Jonathan Strange and Mr Norrell

Μια ακόμα από τις βιβλιοσειρές που κυκλοφόρησαν μέσα στο 2015 και που τελικά ήταν εξαιρετική, είναι και η μεταφορά του τεράστιου βιβλίου της Susanna Clarke, που μεταφράστηκε στα ελληνικά με τον τίτλο Οι δύο μάγοι και ο βασιλιάς των κορακιών από τις εκδόσεις Διόπτρα (και ναι, δεν κυκλοφορεί πια!!). Το BBC ανέλαβε να μας ταξιδέψει στις αρχές του 19ου αιώνα στη Αγγλία, όπου τα τελευταία ίχνη της μαγείας έχουν αρχίσει να σβήνουν και λίγοι μόνο μάγοι πιστεύουν πραγματικά σε αυτή και επιθυμούν να τη διασώσουν.
Ο Eddie Marsan στο ρόλο του κυρίου Νόρελ
Ανάμεσά τους ο κύριος Νόρελ, ένας κοντός κυριούλης με λευκή περούκα, που έχει συγκεντρώσει στην πελώρια βιβλιοθήκη του κάθε βιβλίο σχετικό με μαγεία και την ασκεί μέσα από τις γνώσεις του. Φιλήσυχος, μα και φιλόδοξος, θέλει να είναι εκείνος ο τελευταίος μεγάλος μάγος της Αγγλίας και να γραφτεί το όνομά του στην ιστορία. Μα στην πραγματικότητα του λείπει η τόλμη, φοβάται αρκετά και δεν θέλει να ξεφεύγει από την πεπατημένη.
Ο Bertie Carvel στο ρόλο του Τζόναθαν Στρέιντζ
Ο δεύτερος μεγάλος μάγος του τίτλου μας, είναι ο (γοητευτικός) Τζόναθαν Στρέιντζ, που είναι το ακριβώς αντίθετο από τον κύριο Νόρελ. Δεν έχει ιδέα από μαγεία, του βγαίνει εντελώς φυσικά, είναι φοβερά τολμηρός, δε φοβάται τίποτα και κανέναν και ψάχνει να βρει τον τρόπο να απελευθερώσει τη μαγεία του Βασιλιά των Κορακιών που και μόνο στο άκουσμα του ονόματός του, παγώνει το αίμα του κυρίου Νόρελ. 
Μόλις ο δεύτερος μάγος ανακαλύψει τη μαγεία του, ψάχνει να βρει τον διαβόητο κύριο Νόρελ για να του διδάξει πώς να τη χρησιμοποιήσει και ιδίως πώς να την αναπτύξει στο έπακρο. Κι αν οι δυο τους συγκρούονται λόγω αντιθέσεων, κατά βάθος συμπαθιούνται και ξέρουν πόσο χρειάζονται ο ένας τον άλλο για να τα βγάλουν πέρα με κάτι πέρα από τις δυνάμεις τους.
Ο Marc Warren στο ρόλο της μοχθηρής νεράιδας
Όλο το μπάχαλο αρχίζει όταν ο κύριος Νόρελ προκειμένου να αποδείξει την αξία του, επικαλείται μια μοχθηρή νεράιδα, έναν πιστό υπηρέτη του Βασιλιά των Κορακιών, για να επαναφέρει στη ζωή την αρραβωνιαστικιά ενός μέλους της κυβέρνησης. Οι νεράιδες όμως είναι πονηρές και παιχνιδιάρες, και σκαρφίζονται ύπουλα κόλπα για να πετύχουν τους στόχους τους, σε αντάλαγμα για τη χάρη που δίνουν.
Περίμενα, φυσικά, πως θα μου αρέσει η σειρά όταν διάβασα πως επρόκειτο για Αγγλία, μαγείες και μια άλλη εποχή. Κι έτσι κι έγινε. Τα επεισόδια είναι λιγοστά για τον πρώτο κύκλο κι ελπίζουμε να συνεχιστεί γιατί μας άφησε σε σημείο δίχως ευχάριστο τέλος και με ανοιγμένες υποθέσεις. Τα εφέ δεν είναι τα εντυπωσιακά και πανάκριβα εφέ του GoT αλλά κάπου κάπου δε μας πειράζει να βλέπουμε και κάτι λιγότερο αληθοφανές και περισσότερο ερασιτεχνικό. Οι δύο μάγοι στους πρωταγωνιστικούς ρόλους είναι ο ένας αξιαγάπητος από τη μια (αν και τον λυπόμαστε σε πολλές περιπτώσεις) και ο άλλος δυναμικός και, όπως ξαναείπα, γοητευτικός. Έχουμε και ιστορία αγάπης τύπου Τζέιν Όστεν, και μπόλικο μυστήριο σχετικά με τον Βασιλιά των Κορακιών και τις προφητείες που αφορούν σε αυτόν και στους δύο μεγάλους μάγους της Αγγλίας. 
Στο ρόλο της Αραμπέλα, η Charlotte Riley,
σύζυγος του Tom Hardy, παρακαλώ!!
Δείτε εδώ το τρέιλερ της πρώτης σεζόν, όσο εγώ θα αναζητώ το τεράστιο αυτό βιβλίο στα ελληνικά, γιατί ΠΡΕΠΕΙ να το διαβάσω. Είναι το πιο αγαπημένο μου είδος: Φαντασίας με μάγους και είναι ΚΑΙ εποχής!!!

6 σχόλια

  1. Ανώνυμος17/10/15 6:45 μ.μ.

    Ακούγεται πολύ ενδιαφέρον!Σίγουρα μας κίνησε την περιέργεια να το τσεκάρουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι :) Είναι πολύ ενδιαφέρουσα και διαφορετική σειρά!

      Διαγραφή
  2. Τη λάτρεψα αυτή τη σειρά!!Θέλω τώρα όπως και δήποτε να διαβάσω και το βιβλίο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η σειρά είναι υπέροχη! Μόνο στα αγγλικά μπορούμε να βρούμε πλέον το βιβλίο σωστά? :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, αλλά μη χάνεις τις ελπίδες σου, εγώ έτυχε και το βρήκα, μπορει να βρεθεί σε κανένα παζάρι, μοναστηράκι κλπ ;)

      Διαγραφή
  4. Δεν ξέρω για τη σειρά, πάντως συστήνω σε όλους σας το βιβλίο! Πάρτε το και μάλιστα καλύτερα στα αγγλικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή