Μετά το τέλος του "Χάρι Πότερ"

Όλοι έχουμε διαβάσει το τελευταίο κεφάλαιο στους Κλήρους του Θανάτου σχετικά με το μέλλον των αγαπημένων μας φανταστικών φίλων, και λίγο πολύ όλοι ξέρουμε τα βασικά: Ο Χάρι παντρεύεται τη Τζίνι, ο Ρον την Ερμιόνη, ο Ντράκο λέει το γιο του Σκορπιό (!), ο γιος του Λούπιν φιλιέται με την κόρη του Μπιλ και της Φλερ, ο Νέβιλ γίνεται καθηγητής βοτανολογίας και λοιπά ευχάριστα. Όμως σε ένα έπος τόσο μεγάλων διαστάσεων, δε θα μας έφταναν ποτέ ΜΟΝΟ αυτές οι πληροφορίες. Κι έτσι η βασίλισσα Ρόουλινγκ αποφάσισε να μας πει περισσότερα μέσα από συνεντεύξεις, απαντήσεις σε αναγνώστες και το ίδιο το ίντερνετ. Τι έγινε λοιπόν μετά το τέλος του Χάρι Πότερ;

  • Η Ερμιόνη φυσικά επέστρεψε στο Χόγκουαρτς για να ολοκληρώσει τις σπουδές της, παρακολουθώντας το 7ο έτος της σχολής και δίνοντας εξετάσεις για τις Ε.Δ.Ε.Μ.

"Θα γύριζε πίσω οπωσδήποτε. Και θα ήθελε να αποφοιτήσει, και πιστεύω πως ήταν- θέλω να πω, την αγαπώ την Ερμιόνη. Ακολούθησε τον Ρον και τον Χάρι επειδή έχει πραγματικά καλή καρδιά. Αυτό δεν είχε σχέση με το μυαλό. Τελικά είχε μεγαλύτερη καρδιά απ' ότι μυαλό και αυτό λέει κάτι για την Ερμιόνη. Αλλά την έλκυε κανονικά η μάχη; Όχι. Δεν είναι μια Μπέλατριξ. Δεν είναι μια γυναίκα που πραγματικά της αρέσει να πονάει, να πολεμάει, να σκοτώνει. Καθόλου. Θα ήταν ευτυχισμένη να γυρίσει πίσω στο σχολείο, ευτυχισμένη να γυρίσει στο διάβασμα, κι έπειτα θα πήγαινε να βρει τον Χάρι και τον Ρον στο Υπουργείο"
- Ρ.


  • Ο Κίνγκσλι έγινε Υπουργός Μαγείας.
"Ο Κίνγκσλι έγινε μόνιμος Υπουργός Μαγείας, και φυσικά ήθελε να αναλάβει ο Χάρι το νέο του τμήμα Χρυσούχων... Το Υπουργείο Μαγείας καθαρίστηκε και με τον Κίνγκσλι να αναλαμβάνει τα ηνία, όλες οι κρυμμένες διαφθορές ξεκαθαρίστηκαν. Ο Χάρι, ο Ρον, η Ερμιόνη, η Τζίνι και οι άλλοι θα έπαιζαν σημαντικό ρόλο στο ξαναχτίσιμο της μαγικής κοινωνίας μέσα από τις μελλοντικές τους καριέρες."
- Ρ.


  • Ο Χάρι, ο Ρον και η Ερμιόνη έπιασαν δουλειά στο Υπουργείο Μαγείας. Ο Χάρι ανέλαβε το γραφείο Χρυσούχων και η Ερμιόνη έφτασε πολύ ψηλά στο γραφείο Επιβολής του Μαγικού Νόμου.

"Ο Χάρι και ο Ρον έφεραν ολοκληρωτική επανάσταση στο Γραφείο Χρυσούχων του Υπουργείου Μαγείας... Η Ερμιόνη άρχισε την μετά-Χόγκουαρτς καριέρα της στο Τμήμα Ρύθμισης και Ελέγχου Μαγικών Πλασμάτων όπου συνετέλεσε στη ραγδαία βελτίωση της ζωής των σπιτικών ξωτικών και του είδους τους. Έπειτα μεταφέρθηκε (παρά την κόντρα της με τον Σκρίμτζεουρ) στο Τμήμα Επιβολής Μαγικού Νόμου, όπου ήταν μια προοδευτική φωνή που διαβεβαίωσε την εξάλειψη των καταπιεστικών, προ-καθαρόαιμων νόμων.
- Ρ. 


  • Η Τζίνι γίνεται επαγγελματίας παίκτρια του Κουίντιτς για μερικά χρόνια κι έπειτα αποσύρεται για να γίνει αρθρογράφος του Κουίντιτς στον "Ημερήσιο Προφήτη".
"Μετά από μερικά χρόνια ως διάσημη παίκτρια για τις Holyhead Harpies, η Τζίνι αποσύρθηκε για να κάνει οικογένεια και να γίνει Ανώτερη Ανταποκρίτρια του Κουίντιτς στον Ημερήσιο Προφήτη."
- Ρ.


  • Οι Παράφρονες δεν χρησιμοποιούνται πλέον από το Υπουργείο Μαγείας ως φύλακες της φυλακής του Αζκαμπάν, κάτι που ο Κίνγκσλι έσπευσε να κάνει μόλις ανέλαβε τη νέα του θέση, και πλέον έχασαν τις δυνάμεις του και ο αριθμός τους μειώθηκε αισθητά.
"Η χρήση των Παραφρόνων ήταν πάντοτε ένα σημάδι υποβόσκουσας διαφθοράς από το Υπουργείο, όπως επεσήμανε διαρκώς ο Ντάμπλντορ"
- Ρ.


  • Η ΜακΓκόναγκαλ διορίστηκε διευθύντρια του Χόγκουαρτς
"Δεκαεννιά χρόνια μετά τη Μάχη του Χόγκουαρτς, η σχολή για μαγείες και ξόρκια διευθύνεται από μια εντελώς νέα διευθύντρια. Η ΜακΓκόναγκαλ τα πήγαινε πολύ καλά."
- Ρ.


  • Ο Χάρι κανόνισε έτσι ώστε το πορτραίτο του Σνέιπ να αποκατασταθεί στη θέση του στο γραφείο του διευθυντή.
"Η απουσία του πορτραίτου του Σνέιπ στην τελευταία σκηνή στους Κλήρους του Θανάτου ήταν εσκεμμένη. Ο Σνέιπ είχε εγκαταλείψει τη θέση του πριν πεθάνει, οπότε δεν δικαιούταν μια θέση ανάμεσα σε αυτούς τους ισόβιους κύκλους. Παρόλα αυτά, θέλω να πιστεύω πως ο Χάρι θα κανόνιζε να εξασφαλίσει ότι το πορτραίτο του Σνέιπ θα έβρισκε τη θέση του εν καιρώ... Ο Χάρι θα φρόντιζε να γίνει γνωστός ο ηρωισμός του Σνέιπ."
- Ρ.


  • Ο Τζορτζ συνέχισε να δουλεύει το μαγαζί που ξεκίνησε με τον Φρεντ, τα Μαγικά Τρικ Ουέσλι, έχοντας βοήθεια από τον Ρον.



  • Ο Χάρι μετά την καταστροφή του Πεμπτουσιωτή που είχε μέσα του, έχασε την ικανότητα να μιλάει στα φίδια.
"Χάνει την ικανότητα, και χαίρεται πολύ γι' αυτό."
-Ρ.


  • Η Ντολόρες Άμπριτζ συνελήφθη, ανακρίθηκε και φυλακίστηκε για εγκλήματα εναντίον όσων είναι γεννημένοι από Μαγκλ.


  • Ο Χάρι, ο Ρον και η Ερμιόνη, μπήκαν στις κάρτες των σοκολατένιων βατράχων.
"Ο Ρον θα το περιέγραφε αυτό σαν μια από τις καλύτερες στιγμές του."
- Ρ.


  • Ο Νέβιλ γίνεται καθηγητής βοτανολογίας στο Χόγκουαρτς και παντρεύεται την Χάνα Άμποτ, που αναλαμβάνει το "Τρύπιο Τσουκάλι".
"Για να τον κάνουμε ακόμα πιο κουλ, παντρεύεται τη γυναίκα που γίνεται, τελικά, η νέα ιδιοκτήτρια στο Τρύπιο Τσουκάλι, κάτι το οποίο θα τον έκανε, πιστεύω, πολύ κουλ ανάμεσα στους μαθητές, το ότι μένει πάνω από την παμπ. Παντρεύεται τη Χάνα Άμποτ."
- Ρ.


  • Ο Χάρι παντρεύεται τη Τζίνι. Έχουν τρία παιδιά: Τον Τζέιμς Σείριο, τον Άλμπους Σέβερους και τη Λίλυ Λούνα.


  • Ο Ρον παντρεύεται την Ερμιόνη. Έχουν δύο παιδιά: τη Ρόουζ και τον Χιούγκο.


  • Ο Ντράκο Μαλφόι παντρεύεται την Αστόρια Γκρίνγκρας. Έχουν ένα γιο: τον Σκορπιό Υπερίων.


  • Ο Τζορτζ παντρεύεται τη σχολική του συμπαίκτρια του Κουίντιτς, Ατζέλικα Τζόνσον. Έχουν δύο παιδιά: τον Φρεντ και τη Ροξάν.


  • Ο Μπιλ και η Φλερ έχουν τρία παιδιά. Το πρώτο τους, γεννήθηκε τη μέρα της επετείου της μάχης του Χόγκουαρτς και γι' αυτό του δίνουν το γαλλικό όνομα Βικτουάρ (Victoire) που σημαίνει "Νίκη". Τα άλλα δύο παιδιά τους είναι ο Λουίς και η Ντομινίκ.


  • Ο Πέρσυ ξαναπιάνει δουλειά στο νέο Υπουργείο σε πολύ ψηλή θέση κοντά στον Κίνγκσλι, και παντρεύεται μια γυναίκα που λέγεται Όντρεϊ. Έχουν δύο κόρες: τη Μόλι και την Λούσι.


  • Η Λούνα παντρεύεται τον Ρολφ Σκαμάντερ, εγγονό του φυσιοδίφη Νιούτ Σκαμάντερ (και συγγραφέα του βιβλίου "Μαγικά τέρατα και πού να τα βρείτε"). Έχουν δύο δίδυμα αγόρια: τον Λόρκαν και τον Λίσαντερ.


  • Η Τσο Τσανγκ παντρεύεται έναν Μαγκλ.


  • Ο Χάρι και ο Ντάντλι συμφωνούν να έχουν σχέσεις οι οικογένειές τους ως ενήλικες. 
"Ο Χάρι και ο Ντάντλι όχι μόνο θα κρατήσουν επαφή μέσα από Χριστουγεννιάτικες κάρτες, αλλά θα επισκέπτονταν και ο ένας τον άλλον περισσότερο από υποχρέωση και θα κάθονταν ήσυχα, έτσι ώστε τα παιδιά τους να βλέπουν τα ξαδέρφια τους.
- Ρ.


  • Η Άλις και ο Φρανκ Λονγκμπότομ ποτέ δεν συνήλθαν. Έζησαν ως το τέλος της ζωής τους στον Άγιο Μάνκο.


  • Ο Γκιλντρόι Λόκχαρτ επίσης δε συνήλθε ποτέ από τα τραύματα που υπέστη στην Κάμαρα με τα Μυστικά.
"Και ούτε θα ήθελα να συνέλθει. Είναι ευτυχισμένος εκεί που βρίσκεται και εγώ είμαι πιο ευτυχισμένη δίχως αυτόν."
- Ρ.


  • Μετά το θάνατο των γονιών του, ο Τέντι Λούπιν που κληρονόμησε την ιδιότητα του μεταμορφωμάγου από τη μητέρα του, μεγάλωσε με τη γιαγιά του, Ανδρομέδα.
"Αντίθετα με τον Νέβιλ, που επίσης μεγάλωσε με τη γιαγιά του, ο Τέντι έχει το νονό του, Χάρι, και όλους τους φίλους του μπαμπά του από το Τάγμα, για να επισκέπτεται και να μένει μαζί τους."
- Ρ.


  • Ο Τέντι Λούπιν και η Βικτουάρ Ουέσλι τα φτιάχνουν.


  • Ο κύριος Ουέσλι επιδιορθώνει τελικά τη μοτοσυκλέτα του Σείριου και τη δίνει στον Χάρι.


  • Ο κένταυρος Φιρέντσε έγινε τελικά και πάλι δεκτός στο κοπάδι του στο Απαγορευμένο Δάσος.
"Το υπόλλοιπο κοπάδι αναγκάστηκε να παραδεχτεί πως οι ανθρώπινες αδυναμίες του Φιρέντσε δεν ήταν άξιες ντροπής, αλλά τιμής."
- Ρ. 


  • Τα παιδιά του Χάρι και της Τζίνι κλέβουν το Μαγικό Χάρτη και τον παίρνουν μαζί τους στο Χόγκουαρτς.

"Έχω την εντύπωση πως ο Χάρι δεν θα έδινε τον Μαγικό Χάρτη σε κανένα από τα παιδιά του, αλλά ότι ο Τζέιμς τον ξετρύπωσε μέσα στο γραφείο του πατέρα του μια μέρα"
- Ρ.

Δείτε και τον χάρτη που σχεδίασε η ίδια η Ρόουλινγκ:


13 σχόλια

  1. Ανώνυμος21/3/14 10:04 μ.μ.

    Τελιοοοοο!!!!! Άρθρο μπράβο Αλίκη για άλλη μια φορά τρομερή δουλεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχο άρθρο για ακόμη μια φορά Αλίκη! Μου έφερε τόσα πολλά συναισθήματα!!!
    Μπράβο πραγματικά πάρα πολύ καλή δουλειά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. φανταστικό άρθρο!!!! συγκινήθηκα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος24/5/14 8:00 μ.μ.

    Εγώ πρώτη φορά μπαίνω στο blog σου.Το βρήκα απ'το blog της Τζέιν Όστεν(το οποίο θεωρώ υπέροχο)!Και σαν γνήσια Potterhead,διάβασα πρώτα αυτό το άρθρο.Είναι εκπληκτικό άρθρο,δεν ήξερα τις πληροφορίες που γράφεις,παρότι το έχω ψάξει και μόνη μου!Θα το πω και σε θείες μου,φίλες μου,να το διαβάσουν,καθώς κι αυτές θα ενθουσιαστούν!!Κρίμα που δεν πρόλαβα τον σχολιασμό των βιβλίων του Χάρι :( Θα διαβάσω τα άλλα σχετικά άρθρα σου(αλλά και με άλλο θέμα).Και πάλι μπράβο!!!!Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες για τον αγαπημένο μας κόσμο του Χάρι:))) Βασιλική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια Βασιλική, χαίρομαι που γνωρίζω άλλη μια χαριποτεροκολλημένη :) Θα βρεις μπόλικα άρθρα εδώ μέσα σχετικά και θα έρθουν κι άλλα αργότερα, αφού ο Χάρι είναι μεγάλη αγάπη (ίσως και η μεγαλύτερη!) ♥

      Διαγραφή
  5. Φοβερό άρθρο!
    Ένιωσα ξανά ,όπως οταν διαβαζα το τελευταίο βιβλίο.Μπράβο σου!
    Νομιζω πως η Ροουλινγκ....μας χρωσταει μια συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πραγματικά υπέροχο άρθρο!!Πάντα είχα απορία για το μετά.Σευχαριστώ για την βοήθεια να κλείσει οριστικά ο κύκλος με τις απορίες μου.Εύχομαι τα καλύτερα!! ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή