"Εχθροί εξ αίματος" του Αρκά

Σε γενικές γραμμές ποτέ δεν ήμουν ιδιαίτερα φανατική αναγνώστρια του Αρκά. Αν πέσει κάτι δικό του στα χέρια μου θα το διαβάσω, όπως θα διαβάσω οτιδήποτε πέσει στα χέρια μου, ιδίως αν είναι κόμικ, αλλά δεν πρόκειται να δώσω εύκολα χρήματα για να αγοράσω κάτι δικό του (η συνεργασία του από την άλλη με τον Κορτώ στα τελευταία εξώφυλλα του δεύτερου μου φαίνεται πολύ έξυπνη κίνηση). Το συγκεκριμένο το διάβασα σε κάποια εντελώς άσχετη στιγμή, που ήθελα απλά κάπως να περάσω την ώρα μου. Και είναι ότι πρέπει γι' αυτό.

Συγγραφέας: Αρκάς
Εκδόσεις: γράμματα
ISBN13: 9789603294528
Σελίδες: 92

Αρχικά θα πρέπει να σημειωθεί πως δεν πρόκειται για κάποιο κόμικ με τη Λουκριτία και τον Καστράτο, αλλά για ένα θεατρικό, με πρωταγωνιστές το Παχύ και το Λεπτό Έντερο, που θύματα καθώς είναι κι αυτά ενός ατυχήματος που ρίχνει τον Εγκέφαλο σε κώμα, μαλώνουν και συνομωσιολογούν για το κατά πόσο μπορεί να σταματήσουν κάποια ζωτικά όργανα να λειτουργούν, όπως η Καρδιά, προκειμένου να μεταφερθούν με μεταμόσχευση σε κάποιο άλλο υγιές σώμα, όπου όμως δε θα μπορέσουν να τους ακολουθήσουν και όλοι οι υπόλοιποι. 

Για μένα δεν ήταν ξεκαρδιστικό, αλλά έτσι κι αλλιώς ποτέ δεν έχω ξεκαρδιστεί με τον Αρκά, ήταν σχετικά ευχάριστο, όμως, και ίσως θα είχε ενδιαφέρον να παρακολουθήσω και την αντίστοιχη παράσταση. Ίσως και όχι. Το σίγουρο είναι πως παρόλο που έχω χρόνια που το διάβασα το θυμάμαι καλύτερα από άλλα βιβλία που μου άρεσαν περισσότερο.

Εσείς το έχετε διαβάσει/δει; Πώς σας φάνηκε;

2 σχόλια

  1. Εγώ είχα ξεκινήσει να το διαβάζω στο Public "λαθραία" και παρά λίγο να γίνω ρεζίλι με τα χαχανητά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλήθεια;; Μπα, εμένα δε μου προκάλεσε γέλιο, αλλά πέρασα ευχάριστα την ώρα μου όσο το διάβαζα.

      Διαγραφή