Ensemble c'est tout (2007)

Έχω διαβάσει μόνο ένα βιβλίο της Άννας Γκαβαλντά, το "Αφήσαμε το γάμο..." που μπορείτε να το βρείτε γενικά πολύ φτηνά και είναι μικρό, ευχάριστο και καλοκαιρινό, και μου άρεσε η γραφή της και τη θεωρώ κιόλας αγαπημένη συγγραφέα. Έτσι λυπήθηκα όταν δεν μπόρεσα να βρω το βιβλίο "Μαζί" που δεν κυκλοφορεί πια, και αναγκάστηκα απλά να δω την ταινία (βέβαια, με τη νέα μου απόφαση να αρχίσω να διαβάζω βιβλία στα αγγλικά και στα γαλλικά, θα μπορούσα τελικά να το διαβάσω αν το έβρισκα σε μια λογική τιμή, στο πρωτότυπο!).

Τίτλος: Ensemble c'est tout
Σκηνοθεσία: Claude Berri
Βασισμένο στο: "Μαζί" της Anna Gavalda
Διάρκεια: 1:37
imdb: 6.8/10

Με την Audrey Tautou και τον Guillaume Canet στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, ξέρεις ήδη πως ότι και να είναι, θα την αγαπήσεις την ταινία. Επιπλέον η ιστορία διαδραματίζεται και σε ένα πολύ εντυπωσιακό, αχανές παρισινό διαμέρισμα, από αυτά του αρχιτέκτονα Haussman που χαρακτηρίζουν τόσο τους δρόμους του Παρισιού και κάθε φωτογραφία παρισινών διαμερισμάτων. Μαζί τους έχουν και τον Φιλιμπέρ (Laurent Stocker) που είναι ένας αξιαγάπητος χαρακτήρας, και την γιαγιά Πωλέτ με τις απίστευτα μαλλιαρές γάτες της και όλα υπόσχονται πως θα περάσεις ευχάριστα το χρόνο σου.
Η ιστορία μας αφηγείται πως ο Φιλιμπέρ που έχει στη διάθεσή του ένα τεράστιο διαμέρισμα στο οποίο μένει και ο Φρανκ (που εργάζεται σε κουζίνα), αποφασίζει να φιλοξενήσει την Καμίγ που μένει στην ετοιμόρροπη σοφίτα της πολυκατοικίας του και εργάζεται σαν άλλη Βλαχοπούλου σαν καθαρίστρια. Ο Φρανκ και η Καμίγ δεν τα πηγαίνουν γενικά καλά. Εκείνος είναι γυναικάς και φασαριόζος κι εκείνη είναι φοβερά ήσυχη και αγαπάει την κλασσική μουσική και τη ζωγραφική. Στην πορεία όμως θα μάθουν πως είναι απαραίτητο να μάθουν να συνυπάρχουν και πως τελικά έχουν ανάγκη ο ένας τον άλλον για να ζουν ευτυχισμένοι. 
Μια γλυκιά ταινία που έχει πολύ όμορφη κατάληξη, ήρεμη γενικά, οι ηθοποιοί έχουν καλή χημεία μεταξύ τους και η ατμόσφαιρα είναι ιδιαίτερα γαλλική (για τους λάτρεις). Η Tautou φυσικά και κουρεύει το μακρύ μαλλί που έχει στην αρχή και το κάνει αγορέ, πολύ πιο γαλλικό!


Να και το τρέιλερ (με αγγλικούς υπότιτλους):

Την έχετε δει; Πώς σας φάνηκε;

3 σχόλια

  1. Δεν είχα ιδέα ότι βασίζεται σε βιβλίο η ταινία. Κρίμα που δεν κυκλοφορεί, η ταινία ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Μου άρεσε που ο κάθε ήρωας ενθαρρύνθηκε να ακολουθήσει τα όνειρά του, ακόμα και ο συνεσταλμένος αριστοκράτης έβαλε στην άκρη τις προκαταλήψεις κι έγινε κωμικός, όπως ονειρευόταν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μόλις διάβασα το βιβλίο στην Αγγλική του μετάφραση " Hunting and Gathering". Ήταν τόοοοσο καλό που το τελείωσα σε 6 ώρες!! Σήμερα ανακάλυψα ότι υπάρχει και ταινία! Καλή αλλά καμία σχέση με το βιβλίο. Αλλά αγαπώ ότι έχει σχέση με Γαλλία και έτσι μου άρεσε και η ταινία. Κοίταζα να βρω το βιβλίο πως λέγεται Ελληνικά για το πάρω δώρο και έτσι βρήκα την σελίδα σου. Πολύ καλή, συγχαρητήρια! Ως βιβλιοφάγος και εγώ θα είμαι φάν σου. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Pinelopi, εύχομαι να βρεις κι άλλα πράγματα εδώ που να σου αρέσουν :)

      Την Γκαβαλντά απλά την αγαπώ <3

      Διαγραφή