Μερικοί αγαπημένοι (book)stagramers

Γενικά δε θα χαρακτήριζα το instagram ως το πιο άνετο μέσο κοινωνικής δικτύωσης για να βρεις αυτό ακριβώς που ψάχνεις (ή πιθανόν εγώ να μην το έχω μάθει ακόμα καλά, δε θα σας πω καν για τις άκαρπες προσπάθειές μου να καταλάβω το ευλογημένο το snapchat!), οπότε το παρόν άρθρο δεν μπορεί να πάρει τον τίτλο που θα του 'πρεπε: "Οι αγαπημένοι μου (book)stagramers" γιατί σίγουρα παραλείπω πολλούς, ιδίως κάποιους που έχουν private το προφίλ τους (evi, geo, για σας χτυπάει η καμπάνα!!) ! Και ο λόγος για τον οποίο δεν έχω γράψει απλά και στεγνά (!) "bookstagramers" είναι ότι δεν είναι όλοι αποκλειστικά bookstagramers οι συγκεκριμένοι λογαριασμοί, γιατί μου αρέσει να βλέπω κι άλλα πράγματα από τη ζωή ενός βιβλιοφάγου πέρα από ατέλειωτες παρόμοιες στημένες φωτογραφήσεις των βιβλίων του. Κάποιοι είναι και αποκλειστικά bookstagramers, βέβαια, αλλά έχουν αυτό το κάτι που τους κάνει να ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους, τουλάχιστον στα δικά μου μάτια. Οι λογαριασμοί που θα δείτε δεν ανήκουν αποκλειστικά σε Έλληνες.

Ορίστε, λοιπόν, μερικοί από εκείνους τους βιβλιοφίλους μου στο instagram που μου αρέσουν ιδιαίτερα και γιατί: 
(η σειρά είναι τυχαία) 

Η Emily βγάζει φοβερές φωτογραφίες με βιβλία, κεριά, τον εαυτό της καμιά φορά, κανένα όμορφο μέρος και είναι και fan του Χάρι Πότερ!
Στο Little Bookstores υπάρχουν φωτογραφίες από βιβλία και μικρά ελληνικά βιβλιοπωλεία σαν κι αυτό, το βιβλιοπωλείο Δύο, από την Ξάνθη (έγραψε και λιποθύμησε από λαχτάρα....)
Από τους πιο αγαπημένους μου λογαριασμούς στο instagram, η Φωτεινή που θα τη βρείτε και ως @girl.on.caffeine αλλά και ως @metaphrasi φωτογραφίζει βιβλία, καφέδες, όμορφα μέρη, αλλά και φωτογραφίζεται σε ρομαντικές πόζες σαν την παραπάνω!
Η επίσης Ελληνίδα (book)stagramer, light_blue_pen που φωτογραφίζει τα βιβλία της, κάποια λεπτομέρεια, λίγο την Αθήνα, λίγο τη θάλασσα και τέτοια.
Η Demmi, άλλη μια Ελληνίδα ξεκάθαρη bookstagramer, που κάπου κάπου όμως ποζάρει κι εκείνη με τα βιβλία της. Τις υπόλοιπες φορές φωτογραφίζει τη βιβλιοθήκη της και κάτι τέτοιες φοβερές συνθέσεις.
Η book_ouioui είναι μια από τις Γαλλίδες που ακολουθώ για να μαθαίνω και τι διαβάζουν εκεί στα Παρίσια, είναι μια επίσης ξεκάθαρη bookstagramer αλλά καμιά φορά, πολύ σπάνια, μπορεί να ποστάρει και καμιά φωτο έξω από τη βιβλιοθήκη της.
Ο Βασίλης-thefotomaton βγάζει φοβερές φωτογραφίες, κάνει και ταξίδια (η παραπάνω είναι από το βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Gallimard στο Παρίσι #μουτρεχουντασαλια), φωτογραφίζει και τα βιβλία του, και κανένα καφέ, όλα με μια βίντατζ αισθητική που πολύ μου αρέσει!
Η Χριστίνα είναι άλλη μια ταξιδιώτισσα (μου αρέσουν ιδιαίτερα τα προφίλ που είναι γεμάτα μικρές αναμνήσεις από ταξίδια) που αγαπάει και τα βιβλία και έχει και πολύ ωραίο στυλ.
Η Angie είναι μια καλλιτέχνης που αν δεν κάνω λάθος είναι και συμπατριώτισσα (ή γειτόνισσα;)! Βγάζει πολύ ωραίες βιβλιοφωτογραφίες κι έχει κι έναν κούκλο σκυλάκο.
Το γαλλανομάτικο βιβλιο... είναι άλλη μια Emily, καθαρή bookstagramer, και fan του Χάρι Πότερ φυσικά, ενώ είναι και φοβερά δημοφιλής, με πάνω από 120 χιλιάδες κόσμο να την ακολουθεί (άκουσον άκουσον! Αυτή, αν μη τι άλλο, θα το ξέρει καλά το instagram!!)
Η Βούλα από το Eternal sunshine of the spotless library φωτογραφίζει βιβλία, γατιά, σκυλιά, άλογα, ταξίδια, απ' όλα τα καλά! (στο λογαριασμό της θα δείτε και τον Άλμπους νινί 😍)
Η Δήμητρα είναι μια καθαρή Ελληνίδα bookstagramer που κάνει μερικές από τις πιο όμορφες συνθέσεις που έχω δει σε βιβλιοφωτογραφίες σε παγκόσμιο επίπεδο. Λογικά την ξέρετε ήδη!
Η Χαρά είναι μια μαύρη γάτα που λατρεύει τα σκυλιά και τα βιβλία και τα φωτογραφίζει πολύ όμορφα. Θα δείτε και τη φατσούλα της κι άλλες ωραίες στιγμές της στο λογαριασμό της.
Αυτό το λογαριασμό τον γνώρισα πολύ πρόσφατα και ενθουσιάστηκα!! Ανήκει στη Lisa από το Τενεσί και περιέχει βιβλία, τέχνη, μια γάτα, αυτό το κουκλί σκυλάκι και.. ένα φίδι (ΓΙΑΚ!!!!). Τι να πω τώρα.. ελπίζω να μην της φάει τα άλλα κατοικίδια πφφφφφ (μα φίδι;;;;!!)
Τελευταίο άφησα το βιβλιοσκούληκο, τη Γεωργία, με τα τρία μικρά της βιβλιοφάγα παιδάκια που τα φωτογραφίζει να διαβάζουν, να παίζουν με βιβλία, να κάνουν κατασκευές, να μαγειρεύουν και άλλα πολλά. 

Εσείς ποιον bookstagramer ακολουθείτε στο instagram και γιατί; Βάλτε στα σχόλια και τον δικό σας λογαριασμό με @ για να σας βρίσκουμε, ή ακολουθείστε κι εμένα αν θέλετε εδώ @aliceinbookworld. Αναμείνατε για τη συνέχεια αυτού του άρθρου κάποια στιγμή 😊

10 σχόλια

  1. Πολύ ενδιαφέρον ποστ καθώς έμαθα νέους bookstagramers. Βέβαια, εμένα με κουράζουν όσοι ασχολούνται με την ξένη λογοτεχνία, μ' αρέσει να βλέπω ελληνικά εξώφυλλα γιατί είναι το αισθητικό κομμάτι αλλά είναι και οι ιδέες για τις επόμενες αναγνώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι, παίρνουμε ιδέες απο τα ελληνικά αλλά μετα από λιγο αρχιζουν και σε ψήνουν και τα αγγλικά, μέχρι που μπορεί να το πάρεις και απόφαση να το δοκιμάσεις (εγω το αποφάσισα, πηρα και κανα δυο ξενογλωσσα αλλα ακομα τα λιβανιζω... 😝 )

      Διαγραφή
  2. <3 <3 <3 τρέχω να τους τσεκάρω όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διάλεξες μερικούς από τους ωραιότερους λογαριασμούς Αλίκη μου!!! Σε ευχαριστω πολύ που ανέφερες και τους δικούς μου ❤
    Αγαπώ το instagram και τις φωτο με βιβλία, βιβλιοθήκες, γλυκά και ροφήματα! Πάω να εξερευνήσω όσους λογαριασμούς δεν γνώριζα :)
    Φωτεινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε 😊 ελπίζω να βρεις κι αλλους που να σε εμπνεύσουν!

      Διαγραφή
  4. Είναι ενδιαφέρον πόσες διαφορετικές απόψεις υπάρχουν. Ας πούμε εμένα με κουράζουν όσοι ανεβάζουν και άλλα πράγματα πέρα από βιβλία, ειδικά αν το κάνουν συχνά και δεν είναι τουλάχιστον κάπως ταιριαστές με τις υπόλοιπες φωτογραφίες τους. Επίσης προτιμώ λογαριασμους που γράφουν στα αγγλικά. Βασικά ψέματα. Απλά προτιμώ να γράφω εγώ στα αγγλικά γιατί υπάρχει μεγαλύτερο κοινό. Βέβαια είμαι πολύ καινούργια ακόμα. Μπορεί να με κουράσει και να το γυρίσω στο ελληνικό κάποια στιγμή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω δεν τρελενομαι με τις στεγνες φωτογραφίες εξωφυλλων, μ' αρέσει ο άλλος να μπαίνει στη διαδικασία της φωτογράφησης... αυτα που γραφουν παλι πολλες φορες δε τα διαβαζω καν 😝
      Στειλε αν θέλεις το instagram name σου να σε βρισκουμε

      Διαγραφή
  5. Ευχαριστώ πολύ που με συμπεριέλαβες στο αφιέρωμα! Το εκτιμώ πολύ :)
    Έμαθα κι εγώ κι άλλους bookinstagrammers!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι :) είμαι σίγουρη πως υπάρχουν κι άλλοι πολλοί με πολύ ενδιαφέροντα προφίλ και δεν τους έχουμε ανακαλύψει ακόμα!!

      Διαγραφή