Mini review και πασχαλινά αυγά (S8E4)

Πιστεύεις ότι ο ultimate κακός είναι τελικά ο Night King; γιατί νομίζω πως εξαπανέκαθεν ήταν η Σέρσεϊ, που έχει σκοτώσει πιο πολύ κόσμο από τον Βασιλιά της Νύχτας (άσχετο, αλλά Βασίλισσα της Νύχτας έχω ντυθεί εγώ σε απόκριες) και είναι και πιο γρήγορη (δεν καθυστερεί σε κοιτάγματα αναγνώρισης, κάνει τη δουλειά και καθαρίζει).
Είχατε και στο χωριό σου Στάρμπακς τους είπανε τους Βόρειους και θίχτηκαν. Είχαν, βλέπεις, από το Μεσαίωνα!

Το επεισόδιο 4 ξεκινάει με το φιστ το μετά τη μάχη, που πόσο φιστ να είναι όταν έχει χαθεί τόσος κοσμάκης; Και περνάμε καλά, γελάμε, και γινόμαστε φίλοι, και ζευγάρια, και προτάσεις γάμου, ξεπαρθενιάσματα, και αν σηκωνόσουν για κατούρημα κατέληγες λόρδος με κάστρο, και δε συμμαζεύεται. Και λίγοι αποχαιρετισμοί, που είναι καλό γιατί έτσι θα είναι ασφαλείς, και λίγο η Ντάνυ δε νοιάζεται για τη συγγένεια με τον ανιψιό της, γιατί μπορεί οι δικοί της γονείς να ήταν πιο συγγενείς ακόμη, τύπου αδέρφια, ή και πατέρας με κόρη θα σε γελάσω, αλλά τέτοια κουλά κάναν οι Ταργκάρυεν, ποιος χέστηκε τώρα για το παιδί του αδερφού σου, κλάιν, μη σου πω ότι δε θεωρείται καν συγγένεια. Αν και τελικά φαίνεται πως το μόνο που την απασχολεί είναι να πάρει το θρόνο και αυτό που βλέπει είναι ότι απειλείται από τον Τζον που τον αγαπάνε όλοι και δεν αγαπάνε αυτήν και τον κοιτάνε όπως κοιτούσαν αυτήν από την άλλη μεριά της θάλασσας (όπου και καλύτερα να είχε μείνει) και συνεχίζει να παίρνει αποφάσεις χωρίς και πολύ πολύ σκέψη, γιατί θέλει τον θρόνο και τον θέλει τώρα (χτύπημα ποδιού και σταύρωμα χεριών). Πράγμα που την οδηγεί στον απόλυτο ξεπεσμό, κατά την ταπεινή μου γνώμη, αυτή που ήταν πάντα τόσο τυπική ως προς το ότι πρέπει να καθίσει στον θρόνο αυτός που δικαιωματικά του ανήκει, και ξέρει ότι από όλες τις απόψεις αυτός είναι ο Τζον, και είναι και ο πιο σωστός, αλλά αυτή τον θέλει τον θρόνο πάει και τελείωσε! Και του ζητάει να κρατήσει την πραγματική του ταυτότητα μυστική και να γίνουν όλα όπως πριν και να μην πει τίποτα σε κανέναν για το ποιος είναι, ιδίως στη Σάνσα που δε τη χωνεύει και θα τα βρει από αυτήν.

Ο Τζον όμως είναι ο Τζον που βάζει την οικογένεια πάνω απ' όλα (τώρα σε καλό θα του βγει αυτό; σε κακό; κανείς δε ξέρει..). Πάντως μόλις σταμάτησε να τον τραβάει από τη μύτη η θεία του άρχισε να φέρεται πιο σωστά, για μένα πολύ καλά έκανε που αποκαλύφθηκε στις ξαδέρφες του ακόμα κι αν η Σάνσα είναι ανίκανη παντελώς να κρατήσει ένα μυστικό, όχι ότι διαφωνώ που το είπε στον Τύριον, θεωρώ πως έπρεπε να ξέρει. Τώρα φοβάμαι ότι το μπάχαλο ξεκινάει από εκεί που το έμαθε ο Βάρις, ο κονταστολαο, που έχει κάνει άλλα κι άλλα και γενικά συμφωνώ που τα είπε στην Ντάνυ αλλά δε μου αρέσουν και τα ύπουλα και κάτι ύπουλο θα κάνει στανταράκι! Πάντως συμφωνώ 100% μαζί του πως καλό είναι να ανέβει στο θρόνο κάποιος που δε θέλει το θρόνο, επιτέλους!!
 
Το ντου στο Ντραγκονστόουν που χάσαμε τον δεύτερο δράκο έτσι απλά και ξαφνικά (και σούπερ θεαματικά!) ήταν μεγάλο κρίμα και άμεσο αποτέλεσμα της αμυαλιάς της Ντάνυ που νομίζει πως επειδή μέχρι τώρα είχε να κάνει με απολίτιστους Ντοθράκι και χαμηλοβλεπούσους σκλάβους θα μπορεί να κόβει βόλτες με τους δράκους της στον ουρανό χωρίς να κινδυνεύει κάστανο, με τόσους εχθρούς να την περιμένουν σε κάθε γωνία απλά επειδή έχει ένα όνομα σιδηρόδρομο. Μάλλον μια γενικότερη άγνοια και υποτίμηση του αντιπάλου της ήταν ο λόγος που φτάσαμε εδώ που φτάσαμε Ντάνυ μου! Κι εμείς πονάμε πολύ όταν χάνεις τα παιδιά σου γιατί κι εμείς έχουμε παιδί-ζωάκι και δε μας αρέσουν καθόλου αυτά!! Η Σέρσεϊ από την άλλη (που πιστεύεις αλήθεια πως είναι έγκυος;;;) είχε όλο το χρόνο να προετοιμαστεί και να μελετήσει τις κινήσεις του εχθρού της και χρησιμοποιεί και το λαό για ασπίδα (που πολύ που θα τη νοιάξουν τη Ντάνυ τώρα που έχασε και παιδί-δράκο και την κολλητή της και τον σερ Τζόρα πόσο ακόμα για να γίνει Νταρκ-Ντάνυ - ή Ντίντι για συντομία-) για να δείξει σε όλους ότι οι Ταργκάρυεν είναι όλοι τους απότρελοι.
 
Εκεί, λοιπόν, που ήρεμα κυλούσε το επεισόδιο και ήμασταν χαλαροί και κουλ και λυπηθήκαμε που χάλασε το σιπ Τόρμουντ-Μπριέν για να στεριώσει το Τζέιμι-Μπριέν, αλλά ο Τζέιμι πρέπει να πάει να απελευθερωθεί από την αδερφή του γιατί τον πιάσαν οι τύψεις (πιστεύεις ότι πάει να τη σκοτώσει γιατί πιστεύει πως κανένας άλλος δε μπορεί;), κι από εκεί που γελούσαμε και λέγαμε άλλο ένα κάπως αργό (αλλά παράλληλα και λίγο βιαστικό;) και μάλλον ασήμαντο επεισόδιο, ήρθαν τα πάνω κάτω και το ξέρουμε πως το επόμενο, 5ο και προτελευταίο επεισόδιο του κόσμου που θα είναι και το πιο σημαντικό θα γίνει Ο χαμός και το τρέιλερ δε θα μπορούσε να είναι πιο ασαφές (με σκηνές τύπου αααα βλέπεις game of thrones, μιντίβαλ τοποθεσίες, ηθοποιός, ηθοποιός, ηθοποιός, κάστρο, στρατός παραταγμένος, αγναντεύουμε το Κινγκς Λάντινγκ, ναι δε μας είπατε τίποτα!!) γιατί έτσι κάνουν πάντα και απλά στο τελευταίο κάπως τα μαζεύουν για κλείσιμο. Σε νοιάζει τελικά ποιος θα κάτσει στο θρόνο; νομίζω πως απλά θέλουμε να τη βγάλουν μερικοί μερικοί ζωντανοί.

0 σχόλια