Ξεπεσμένοι Άγγελοι

                                 
Με πολλή αγάπη στην

Αλίκη που μοιραζόμαστε

το ίδιο πάθος.

Να ονειρεύεσαι μεγάλα...

Ν' αγαπάς ακόμα μεγαλύτερα...

Γιώτα*

Τη Γιώτα Παπαδημακοπούλου τη γνώρισα αρχικά μέσα από την πολύ όμορφη σελίδα της, "Το μεγαλείο των τεχνών". Μέσα από τις κριτικές της για αγαπημένα μου βιβλία και όχι μόνο, κατάλαβα ότι είναι ένας πολύ γλυκός και θετικός άνθρωπος που "διαβάζεται" ευχάριστα. Έτσι όταν έμαθα ότι θα εκδώσει το πρώτο της βιβλίο χάρηκα πολύ, γιατί πάντα χαίρεσαι όταν βλέπεις άτομα που εκτιμάς να πετυχαίνουν τους στόχους τους.
Ας προχωρήσω στη μέρα που έγινε η παρουσίαση του βιβλίου της στην πόλη μου, μια και ο εκδοτικός της είναι από την Κατερίνη. Για μένα ήταν η πρώτη παρουσίαση βιβλίου που έχω παρακολουθήσει και μου άρεσε πολύ. Ο κόσμος ήταν πάρα πολύς, η ατμόσφαιρα ευχάριστη, και όλη η εκδήλωση γενικά πολύ όμορφη και προσεγμένη. Κατάλαβα από τα αποσπάσματα που διαβάστηκαν ότι το βιβλίο θα μου άρεζε και ανυπομονούσα να το ξεκινήσω. Βέβαια ο καιρός ήταν λίγο δύσκολος και το πρόγραμμά μου κομματάκι γεμάτο. Έτσι αποφάσισα να το αφήσω για το καλοκαίρι, όπου ανενόχλητη θα μπορούσα να το απολαύσω δίπλα στη θάλασσα με την ησυχία μου. Για καλή μου τύχη, το βιβλίο ξεκινούσε κάπου τον Αύγουστο κι έτσι οι συνθήκες ήταν ιδανικές!
photo: Amélie's Little Secrets
Η Αγγελική είναι μια κοπέλα που ζει στην Αθήνα και είναι το καλό κορίτσι, που κάνει τα χατίρια της μαμάς και του μπαμπά, έχει μια καλή σχέση που εγκρίνουν οι γονείς και λαμπρό μέλλον με λεφτά, κοινωνική θέση και άλλα κοσμικά. Όλα στη ζωή της είναι όπως πρέπει να είναι, ώσπου μια μέρα, έτσι ξαφνικά, χτυπάει την πόρτα της ο καινούργιος γείτονας, ο Άγγελος, και φέρνει τα πάνω κάτω.
(δηλαδή, της χτύπησε την πόρτα κάτι τέτοιο!!!)
Από την πρώτη τους συνάντηση η Αγγελική νιώθει κάπως διαφορετικά, λες και τόσο καιρό ζούσε τη ζωή κάποιου άλλου, σαν να ξύπνησε μόλις εκείνη τη στιγμή και να ένιωσε για πρώτη φορά κάτι εντελώς δικό της, ένα συναίσθημα που κανείς δεν της είπε να νιώσει και μάλιστα για ένα άτομο που κανείς δεν θα ενέκρινε. Η ένωση που νιώθει με τον Άγγελο είναι άμεση και απόλυτη. Είναι πραγματικά το άλλο της μισό και όσο κι αν το παλέψει δεν τα καταφέρνει ποτέ να τον βγάλει από τη ζωή της. Κι όμως, η Αγγελική προσπαθεί να τον βγάλει από τη ζωή της. Προσπαθεί να ξαναγίνει αυτή που ήταν, αγνοώντας πως εκείνη η Αγγελική έχει χαθεί και δεν πρόκειται να ξαναγυρίσει ποτέ πίσω. 
κάτι για το πρώτο ραντεβού...
Στην Αγγελική είδα μια νεαρή κοπέλα, λίγο επιπόλαιη που κάνει του κεφαλιού της χωρίς να υπολογίζει σωστά τι αποτελέσματα μπορεί να έχει η συμπεριφορά της στους άλλους αλλά και στην ίδια. Είναι αλήθεια ότι σε κάποιες ηλικίες, κυρίως λόγο απειρίας, δεν σου περνάει από το μυαλό τι μπορεί να έρθει, ούτε και σκέφτεσαι ποιους μπορεί να πληγώσεις με τη συμπεριφορά σου. Κάπως έτσι και η Αγγελική τα έβλεπε τα πράγματα από τη δική της πλευρά και θεωρούσε πως έκανε το σωστό, προκαλώντας όμως ένα σωρό επιπτώσεις στο μέλλον της, δίχως να το ξέρει. Αυτό που θα καταφέρει στη ζωή της είναι πρώτα απ' όλα να πάρει όλες τις λάθος αποφάσεις, ώσπου θα αρχίσει να σκέφτεται και λίγο τον εαυτό της (αλλά θα συνεχίσει να παίρνει πολλές λάθος αποφάσεις). Θα ανακαλύψει μέσα απ' όλες τις δύσκολες καταστάσεις που περνάει, τι πραγματικά θέλει από τη ζωή της, και θα πάρει την μεγάλη απόφαση να στηριχτεί επιτέλους στα πόδια της.
ένα ξεχωριστό δώρο
Ο Άγγελος από την άλλη δεν φταίει σε τίποτα που η Αγγελική είναι τόσο αναποφάσιστη, και απλά πληγώνεται. Ναι, είναι ο τέλειος άντρας κι αυτός, αλλά είναι, όπως και τόσοι άλλοι τέλειοι άντρες, φτιαγμένος στα μέτρα και τα σταθμά κάποιας άλλης, στα μέτρα και τα σταθμά της Αγγελικής. Είναι πάντα εκεί, είναι πάντα δοσμένος σώμα και ψυχή σε αυτή την κοπέλα που ερωτεύτηκε με την πρώτη ματιά, που του αντιστέκεται και του δίνεται παράλληλα τόσο απόλυτα, σε αυτή την κοπέλα που νιώθει μέσα του πως είναι η μία και μοναδική και καμία άλλη δεν μπορεί να τη φτάσει. Είναι αποφασισμένος να παλέψει γι' αυτήν και να την κάνει δική του ο κόσμος να χαλάσει!
(κάπως έτσι τον φανταζόμουν τον Μιχάλη...
ίσως λίγο λιγότερο ξανθό και λίγο λιγότερο άκακο!)
Η σοβαρή σχέση της Αγγελικής που ακούει στο όνομα Μιχάλης, είναι ένας πολύ καθώς πρέπει τύπος με μια πολύ καθώς πρέπει δουλειά κι ένα πολύ καθώς πρέπει αυτοκίνητο, το είδος του άντρα που κάθε μάνα θέλει για την κόρη της. Εγώ την αλήθεια μου να την πω, στην αρχή τον συμπαθούσα, από ένα σημείο και μετά όμως πραγματικά με φόβιζε η παρουσία του στο βιβλίο και στη ζωή της Αγγελικής!! Προσωπικά δεν κατάλαβα ποτέ γιατί μια οποιαδήποτε κοπέλα μένει με έναν τύπο σαν τον Μιχάλη και γιατί να μην τα παρατήσει όλα και όλους όταν συναντάει τον έναν και μοναδικό έρωτα της ζωής της, παρά ξοδεύει άσκοπα το χρόνο το δικό της αλλά και κάποιου άλλου σε μια σχέση δίχως νόημα. Ίσως αυτό το βιβλίο να ήρθε να μου απαντήσει ακριβώς σε αυτό μου το ερώτημα. Ίσως δεν είναι τόσο εύκολη μια τέτοια απόφαση και το να αλλάξεις ριζικά τη ζωή σου να είναι τρομερά δύσκολο κι επώδυνο. Είναι σπουδαίο να ζεις για τους άλλους, αλλά πρώτα απ' όλα πρέπει να είσαι εντάξει με τον εαυτό σου, αλλιώς δεν θα είσαι ποτέ εντάξει με τους άλλους.
Δεν σας λέω την πορεία του βιβλίου, ούτε αν κατέληξε τελικά η Αγγελική με τον Άγγελο. Σας λέω μόνο ότι πρόκειται για μία από εκείνες τις απόλυτες ιστορίες αγάπης που μας μένουν στο μυαλό, πρόκειται για ένα έντονο ερωτικό μυθιστόρημα με μπόλικες κοινωνικές προεκτάσεις, πασπαλισμένο με ταξίδια στη Θεσσαλονίκη και στο Παρίσι, που όπως και να το κάνουμε, μπορούν να μετατρέψουν μεμιάς μια ιστορία σε παραμυθένια!!

Να ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου στη Γιώτα να εκδώσει σε πολλές χιλιάδες το βιβλίο της, και να έχει πάντα έμπνευση για να μας χαρίζει όλο και περισσότερες συναρπαστικές ιστορίες :)

Βαθμολογία: 

*Από την αφιέρωση στο βιβλίο μου!

Σχόλια

  1. Αλίκη μου, σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για το υπέροχο κείμενο! Χαίρομαι που σου άρεσε το βιβλίο μου και ελπίζω, στο προσεχές μέλλον, να γράψω και άλλα βιβλία που αν όχι περισσότερο, θα σου αρέσουν ισάξια! :) <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανυπομονώ να διαβάσω κι άλλα βιβλία σου και να τα παρουσιάσω κι αυτά :)

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου