Τα 8 πραγματάκια (Μάιος 2019)

(4 λεπτά ανάγνωσης)
Μάιος, τελευταίος μήνας της άνοιξης και συνέβησαν διάφορα ενδιαφέροντα πράγματα!

1. 3 και κάτι σειρές
Βγήκε το GoT, το είδαμε, μας άρεσε, το μισήσαμε, το αποχαιρετήσαμε και πάμε γι' άλλα. Εδώ το σχολιάζαμε κιόλας επεισόδιο επεισόδιο (αν δηλαδή δεν το πήρες μυρωδιά ή αν είσαι καινούργιος, γουέλκαμ, νάις του μιτ γιου!). Δε θα πούμε άλλα για το GoT τα 'παμε ξανά και ξανά. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα πώς νιώθω για την τελευταία σεζόν, τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα.
Είδα το Dead to Me πολύ ευχάριστα μια και παρόλο που ασχολείται με το θάνατο του συζύγου της μιας πρωταγωνίστριας τείνει προς την κωμωδία, αλλά το βασικό του θέμα είναι η φιλία μεταξύ γυναικών και είναι μια μόνο σεζόν του Netflix (θα συνεχιστεί, βέβαια, μάλλον, οπότε πάρε τα μέτρα σου). Τέλειωσα την επανάληψη του Gilmore Girls με την 4ωρη μινι σεζόν που έβγαλαν πέρσι-πρόπερσι και μου άφησε κενό μεγάλο. Είπα να πιάσω τελευταία σεζόν Teen Wolf γιατί την είχαμε παρατήσει γιατί η Ρόζα δε βλέπει Teen Wolf αμα δε παίζει κυρίως ο Stiles (εμείς όμως δε λέμε τίποτα που έφυγε ο Ντέρεκ!!), ρίξε ένα χαμαναχαμανα:
2. Μια κακή ταινία
Από ταινίες είδαμε με το μπόιφρεντ (μάλλον θα το λέμε μάνφρεντ από δω και πέρα γιατί είναι σχεδόν 32!!) το The Silence που ήταν πατατέ-ολέ παρά την άπειρη διαφήμιση του Netflix που πλέον δεν το εμπιστεύομαι καθόλου, μη σου πω ότι είναι ο βασικός ανασταλτικός παράγοντας για να μη δω κάτι! Είναι μεταφορά young adult βιβλίου με πρωταγωνίστρια την κωφάλαλη στην ταινία Kiernan Shipka, άλλος ένας ανασταλτικός παράγοντας, αυτή η κοπέλα δε μου αρέσει ΠΟΥ-ΘΕ-ΝΑ, δε μπορώ καθόλου να τη βλέπω (και το έχω προσπαθήσει από εποχή Mad Men) και την οικογένειά της που προσπαθούν να ξεφύγουν από κάτι τύπου νυχτερίδες που τις προσελκύει ο ήχος. Είναι στην ουσία το Bird Box αλλά αντί να μη βλέπεις πρέπει να μη βγάζεις άχνα. Δε τρελαίνομαι!
3. Τα σαλονικιώτικα και mini haul
Πήγαμε στην Έκθεση και στο ComicCon αλλά αυτά τα έχω μαζέψει όλα σε ένα ξεχωριστό άρθρο μπορείς να του ρίξεις μια ματιά να δεις τι ψώνισα, πώς ήταν, η εμπειρία γενικότερα.
Πήρα, πέρα από αυτά που σου είπα στο άρθρο της Έκθεσης, και τα εξής βιβλία από Πολιτεία:
  • Παναγία των Παρισίων, του Βίκτορ Ουγκώ από εκδόσεις Σμίλη (€10)
Γιατί το 'χα πει πως θα το πάρω και το πήρα!
  • Πιάστε το μάγο, του Τέρι Πράτσετ από εκδόσεις Παρα Πέντε (€10)
Το 5ο του Δισκόκοσμου, γιατί στη ΛΑΚ είχαμε για το μήνα Μάιο να διαβάσουμε ένα βιβλίο που εκδόθηκε τη χρονιά που γεννηθήκαμε και άλλα που με ενδιέφεραν από το 1988 τα είχα ήδη διαβάσει. Φυσικά δεν το διάβασα ακόμα, το διαβάζω όμως τον Ιούνιο.
4. Κομιξιακή ανακάλυψη!
Μετά την έφοδο των Comic στη ζωή μου (ή πιο σωστά: την επιστροφή τους) ανακάλυψα το Comedics που θα το βρεις στο site Socomic με καινούργιο στριπάκι κάθε Πέμπτη, πρόκειται για κομιξάκια με λογοπαίγνια και τέτοια και συχνά γνωστούς πρωταγωνιστές από πρόσωπα της ελληνικής επικαιρότητας ως τους ήρωες της Marvel/DC και άλλους πολλούς. Είναι φοβερό, τα διάβασα όλα σε μια μέρα!
5. Eurovision Song Contest 2019 (les Pays-Bas douze points!!) 
Από Eurovision βεβαίως την παρακολούθησα πιστά όπως κάθε χρόνο και μου άρεσε που ήξερα καλά τα τραγούδια από πριν. Το νικητήριο τραγούδι ειλικρινά δεν το είχα εκτιμήσει πριν τον ημιτελικό που το είδα λάιβ και ερωτεύτηκα τη φωνή του Ολλανδού. Η Τάμτα πιστεύω πως έχασε πολύ στην παρουσίαση, ενώ είχε και καλό τραγούδι και δυνατό κλιπ, η δικιά μας η Ντούσκα έχει φωνάρα, αλλά στο συγκεκριμένο δε με εντυπωσίασε, περιμένω να ακούσω άλλα δικά της τραγούδια. Η Φουρέιρα και πάλι τα έσπασε στον τελικό, παρόλο που τραγούδησε το πιο χαζό τραγούδι και είδαμε και Ματζάνα με το καινούργιο της τραγούδι να περνάει δίπλα από τις νότες και να μην τις ακουμπάει.
Αν δεν το έκανες, άκουσέ το τώρα, είναι εκπληκτικό τραγούδι, δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο για τη νίκη του:
6. And that's what I listen to, exclusively!!
Ότι είμαι καινούργια στα podcasts το ξέρεις, σου το είπα. Και αρχικά άκουγα ό,τι να 'ναι σαν την τυφλή. Τελικά ανακάλυψα δύο που μου άρεσαν πολύ, το ένα το ακούω ανελλιπώς κάθε μέρα (στη δουλειά και στη βόλτα με το σκύλο) κι έχει κάνει τεράστια επιτυχία στις Αμερικές. Λέγεται And that's why we drink, το παρουσιάζουν η Em και η Christine και σε κάθε επεισόδιο λένε μια paranormal ιστορία και μια true crime. Κάπου κάπου έχουν και Listener Stories, επίσης πολύ ωραία επεισόδια. Το δεύτερο podcast είναι το My dad wrote a porno που μου το πρότεινε η Βούλα του Eternal Sunshine of the Spotless Library και είναι ένα podcast όπου σε κάθε εκπομπή ο Jamie, o James και η Alice διαβάζουν ένα κεφάλαιο από το πορνό βιβλίο που έγραψε ο μπαμπάς του πρώτου με το pen name Rocky Flinstone και τίτλο Belinda Blinked (έχουν βγει δύο, νομίζω) και είναι ΞΕ-ΚΑΡ-ΔΙ-ΣΤΙ-ΚΟ!! Ξεχωριστά άρθρα για το καθένα από αυτά τα podcast έρχονται σύντομα.
7. Ένα ανοιξιάτικο ανάγνωσμα
Το βιβλίο του Μαΐου ήταν το Αββαείο του Νορθάνγκερ της υπεραγαπημένης Τζέιν Όστεν, που απόλαυσα κάθε στιγμή ανάγνωσής του, ακόμη κι αν δεν είναι ένα από τα καλύτερά της κι ακόμη κι αν η Κάθριν είναι υπέρχαζη αρχικά (και στο μεγαλύτερο μέρος του βιβλίου), μου κράτησε ευχάριστη παρέα και ως πρώτο βιβλίο που ολοκλήρωσα για φέτος (τι ντροπή, τι ξεπεσμός!) ελπίζω να μου κάνει καλή αρχή.
8. Το κορίτσι του Μάη
Τα περισσότερα σουκου του Μάη ήταν σούπερ μπίζι. Το ένα είχαμε εξετάσεις γαλλικού, το άλλο κρατικού, μετά εκλογές και ξαναμανα εκλογές, μια θάλασσα δυστυχώς δεν πήγαμε γιατί τις Κυριακές που ιιιιισως να ήταν πιο εφικτό δεν ήθελε ο καιρός, που εμφανώς στο ζώδιο είναι δίδυμος, αλλά λίγο ασχοληθήκαμε με την αυλή και φτιάξαμε κάποια όμορφα πραγματάκια με το μάνφρεντ, σου τα βάζω εδώ να τα δεις και θα σου φέρω κι άλλα τον επόμενο μήνα.

Αν ξέρεις πώς το λένε αυτό το λουλούδι, πλιζ θύμησέ μου
Αυτό είναι ένα παρτέρι που φτιάξαμε με φραχτάκια γύρω από έναν φοίνικα.
Σήμερα η μορφή του δεν είναι  ακριβώς έτσι, καθώς το έχουν ρημάξει οι γάτες και έχουν
επιζήσει ελάχιστα φυτά. Αν έχεις λύση και για αυτό μου το πρόβλημα πες τη μου σε εκλιπαρώ!!
Αυτά ήταν τα μαγιάτικα νέα μου, μαζεμένα και συμμαζεμένα όλα σε ένα άρθρο. Εσύ πώς τα πέρασες; Αν θέλεις μπορείς να μου πεις στα σχόλια!

3 σχόλια

  1. Συμφωνώ για τις ταινίες του Netflix. Όσες έχω δει με απογοήτευσαν. Κάτι που παραδόξως δεν συμβαίνει με τις σειρές ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα κοριτσι μου! Περασα απο το μπλογκάκι σου ξανά μετά από καιρό και βρήκα πάλι πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις!!! Το Gilmore το λάτρευα ανέκαθεν και εννοειται είχα δει τα extra επεισόδια με το που βρήκαν! Χωρίς δεύτερη σκέψη!!! :P
    Το Got τοε χω ξεκινησει μου εχουν μείνει τα 3 τελευταία επεισόδια!Το teenwolf δεν με τραβάει ιδιαίτερα για να είμαι ειλικρινής :P
    Ούτε την ταινία την εχω δει ακομα αλλα θελω να τη δω ετσι απο περιέργεια.
    Eurovision δεν είδα διότι είχα γάμο αλλα απ'ότι έμαθα δεν έχασα και τίποτα! Θα δω και τα βιβλιαράκια σου
    Σε φιλώ γλυκα! Να εισαι γεμάτη όμορφες στιγμές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ κορίτσι μου για το όμορφο σχόλιό σου, όποτε μου το επιτρέπει η πολύ δουλειά μου θέλω να γράφω κάτι κι εδώ..

      Διαγραφή