Κι αν ο Χάρι Πότερ ήταν Έλληνας;

Μια αφορμή ήταν αυτό εδώ το άρθρο που λέει τι θα γινόταν αν ο Χάρι Πότερ ήταν Γάλλος, αλλά και μια συζήτηση που είχαμε με τον αδερφό μου βγαίνοντας από το σινεμά μετά την πρώτη προβολή της τελευταίας ταινίας. Για να δούμε αν τα θυμάμαι τόσα χρόνια μετά... Προειδοποίηση φυσικά, το παρακάτω άρθρο περιέχει και κάποια ΣΠΟΪΛΕΡ!!

1. Το Χόγκουαρτς θα βρισκόταν κάπου στον Όλυμπο, θα έμοιαζε δε για τους Μαγκλ με αρχαία μνημεία όπου θα απαγορευόταν η είσοδος "λόγω κινδύνου".
2. Δίπλα στο Χόγκουαρτς θα υπήρχε ένα δεύτερο Χόγκουαρτς (που θα λεγόταν κάτι σαν Μεθοδικό ή Προοπτική ή Αριστοτέλειο ή κάτι τέτοιο) και θα πήγαιναν εκεί όλοι οι μικροί μάγοι για να κάνουν φροντιστήριο στα μαθήματα του σχολείου.

3. Όλοι οι μάγοι θα διδάσκονταν όλες τις γλώσσες όλων των πλασμάτων, όπως για παράδειγμα των γοργονανθρώπων ή των γιγάντων κλπ και θα είχαν ένα σωρό πτυχία.

4. Τελειώνοντας το Χόγκουαρτς όλοι οι μάγοι θα προσπαθούσαν να βρουν μια θέση στο Υπουργείο Μαγείας για να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι.

5. Στο Υπουργείο Μαγείας τίποτα δε θα λειτουργούσε και οι υπάλληλοι θα ξίνονταν αλλά θα έπαιρναν τεράστιους μισθούς. Η Ελλάδα θα υποψιαζόταν πως κάτι δεν πάει καλά, αφού παντού θα κυκλοφορούσαν μαγικά πλάσματα και κανείς δεν θα προσπαθούσε να τα κρύψει (μα είναι 15αύγουστο αφού, και λείπουμε διακοπές!). 

6. Οι Ουέσλι θα ήταν πλούσιοι.

7. Ο Υπουργός Μαγείας θα άλλαζε κάθε 2 χρόνια και όλοι θα έπρεπε να ασχολούνται με την πολιτική.
8. Το Υπουργείο Μαγείας θα διόριζε στο Χόγκουαρτς καθηγητές "του κόμματος".

9. Το Χόγκουαρτς Εξπρές δε θα ήταν έτοιμο ακόμα, θα είναι όμως έτοιμο το 2020!

10. Το Λεωφορείο των Ιπποτών θα αργούσε πάντα να έρθει όταν το περιμένεις, αλλά θα το 'βλεπες συνέχεια μπροστά σου όταν δεν θα το ήθελες. Τον οδηγό του θα τον λέγανε Πελοπίδα και θα κάπνιζε την ώρα που οδηγούσε.

11. Στο Χόγκσμιντ τα πάντα θα κόστιζαν το τριπλάσιο από την τιμή τους, αφού έχουν πελατεία μόνο κάποιες φορές το χρόνο και πρέπει να βγάλουν τα σπασμένα. Για τους ξένους μάγους δε, που έρχονται για τουρισμό, θα κόστιζαν τα πάντα το τετραπλάσιο της τιμής τους. Έτσι. Μόνο γι' αυτούς.

12. Η Διαγώνιος Αλέα θα ήταν παράλληλη της Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη.

13. Οι Ντάρσλυ θα ήταν της εκκλησίας. Τον Χάρι θα τον πήγαιναν για εξορκισμό συχνά πυκνά για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. Θα έλεγαν μάλιστα στους φίλους τους, όταν ο Χάρι θα πήγαινε στο Χόγκουαρτς, πως τον έστειλαν σε μοναστήρι.

14. Το ιπτάμενο αυτοκίνητο του κυρίου Ουέσλι, θα ήταν ένα Golf. 

15. Οι μάγοι δε θα έπιναν βουτυρόμπυρα αλλά φραπεδόμπυρα (ή βουτυροφραπέ).
16. Και αντί για ουίσκι της φωτιάς, θα έπιναν τσίπουρο της φωτιάς.

17. Το Αζκαμπάν θα βρισκόταν σε κάποια βραχονησίδα του Αιγαίου που δεν την έχει ούτε ο χάρτης. Ή στη Μακρόνησο.

18. Ο Λούσιους Μαλφόι θα ήταν βουλευτής.

19. Η Ρίτα Σκίτερ θα έγραφε για το Hello και θα είχε και εκπομπή στην τηλεόραση που θα λεγόταν "Μίλα στη Ρίτα" ή κάτι τέτοιο.

20. Η Ερμιόνη θα ήταν σημαιοφόρος στην παρέλαση που θα γινόταν για τη μέρα που έπεσε ο Ακατανόμαστος.

21. Ο Φρεντ και ο Τζορτζ θα ήταν πρόεδροι του 15μελούς. Και οι δύο.

22. Τον Χάρι θα τον ήθελαν όλες γιατί είναι ο "εκλεκτός". Φυσικά θα είχε και τατουάζ "the chosen one" και μια αστραπή.
23. Οι μαθητές του Χόγκουαρτς θα χωρίζονταν άλλοι με το μέρος της Άμπριτζ, άλλοι με του Χάρι και μετά θα μαλώνανε μεταξύ τους, θα βρίζονταν στο ίντερνετ και θα έριχναν κατάρες ο ένας στη μάνα του άλλου.

24. Οι καθηγητές θα κατέβαιναν σε απεργία μέχρι να φύγει η ακατονόμαστη.

25. Η μεγάλη τραπεζαρία του Χόγκουαρτς θα ήταν μια μεγάλη καφετέρια, για να κάθονται οι μαθητές να πίνουν τον φραπέ τους και να φιλοσοφούν περί ανέμων και υδάτων.

26. Αντί για μαγικό σκάκι θα παίζανε μαγικό τάβλι.

27. Οι εξάψαλμοι θα κατέληγαν πάντα ως εξής "ΕΤΣΙ ΜΕ ΚΑΝΕΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕ ΓΕΡΑΣΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΜΟΥ! ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΤΑ ΛΕΩ ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΤΑ ΑΚΟΥΩ! ΕΧΕΙ ΜΑΛΙΑΣΕΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΜΟΥ! ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΤΡΩΣ ΟΛΟ ΤΟ ΦΑΪ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΤΗ ΖΑΚΕΤΑ ΣΟΥ ΘΑ ΚΡΥΩΣΕΙΣ!"

28. Οι μαθητές του Χόγκουαρτς θα έκαναν κάθε χρόνο κατάληψη στη σχολή, γιατί οι οπισθοεκρηκτικές σκουληκαντέρες δεν ήταν αρκετά εκρηκτικές ή γιατί τα φύλλα του τσαγιού δεν κάθονται στον πάτο του φλιτζανιού αλλά στις άκρες. 

29. Οι μαθητές του Χόγκουαρτς θα κρύβονταν στις τουαλέτες στο διάλειμμα για να καπνίσουν. Και οι καθηγητές επίσης.

30. Οι οπαδοί των διαφόρων ομάδων του κουίντιτς θα έβριζαν σα να μην υπάρχει αύριο στη διάρκεια του ματς, θα φορούσαν μπλούζες που θα έγραφαν επάνω "Σλίθεριν κι ας μη γ****ω ποτέ" και θα γέμιζαν τους τοίχους του σχολείου (και όχι μόνο) με συνθήματα και βρισιές τύπου "Γκρίφιντορ ρε μου**α!!"
31. Στη διάρκεια του ματς θα έπαιζε το μισό στάδιο στοίχημα σε σχετική μαγική στοιχηματική εταιρία, τύπου magicbet365.

32. Όλοι οι παίκτες του κουίντιτς θα είχαν μανίκι.

33. Και τα σπιτικά ξωτικά που μαγειρεύουν θα είχαν μανίκι.

34. Ο Ημερήσιος Προφήτης θα έγραφε διαρκώς για τους "Μάγους που μας κυβερνάνε" και θα είχε και του κόσμου τα ένθετα κάθε φορά.

35. Οι σκούπες δε θα πετούσαν, οι κουκουβάγιες θα πήγαιναν λάθος τα γράμματα και τα ραβδιά θα ήταν εισαγωγής.

36. Στην ιστορία της μαγείας θα μαθαίνανε πως οι 12 θεοί του Ολύμπου ήταν στην πραγματικότητα μάγοι.

37. Την Ερμιόνη θα τη ρωτούσαν όλοι οι μάγοι "Τίνος παιδί είσαι 'συ;"

38. Δε θα έλεγαν ο Ξέρεις-Ποιος θα έλεγαν ο Ξέρεις-Ποιος-Μ*λ*κ*ς.

39. Δε θα ξέραμε γενικότερα και πολλά ονόματα από την ιστορία γιατί όλοι θα αποκαλούσαν ο ένας τον άλλο "μ*λ*κ*". Εκτός από τον Χάρι και τον Ρον που θα αποκαλούσαν ο ένας τον άλλον "αδερφέ".

40. Στον χριστουγεννιάτικο χορό θα ερχόταν να τραγουδήσει η Πάολα και ο Παντελίδης. Θα έπιναν στα κρυφά, θα γινόταν λιώμα γιατί όλοι θα ήταν καψούρηδες!
41. Θα υπήρχαν κόρνες στα σκουπόξυλα για να κορνάρουν τον από μπροστά.

42. Οι μάγοι θα αγόραζαν καινούργιο ραβδί κάθε χρόνο (γιατί θα έβγαινε το ΚουφοξυλιάS και θα ήταν και 4G!!) κι ας μην είχαν αρκετές γαλέρες!!

43. Θα υπήρχε στο Χόγκουαρτς μάθημα με τίτλο "Μάτι και ξεμάτιασμα".

44. Ο Χάρι θα κατέστρεφε όλους τους πεμπτουσιωτές εκτός από έναν, γιατί ε, δε βαριέσαι τώρα, ένας έμεινε, πού να τρέχουμε τώρα!

45. Ο Σείριος θα έστελνε καθυστερημένα όλες τις λαμπάδες που του χρωστούσε του Χάρι από όταν ήταν ενός.

Σχόλια

 1. Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!!! Πραγματικά ξεκαρδιστικό!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Γεια σου Αλίκη! Έχεις να μου προτείνεις κάποια βιβλία με μεγάλες ιστορίες αγάπης π.χ. Τατιάνα- Αλεξάντερ; μη μου πεις για Δημουλίδου - Μαντά δεν τις μπορώ επαναλαμβάνονται συνέχεια στα βιβλία τους ούτε για περηφάνια και προκατάληψη δεν μου άρεσε ούτε το βιβλίο ούτε η ταινία. Μήπως έχεις κάτι άλλο υπόψιν σου. Ευχαριστώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γεια σου, από Μαντά και Δημουλίδου και να ήθελες δεν έχω να σου προτείνω, καθώς έχω διαβάσει από ελάχιστα της μιας έως ένα μόνο της άλλης. Ο Μπρούτζινος Καβαλάρης από την άλλη, είναι το αγαπημένο μου στο είδος, θα σου προτείνω μερικά και θα σε παραπέμψω σε όσα έχω σχετικά άρθρα για να δεις μερικές παραπάνω πληροφορίες αν θέλεις.

   "Το τριανταφυλλάκι" της Ντόνελι, εκδόσεις Ωκεανίδα, υπέροχο βιβλίο αν και το επόμενο της τριλογίας δε με ξετρέλανε το ίδιο.

   "Μικρά Αγγλία" της Καρυστιάνη:
   http://aliceinbookworld.blogspot.gr/2015/08/Little-England.html

   "Υ.Γ. Σ'αγαπώ" της Σεσίλια Άχερν, εκδόσεις Διόπτρα:
   http://aliceinbookworld.blogspot.gr/2013/06/blog-post.html

   "Τζέιν Έυρ" της Σάρλοτ Μπροντέ, καμία σχέση με ΠκΠ πολύ πιο έντονο:
   http://aliceinbookworld.blogspot.gr/2013/02/jane-and-edward-are-sitting-in-tree.html

   ...και μπορείς να κοιτάξεις και "Ανεμοδαρμένα ύψη" ή "Όσα παίρνει ο άνεμος" μεγάλες ιστορίες αγάπης!

   "Οι γέφυρες του Μάντισον", δε με ξετρέλανε αλλά σε πολλούς αρέσει:
   http://aliceinbookworld.blogspot.gr/2011/01/blog-post_18.html

   Μπορείς να τσεκάρεις κάτι από Νίκολας Σπαρκς, πχ Ημερολόγιο, A walk to remember κλπ, μεγάλες ιστορίες αγάπης, όλες συγκινητικές κάποια κυκλοφορούν και στα ελληνικά, μια λίστα τους εδώ:
   http://aliceinbookworld.blogspot.gr/2014/02/Nicholas-Sparks.html

   "Μπρίτζετ Τζόουνς", και ερωτεύσιμος σύγχρονος Ντάρσυ και αστείο, για να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου ;)

   "Τα πουλιά πεθαίνουν τραγουδώντας", της Colleen McCullough εκδόσεις Bell, κλασσικό βιβλίο, τεράστια ιστορία αγάπης αν και λίγο παράξενη γιατι είναι με (σέξι) παπά!

   Αυτά σκέφτομαι τώρα... κι εγώ σε αναζήτηση μεγάλης ιστορίας αγάπης είμαι αυτό τον καιρό. Σκέφτομαι να ξεκινήσω το "Όσα παίρνει ο άνεμος" που είναι και τούβλο και είμαι ήδη ερωτευμένη με τον κινηματογραφικό Ρετ Μπάτλερ!! Εύχομαι να βρεις κάτι που να σου αρέσει :)

   Διαγραφή
 4. Σ' ευχαριστώ πολύ!! το Υ.Γ. δε με ξετρέλανε και τόσο, η Τζέην Έυρ είναι ένα από τα αγαπημένα μου βιβλία, το ημερολόγιο το λατρεύω είναι η αγαπημένη μου ταινία το βιβλίο δεν μπορώ να το βρω πουθενά στα ελληνικά. Θα ψάξω και τ' αλλα του Σπάρκς, το τριανταφυλλάκι έχει χρόνια που το διάβασα δεν με ενθουσίασε και πολύ. Θα κοιτάξω για τα πουλιά παιθαίνουν τραγουδώντας το βρήκα σε καλή τιμή στο πολιτεία, έχω δει και κάποια επεισόδια της σειράς μικρή και μου είχε αρέσει πολύ!!! Ευχαριστώ και πάλι!! παρακολουθώ κάθε παρασκευή τα θέματα σου και μου αρέσουν πολύ!! Καλή συνέχεια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αν έχεις λίγη άνεση με τα αγγλικά, δοκίμασε να διαβάσεις εκεί τα βιβλία του Σπαρκς γιατί πράγματι δε θα τα βρεις πουθενά εκτός από 2-3 που κυκλοφόρησαν πρόσφατα, αλλά δεν είναι τα καλύτερά του. Αν είσαι από Θεσσαλονίκη, νομίζω πως μπορείς να βρεις τα Πουλιά σε ένα παλαιοβιβλιοπωλείο με 1€

   Σ' ευχαριστώ πολύ, καλή συνέχεια και σε σένα!!

   Διαγραφή
  2. Ποια παλαιοβιβλιοπωλεία προτείνεις από Θεσσαλονίκη?
   Θέλω να κάνω μία επιδρομή!

   Διαγραφή
  3. Στον Φειδία θα βρεις αυτά τα μπελάκια με 1€, αν ανέβεις τη Βενιζέλου προς τα πάνω, να περάσεις και την Εγνατία και να ψιλοχαθείς εκεί στα στενά, θα βρεις γενικά παλαιοπωλεία και καναδυο παλαιοβιβλιοπωλεία όπου γίνεται χαμός. Τον Φειδία επειδή είναι υπόγειο, μπορεί να μην τον δεις, γι' αυτό ρώτα εκεί γύρω και γενικά κανε τις βολτες σου θα βρεις πολύ παλιό ;)

   Επίσης να ρίξεις μια ματιά και στα στενάκια της Ναυαρίνου, θα βρεις κι εκεί μεταχειρισμένα, και αν ξέρεις πού ήταν το Βιβλιοστόκ, τώρα έχει μεταφερθεί εκεί το Σαιξπηρικόν αλλά έχει απ' ότι είδα και στοκ από το Βιβλιοστόκ σε καλές τιμές.

   Γενικά πιστεύω η συμπρωτεύουσα άμα την ψάξεις και την περπατήσεις θα βρεις πολύ πράμα. Όρεξη να χεις ;)

   Διαγραφή
 5. αχαχχααχχαχαχα δεν μπορώ άλλο πως σου έρχονται τόσο ωραίες ιδέες.....κλαίω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. (Σημείωση: Το Χόγκουαρτς Εξπρές δεν είναι έτοιμο ακόμα, λόγω κορονοϊού, θα είναι όμως έτοιμο το 2025!)

   Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου