The Christmas Candle

Το "Κερί των Χριστουγέννων" (όπως φαντάζομαι θα μεταφραζόταν αν μεταφραζόταν), είναι μια χριστουγεννιάτικη ταινία του 2013, που μας ταξιδεύει σε ένα μικρό χωριό της Αγγλίας σε μια άλλη εποχή, και θα την αγαπήσετε ιδίως αν σας αρέσει το Downton Abbey και κάθε τι σύγχρονό του. Η ταινία "The Christmas Candle" είναι βασισμένη στο ομώνυμο χριστουγεννιάτικο βιβλίο του Max Lucado, συγγραφέα αρκετών βιβλίων με θέμα τον Χριστιανισμό και την πίστη στο Θεό γενικότερα. Δυστυχώς δεν κυκλοφορεί κάτι δικό του στη γλώσσα μας, και την ταινία δε θα τη βρείτε με υπότιτλους (ελληνικούς ή αγγλικούς). Αν έχετε άνεση με τη γλώσσα, βέβαια, αξίζει να τη δείτε αυτές τις μέρες. Και αν τη βρείτε σε κάποιο dvd club να μας ενημερώσετε να ξέρουμε!!


Περήληψη: Στο Γκλάντμπερι, κάθε 25 χρόνια, τα Χριστούγεννα, ένας άγγελος επισκέπτεται τον παρασκευαστή των κεριών και διαλέγει ένα από τα κεριά του. Όποιος πάρει το κερί εκείνο, το ανάψει και προσευχηθεί, η προσευχή του θα πραγματοποιηθεί θαυματουργικά. 200 χρόνια μετά την πρώτη εμφάνιση του αγγέλου, γύρω στα 1890, ένας νέος πάστορας, ο Ντέιβιντ Ρίτσμοντ, έρχεται στο Γκλάντμπερι με λίγο κλονισμένη πίστη και μερικές αρκετά προτοπόρες ιδέες στις αποσκευές του. Έρχεται να φέρει ηλεκτρισμό στο μικρό χωριό, προς τρόμο των πιο συντηριτικών, αλλά και να αμφισβητήσει το πιο παλιό τους θαύμα. Ο Ντέιβιντ θα διαπιστώσει, όμως, πως το μικρό αυτό χωριό έχει πολύ μεγάλη ανάγκη από τον Θεό και θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη δυνατή τους θαυματουργική πίστη που θα ταράξει συθέμελα τη ζωή του.

Σε αυτή την ταινία θα βρείτε πολλούς γνωστούς ηθοποιούς που θα λέτε πως από κάπου τους ξέρετε σίγουρα αλλά δε θυμάστε από που. Κι αυτό γιατί όλοι μα όλοι είναι γνωστοί από δευτερεύοντες ρόλους μεγάλων ταινιών. 
Ο πρωταγωνιστής της ταινίας, Hans Matheson, έχει παίξει τον ρόλο του Μάριου, στην ταινία "Οι Άθλιοι" του 1998 με τον Λίαμ Νίσον, η συμπρωταγωνίστριά του, Samantha Barks, πάλι, έπαιξε το ρόλο της Επωνύνης στους "Άθλιους" του 2012, το μιούζικαλ. Ο Sylvester McCoy, ο κατασκευαστής των κεριών του Γκλάντμπερι, είναι ο αγαπημένος μας Ράνταγκαστ από το Χόμπιτ και η γυναίκα του, η Lesley Manville, είναι η μαμά της Μάργκαρετ στη μίνι σειρά "Βοράς και Νότος". Ο James Cosmo έχει παίξει και στο Game of Thrones αλλά και τον Άγιο Βασίλη στη Νάρνια. Τέλος ανάμεσά τους βρίσκεται και η Susan Boyle, με τη μαγευτική φωνή της, στην μοναδική εμφάνιση σε ταινία.

Σε γενικές γραμμές είναι μια όμορφη ταινία που ενδείκνυται για Χριστούγεννα. Δεν θα έλεγα πως είναι ότι καλύτερο έχω δει, αλλά μου άρεσαν τα μηνύματα που πέρασε και πέρασα ευχάριστα παρακολουθώντας την. 

Δείτε και το τρέιλερ:

1 σχόλια

  1. Ανώνυμος28/12/14 11:50 μ.μ.

    Κι έψαχνα ένα classic για movie night τώρα στις γιορτές :) Thank you!!^^

    ΑπάντησηΔιαγραφή