Και 25 Bookish Facts για εμένα ;)

(πηγή φωτογραφίας: tumblr)
Η Ελένη από το Over the Place έκανε μια λίστα με 25 Bookish Facts για τον εαυτό της, και αποφάσισα ψύχραιμα πλην τίμια να της κλέψω την ιδέα και να γράψω και 25 δικά μου bookish facts (για να με γνωρίσετε καλύτερα βρε παιδί μου :P )
  1. Έχω διαβάσει 336 βιβλία (σύμφωνα με το goodreads). 
  2. Τα βιβλία που συνήθως μπαίνουν στα πιο αγαπημένα μου έβερ έχουν κάποια σχέση με την πίστη και τον Θεό.
  3. Στα περισσότερα βιβλία που διαβάζω βρίσκω κάποια σχέση με την πίστη και τον Θεό (ναι, ακόμα και στα Χάρι Πότερ!)
  4. Το πιο αγαπημένο μου βιβλίο είναι το τρίτο Χάρι Πότερ.
  5. Εγκαταλείπω πολύ εύκολα βιβλία που διαβάζω στο kindle, αλλά σχεδόν ποτέ χάρτινα.
  6. Δε με ενοχλεί και τόσο η φασαρία άπαξ και συγκεντρωθώ στο βιβλίο μου.
  7. Δεν διαβάζω πια κόμιξ με την ίδια λαχτάρα που τα διάβαζα, και λυπάμαι γι' αυτό.
  8. Διαβάζω παιδικά βιβλία γιατί δε θέλω να νιώθω πως μεγαλώνω.
  9. Λατρεύω το διάβασμα στη θάλασσα (εκεί που πάω έχει ησυχία!!)
  10. Όταν ήμουν μικρή ξαναδιάβαζα πάντα τα βιβλία μου. Τώρα το κάνω αυτό μόνο για τα Χάρι Πότερ και τους Άρχοντες.
  11. Αγαπώ πολύ τα κλασσικά.
  12. Θεωρώ αριστούργημα ένα βιβλίο, όταν στο τέλος πεθαίνει ένας ή περισσότεροι από τους κεντρικούς ήρωες.
  13. Δε με πειράζει καθόλου ένα βιβλίο να είναι κλισέ, αρκεί να είναι καλογραμμένο.
  14. Όποτε πάω σε κάποιο σπίτι το αναδιακοσμώ στο μυαλό μου, ξεκινώντας από τη βιβλιοθήκη.
  15. Μου αρέσει να κάνω ολόκληρη ιεροτελεστία για το διάβασμά μου (καφές, κουβέρτα, μουσική).
  16. Προτιμώ να πηγαίνω σε βιβλιοπωλεία μόνη μου (για να μπορώ άμα θέλω να κάτσω με τις ώρες, ή να φύγω αμέσως!)
  17. Κρίνω ένα βιβλίο από το εξώφυλλό του.
  18. Δε με τρομάζει εύκολα το μέγεθος ενός βιβλίου. Στην αρχή. Όταν φτάνω στη μέση (ή δεν μπορώ να φτάσω με τίποτα) αρχίζει και με τρομάζει λίγο.
  19. Μου αρέσει να σταματάω σε 50άδες το διάβασμά μου (σελίδα 50, 100, 150) ή ακόμα καλύτερα 100στάδες!
  20. Μάλλον δε μου αρέσει και τόσο η επιστημονική φαντασία.
  21. Φοβάμαι ότι μπορεί να μπουν κλέφτες στο σπίτι μου και να μου πάρουν τα βιβλία μου (από εμπειρία, βέβαια, οι κλέφτες μόνο τα βιβλία δεν αγγίζουν).
  22. Δεν σημειώνω στα βιβλία μου, αλλά όταν διαβάζω ένα βιβλίο που έχει σχέση με την πίστη και το Θεό, μπορεί να υπογραμμίσω αποσπάσματα, ακόμα και με στυλό!
  23. Δεν μου αρέσει να δανείζω τα βιβλία μου (αλλά δεν μου αρέσει αυτό μου το χαρακτηριστικό και προσπαθώ να το αλλάξω!)
  24. Όταν αγοράζω πάρα πολλά καινούργια βιβλία ή ξεκινάω πολλά μεγάλα, πανικοβάλλομαι και σταματάω το διάβασμα εντελώς!
  25. Μπορεί να περάσουν μέρες που να μην έχω διαβάσει τίποτα, αλλά δεν περνάει ούτε μια μέρα που να μην ασχοληθώ με τα βιβλία.

Αν σας άρεσε η ιδέα της Ελένης, να ξέρετε πως στη σελίδα της θα βρείτε πολύ ωραία θέματα και θα θέλετε να κάνετε κι εσείς τις δικές σας λίστες ;) Στη Χώρα των Βιβλίων θα βρείτε και μια συνέντευξή της για να τη γνωρίσετε ακόμα καλύτερα!

Ποια είναι τα δικά σας Bookish Facts;;

9 σχόλια

  1. Ανώνυμος5/3/16 1:50 π.μ.

    1.Δεν ξέρω πόσα βιβλία έχω διαβάσει σίγουρα είναι πάνω από 200 δυο φορές έκατσα να τα μετρήσω και μπερδεύτηκα!! 2.Δανείζομαι πολλά βιβλία από την βιβλιοθήκη δεν γίνεται ότι βιβλίο κυκλοφορεί να το αγοράζουμε. 3.Το αγαπημένο μου βιβλίο είναι η Τζέην Έυρ (το έχω σε δυο διαφορετικές εκδόσεις) 4.Δεν έχω διαβάσει κανένα Χαρρυ Ποτερ και ούτε έχω σκοπό(συγγνώμη φαν του χαρρυ ποτερ) 5.Δεν μου αρέσουν τα φαντασίας και τα αστυνομικά μυθιστορήματα. 6.Μου αρέσει η κλασική λογοτεχνία. 7.Δεν διαβάζω ποτέ σε εξωτερικούς χώρους και μέσα μεταφοράς. 8.Δεν αντέχω τις ιστορίες με βαμπιράκια και λυκάνθρωπους. 9.Έχω διαβάσει Δημουλίδου και Μαντά και δεν ντρέπομαι καθόλου. 10.Διαβάζω σπάνια πια παιδικά και εφηβικά γιατί δεν τα ευχαριστιέμαι όπως παλιά. 11.Αγαπημένοι μου συγγραφείς είναι η Σαρλότ Μπροντέ, Νίκος Καζαντζάκης και Πασχαλία Τραυλού. 12.Δεν μου αρέσει στα βιβλία να έχει πολλές βρισιές. 13.Έχω παρατήσει πολλά βιβλία στη μέση και δεν με πειράζει καθόλου, δεν γίνεται να μας αρέσουν όλα. 14.Δεν σημειώνω στα βιβλία μου, αλλά τώρα τελευταία το σκέφτομαι πολύ να το κάνω. 15.Μου αρέσουν τα μεγάλα βιβλία γιατί δένομαι περισσότερο με τους ήρωες. 16.Δεν διαβάζω ποτέ ταυτόχρονα δυο ή και περισσότερα βιβλία. 17.Δεν με πειράζει όταν ένα αγαπημένο μου βιβλίο γίνεται ταινία αρκεί να μην ξεφεύγει πολύ από το βιβλίο. 18.Η βιβλιοθήκη μου είναι πάντα σε τάξη, δεν υπάρχει τίποτα ανακατεμένο. 19.Χαρίζω εύκολα τα βιβλία μου στη βιβλιοθήκη, αν δεν αρέσει κάτι σε μένα μπορεί να αρέσει σε κάποιον άλλο που δεν μπορεί ή δεν θέλει να αγοράζει βιβλία και κρατάω τα πολύ αγαπημένα. 20.Δεν με ενδιαφέρουν καθόλου τα εξώφυλλα των βιβλίων. 21.Υπάρχουν διαστήματα που με πιάνει αναγνωστικό κενό, δεν έχω όρεξη να διαβάσω τίποτα. 22.Όταν ακούω πολύ καλά σχόλια για ένα βιβλίο συνήθως την πατάω και δεν μου αρέσει καθόλου. 23.Δεν ξαναδιαβάζω τα βιβλία μου εκτός από το αγαπημένο μου. 24.Μου αρέσει να διαβάζω σε ποιον αφιερώνουν οι συγγραφείς τα βιβλία τους. 25.Πολλές φορές γυρνάω να διαβάσω το τέλος του βιβλίου. Σοφία Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με βρίσκεις τόσο απόλυτα σύμφωνη στα 12, 15, 17 αν και πιστεύω ότι ισχύει το ότι δεν σου αρέσουν τα αστυνομικά επειδή πολλές φορές γυρνάς να διαβάσεις το τέλος του βιβλίου ;)

      Διαγραφή
  2. Χμ... μάλλον δεν έχουμε ίδια φιλοσοφία επί των βιβλίων...
    Ελάχιστες μοινές απαντήσεις θα είχαμε.
    Πρώτη φορά το 'ακούω' αυτό, να διαβάζει κανείς σε ΄στρόγγυλους΄αριθμούς-50άδες, 100άδες!
    Πολύ αγχωτικό μου φαίνεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ισως να είναι αγχωτικό αν προσπαθήσεις να το επιβάλεις στον εαυτό σου. Εμένα έτσι μου βγαίνει, προτιμώ αν πχ είμαι στη σελίδα 43 να συνεχίσω μέχρι την 50 (ή όπου τελειώνει το κεφάλαιο κοντά στην 50) και μετά να σταματήσω.

      Πιστεύω πως ο καθένας έχει τη δική του φιλοσοφία για τα βιβλία και πως μόνο παρόμοια γούστα μπορεί να έχουν δύο άνθρωποι πάνω σε κάτι τόσο προσωπικό όπως το τι σε ευχαριστεί πραγματικά να διαβάζεις και πώς.

      Διαγραφή
    2. Και γω διαβαζω σε 50δες!!χαχα! Και σε κεφάλαια ειναι η αληθεια. Σταματω σε οτι ερθει πρωτο!

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος10/3/16 3:12 π.μ.

    Καμία σχέση απλώς βαριεμαι να ψαχνω τον δολοφόνο.Και στο νούμερο 23 έκανα λάθος δεν ξαναδιαβαζω ούτε το αγαπημένο μου γιατί το θυμάμαι απεξω κι ανακατωτα.Μια που αναφερα το αγαπημένο βιβλίο,γιατί δεν ξανακανεις ένα άρθρο με τα αγαπημένα σου βιβλία μου ειχε αρέσει πολύ σίγουρα θα εχει αλλάξει αρκετά η λίστα σου!! Σοφία Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχει αλλάξει και τόσο στην πραγματικότητα.. Ένα δύο βιβλία θα άλλαζα τώρα μόνο :/ Θα μου πεις, μπορεί ποτέ να μην αλλάξει και πολύ περισσότερο...

      Διαγραφή
  4. Χχαχα συμφωνούμε σε πάρα πολλά Αλίκη!!!! Ειδικά το 6, αν αφοσιωθώ σε ένα βιβλίο μπορώ να διαβάσω ακόμα και σε γήπεδο!!! Και τα 10, 15 (ιεροτελεστία με πολύ προσεκτικό σχεδιασμό και οργάνωση ;) ) και στο 16! Πολύ πρωτότυπο το 50 εγώ δεν μπορώ να σταματήσω σε μέση κεφαλαίου, αδύνατον! Θα κάνω κι εγώ λίστα τώρα νομίζω χεχε :) Φιλιά καλό τριήμερο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ δε σταματάω εύκολα στη μέση κεφαλαίου (εκτός αν το βιβλίο είναι τεράστιο!) αλλά κοιτάω να είναι κοντά στην 50 ή την 100 σελίδα, κατά προτίμηση να τις περνάει. :) Καλό τριήμερο και σε σένα :)

      Διαγραφή