Μινι review και πασχαλινά αυγά (S8E2)

Ηρεμία, ησυχία, η στιγμή πριν την καταιγίδα που σταματάνε όλα και περιμένουν. Έτσι μπορώ να περιγράψω το 2ο επεισόδιο της τελευταίας σεζόν. Ένα επεισόδιο όπου έγιναν λίγα πράγματα στην ουσία πιο πολύ νιώθω πως ήθελε να μας κάνει να δεθούμε με τους ήρωες κι άλλο γιατί μάλλον στο επόμενο θα πεθάνουν.

Ο τισκεφτοσουνΤζέιμι τελικά πάλι λάδι την έβγαλε, στ' αλήθεια νιώθω πως είναι ευγενής και τίμιος για κάποιο λόγο ενώ από την άλλη είναι αυτός που είναι κι έχει κάνει αυτά που έχει κάνει, ίσως θέλουν να μας πουν πως κανείς δε μπορεί να είναι μόνο ευγενής και τίμιος και πως όσες αρχές και να έχει μπορεί να κρύβει κάποιο φοβερά ανήθικο και απαράδεκτο μυστικό (που τελικά είναι αλήθεια όσο το σκέφτομαι, πού ξέρεις κι εγώ τι μυστικά σου κρύβω :P ) απλά οι πράξεις του Τζέιμι μου φαίνονται λίγο πιο παρατραβηγμένες, αλλά θα μου πεις Μεσσαίωνας, ιππότες, δράκοι μπλαμπλαμπλα... Φοβερός ο όχι-ο-Μπραν που του πέταξε την ατάκα "The things we do for love" παρόλα αυτά δεν είπε τίποτα γιατί θα τον σκότωναν (και γιατί δεν είναι ο Μπραν είπαμε) γιατί ο Μπραν στο Γουίντερφελ είναι πιο σημαντικός από την Νταινέρις, ΝΑΙ, ΡΕ ΦΙΛΕ, ΕΙΝΑΙ!!!
 
Ο Τύριον ήρθε λίγο στα συγκαλά του επιτέλους και συνειδητοποίησε πως κουραφέξαλα σιγά μη στείλει η Σέρσεϊ στρατό στο Βορρά χα χα χα ας γελάσω, είναι δυνατόν οποιαδήποτε στιγμή να το πίστεψε; ο Τύριον; σίριουσλι;;;; Ευτυχώς βρέθηκε ο (σοφότερος;) Τζόρα να του σώσει το κεφάλι από τα νύχια της Καλίσι που έχουν καιρό να σκοτώσουν κάποιον χωρίς λόγο. Η οποία Καλίσι είπε να γίνει φίλη με την αδερφή του καλού της, που ναι μεν θέλει να γίνουν φίλες, αλλά να είναι ίσες γιατί ο Βορράς δεν ξαναπροσκυνάει σε κανέναν και καλά θα κάνει. Και να σου πω και κάτι καλή(σι) μου; Στ' αλήθεια πιστεύεις ότι θα υπάρχει θρόνος για να καθήσεις; χαζότερη απ' τον Τύριον! Αλλά σαν κίνηση το ότι άκουσε τον Τζόρα γενικά το βρίσκω σωστό κι επιτέλους να ακούσει και κανέναν άλλον εκτός από αυτό που της λέει η φωνή στο μυαλό της.
 
Μπορεί να ήταν οι τελευταία ήσυχη σύναξη στη σειρά, αλλά το παρεάκι που μαζεύτηκε γύρω από τη φωτιά με την αντρογυναίκα Μπριέν που τη θέλει κι ο Τόρμουντ (και τους σιπάρω ως το Θεό) και ο Τζέιμι (που μάλλον νιώθει καλύτερα να είναι η γυναίκα πιο πάνω από αυτόν) και που κατέληξε με κρασιά, τραγούδια και το (ομολογουμένως) συγκινητικό χρίσμα της ως ιππότη των Επτά Βασιλείων, από τη μια μας έκανε να χαλαρώσουμε και να ζήσουμε αυτές τις τελευταίες στιγμές, από την άλλη μου φαίνεται πως θα πεθάνει κοσμάκης από κει μέσα! Και αγαπώ το φάντομ του GoT που έχει ήδη αλλάξει την περιγραφή της στο wiki του GoT:
"Ser Brienne Tarth, commonly known as Brienne of Tarth, is a knight of House Tarth and the only daughter of Lord Selwyn Tarth."
Φοβάμαι πως όσο γάλα γιγάντισσας και να πιεις από ένα τεράστιο κέρατο (με καπάκι) αγαπημένε Τόρμουντ, ο Τζέιμι σε έφαγε που την έχρισε ιππότη, έτσι απλά, γιατί μπορεί! 
 
Δύο σημεία ακόμη θέλω να σταθώ: Ένα την γρήγορη εξέλιξη Gendria που ήθελα πάρα πολύ (κι εσύ είμαι σίγουρη) αν και όσο σουπερσέξι κι αν ήταν το παιδί ιδρωμένο και λερωμένο να δουλεύει το σφυρί και το αμόνι, η Άρια στα μάτια μας θα είναι πάντα παιδί, όπως πολύ σωστά είπε κι η Ρόζα (που τους σίπαρε πιο πολύ κι απ' ότι όλοι μας μαζί) την Άρια την μεγαλώσαμε από 11 χρονών και ήταν κάπως άβολο. Δε μοιάζει και 22, όσο είναι στην πραγματικότητα, μοιάζει ακόμα μικρούλα..
 
Και το δεύτερο η αποκάλυψη του Τζον στην Ντάνι πως είναι στην πραγματικότητα ο ανιψιός της. Μόνο που δε στάθηκε στην αηδία της υπόθεσης γιατί αυτό που την ένοιαξε ήταν το δικαίωμά της στο θρόνο, αλλά χρόνος δε μας δόθηκε να το συζητήσουμε λίγο περισσότερο και να της εξηγήσει ο Τζον ότι βρε παιδί μου τι δεν καταλαβαίνεις, δεν τους θέλει τους θρόνους και τα στέμματα, σε αποφεύγει γιατί είσαι η αδερφή του μπαμπά του! Για το Θεό!!
 
Από πασχαλινά αυγά δεν έχω πολλά να σου πω στο επεισόδιο αυτό, πέρα από το ότι ήταν φανερά εμπνευσμένο από την αναμονή της μάχης της Μίνας Τίριθ, με τον Πόντρικ να τραγουδάει αντί για τον Μέρι και τον Τόρμουντ να πίνει αηδίες αντί για τον Ντένεθορ που έτρωγε αηδίες (και τον Sean Bean πάντα νεκρό από την πρώτη σεζόν/ταινία), τον Ρόμπερτ Μπαράθυον που είχε πει στην αρχή αρχή στο φιλαράκι του τον Νεντ Σταρκ να ενώσουν τα παιδιά τους που τελικά αυτό έγινε τώρα (γιατί ο Τζόφρι μόνο δικό του παιδί δεν ήταν), το ότι θα κρυφτούν στις κρύπτες από την άλλη μου θυμίζει τη μάχη στο Χελμς Ντιπ, μόνο που σε κάθε περίπτωση δεν περιμένουμε κανέναν Γκάνταλφ με Ροχίριμ να ξεχυθούν σαν εμετός, μάλλον η μάχη είναι χαμένη ήδη.
 
Το τραγούδι που είπε ο Πόντρικ δεν είναι ακριβώς πασχαλινό αυγό, το είχε τραγουδήσει ο μπαμπάς του Τζον στη μαμά του και έτσι το είχε ρίξει το γκομενάκι, είναι σαν ύμνος αποχαιρετισμού όμως σε αγαπημένα μας πρόσωπα που είναι καταδικασμένα να πεθάνουν και σ' εκείνους που θα ζήσουν για να τους θυμούνται. Δύσκολα τα πράγματα!
 
Από μαντεψιές βάσει όσων είδαμε, περιμένω να πεθάνουν στο επόμενο επεισόδιο οι: Όχι-ο-Μπραν, σερ Μπριεν, Τόρμουντ και το παρεάκι που ήρθε από μακριά, Θύον, Πόντρικ, Τζέντρι ή Άρια, ένας ή και οι δύο δράκοι, ενώ φοβάμαι και λίγο για Ντάνι, θα ήταν άδικο να πεθάνει μετά από όλα αυτά που πέρασε τοοοοοοσες σεζόν που έκοβε βόλτες πάνω κάτω στο Έσος, αλλά έφτασε στο σημείο που μαθαίνει πως δεν είναι δικός της τελικά ο θρόνος, και δε μπορεί να είναι τελικά με τον Τζον τον ανιψιό της και αν πεθάνουν και οι δράκοι της, αλήθεια δε βρίσκω λόγο για να ζήσει. Στις στοές πιστεύω θα γίνει σφαγή, θα χάσουν το Γουίντερφελ και η μάχη θα μας αφήσει βιασμένους χωρίς να ξέρουμε ποιοι επέζησαν. Πιστεύω όμως πως θα επιζήσει ο Σαμ ως το τέλος, ο Τζον για κάποιο λόγο, η Σάνσα και ο Τύριον, στάνταρ αυτοί. Για να δούμε αν θα γελάσεις μαζί μου την άλλη βδομάδα!!

0 σχόλια