Mini review και πασχαλινά αυγά (S8E1)

Κάθε Τρίτη (εκτός ίσως καμιάς Τρίτης μέσα στις γιορτές ή δε ξέρω τι θα γίνει βρε αδερφέ) θα σου έχω ένα μίνι ριβιού του καινούργιου επεισοδίου GoT και μερικά πασχαλινά αυγά και να έρθεις να το συζητήσουμε στα σχόλια γιατί τελευταία σεζόν είναι και πώς θα την παλέψουμε αν δε το ζήσουμε αυτό όλοι μαζί;!

Νέοι τίτλοι αρχής, κάτι που κανείς μας δεν περίμενε και μας εξέπληξε ευχάριστα, αλλά θα μου πεις τώρα πχια το Γουέστερος δεν είναι ίδιο, έχει πέσει το τείχος, ο Γουάιτ Κινγκ παρελαύνει με αυτοπεποίθηση φανταζόμαστε για το θρόνο κι αυτός (γιατί έτσι συνηθίσαμε να σκεφτόμαστε) αλλά ίσως τελικά κάτι άλλο να θέλει ποιος ξέρει;

Η σεζόν ξεκινάει με ένα επεισόδιο που θυμίζει πολύ τα πρώτα επεισόδια του πρώτου κύκλου τοοοοοσα χρόνια πριν. Ο Βορράς υποδέχεται την Ντάνι και τον Τζον Σνόου όπως είχε κάποτε υποδεχθεί τον Ρόμπερτ Μπαράθυον και τους Λάνιστερς. Η Άρυα πάλι τα βλέπει όλα στα μουλωχτά, γιατί είναι γενικά μουλωχτίτσα. Η Σάνσα δεν πολυχαίρεται με την φαντασμένη (γιατί παραείναι φαντασμένη πχια) Ντάνι, όπως και ο περισσότερος Βορράς που τη βλέπει με καχυποψία. Στο κάτω κάτω ήρθε ένας ολόκληρος στρατός και δύο δράκοι που το πώς θα τους ταΐσουμε όλους αυτούς δε ξέρω αν το πρόσεξες αλλά η Νταινέρις ποτέ δε νοιάστηκε ιδιαίτερα και εντάξει, είναι η βασίλισσα του μπλαμπλαμπλα αλλά ας μην είναι τόσο αγενής και ας πατήσει στα πόδια της. Πώς περιμένει να την συμπαθήσουν αν είναι διαρκώς φουλ προκλητική; Μπορεί ως τώρα να την ακολουθούσαν και να την αγαπούσαν οι Ντοθράκι (που γενικά είναι αγριάνθρωποι και οκ, τους κέρδισε) και οι σκλάβοι που τους ελευθέρωσε κλπ, αλλά εδώ πρόκειται για ελεύθερους ανθρώπους που ήρθε στο σπίτι τους να τους φάει το φαγητό και ενδεχομένως και τους ίδιους.

Το επεισόδιο των επανασυνδέσεων που έγιναν όλες μαζί για να φύγουν από το μυαλό μας και να μη μας απασχολούν άλλο, ο Τζον με τον Μπραν (εντάξει, όχι ακριβώς τον Μπραν), ο Τζον με την Άρυα όπως ακριβώς ήταν όταν χωρίστηκαν, ο Τζον με τον Σαμ, που του αποκάλυψε την πραγματική του ταυτότητα και οοοοοουυυυπςςςς δε ξέρω τι μπορεί να σκέφτεται ή μπορεί πολύ απλά να μπλόκαρε και να μη σκέφτεται τίποτα, στάνταρ δε θα τον απασχολεί η συγγένεια με την καλή(σι) του, ίσως του ήρθε πολύ όλο αυτό, από εκεί που δεν ήθελε ούτε το Βορρά να κυβερνά τώρα να πρέπει να κυβερνά ολόκληρο το Γουέστερος, είναι εκνευριστικό όπως και να το κάνουμε να σε κυνηγάν τα στέμματα κι εσύ να επιμένεις πως το στέμμα δε σου πάει βρε παιδί μου, σου χαλάει τη μπούκλα!! Επανασύνδεση Σαμ με Τζόρα που του έσωσε τη ζωή και γνωριμία με Καλίσι που του 'καψε το σπίτι (αλλά ήταν ειλικρινής και της το παραδέχομαι αυτό, αν και θα μπορούσε να του ζητήσει μια συγγνώμη να νιώσει λίγο άσχημα, αλλά το 'χεις προσέξει πως πχια θεωρεί πως ότι κάνει είναι σωστό κι αν της πει κανείς ότι είναι λάθος είναι αμετάκλητη; λες να είναι σημάδι τρέλας των Ταργκάρυεν;). Επανασύνδεση παλιού φλερτ Άρυα με Τζέντρι που τους σιπάρουμε ως τον ουρανό (Τζέντρια FTW!!!) και μια και το τέλος του κόσμου είναι κοντά θα πρέπει να εξελιχθεί γρήγορα το φλερτάκι τους σε κάτι παραπάνω, παρακαλώ. Επανασύνδεση Γιάρα με Θύον, που μπορεί να είναι κατακρεουργημένος σωματικά και ψυχικά, αλλά θα ζήσουμε κάποια επική στιγμή μαζί του στο υπογράφω!

Τρελοσέρσεϊ που έκατσε στον σιχαμένο πειρατή Γιούρον γιατί πετάει στα σύννεφα και νομίζει ότι είναι βασίλισσα σε κάτι άλλο πέρα από το άμεσο υπηρετικό της προσωπικό, και σα να της άρεσε κιόλας; Δε μου κάνει και τόσο εντύπωση γιατί κι αυτή τελικά είναι τέρμα σιχαμένη (παρόλο που κατά καιρούς λίγο την έχουμε παραδεχθεί κι αυτήν), ανέθεσε στον Μπρον να σκοτώσει τα αδέρφια της με τη βαλλίστρα που χρησιμοποίησε ο Τύριον για να σκοτώσει τον μπαμπά τους. Σιγά μην τους σκοτώσει, αφού είναι κολλητάρια! Ο Τύριον πράγματι μας εξέπληξε δυσάρεστα όταν δήλωσε πως έρχεται κι ο στρατός των Λάνιστερ γιατί έτσι του 'πε η αδερφή του, γιατί δεν περιμέναμε τέτοια αφέλεια από μεριάς του και η Σάνσα τελικά είναι πράγματι μια από τις πιο έξυπνες παρουσίες της σειράς.

Το επεισόδιο κλείνει με άφιξη του τισκεφτόσουνΤζέιμι (έτσι θα τον λέμε από εδώ και πέρα) που αποφάσισε να πάει στο Βορρά και έπεσε πρώτα πρώτα πάνω στο παιδάκι που έριξε πριν τόσα χρόνια από έναν πύργο και άφησε παράλυτο για μια ζωή, το παιδάκι που τότε δε θυμόταν ποιος τον έσπρωξε, αλλά τώρα πχια δεν είναι εκείνο το παιδάκι και τα ξέρει όλα, ακόμη κι ότι ο τισκεφτόσουνΤζέιμι ερχόταν και τον περίμενε, και τώρα ξέρει και ξέρει κι άλλα και εδώ, πέρα από το παιδάκι που άφησε σακάτη ο τισκεφτόσουνΤζέιμι o kingslayer είναι και η κόρη του king που he slayed και ο εγγονός του (ντάξει, θεωρώ πως αυτός δε θα σου ΄χει κρατήσει κακία γι' αυτό), αλλά η άλλη που ευκαιρία ψάχνει να κάνει την καμπόση τώρα θα έχει μια ευκαιριάρα ΝΑ!

Λευκούς περπατητές δεν είδαμε, μόνο ένα σημάδι που άφησαν και μήπως να προσπαθήσουν να λύσουν σιγά σιγά τα μηνύματα που αφήνουν τα κρύα παιδιά πίσω τους αντί για το σε ποιον ανήκει ο θρόνος και ποιος πήγε με ποιον κάτι αιώνες πριν; Για εσάς το λέω, Σαμ και Μπραν, γιατί δε βλέπω κανένας άλλος να νοιάζεται για τον φακιν γουόρ που πλησιάζει κρύος μπούζι και με ζόμπι-δράκο!!!

2 σχόλια