Τι να διαβάσεις αν σου αρέσει το "Stranger Things"


Image result for stranger things WALLPAPER

Με το ολοκαίνουργιο trailer για τη δεύτερη σεζόν του Stranger Thnigs να εντυπωσιάζει όσο κανένα τον τελευταίο καιρό, τόσο με την ιστορία που αναμένεται ακόμα πιο συγκλονιστική απ' ότι στην πρώτη, τη νοσταλγία εκείνης της εποχής να επιστρέφει και τις ΜΟΥΣΙΚΑΡΕΣ να το πλαισιώνουν, εντάξει, δεν μπορούμε να περιμένουμε ούτε λεπτό μέχρι τον Οκτώβρη!! Για να καλύψουμε την ανάγκη μας για νέα επεισόδια Stranger Things και ίσως να μην καταλάβουμε και πώς περνάει ο καιρός, μόνο ένα πράγμα μπορούμε να κάνουμε: Να διαβάσουμε όσα περισσότερα βιβλία μπορούμε από την παρακάτω λίστα, που έχουν αυτή την ατμόσφαιρα, παρέες παιδιών που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα πιο παράξενα μυστήρια, και ενδεχομένως να αγαπήσουμε το ίδιο.

Το Αυτό
του Στίβεν Κινγκ
Related image
Η πιο κλασσική πρόταση για όσους αγαπήσανε το Stranger Things είναι να διαβάσουν το Αυτό. Η παρέα των Χαμένων Παιδιών θυμίζει τόσο την παρέα του Stranger Things. Η εποχή, η γραφή του Βασιλιά, και όλη αυτή η αγωνία, η ατμόσφαιρα, ο κίνδυνος, το μεταφυσικό, ο τρόμος, τα πάντα θα σας ταιριάξουν ιδανικά. Επιπλέον το βιβλίο είναι ένα ολόκληρο τούβλο, που μπορεί άνετα να τραβήξει και ως τον Οκτώβρη!! Επίσης μπορεί να θέλετε να δείτε και τη νέα ταινία που αναμένεται φέτος, για να τρομάξουν και οι νεότερες γενιές λίγο με τους κλόουν!!

House of Secrets
των Cris Colombus και Ned Vizzini
Related image
Μια τριλογία που ναι μεν έχω δει πάμπολλες φορές, αλλά δεν είχα καθίσει να ασχοληθώ παραπάνω. Πρόκειται για την ιστορία τριών παιδιών που μπλέκουν με μυστήρια στο παλιό σπίτι ενός συγγραφέα. Ο παραγωγός ταινιών Cris Colombus που μας έχει δώσει ταινίες όπως το "Μια Νύχτα στο Μουσείο", "Μόνος στο σπίτι", αλλά και μεταφορές των Πέρσι Τζάκσον και Χάρι Πότερ, έχει πει πως το συγκεκριμένο είναι ξαδερφάκι του επίσης δικού του "The Goonies" που έγραψε ιστορία το 1985!

Κάτι κολασμένο έρχεται προς τα εδώ 
(ή όπως είναι πιο γνωστό και εύηχο "Something wicked this way comes")
του Ρει Μπράντμπερι
Related image
Ένα φοβερό βιβλίο για το Halloween αλλά και για τους φαν τους Stranger Things από τον συγγραφέα του Φαρενάιτ 451 που επίσης πρέπει να διαβάσω, και ο οποίος έχει γράψει και το "Δέντρο των Αγίων Πάντων" που θεωρώ πως βαδίζει κι αυτό στα μονοπάτια του Stranger Things.

Η Μυστική Ιστορία
της Ντόνα Ταρτ
Δεν ξέρω γιατί το συγκεκριμένο βιβλίο το βρήκα σε όλες της λίστες με βιβλία-προτάσεις για τους φαν του Stranger Things. Θεωρώ πως όπως το "Αυτό" έχει προφανείς ομοιότητες με τη σειρά, έτσι κι αυτό δεν έχει καμία απολύτως σχέση. Το συμπεριέλαβα όμως εδώ, για να μου πείτε εσείς που το έχετε διαβάσει και είδατε και τη σειρά, αν είναι σχετικό!

The Boy who Drew Monsters
του Keith Donohue
Image result for The Boy who Drew Monsters
Μια ιστορία με ένα παιδί που πνίγεται, επανέρχεται, και αρχίζει και ζωγραφίζει τέρατα, τέρατα που τον κυνηγάνε και μόνο αυτός ξέρει πώς να νικήσει. Ε, εντάξει, αυτό νομίζω είναι η δεύτερη σεζόν όπως τουλάχιστον τη βλέπουμε από το τρέιλερ!!

Αν είσαι έτοιμος, πάτα Enter 
("Ready Player One" στα αγγλικά)
του Έρνεστ Κλάιν
Image result for Αν είσαι έτοιμος, πάτα Enter
Μπορεί να είναι δυστοπικό και να εκτυλίσσεται στο μακρινό (αν και όχι τόσο) μέλλον, η ατμόσφαιρα όμως της νοσταλγίας που έχει ταιριάζει τέλεια με εκείνη της σειράς. Επιπλέον θα γίνει ταινία και φαίνεται ιδιαίτερα εντυπωσιακή από το τρέιλερ. 

Paper Girls 
των Brian K. Vaughan και Cliff Chiang
Image result for Paper Girls
Ένα graphic novel (γιατί δε διαβάζουμε περισσότερα graphic novels; Α ναι, γιατί είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ!!) όπου μια παρέα κοριτσιών που διανέμουν εφημερίδες, γίνονται μάρτυρες μιας εξωγήινης εισβολής, κι όλα αυτά πότε; Φυσικά το Halloween!!! Και μάλιστα στα τέλη του '80. Μόνο καλά έχω ακούσει για τα συγκεκριμένα!

Ζούσαμε πάντα σ'ένα κάστρο
της Σίρλεϋ Τζάκσον
Δύο αδερφές, ένα παλιό σπίτι, μια μικρή πόλη, ένα σκοτεινό μυστικό, η ιστορία αυτή διαβάζεται εύκολα, γρήγορα, έχει φοβερή ατμόσφαιρα, δεν έχει βέβαια κάτι το υπερφυσικό, αλλά δε νομίζω πως θα χάσει κανείς το χρόνο του διαβάζοντάς την.

Και δείτε και το τρέιλερ ξανά για να μπείτε ακόμη περισσότερο στο κλίμα:


Πηγές:
13 Books to Read If You Love Stranger Things

0 σχόλια