Το Τέλειο Ραντεβού (Book Edition)

Με τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου στη γωνία κι εσάς να αναρωτιέστε τι στο καλό να κάνετε φέτος για να γιορτάσετε την ξεχωριστή σας μέρα με το άλλο σας μισό, είπα να αφήσω κατά μέρος τις ρομαντικές ιστορίες και τις λίστες με αγαπησιάρικα βιβλία που θα σας απομονώσουν, και να σας κάνω μερικές προτάσεις για τέλεια ραντεβού. Φυσικά, δεν είναι απαραίτητο να δεσμεύσετε τη συγκεκριμένη μέρα, μπορείτε να γιορτάσετε μια επέτειο, να οργανώσετε ένα ιδιαίτερο σαββατόβραδο, ή ακόμη να κάνετε μια πρόταση γάμου. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ξέρετε ποιο είναι το αγαπημένο βιβλίο του/της συντρόφου σας! Και φυσικά να έχετε πολύ πολύ όρεξη και μεράκι!!


1. Αν αγαπάει κλασσικές ιστορίες αγάπης (πχ. Περηφάνια και Προκατάληψη, Τζέιν Έυρ, Ανεμοδαρμένα Ύψη κλπ)
Διάλεξε μια καλή μέρα για το ραντεβού σου, γιατί θα πρέπει να βγείτε έξω. Ζήτησέ της να φορέσει το πιο ωραίο της καπέλο (ή χάρισέ της εσύ ένα) και διάλεξε το πιο όμορφο μέρος που μπορείς να σκεφτείς, δε χρειάζεται να είναι πολύ μακριά, είμαι σίγουρη πως κάθε νομός έχει ένα όμορφο δασάκι, ή κάποια αντίστοιχη περιοχή με κάποιο ποτάμι ή κάτι τέτοιο. Ετοίμασε ένα καλαθάκι ή μια τσάντα με γλυκίσματα (κέικ, κουλουράκια, τσουρέκια κλπ) και φυσικά μην ξεχάσεις το τσάι! Κλείστε τα κινητά και περπατήστε απλά στη φύση συζητώντας μέχρι να βρείτε ένα ωραίο σημείο για να καθίσετε και να απολαύσετε το πικ-νικ σας. Χάρισέ της λουλούδια, ξάπλωσε στην αγκαλιά της κάτω από τα δέντρα και ζήτησέ της να σου διαβάσει το αγαπημένο της κομμάτι από το αγαπημένο της βιβλίο. Ιδανικά, προετοίμασέ την για το ραντεβού σας με μια πρόσκληση σε χορό!

2. Αν αγαπάει βιβλία ιστορικά/πολεμικά (πχ. Πόλεμος και Ειρήνη, Μπρούντζινος Καβαλάρης, ή κάτι από Μανφρέντι κλπ)
Βρες ένα μουσείο ή αρχαιολογικό χώρο που δεν έχει επισκεφτεί και οργάνωσε μια εκπαιδευτική εκδρομή (όπως λέγαμε στο σχολείο, μόνο που τώρα θα έχει πραγματικό ενδιαφέρον), δώσε κι εσύ προσοχή σε ότι θα βρείτε εκεί και άσε τον/την σύντροφό σου να σου διηγηθεί ιστορικά γεγονότα που δεν γνώριζες. Μπορείτε να πάρετε καφέ στο χέρι ή κάποιο σάντουιτς και να ταξιδέψετε μέσα από τα ευρήματα σε μια άλλη εποχή. Αν υπάρχει η δυνατότητα και θέλετε πραγματικά να εντυπωσιάσετε, οργανώστε ένα ταξίδι στον τόπο του αγαπημένου της/του ιστορικού βιβλίου, κι επισκεφθείτε όλα εκείνα τα μέρη που είναι γραμμένα στις σελίδες του.


3. Αν αγαπάει τα βιβλία φαντασίας (πχ. Χάρι Πότερ, Άρχοντας, Game of Thrones κλπ)

Θα πρέπει να οργανωθείς καλά και να στήσεις ολόκληρο σκηνικό, με κοστούμια, μακιγιάζ και αντίστοιχη διακόσμηση. Τώρα που πλησιάζουν και οι απόκριες μπορείς να προμηθευτείς πιο εύκολα κάποια στολή, και να βγάλεις τον/την σύντροφό σου ένα μαγικό ραντεβού που ακόμη κι αν πάτε για φαγητό ή καφέ να μη σας κοιτάζουν και τόσο περίεργα. Μπορείς να οργανώσεις το ραντεβού στο σπίτι, με βουτυρόμπυρα, ξωτικολιχουδιές και ότι άλλο βάζει το μυαλό σου (θα βρεις πολλές έξυπνες ιδέες στο διαδίκτυο αν ψάξεις για θεματικά πάρτι) και μπορείς να κλείσεις τη βραδιά είτε με κάποιον μαραθώνιο κινηματογραφικών μεταφορών, ενώ καλό είναι να μην ξεχάσεις την απαραίτητη μουσική και ίσως να την/τον προετοιμάσεις από νωρίτερα με κάποιο γράμμα-πρόσκληση, ειδικά σχεδιασμένο για την περίπτωση.



4. Αν αγαπάει τα αστυνομικά (πχ. Αγκάθα Κρίστι, Νέσμπο, Σέρλοκ Χόλμς κλπ)
Μπορείς να οργανώσεις μια σκηνή μυστηρίου-κυνήγι θησαυρού. Κρύψε το δώρο σου (δεν έχει ιδιαίτερη σημασία τι θα είναι αυτό, αφού αυτό που πραγματικά μετράει είναι η διαδρομή), όμως πρέπει να συνδέεται κάπως με τα στοιχεία που θα καλύψεις πολύ προσεκτικά. Γρίφοι, παιχνίδια, αινίγματα, ακόμα και φίλους σου μπορείς να επιστρατεύσεις που να σας εμποδίζουν/βοηθούν/κυνηγάνε για να κάνεις πιο ενδιαφέρον το κυνήγι. Να έχεις υπόψιν σου όμως πως αν ο/η σύντροφός σου διαβάζει πολλά αστυνομικά θα βρίσκει ίσως πιο εύκολα τα στοιχεία σου, γι' αυτό θα πρέπει να τα κρύψεις αρκετά καλά! Μπορείς να τον/ την προετοιμάσεις την προηγούμενη μέρα με ένα απλό και ολιγόλογο μήνυμα στο κινητό για παράδειγμα, με μια ώρα και μέρος απ' όπου θα ξεκινήσει η έρευνα. Μπορείς ακόμη να κάνεις τον ανήξερο για να μην προσπαθεί συνεχώς να σε ψαρέψει για τη λύση του αινίγματος.

5. Αν αγαπάει τα δυστοπικά (πχ. Αγώνες Πείνας, Divergent, 1984 κλπ)
Οργάνωσε ένα μυστηριώδες ραντεβού σε κάποιο μέρος που δεν έχετε ξαναπάει και παίξει ένα ρόλο του στυλ "μας παρακολουθούν", "υπάρχει μια συνωμοσία", "έρχεται η αποκάλυψη", "φοβάσαι πως η μητέρα σου είναι ζόμπι", βρες κάτι τρομερό και παρουσίασέ της/του όλα τα στοιχεία που μπορείς να φανταστείς, από τα πιο λογικά ως τα πιο παράλογα, κλείστε τα κινητά και πάρτε τους δρόμους για ένα ασφαλές καταφύγιο (που θα έχεις βρει εσύ από πριν), ιδανικά σε κάποια απομακρυσμένη τοποθεσία, ετοίμασε μια τσάντα με τα απαραίτητα, και κρυφτείτε εκεί ζώντας ίσως τις τελευταίες σας στιγμές στον πλανήτη. Προφανώς και θα σε καταλάβει, αλλά αν δεχτεί να παίξει το ρόλο του/της, θα περάσετε ένα εντελώς διαφορετικό ραντεβού από τα συνηθισμένα, όντας οι δύο τελευταίοι άνθρωποι που απέμειναν ζωντανοί πάνω στη γη.

6. Αν αγαπάει τα τρόμου (πχ. Στίβεν Κινγκ, Τζο Χιλ, Δράκουλας, Φρανκενστάιν κλπ)

Το ραντεβού σας φυσικά θα είναι βραδινό, ιδανικά μεταμεσονύχτιο. Βρες ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι (χωρίς πρεζάκια κατά προτίμηση) και στο οποίο δεν θα παραβιάζεις χίλιους δυο νόμους αν μπεις (δεν ξέρω τι θα κάνεις, χτύπα πόρτες και ρώτα τίνος είναι, ζήτα άδεια, πλήρωσε για μια βραδιά, και τέτοια). Ετοίμασέ την/τον από πιο νωρίς μεταφέροντας φήμες και θρύλους για το συγκεκριμένο μέρος, και πήγαινε εκεί από πριν για να τοποθετήσεις εδώ κι εκεί πράγματα που μπορεί να παράγουν ήχους (κάποια πλαστική ή χάρτινη κουρτίνα μπάνιου μπροστά σε ένα ανοιχτό παράθυρο, κάποιο μαγνητοφωνάκι -τι σας είπα τώρα- που θα βγάζει ήχους βημάτων ή κάτι τέτοιο) και ετοίμασε κι ένα τραπέζι με ένα δείπνο με κεριά. Πες της/του ότι δε νιώθεις καλά τώρα τελευταία, να λίγο σε ενοχλεί το φως του ήλιου, λίγο βλέπεις εγκεφάλους και σου τρέχουν τα σάλια, λίγο η σελήνη, βρες κάτι και γίνε επικίνδυνος. Αν πάλι σας την πέσει κανένας ψυχοπαθής που συχνάζει συνήθως σ' αυτό το μέρος, θα ζήσετε ένα πραγματικό σκηνικό τρόμου, εκτός σεναρίου!

Αν τέλος όλα αυτά σου φαίνονται πολύ χρονοβόρα και κουραστικά και θέλεις κάτι πιο απλό, πήγαινε τον/την σύντροφό σου μια βόλτα σε ένα βιβλιοπωλείο και κάνε του/της δώρο μια δωροκάρτα που θα πρέπει να ξοδέψει άμεσα κι επιτόπου. Άσε τον/την να τριγυρίσει στα ράφια όση ώρα θέλει και να γεμίσει την αγκαλιά βιβλία. Έπειτα μπορείτε να πάτε για καφέ/φαγητό/ποτό παρέα με τα ολοκαίνουργια βιβλία και την ευτυχία που μόλις χάρισες στο πιο αγαπημένο σου πρόσωπο.
Εύχομαι να σας άρεσε το παραπάνω άρθρο και ακόμα κι αν δεν ακολουθήσετε κάποιο σενάριο κατά γράμμα, να πήρατε ιδέες για ένα ξεχωριστό ραντεβού με τον/την αγαπημένο/η σας. Αν κάνετε κάτι από τα παραπάνω θα ήθελα ΠΟΛΥ να μου στείλετε ένα μήνυμα και να μου το πείτε, μαζί με τις εντυπώσεις που προκαλέσατε, ενώ αν νιώθετε πως ο/η σύντροφός σας δεν ανήκει σε καμία από τις παραπάνω αναγνωστικές κατηγορίες, κάντε μου παρατήρηση στα σχόλια! 

Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like, αφήστε ένα σχόλιο, μοιραστείτε το και γραφτείτε στη λίστα με τους βιβλιοφάγους στο πλάι για να μαθαίνετε όλα τα νέα της Χώρας των Βιβλίων. Μέχρι το επόμενο θεματάκι μας σας εύχομαι καλές αναγνώσεις σε ότι διαβάζετε!!

1 σχόλια

  1. Μόνο το τελευταίο δεν μ' άρεσε. Κατά τα άλλα, όλα τα υπόλοιπα είναι τέλειες ιδέες για θεματικό ραντεβού-παιχνίδι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή