Τρίτη, 23 Αυγούστου 2016

"Η Σοδειά του Κακού", του Ρόμπερτ Γκαλμπρέιθ

Το τρίτο βιβλίο της σειράς με πρωταγωνιστή τον ντετέκτιβ Κόρμοραν Στράικ ήρθε για να μας κάνει να αναρωτιόμαστε γιατί τελικά να μη διαβάζουμε μόνο αστυνομικά και τίποτα άλλο!
Φοβερό fanart από εδώ.

Αν το δεύτερο βιβλίο της σειράς δεν ήταν τόσο σχετικό με τον κόσμο του βιβλίου και της συγγραφής, δε θα αναρωτιόμουν σήμερα ποιο μου άρεσε περισσότερο. Γιατί το τρίτο αυτό βιβλίο είναι πολύ έξυπνα γραμμένο, και ακόμη κι αν κάποιος έχει λίγη πείρα από αστυνομικά ή νομίζει πως έχει πιάσει το σκεπτικό της Ρόουλινγκ θα δυσκολευτεί απίστευτα να εντοπίσει τον δολοφόνο.

Πρωτότυπος τίτλος: Career of Evil 
Συγγραφέας: Robert Galbraith (Rowling)
Εκδόσεις: Ψυχογιός
ISBN:  978-618-01-1542-0
Σελίδες: 648

Η ιστορία μας ξεκινάει με αφήγηση από τον ίδιο τον δολοφόνο, ο οποίος παρακολουθεί την Ρόμπιν στο δρόμο για το γραφείο της και μας ενημερώνει πως ξέρει και πού μένει, και το πρόγραμμά της, και τα πάντα, και έχει καταστρώσει ένα φοβερό σχέδιο για να καταστρέψει τον Στράικ (με τον οποίο έχει προηγούμενα), ένα σχέδιο που περνάει μέσα από την ιδιαιτέρα γραμματέα του, την αγαπημένη μας Ρόμπιν!

Η διήγηση πολύ έξυπνα περνάει από τον δολοφόνο στη Ρόμπιν και τον Στράικ και πάλι πίσω, και μέχρι και τα τρία τέταρτα του βιβλίου ούτε για μια στιγμή δεν μπορεί κανείς να μαντέψει ποιος στο καλό μπορεί να είναι ο δολοφόνος. Έχουμε τρεις υπόπτους από την αρχή σχεδόν και τα στοιχεία που μαζεύονται αντιστοιχούν διαρκώς και στους τρεις τους. 

Λίγο πριν αποκαλυφθεί, μάλιστα, ο δολοφόνος, για λίγες στιγμές πίστεψα πως ήταν κάποιος τέταρτος, εντελώς άσχετος αλλά που ίσως να είχε τελικά σοβαρά θέματα. Τόσο καλή είναι η Ρόουλινγκ! Μου έκοψε την ανάσα και με έκανε να διαβάζω με αγωνία, σίγουρη πως είχαν πέσει σε μια καλοστημένη παγίδα, που ίσως ακόμη να στοίχιζε σε κάποιον τη ζωή.

Παράλληλα με την ιστορία, τη φοβερή διήγηση, τον δολοφόνο που την έβρισκε με το να διαμελίζει γυναίκες και να στέλνει "δωράκια" στη Ρόμπιν, γνωρίζουμε λίγο καλύτερα τους δύο κεντρικούς μας ήρωες και το παρελθόν τους, ενώ τους βλέπουμε να έρχονται ακόμη πιο κοντά ώσπου τελικά να είμαστε απόλυτα σίγουροι πως είναι και οι δυο ερωτευμένοι ο ένας με τον άλλον, απλά να μην το παραδέχονται (και να αφήσει η κυρία Τζόαν τα φούμαρα πως η σχέση τους είναι καθαρά επαγγελματική κλπ!).

Ένα από τα ωραιότερα βιβλία που έχει γράψει και ένα καλό αστυνομικό (αν και κάπου στην αρχή ως τη μέση ένιωσα λιγάκι πως έκανε κοιλιά και πως φλυαρούσε, τελικά όλα ήταν απαραίτητα για την εξέλιξη της ιστορίας), ότι πρέπει για τους λάτρεις του είδους. 

Πέρα από όλα αυτά τα ωραία όμως, εγώ έχω μια απορία: Γιατί "Σοδειά" του Κακού;;;

1 σχόλιο:

  1. Φαίνεται ενδιαφέρον!! Λατρεύω τα αστυνομικά οπότε θα το χτυπήσω!
    Καλως σε βρήκα και πάλι!!!
    Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...