Ωραίες βιβλιοθήκες από ταινίες


Όταν είσαι γνωστός βιβλιοφάγος το μάτι σου σχεδόν πάντα πέφτει στα βιβλία. Αν υπάρχει βιβλίο κάπου γύρω σου οι περισσότερες πιθανότητες είναι πως θα το εντοπίσεις. Κι όταν βλέπεις μια ταινία στο σπίτι σου ή ακόμα καλύτερα στον κινηματογράφο, και ο πρωταγωνιστής μπαίνει σε κάποιο βιβλιοπωλείο ή μια βιβλιοθήκη, νιώθεις μέσα σου μια νοσταλγία ανακατεμένη με λαχτάρα μαζί, γιατί εκεί, πάνω σε αυτή τη μικρή ή μεγάλη οθόνη βρίσκονται ήρωες δικοί σου, που σε καταλαβαίνουν και τους καταλαβαίνεις, και τους αγαπάς, και τους ζηλεύεις που διαβάζουν, μιλάνε, χορεύουν, τραγουδούν, ερευνούν, κι όλα αυτά μέσα σε έναν τόσο υπέροχο χώρο γεμάτο βιβλία!

Βρήκαμε, λοιπόν, μερικές πολύ όμορφες βιβλιοθήκες από ταινίες που μας μάγεψαν!

“Marion the Librarian” από το The Music Man

Η Shirley Jones είναι μια δύσκολη βιβλιοθηκονόμος που τραγουδάει, χορεύει και είναι γενικά αξιαγάπητη.


“I Love You” από το Breakfast at Tiffany’s


Φυσικά αυτή η σκηνή μιας ταινίας που είναι βασισμένη σε βιβλίο διαδραματίζεται μέσα σε μια βιβλιοθήκη!


Όλο το The Breakfast Club


Μια βιβλιοθήκη που μοιάζει με φυλακή. Σχεδόν όλη η ταινία εκτυλίσσεται σε αυτή την παράξενη σχολική βιβλιοθήκη. 


“Construction Complete” από το The Shawshank Redemption


Από τη βιβλιοθήκη που μοιάζει με φυλακή στη βιβλιοθήκη της φυλακής. Το σχέδιο του Άντι να δημιουργήσει μια βιβλιοθήκη ολοκληρώνεται μετά από δέκα χρόνια, μαζί με το σχέδιό του να πραγματοποιήσει τη μεγάλη του έξοδο.


“Investigating at The Library of Congress” από το All The President’s Men

Ίσως η πιο εντυπωσιακή οπτική βιβλιοθήκης που έχουμε δει σε ταινία. Εδώ οι δύο πρωταγωνιστές θα ψάξουν κάθε ένα από τα βιβλία που ζήτησε ο Λευκός Οίκος. Αυτό θα πει σκληρή δουλειά!


Η βιβλιοθήκη του Χόγκουαρτς από κάθε ταινία του Χάρι Πότερ


Η βιβλιοθήκη του Χόγκουαρτς έχει ότι ζητήσεις. Από βιβλία για τον Νίκολας Φλαμέλ, άλλα που σου λένε τρόπους για να αναπνέεις κάτω από το νερό ή για την Κάμαρα με τα Μυστικά και πώς να κατασκευάσεις το δικό σου πολυχημικό φίλτρο, έχει μάλιστα και απαγορευμένο τμήμα. Τι πιο τέλειο!!!


“The Jedi Archives” από το Star Wars Episode II: The Attack of the Clones


Μια βιβλιοθήκη που περιέχει όλη τη γνώση ενός πλανήτη δεν είναι και τόσο φοβερή. Μια βιβλιοθήκη που περιέχει όλη τη γνώση όλου του γαλαξία. Αυτό είναι κάτι πραγματικά φοβερό!


“Following Joe Doe” από το Se7en


Ο Μόργκαν Φρίμαν ψάχνει όλα τα βιβλία που διάβαζε ο Τζον Ντο και δεν είναι ότι κι ότι βιβλία! Με την κατάλληλη μουσική υπόκρουση, τον χαμηλό φωτισμό, τη μοναξιά, να συνθέτουν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα στην κλασσική αυτή ταινία.


“Would You Be More Comfortable?” από το Philadelphia


Αν στο Se7en είδαμε την πιο ατμοσφαιρική σκηνή σε βιβλιοθήκη, στο Philadelphia είδαμε την πιο συγκινητική. Όταν ο Τζο Μίλερ κάθεται να συζητήσει για την περίπτωση των προκαταλήψεων ενάντια στον φορέα του AIDS Άντριου Μπέκετ ξεπερνάει και τη δική του προκατάληψη. Δε θα ήταν το ίδιο αν όλο αυτό πραγματοποιούνταν σε μια καφετέρια, έτσι δεν είναι;


“X Marks the Spot” από το Indiana Jones and the Last Crusade

Γυρνώντας τον κόσμο για να βρει το ιερό δισκοπότηρο, καταλήγει κάποια στιγμή στην βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, για να σκάψει ακόμα και στο πάτωμα της πιο μυθικής βιβλιοθήκης έβερ!!


“In the Stacks” από το Ghostbusters


Αν ρωτήσεις "ποια είναι η πιο ωραία σκηνή από βιβλιοθήκη σε ταινία;", οι πιθανότητες να αναφερθεί κάποιος σε αυτή τη σκηνή είναι πολύ μεγάλες!


“Frozen” από το The Day After Tomorrow

Αυτή είναι η τρίτη μας επίσκεψη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης (μετά το Πρόγευμα στα Τίφφανις και το Ghostbusters), και είναι η πιο εντυπωσιακή και τρομερή παράλληλα. Ναι, μπορεί να καίνε βιβλία για να ζεσταθούν σε έναν κόσμο παγωμένο, αλλά η θέα μιας βιβλιοθήκης καλυμμένης στο χιόνι είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή!


“In the Library” από το Clue

Μήπως η σειρά των θανάτων που γίνονται σε αυτή την ταινία είναι βασισμένη στο γνωστό επιτραπέζιο παιχνίδι με το ίδιο όνομα; Όπως και να 'χει, πρόκειται για μια πολύ καλή ταινία.


“The Beast’s Library” από την Πεντάμορφη και το Τέρας


Αν ένα παιδί εντυπωσιαστεί περισσότερο από την βιβλιοθήκη του Τέρατος, παρά από όλη την υπόλοιπη ιστορία με την Πεντάμορφη και τα έπιπλα που μιλάνε και το Τέρας που γίνεται κούκλος νέος πρίγκιπας, ε τότε σίγουρα θα μεγαλώσει και θα γίνει ένας πραγματικός βιβλιοφάγος!


“Tryst in the Library” από το Atonement


Δεν πειράζει αν είχατε ξεχάσει πως αυτή η σκηνή εκτυλισσόταν σε μια βιβλιοθήκη. Δεν πειράζει ακόμα κι αν ξεχάσατε τι πάει να πει βιβλιοθήκη βλέποντας αυτή τη σκηνή!


Μένει τώρα να δούμε/ξαναδούμε τις παραπάνω ταινίες για να απολαύσουμε τις βιβλιοσκηνές αυτές και να έχουμε τα μάτια μας πάντα ανοιχτά για ακόμη περισσότερες όμορφες σκηνές με βιβλία από ταινίες! 

Πείτε μας στα σχόλια ποιες είναι οι δικές σας αγαπημένες βιβλιοθήκες από ταινίες;

0 σχόλια