Strike: The Cuckoo's Calling

Related image
Οι Βρετανοί έχουν έναν δικό τους μοναδικό τρόπο να κάνουν τηλεόραση. Βγάζουν ας πούμε μια σειρά τώρα, και τη συνεχίζουν μετά από κάποια χρόνια. Ή βγάζουν μια σειρά με 3 επεισόδια και η επόμενη σεζόν έχει 6 και η παραεπόμενη πάλι 3 και σου πετάνε και όποτε τους κάνει κέφι κι από ένα χριστουγεννιάτικο έξτρα σπέσιαλ (σαν γύρος σε διπλή πίτα). Στη συγκεκριμένη περίπτωση επέλεξαν να μεταφέρουν το πρώτο βιβλίο του Ρόμπερτ Γκαλμπρέιθ (aka Ρόουλινγκ) ως τα τρία πρώτα επεισόδια της σειράς που τιτλοφορείται Strike και θα ακολουθήσουν μέσα στον Σεπτέμβριο μερικά ακόμα επεισόδια με την υπόθεση του δεύτερου βιβλίου και ούτω καθεξής. 
Διαβάστε εδώ τη συνέντευξη της Χώρας των Βιβλίων από τον Ρόμπερτ Γκαλμπρέιθ.
Image result for strike the cuckoos calling
Τα πρώτα, λοιπόν, επεισόδια, μεταφέρουν το πρώτο βιβλίο που στα ελληνικά το διαβάσαμε ως "Κάλεσμα του Κούκου" (πατήστε εδώ για να δείτε μια περίληψη) και στους τίτλους αρχής θα δείτε να λέει πως είναι βασισμένο στο μυθιστόρημα του Ρόμπερτ Γκαλμπρέιθ, αλλά ανάμεσα στους παραγωγούς βρίσκεται ποιος άλλος; η ίδια η Ρόουλινγκ. Η σειρά είναι διακριτική μεν, αλλά με πολύ ωραία ατμόσφαιρα και φωτογραφία. Δε φωνάζει, όπως και τα βιβλία, αλλά δεν μπορείς να σταματήσεις να τη βλέπεις ή να τη σκέφτεσαι στη συνέχεια. Εκείνο που φωνάζει είναι η σχέση ανάμεσα στον Κόρμοραν Στράικ και την Ρόμπιν Έλακοτ που θέλεις να ουρλιάξεις "ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΤΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ!!!", αν και στα πρώτα αυτά επεισόδια μόνο θα τους γνωρίσεις (άσχετα που ήδη τους σιπάρεις απελπισμένα!!)
Image result for strike the cuckoos calling
Ο ηθοποιός που επιλέχθηκε για το ρόλο του Στράικ αρχικά δεν με έπειθε. Όταν είδα όμως τη σειρά μου άρεσε, παίζει πολύ ωραία, είναι όσο βαρύς και δυσκίνητος πρέπει, ενώ το μακρύ του παλτό που τον κάνει να φαίνεται ακόμη πιο μεγαλόσωμος εξυπηρετεί όπως η καμπαρντίνα του Σέρλοκ Χολμς. Μου άρεσε επίσης που έδειχνε τη δυσκολία του να τρέξει, την κούρασή του με το προσθετικό πόδι, τον πόνο του, αναρωτιόμουν πώς θα το έδειχναν επαρκώς στην οθόνη. Το μόνο που με χάλασε λίγο ήταν πως μου έκανε λίγο baby face ο συγκεκριμένος, αν και πλέον δεν μπορώ να φανταστώ τον Στράικ κάπως αλλιώς (ή τον ηθοποιό αυτό να παίζει κάποιον διαφορετικό ρόλο). Η Ρόμπιν από την άλλη εκπληκτική κι αυτή, υπερπανέμορφη, με φοβερό στυλ, και αν έμοιαζε λίγο λιγότερο σαν αδερφή του Στράικ θα ήταν τέλεια!! (με τρόμαξαν πραγματικά οι ρυτιδούλες στο μάτι της όταν χαμογελούσε, ξέροντας πως είμαι μόλις ένα μήνα και κάτι μεγαλύτερη από την ηθοποιό!!!) Ο ηθοποιός που παίζει τον Ματ δεν μου άρεσε καθόλου, περίμενα έναν κούκλαρο Βρετανό και αυτός δεν είναι! Φαίνεται μικρότερος κι από τη Ρόμπιν και δεν παρατάς γι' αυτόν τις σπουδές σου όταν είσαι τόσο πολύ καλύτερή του γενικά! Η κοπέλα που παίζει την Λούλα Λάντρι είναι εκθαμβωτική (σε κάνει να θέλεις να υιοθετήσεις το άφρο μαλλί της άμεσα!). Ο αστυνομικός ήταν άλλη μια απογοήτευση, με το Justin-Bieber-στα-χρόνια-της-νιότης-μαλλί, δεν μου άρεσε Κ-Α-Θ-Ο-Λ-Ο-Υ!!! Τον ήθελα μεγαλύτερο και πιο πειστικό. Εννοείται πως δεν θα έλυνε καμία υπόθεση ο συγκεκριμένος πιτσιρικάς, τι μέσον είχε δηλαδή για να έχει αναλάβει μια τόσο σημαντική θέση και ένα τόσο σημαντικό πιθανό έγκλημα! 
Image result for strike the cuckoos calling robin
Εκείνο το στοιχείο που ίσως δεν απέδωσαν όσο έπρεπε είναι το πώς όλοι λίγο πολύ πίστευαν πως η Λούλα Λάντρι όντως είχε αυτοκτονήσει. Σε γενικές γραμμές τα σκηνικά και τα κοστούμια και οι ηθοποιοί, ιδίως οι έξτρα ήταν τέλειοι (μπόνους ο τωρινός αρχηγός της Νυχτερινής Φρουράς από το GoT που παίζει τον badass μουσάτο τυπά με τατουάζ που θα σου βρει την μυστική πληροφορία που θέλεις και θα τον αναζητήσεις σε κάποιο καμένο μπιλιαρδάδικο, αλλά και η γυναίκα του Στάνις ως η πλούσια σύζυγος διάσημου παραγωγού που κάτι ξέρει αλλά δε σου το λέει!). Το άρωμα του Λονδίνου είναι παντού, αν και δεν θυμάμαι καμιά βροχερή σκηνή εδώ που τα λέμε. Το γραφείο του Στράικ όπως το φαντάστηκα, και λίγο πολύ μαθαίνουμε για ότι τον αφορά: το πώς έχασε το πόδι του, πως είναι γιος κάποιου ροκ σταρ και ποια είναι η μητέρα του και η αδερφή του και η πρώην αρραβωνιαστικιά του και τα πάντα τέλος πάντων. 
αγαπημένη σκηνή ;) 
Αν διαβάσατε τα βιβλία η σειρά δε θα σας απογοητεύσει, είναι πολύ πιστή. Αν δεν το κάνατε, αρχίστε από αυτά τα τρία επεισόδια και θα δείτε πως θα θέλετε να μάθετε άμεσα πώς συνεχίζεται η ιστορία, ιδίως η σχέση των δύο πρωταγωνιστών. Εγώ μια φορά νιώθω την επιτακτική ανάγκη να διαβάσω κάτι ακόμα του Γκαλμπρέιθ, ας βγάλει πια ένα ακόμα βιβλίο!! Που βέβαια μέχρι να μεταφραστεί και στα ελληνικά φέξε μου και γλίστρησα!! Θα αρκεστώ ίσως να καλύψω την πείνα μου με λίγο Σέρλοκ Χολμς, τώρα που φθινοπώριασε κιόλας.. 

Δείτε το τρέιλερ της σειράς εδώ: 

Κι ένα σπόιλερ για όσους ξέρουν την ιστορία (ή το είδαν κιόλας), λάτρεψα επίσης τη σκηνή που ο Στράικ, ξέροντας ποιος είναι ο δολοφόνος κάθεται δίπλα του και τον δουλεύει ψιλό γαζί!!! 

Αν το είδατε πείτε μου εντυπώσεις, πεθαίνω να το συζητήσω με κάποιον!!!

2 σχόλια

  1. Μου άρεσε πάρα πολύ!!! <3 Την είδα ήδη δύο φορές!!! Αν και δεν αξιώθηκα να διαβάσω τα βιβλία! Από τότε που άκουσα ότι θα βγει η σειρά είχα ένα ένστικτο ότι θα ήταν πολύ καλή και θα ευχαριστιόμουν πιο πολύ την ιστορία, βλέποντας τη να εκτυλίσσεται επί της οθόνης και λόγω έλλειψης χρόνου (ο πατέρας μου συνεχίζει να με βρίζει που διαβάζω λογοτεχνία γιατί θα έπρεπε να διαβάζω άλλα βιβλία πάνω στην ειδικότητα μου κατά τη γνώμη του - χαχα!!). Βέβαια, δεν έλαβα υπ'όψιν το γεγονός ότι όταν διαβάζεις ένα βιβλίο μπορείς να μάθεις τη συνέχεια βάζοντας την ανάγνωση σε fast-forward όπως έκανα με το Κίτρινο Δωμάτιο που διάβασα τα 3/4 σε μια νύχτα και με βρήκε το ξημέρωμα ενώ με τις σειρές πρέπει να περιμένεις πότε θα βγάλουν το επόμενο επεισόδιο! Βασικά, δεν το περίμενα να βγάλουν το 2ο την αμέσως επόμενη μέρα από το 1ο και το είδα μετά από 4 μέρες - περίεργο πρόγραμμα μετάδοσης! - ενώ το 3ο το βγάλανε κανονικά Κυριακή. Εν τέλει, μπήκα στο site του BBC και κοιτάω τώρα εκεί πότε βγάζουν το επόμενο για να μη τη ξαναπάθω! Τέλος πάντων, κατέληξα να διαβάζω τη συνέχεια στο wikipedia ως συνήθως! Σκέφτομαι να πάρω το καινούργιο βιβλίο του Strike που θα βγάλει λογικά το '18 στα αγγλικά, μπορεί και τα ήδη υπάρχοντα όσο το δυνατόν πιο άμεσα γίνεται!!!

    Οκ αρκετά φλυάρησα! Συμφωνώ μαζί σου ότι η σειρά είναι ναι μεν όμορφη αλλά διακριτική και ταιριάζει που είναι έτσι! Άσε!!! Kι εγώ να ωρύομαι και να λέω τι τον θέλει τον άλλο τον χλέμπουρα; Φτιάξτε τα τώρα αμέσως!!! Να μη σχολιάσω τι μαθαίνει για τον δικό της στο 2ο βιβλίο γιατί θα κάνω spoil και θα με βρίζουν! Αν και απογοητεύτηκα λίγο όταν είδα τη πλοκή του τρίτου βιβλίου... Και σε ένα άρθρο που έγραφα με συνέντευξη της Rowling έλεγε ότι θα συνεχίσει να γράφει όσο την εξιτάρει η ένταση της σχέσης μεταξύ Robin και Strike και λέει ότι έχει σενάρια για καμιά 10αριά βιβλία οπότε έχουμε μέλλον ακόμα... Δεν μπορεί να τους τα φτιάξει και να συνεχίσει να εξερευνά τη σχέση τους σαν ζευγάρι; Τι να πεις... Πάντως κατά κει το πάει και στο τέλος εκεί θα καταλήξει απ'ότι άφησε να εννοηθεί!

    Αυτή που έπαιζε τη Lula εντωμεταξύ δεν ήταν αυτή που έπαιζε και στην 6η ταινία του Harry Potter τη σερβιτόρα; Τη θυμάμαι γιατί μου έκανε πολύ κακή εντύπωση η συγκεκριμένη σκηνή και γενικά η προσθήκη σκηνών που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν στο έργο της Rowling ενώ αφαιρούν άλλες που θα ήταν τέλειο να τις βάζανε! Ναι ούτε κι εμένα μου πολυάρεσε ο αστυνομικός! Στο βιβλίο να υποθέσω ότι είναι μεγαλύτερος και πιο πειστικός εμφανισιακά.
    Από το GoT ήταν κι εκείνος ο ξανθούλης ο ροκ σταρ που σκότωσαν στο 1ο επεισόδιο της 1ης σεζόν επειδή εγκατέλειψε τη Νυχτερινή Φρουρά έχοντας δει τους White Walkers! Καλά τι ωραίος λέγανε ότι είναι, χάλια ήταν! Ο Στράικ μακράν καλύτερος!!! Λίγο το κάστινγκ ήταν προβληματικό ομολογουμένως! Κατά τ'άλλα πολύ προσεγμένη σειρά! Στο Career of Evil θα παίξει ρόλο και η Alys Karstark!

    Έβγαλαν και το trailer του The Silkworm, το είδες; Το ανέβασα στο Daily Owl σήμερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να κατεβάσεις την εφαρμογή Tv time στο κινητό σου και δε θα χάνεις άλλο επεισόδια από τις σειρές που βλέπεις!! Εγώ από εκεί ενημερώθηκα (και από άλλους φαν της Ρόουλινγκ, αρχικά) πως η σειρά έπαιξε και μπορούσαμε να τη δούμε.

    Το τρίτο βιβλίο είναι τέλειο όσον αφορά την εξέλιξη της σχέσης ανάμεσα στη Ρόμπιν και τον Στράικ, που μπορεί να μην πάει όπως θα θέλαμε, αλλά πάει όπως θα θέλαμε ταυτόχρονα (δε ξέρω αν με πιάνεις!!). ΤΕΛΕΙΑ! Ελπίζω να βγάλει 10 βιβλία, αλλά να μην την πιάσει τίποτα Μαρτινίαση και μας σκοτώσει κανέναν βασικό ήρωα!!! Πάντως η Ρόουλινγκ όταν έγραψε το πρώτο έλεγε και ξανάλεγε πώς η σχέση ανάμεσα τους είναι καθαρά επαγγελματική και κουραφέξαλα!!

    Δίκιο έχεις, αυτή πρέπει να ήταν η Λούλα! Κουκλίτσα έγινε, πιο εντυπωσιακή από τη Τζίνι που επέλεξε τελικά ο Χάρι :Ρ Δεν είδα το τρέιλερ, θα περιμένω να δω κατευθείαν τα επεισόδια!! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή