Σελίδες που μυρίζουν έρωτα ❤

Όταν ήμασταν μικροί, ο Φεβρουάριος ήταν άρρηκτα συνδεδεμένος με τις απόκριες. Τώρα που μεγαλώσαμε κι ερωτευτήκαμε (!), μπήκαν κι ένα κάρο καρδούλες, μπαλόνια, σοκολατάκια, κόκκινα τριαντάφυλλα, κάρτες με τρυφερά ποιήματα, αγκαλίτσες, φιλάκια, ζαχαροκουβέντες, αρκουδάκια, καντάδες (I wish!) και κάθε λογής εκφράσεις αγάπης. 
Μια και τα αγόρια μας μπορεί να δυσκολεύονται να βρουν κάθε φορά το ιδανικό δώρο που θα απογειώσει τη διάθεσή μας και θα μας μείνει αξέχαστο για χρόνια, ακολουθούν μερικές προτάσεις για βιβλιοδώρα κομμένα και ραμμένα για του Αγίου Βαλεντίνου, άλλωστε ας μην ξεχνάμε πως ένα βιβλιοδώρο είναι πιο πρακτικό από ένα μπουκέτο με τριάντα τριαντάφυλλα που θα μαραθούν σε δυο βδομάδες και πιο οικονομικό από ένα μενταγιόν από τα swarowski, που μπορεί να κοστίζει μια περιουσία. Και για να είσαι σίγουρη:

Δείξ' το στο αγόρι σου!

Αγαπητό αγόρι, οι παρακάτω προτάσεις είναι εγγυημένες, εμπιστεύσου οποιαδήποτε από αυτές σου κάνει το κλικ ή θεωρείς πιο κατάλληλη. Και αν ακόμα αναρωτιέσαι "τι τελικά θέλουν οι γυναίκες;" δεν έχεις παρά να διαβάσεις κι εσύ κανένα βιβλίο από αυτά (ή την Περηφάνια και Προκατάληψη)!

Υ.Γ. Σ' αγαπώ
της  Cecelia Ahern,
από τις εκδόσεις
Διόπτρα
Ίσως το πιο τέλειο δώρο για αυτή τη μέρα, το "Υ.Γ. Σ' αγαπώ" δεν θέλει να το αγοράσει μόνη της, θέλει να της το κάνει δώρο το αγόρι της. Όχι μόνο θα απολαύσει την όμορφη ιστορία αγάπης, αλλά θα θυμάται για πάντα πόσο την αγαπάς, γιατί η λέξη είναι γραμμένη στο εξώφυλλο. Κάθε φορά που θα πέφτει το μάτι της πάνω στη ράχη του στη βιβλιοθήκη της θα χαμογελάει γλυκά και θα σκέφτεται ότι το πιο γλυκό αγόρι στον κόσμο είναι το δικό της!
Στα + : Διαβάζοντας μια τέτοια ιστορία αγάπης, που έχει και λίγο (πολύ;) δάκρυ μέσα, θα αξιολογήσει αυτό που έχει τώρα και θα προσπαθεί ακόμη πιο πολύ να σε κάνει ευτυχισμένο.
Στα - : Πολύ πιθανό μετά να θέλει να βλέπει ξανά και ξανά την ταινία με τον Τζέραλντ Μπάτλερ και τους κοιλιακούς του (λυπάμαι, όχι τους 300!!!)

Οι Σελίδες της Ζωής μας
του Nicholas Sparks
από τις εκδόσεις
Λιβάνης
Το ήδη γνωστό σου "Ημερολόγιο" (βλ. The Notebook) είναι μία από τις πιο αγαπημένες της ταινίες. Το ότι το έχει δει φυσικά 500 φορές δεν το κάνει λιγότερο τέλειο και αγαπημένο, μπορεί να το διαβάσει άλλες τόσες με πολύ λαχτάρα γελώντας και κλαίγοντας κάθε φορά με την εξέλιξη της ιστορίας. Γι' αυτό μην το καθυστερείς, να το το τέλειο βιβλιοδώρο του Αγίου Βαλεντίνου.
Στα + : Αν η κοπέλα σου δεν ήξερε ως τώρα ότι η αγαπημένη της ταινία υπάρχει ΚΑΙ σε βιβλίο θα ενθουσιαστεί και θα σε θεωρήσει και πολύ ψαγμένο (!)
Στα - : Μετά θα θέλει φυσικά να ξαναδεί την ταινία κάμποσες φορές για να εντοπίσει τις διαφορές και θα σου πρήξει τα συκώτια με συζητήσεις και αναφορές πάνω στην αγαπημένη της ιστορία αγάπης.

Ανεμοδαρμένα Ύψη
της Έμιλυ Μπροντέ
από τις εκδόσεις Άγρα
Ένας έρωτας που δεν τον σταματάει ούτε ο θάνατος. Το βιβλίο αυτό σίγουρα θέλει να το διαβάσει η κοπέλα σου, γιατί το έχει ακούσει, γιατί είναι κλασσικό και το να της κάνεις ένα τέτοιο δώρο κάνει κι εσένα ξεχωριστό και για άλλη μια φορά ψαγμένο! Αν μπορέσεις να βρεις και μια όμορφη παλιά έκδοση με σκληρό εξώφυλλο ή κάτι τέτοιο θα της έχεις κάνει δώρο έναν πραγματικό θησαυρό!
Στα + : Το δώρο σου στέλνει το μήνυμα της απόλυτης αγάπης, μιας αγάπης που γράφει ιστορία.
Στα - : Αν δεν είναι του κλασσικού και αν δεν είναι γνήσια βιβλιοφάγος (βλ. moi) καλύτερα να προτιμήσεις κάτι πιο καινούργιο και πιο... ελαφρύ.

Ο Μπρούντζινος Καβαλάρης
της Πωλλίνα Σίμονς
από τις εκδόσεις
Ωκεανίδα
Ένα από τα καλύτερα βιβλία που έχω διαβάσει, με μια ακόμη απόλυτη ιστορία αγάπης που εκτυλίσσεται κατά τη διάρκεια της πολιορκίας του Λένινγκραντ από τους Γερμανούς, στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Ένας στρατιώτης του Κόκκινου Στρατού, ένα κορίτσι αθώο, όμορφο και ειλικρινές, πείνα, κακουχίες και πολύ πολύ κρύο. Η κοπέλα σου θα το λατρέψει, να είσαι σίγουρος, και θα το διαβάζει σα να μην υπάρχει αύριο. Μην εκπλαγείς αν τη δεις ακόμα και να κλαίει από την ένταση της ιστορίας!
Στα + : Αν είσαι από τους ντροπαλούς, δεν θα έχεις πρόβλημα να το αγοράσεις με τόσο ιστορικό υπόβαθρο και με τέτοιον τίτλο.
Στα - : Μετά η κοπέλα σου θα θέλει να διαβάσει και τα υπόλοιπα της τριλογίας (γιατί περί τριλογίας πρόκειται) και όπως καταλαβαίνεις το δώρο σου θα την βάλει σε έξοδα.

Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι
της E.L.James από τις
εκδόσεις Πατάκη
Άφησα τελευταίο ένα από τα μεγαλύτερα μπεστ σέλερ της χρονιάς (ίσως και το μεγαλύτερο) και μια ιστορία που δεν επικεντρώνεται τόσο στην αγάπη, όσο στο... σεξ! Πρόκειται για αυτό ακριβώς το ελαφρύ ανάγνωσμα που θα λατρέψει η κοπέλα που δεν είναι φανατική βιβλιοφάγος. Αν θέλεις να εμπλουτίσετε τη σεξουαλική σας ζωή με πιο κίνκι σενάρια, η λύση είναι αυτό εδώ το βιβλίο. 
Στα + : Συναρπαστική και αυξημένη σεξουαλική ζωή (τουλάχιστον για όσο κρατήσει η ανάγνωση του βιβλίου και η επίδρασή του - όχι πολύ-)
Στα - : Θα έρθει η αναπόφευκτη σύγκρισή σου με τον πανέμορφο (μοντέλο κατάσταση), γοητευτικό, ακαταμάχητο, επιτυχημένο και ζάμπλουτο κύριο Γκρέι. Α! Και είναι κι αυτό τριλογία. Α! Α! Και αν η κοπέλα σου είναι βιβλιοφάγος (βλ. moi) μπορεί να το σνομπάρει το συγκεκριμένο βιβλίο.


Εμένα τώρα κάτι μου λέει ότι όλοι τις 50 αποχρώσεις θα πάρετε..........

11 σχόλια

  1. Γεωργια13/2/14 11:23 π.μ.

    χαχαχαχαχαχα!!!ολα τα λεφτα το τελευταιο σχόλιο!!
    πολύ ωραιες προτάσεις!!
    ..και ομολογω οτι δεν ηξερα οτι το "Τhe Notebook" εχει μεταφραστει "Οι σελιδες της ζωης μας" !!!! Θα το αναζητησω! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Γεωργία :) Να το ψάξεις σε στοκ ή σε παλαιοβιβλιοπωλεία και μεταχειρισμένα γιατί πλέον είναι πολύ δύσκολο να βρούμε βιβλία του Σπαρκς στα ελληνικά.. Αν τελικά δεν το βρεις, δοκίμασε να το διαβάσεις στα αγγλικά. Είναι σχετικά εύκολο έχω ακούσει, και δεν είναι πολύ μεγάλο ( επίσης έχει και sequel, αλλά περισσότερα γι' αυτό αύριο ;) )

      Διαγραφή
    2. Γεωργια15/2/14 10:51 π.μ.

      Σε ευχαριστω!!Το ξερω εχω ψαξει κι εγω κατα καιρους για να τα βρω αλλο το μονο που ειχα βρει ήταν "Οι χαμενες αγαπες".
      Μαλλον θα καταληξω να το παρω στα αγγλικα τουλαχιστον το "Notebook" που ειναι αγαπημενο!! :)
      Btw το site σου ειναι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ!! δεν μπορεις να φανταστεις πόσα βιβλια εχω προσθεσει στην λιστα μου εξαιτίας σου!! :) :Ρ

      Διαγραφή
    3. ααααααα χαίρομαι πάρα πολύ γι' αυτό, σ' ευχαριστώ, ελπίζω να σου αρέσουν όντως όλα αυτά τα βιβλία που έβαλες στη λίστα σου ;)

      Το "Χαμένες Αγάπες" κυκλοφορεί πολύ από πέρυσι και με πολύ καλή τιμή!! Άσε που είμαι πλέον της άποψης όπου βλέπεις Σπαρκς να το παίρνεις χωρίς δεύτερη σκέψη :Ρ

      Τσέκαρε κι εδώ αν δεν το είδες: http://aliceinbookworld.blogspot.gr/2014/02/Nicholas-Sparks.html

      Διαγραφή
  2. Ε όχι τις 50 αποχρώσεις του γκρι! Έλεος! Χειρότερο βιβλίο δεν έχω προσπαθήσει να διαβάσω (γιατί το παράτησα, μου έφερνε πονοκέφαλο)!

    Νομίζω πως πρέπει να δώσω μια ευκαιρία ακόμα στα Ανεμοδαρμένα Ύψη... Και τα άλλα μπαίνουν στη λίστα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχα όντως είναι τραγικό (το διαβάζω αυτό τον καιρό) αλλά άρεσε τόσο πολύ σε τόσο πολλές που είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα αρέσει ;) Στ' αλήθεια δεν έχω συναντήσει ιντερνετικά πολλές κοπέλες που να μην το άρεσαν το συγκεκριμένο βιβλίο, ακόμα και κοπέλες που διαβάζουν πολύ (καλή ώρα). Εγώ μέχρι στιγμής έχω γελάσει πολύ με αυτό το ανόητο βιβλίο! Περιμένω να δω όμως που το πάει...

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος14/2/14 1:27 μ.μ.

    Να προτείνω ένα πολύ ερωτικό βιβλίο; "Ζεστό νερό για σοκολάτα" της Laura Esquivel. Είναι πρωτότυπο και είναι το καταλληλότερο δώρο σε ένα θηλυκό που εκτός από ερωτική σύντροφος μπορεί να είναι και πολύ καλή στη μαγειρική. Κάθε κεφάλαιο του βιβλίου ξεκινάει με μια συνταγή, όπου καταγράφονται τα υλικά και ο τρόπος εκτέλεσής της. Η ηρωίδα είναι πραγματική ηρωίδα γιατί παρόλο που νιώθει ένα μεγάλο έρωτα.. Όχι, δε θα πω τίποτα παραπάνω.. Μιας που μαγειρεύει πολύ, τα συναισθήματά της αντικατοπτρίζονται στα φαγητά της και το πιο συναρπαστικό είναι ο τρόπος έκφρασης του έρωτά της και το τέλος του βιβλίου.

    Να περάσετε όμορφα σήμερα όλοι με κάθε τρόπο, με ή χωρίς παρέα! Άλλωστε είναι Παρασκευή και ακολουθεί ένα όμορφο Σαββατοκύριακο! :)

    Νυμφαδώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος14/2/14 1:29 μ.μ.

    Μία σημείωση: Το βιβλίο μου θυμίζει πάρα πολύ το συγκεκριμένο τραγούδι και το αντίθετο:
    http://www.youtube.com/watch?v=Ug_wYHKVS2M

    Σας φιλώ,
    Νυμφαδώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ ενδιαφέρον, ένα βιβλίο που κάθε κεφάλαιο ξεκινάει με συνταγή κι ας μη μαγειρεύω ακόμα. Θα το κοιτάξω σίγουρα, ευχαριστώ πολύ Νυμφαδώρα ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος27/9/15 1:34 π.μ.

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΑΛΙΚΗ! ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΜΠΡΟΥΝΤΖΙΝΟΥ ΚΑΒΑΛΑΡΗ. ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΟ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΑΠΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ!! ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΑΛΛΑ ΦΟΒΑΜΑΙ ΜΗΠΩΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΩ ΑΠ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΚΑΙ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ ΜΟΥ ΖΕΥΓΑΡΙΟΥ. ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΟΤΙ ΞΕΦΕΥΓΕΙ ΠΟΛΥ.... ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ; (ΣΟΦΙΑ Μ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Σοφία, το δεύτερο να ξέρεις μέχρι τη μέση περίπου είναι ακριβώς το ίδιο με το πρώτο, απλά από την πλευρά του Αλεξάντερ. Μετά έχει πιο ενδιαφέρουσες εξελίξεις που μας ενδιαφέρουν. Εξάλλου θέλεις, φαντάζομαι, να δεις και αν ξαναβρίσκονται, έτσι δεν είναι; Σου προτείνω να το διαβάσεις το δεύτερο, για το τρίτο δεν μπορώ να πω κάτι γιατί ακόμα το έχω κι εγώ αδιάβαστο...

      Διαγραφή