Έρωτας ή τίποτα

"Όσα και αν έχουν ειπωθεί για το θέμα των σχέσεων και του έρωτα, φαίνεται πως πάντα θα υπάρχουν οπτικές και πτυχές, ικανές να ρίξουν περισσότερο φως σε αυτό το μυστήριο που κυριαρχεί στη ζωή μας. Ο έρωτας είναι μια μοναδική εμπειρία που μας παρασύρει, μας μεταμορφώνει, μας συγκινεί, μας επαναπροσδιορίζει, μας αποπροσανατολίζει, μας καθηλώνει. Είναι μια εμπειρία που μας κυριεύει, ένας ιστός που υφαίνεται αργά και βασανιστικά γύρω μας. Όσο και αν η επιστήμη προσπάθησε να τον αιχμαλωτίσει και να τον αναλύσει στα εργαστήρια της, ερμηνεύοντάς τον ως απλή ερωτική επιθυμία και γενετήσιο ένστικτο, πρόκειται για ένα συναίσθημα πέρα και πάνω από μια απλή ερωτική επιθυμία. Στο βιβλίο "Έρωτας ή τίποτα", ο ήρωας αναζητά τον απόλυτο έρωτα αρνούμενος να συμβιβαστεί με τίποτα κατώτερο." 
(από το οπισθόφυλλο)


Η ιστορία ξεκινάει με έναν νεαρό ντροπαλό απόφοιτο της ιατρικής που κάνει μαστορέματα για να βγάλει το ψωμί του. Και τότε είναι που θα δει για πρώτη φορά τη φαινομενικά ζάμπλουτη Ζωή και θα την ερωτευτεί κεραυνοβόλα. 

Προσωπικά δεν είμαι σίγουρη αν πιστεύω στον κεραυνοβόλο έρωτα. Πιστεύω πολύ περισσότερο σε μια γνωριμία που θα πάρει χρόνο, που θα δουν δύο άνθρωποι αν πραγματικά ταιριάζουν ή όχι, αν αρέσει ο ένας την παρέα του άλλου πέρα από την εμφάνιση και αν πραγματικά μπορούν να ζήσουν μαζί. Στην ιστορία μας διαπιστώνουμε ακριβώς αυτό, το πώς μια ωραία εμφάνιση δε συνεπάγεται και τον ωραίο χαρακτήρα. 

Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας θα περάσει πολλά για να κερδίσει το κορίτσι των ονείρων του, μα σύντομα θα διαπιστώσει πως εκεί έξω υπάρχουν και άλλα κορίτσια και θα προβληματιστεί πολύ πάνω στον ίδιο τον έρωτα και τη φύση του.


Εμείς κάνουμε έναν συνηθισμένο άνθρωπο να φαντάζει ασύγκριτος με τους υπόλοιπους ή ο πραγματικός έρωτας δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα συνηθισμένο συναίσθημα; 
Πρέπει να επιλέγουμε αυτόν δίπλα στον οποίο νιώθουμε αρκετά καλά ή εκείνον που δεν νιώθουμε καθόλου καλά, όταν δεν ήμαστε δίπλα του; 
Είναι ο έρωτας ένα ανώτερο συναίσθημα ή ένα καλοστημένο παιχνίδι που παίζει η φύση πίσω από την πλάτη μας με απώτερο σκοπό το ζευγάρωμα και την αναπαραγωγή; 
Μήπως τελικά έχουν δίκιο εκείνοι που επιμένουν ότι δεν είναι παρά ένα παραμύθι για μεγάλα παιδιά;
Αυτό που σίγουρα δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς είναι πως θα παραμένει πάντα η μεγαλύτερη πρόκληση του ατόμου να παλέψει με τον εγωισμό του και η καλύτερη πρόφαση για εσωτερική αναζήτηση.

Το βιβλίο "Έρωτας ή τίποτα" είναι το πρώτο βιβλίο του συγγραφέα Γιώργου Ντελάκη, και δεν μπορούμε παρά να του ευχηθούμε καλή επιτυχία στην είσοδό του στη Χώρα των Βιβλίων με πολλά πολλά βιβλία κι έμπνευση.

Εκείνος με τη σειρά του προσφέρει 3 αντίτυπα του βιβλίου του στους τυχερούς αναγνώστες μας. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε πάνω στην εικόνα:
"...έτσι που λες, γιατρέ. Το πιο όμορφο πράγμα στη ζωή, είναι ο έρωτας!"

4 σχόλια

  1. Ανώνυμος13/8/14 3:18 μ.μ.

    αχ, να ειχα φεις, ακούγεται ενδιαφερον αλικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ή κακώς οι διαγωνισμοί ως τώρα γίνονται στο facebook.. αλλά θα το ψάξω για να διοργανώσω κάποια στιγμή διαγωνισμό αποκλειστικά από το blog!!

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος30/11/14 8:46 μ.μ.

    geia soy alikh! exv aporia aporia aporia! pali! bre alikh pvw exeis kataferei na mikreneis thn anarthsh soy kai otan pataei kapoios panv thw na fenetai oloklhrh? please tell me!!!!!!!! uelv na pv kai sthn kollhth moy na to kanei sto diko ths!!!!!! thn enymervnv gia osa pragmata moy aresoyn se ala blog etsi vste na ananevnei kai to diko thw! ayta gia shmera! kalh nyxta! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει ένα κουμπάκι εκεί που γράφεις νέα ανάρτηση, που μοιάζει με μια σελίδα σκισμένη στη μέση. Με αυτό το κουμπάκι χωρίζεις το άρθρο σου εκεί που θέλεις. Πάτησέ το και θα δεις πώς ακριβώς λειτουργεί :)

      Διαγραφή