Άλλη μια φθινοπωρινή λίστα

Προφανέστατα και σου ετοίμασα άλλη μια φθινοπωρινή λίστα, αν μη τι άλλο θα μας βάλει ακόμη περισσότερο στο φθινοπωρινό κλίμα που ήρθε νωρίτερα απ' ότι περιμέναμε! Ξεκινάμε με soundtrack από Practical Magic...

Τι θέλεις να κάνουμε σήμερα; 

Να βγούμε βόλτα; Να μείνουμε σπίτι;

Να βγούμε βόλτα

Μπορούμε να πάμε για ψώνια, θέλω να πάρω μια βυσσινί τσάντα, που φέτος λέει θα είναι πολύ της μόδας αυτό το χρώμα, αλλά εγώ πάντα το φορούσα και το αγαπώ πολύ. Να πάρουμε και κανένα καλσόν για όταν κρυώσει ο καιρός με κανένα σχέδιο; Έχω μόνο μονόχρωμα.. Θα ήθελα και παπούτσια αλλά ακόμη δε ξέρω τι μου αρέσει, δεν το έχω ψάξει. Κάτι άνετο θέλω. Και θέλω καμιά ζακέτα έξτρα χουχουλιάρικη! Να μην ξεχάσουμε τα λουλούδια τα φθινοπωρινά, χρυσάνθεμα οπωσδήποτε, σε κίτρινα και πορτοκαλί, κυκλάμινα και πανσεδάκια. Το ήξερες πως ο πανσές βγαίνει από το "penser" στα γαλλικά που σημαίνει "σκέφτομαι"; Και πως το χαρίζουμε σε κάποιον που θέλουμε να του πούμε πως τον σκεφτόμαστε;

Αφού ψωνίσουμε (και βιβλία βεβαίως, εννοείται πως θα ψωνίσουμε και βιβλία!) ας ετοιμαστούμε για μια εκδρομή. Φόρεσε κάτι σκούρο, τα μποτάκια σου, πάρε και ένα πανοφώρι, εγώ θα βάλω την καρό μου φούστα θα πάρω και μια ζακετούλα καλού κακού και την καφέ τσάντα (θα έχω μέσα κι ένα βιβλίο στην υπέροχη θήκη που μου έφτιαξε η Μάγδα!). Θα έχω μαζί μια κουβέρτα, κέικ μπανάνα, μπισκότα με νουτέλα, και ζεστό καφέ στο μεγάλο θερμός. Πάμε κάπου στη φύση, κάπου που τα δέντρα έχουν αρχίσει να κιτρινίζουν, να στρώσουμε την κουβέρτα μας, να τσιμπήσουμε, να πιούμε καφέ και να διαβάσουμε το βιβλίο μας. Θα βγάλουμε προφανώς και κάποιες φωτογραφίες, εννοείται. Με τα κίτρινα φύλλα, τα βελανίδια και τα κουκουνάρια που θα πάρουμε και για το σπίτι για ντεκόρ. Θα περπατήσουμε και λίγο μέσα στο δάσος να γεμίσουμε καθαρό αέρα. Αν σου άρεσε το κέικ μπανάνα πάρε και τη συνταγή:


Προτιμάς να μείνουμε σπίτι; 

Άλλωστε ο καιρός είναι βροχερός, πού να τρέχουμε στην υγρασία.. Έλα να ανάψουμε μερικά κεράκια, να ετοιμάσουμε ελληνικό καφέ και σοκολάτα, βάλε τις αφράτες κάλτσες, την ελαφριά ζακέτα και πάρε και μια κουβερτούλα έτσι για τα πόδια και το κόμφορτ. Έχω κρεμάσει και τα φθινοπωρινά μου κάδρα στον τοίχο και χαμήλωσα τα φώτα. Δεν ακούγεται φανταστικά η βροχή; Τώρα τι θέλεις να κάνουμε; 

Να διαβάσουμε ή να δούμε κάτι;

Να διαβάσουμε

Έχω εδώ μερικά βιβλία παλιά, μερικά λίγο πιο καινούργια και μερικά που αναμένονται να κυκλοφορήσουν σύντομα και που εγώ μια φορά τα θέλω απελπιστικά πολύ! 

 

Ο Μαγικός Κήπος και η συνέχειά του Η πρώτη παγωνιά έχουν εντελώς βάιμπς 90s ταινιών με μάγισσες, είναι εύκολα, ανάλαφρα και μικρά βιβλία. Θα ξαναδιάβαζα άνετα το πρώτο αλλά λέω να πιάσω το δεύτερο που το κρατούσα για την δική μας πρώτη παγωνιά, έστω την πρώτη δροσιά βρε παιδί μου. Ή κάποιο αστυνομικό όπως το Υστερόγραφο Φόνου του Θάνου Μολούδη (ή λίγο Φίτζεκ; Καιρό δεν έχουμε να πιάσουμε λίγο Φίτζεκ;), ή ακόμη τη Μυστική Ιστορία της Ντόνα Ταρτ (μεταξύ μας, θα διαβαστεί μάλλον προς Νοέμβρη στο dodos), θέλω απίστευτα να επιστρέψω στις περιπέτειες του Lockwood και της παρέας του που κυνηγάνε φαντάσματα και σκοπεύω οπωσδήποτε να το πιάσω άμεσα. Ενώ έχω κι ένα καινούργιο το Γραφείο αποκρυφιστικών υποθέσεων του Ερίκ ?? που πήρα έτσι, χωρίς καθόλου σκέψη και νομίζω πως ταιριάζει πολύ. Βέβαια, είναι να κυκλοφορήσουν και κανα δυο μικρά διαμαντάκια από τον Ψυχογιό, το Καφέ Pumpkin Spice που ΠΡΕΠΕΙ να το πάρω και το Έρωτας ξόρκια και ζεστή σοκολάτα που επίσης νομίζω πως γράφτηκε για μένα. Το δεύτερο θα γίνει μια μίνι μαραθώνια συνανάγνωση παρασκευοσαββατοκύριακου μέσα στον Οκτώβρη, θα ανεβάσω σχετικά στο ινσταγκραμ αν θελήσεις να πάρεις μέρος, ενώ από βιβλία του dodos έτσι για να ξέρεις περίπου, θα έχουμε τις Καραβίδες, το Familiar της Barduko, το Gothikana, και το Μυστήριο στη Βενετία της Κρίστι, για τώρα στα κοντά δηλαδή, Σεπτέμβρη-Οκτώβρη-Νοέμβρη. 

Προτιμάς να δούμε κάτι σήμερα;

Μια σειρά; Θα σου πω πρώτα για σειρές γιατί δε τα πάω πολύ καλά με τις ταινίες. Θα βάλουμε από την αρχή το Only murders in the building. Ειλικρινά δε μπορώ να σκεφτώ κάτι ΠΙΟ φθινοπωρινό από αυτό. Φυσικά το Gilmore Girls είναι πάντα μια ιδανική επιλογή αλλά λέω φέτος να κάνω ένα διάλειμμα γιατί του έκανα πολύ πρόσφατα επανάληψη. Αν ξαναπιάσουμε κάτι παλιό ίσως να είναι το Will and Grace, νομίζω πως μου έχει λείψει πολύ, είναι κωμικό τύπου Φιλαράκια, αλλά με loatki ήρωες. Και έχει εκεί στο Disneyplus το What we do in the shadows που αν και η ταινία ήταν ότι πιο χαζό έχει συμβεί ποτέ σε βρικόλακες, η σειρά ήταν σε κάποια κατηγορία στα Emmy, ε; μήπως να δώσουμε μια ευκαιρία. Ίσως ΙΣΩΣ αλλά μπορεί και όχι, να δοκιμάσουμε το American Horror Story. Ίσως λέω. Άραγε φέτος περιμένουμε κάτι από τον μαέστρο Φλάναγκαν;

Να πιάσουμε μια παλιά καλή ταινία; Προτιμώ τις παλιές, τις χιλιοπαιγμένες που τις αγαπώ ήδη. Ντάξει, δεν απορρίπτω ας πούμε το Beetlejuice το 2, θα το δούμε οπωσδήποτε! Θα έβλεπα ακόμη και Χάρι Πότερ, ναι, αλλά θέλω να πιάσω πάλι το You've got mail (ή κάτι άλλο της Meg Ryan, δεν είναι πολύ.. φθινοπωρινή;), αλλά μπορούμε να δούμε το Practical Magic ΠΑΛΙ, και το The devil wears Prada μου λέει κάτι γι' αυτή την εποχή και θα μπορούσαμε και το Knives Out, αν και το έχω δει ήδη δύο φορές. Αλλά αν δεν το έχεις δει το ξαναβλέπω!

Και μια και μείναμε μέσα να φτιάξουμε και κάτι να φάμε;

Τι θα έλεγες για μια σούπα; Μια σούπα βελουτέ, με κολοκύθα και γλυκοπατάτα; Είμαι σε αναζήτηση νόστιμων συνταγών για τέτοιες σούπες και αν ξέρεις καμία να μου πεις. Αλλιώς θα βράσω πατάτες και θα κάνουμε μια απλή πατατοσαλάτα, τώρα τελευταία μου αρέσει πολύ. Με λαδάκι, αλάτι, ρίγανη, πιπέρι και λίγο κουρκουμά. Θέλεις να δοκιμάσουμε μερικές συνταγές που είδα πρόσφατα και μου έκαναν ένα κλικ; Σου τις βάζω εδώ να τις δεις κι εσύ:

Σούπα γλυκοπατάτας με τυρί κρέμα

Κολοκυθόσουπα με τυρί κρέμα

Σούπα με μπρόκολο και φέτα


Και όσο μαγειρεύουμε τι λες να ακούσουμε κανένα podcast;

Η Έφη έχει μερικά πολύ ωραία επεισόδια στο Literalus που θέλω να ακούσω κι επειδή είναι πολύ φίλη μου είπε μεταξύ μας πως έρχονται κάποια παραπολυσυναρπαστικά για Οκτώβρη, κάνε εγγραφή κι εσύ να μην τα χάσεις, θα έχει και θρύλους και τέτοια που λατρεύουμε! Καμιά φορά ακούω την Avery after dark που έχει κάτι ωραίες υποθέσεις με στοιχειώματα, ή τις παλιές κι αγαπημένες του And that's why we drink, που τις έχω αφήσει η αλήθεια είναι εδώ και καιρό, για να δούμε τι κάνουν τα παιδιά. Καλά υπάρχουν και κάμποσα true crime εκεί μέσα, αλλά πλέον το άφησα το σπορ, πάρα πολλή αρρώστια και δε τη σήκωσε άλλο το στομάχι μου. Ίσως επιστρέψω κάποια στιγμή.

Ή μήπως μουσική; 

Τώρα με τη μουσική δε τα πάω τόσο καλά, δεν τα ξέρω, αλλά το φθινόπωρο αγαπώ να ακούω τζαζ και ψάχνω λίστες με τζαζ μουσικές ή έτοιμες φθινοπωρινές από το κασετόφωνο, η συγκεκριμένη με τίτλο Manhattan είναι εδώ και χρόνια αγαπημένη. Να τη βάλουμε να παίζει από πίσω έτσι κι αλλιώς. Τι ωραία όμως να την είχαμε σε δίσκο και να έπαιζε σε ένα πικαπ; Στόχοι για το μέλλον!

Πόσο όμορφες οι φθινοπωρινές μέρες, εγώ λέω να σημειώσουμε στο journal ή στο ημερολόγιό μας ή όπου θέλουμε ένα γενικότερο πρόγραμμα, ό,τι θέλουμε να κάνουμε ή να δοκιμάσουμε τις επόμενες εβδομάδες, πώς θέλουμε να το ζήσουμε. Να κολλήσουμε και αυτοκόλλητα και να κάνουμε ζωγραφιές! Με μανιτάρια, κίτρινα φύλλα και βελανίδια. Με ομπρελίτσες και γκρίζα σύννεφα. Τι ωραία που θα περάσουμε κι αυτό το φθινόπωρο, εύχομαι να έχουμε αρχικά την υγεία μας (θα φροντίσω να πάρω παραπολλεςβιταμινες πρώτα απ' όλα) και μπόλικη όρεξη για κόζινες! Κραγιόν να μην ξεχνάς να βάλεις. Το σκούρο, το φθινοπωρινό!

0 σχόλια