσθέσω ότι την προηγούμενη εβδομάδα βρήκα σε γνωστό πολυκατάστημα κουρτίνες Jane Austin! Φοβερές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πω πω την ομπρέλα θέλω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή