Marianne (2019)

(2 λεπτά ανάγνωσης)
Πέρυσι η χοτ σειρά των προΧάλογουιν ημερών ήταν το Haunting of Hill House, που ήταν φοβερό, καλογυρισμένο, απόκοσμο, και ό,τι άλλο περιμένεις από μια καλή ιστορία με φαντάσματα (κι έπαιζαν και τα κουκλάκια τα ζωγραφιστά: ο Ολλανδός Michiel Huisman, που τον πρωτογνωρίσαμε ως Ντάριο Ναχάρις στο πλευρό της Νταινέρις, και ο Oliver Jackson-Cohen, που δεν τον ήξερα από κάπου, αλλά του πάει τρελά το λευκό πουκάμισο!! Μέχρι και τα κορίτσια εκείνης της σειράς ήταν κούκλες όλες!!) Αλλά δατς ινάφ με τα περσινά, επιστροφή στο σήμερα, όπου το Netflix έφερε μια σειρά από τη Γαλλία αυτή τη φορά, τη Marianne, με μια πολύ διαβολική πεθαμένη μάγισσα, το νεώτερο τοπ θέμα στο χώρο της φαντασίας (βλέπε Σαμπρίνα), που καμία σχέση δεν έχει με τους καλούς μάγους που αγαπάμε τύπου Χάρι Πότερ.

Η ιστορία ξεκινάει με την Εμμά Λαρσιμόν, που είναι μια σούπερ επιτυχημένη συγγραφέας ιστοριών τρόμου, να ολοκληρώνει την σειρά βιβλίων που την έκανε παγκοσμίως διάσημη και αφορά μια μάγισσα, την Μαριάν που έβλεπε από μικρή στους εφιάλτες της. Πάνω που αποφασίζει όμως να τελειώσει με αυτή την ηρωίδα, κάποια γεγονότα την αναγκάζουν να επιστρέψει στο μέρος όπου γεννήθηκε, το Ελντέν, και να έρθει αντιμέτωπη με την πραγματικότητα που δεν διαφέρει και τόσο από τις ιστορίες τρόμου που την καταξίωσαν και τη σατανική ηρωίδα της, που μάλλον δεν είναι και τόσο φανταστική τελικά.
Το Netflix συστήνει να κλειδώσεις την πόρτα σου και να το δεις με παρέα, εγώ με παρέα το είδα και μετά πηγαίναμε μαζί να πιούμε νερό και να κλείσουμε τα φώτα και τα πάντα, γιατί η σειρά είναι πολύ ανατριχιαστική, δεν βασίζεται σε τζαμπ σκερς για να σε τρομάξει, αλλά έχει κι από αυτά. Η κυρία Ντοζερόν είναι ότι πιο κρίπι έχει η Γαλλία σε ηλικιωμένη ηθοποιό, τα φανταστικά τους σπίτια είναι υπέροχα απόκοσμα τη νύχτα και σε γενικές γραμμές η σειρά είναι πολύ καλοδουλεμένη από σκηνικά, ντησίματα (το φόρεμα της Μαριάν είναι ε-πι-το-μή!!!) και οι ηθοποιοί είναι εκπληκτικοί!!
Η κεντρική πρωταγωνίστρια, η Victoire Du Bois παίζει φανταστικά, και όλη η παρέα της σου φέρνει λίγο στο μυαλό παρέες τύπου Stranger Things (ίσως όχι τόσο πολύ, βέβαια, γιατί εκεί είναι παιδιά ακόμα), την παρέα από το It, γενικά συμπαθείς όλους τους χαρακτήρες και με όλους συνδέεσαι και τους νιώθεις και δικούς σου φίλους.
Σε γενικές γραμμές του βάζω αρκετά υψηλή βαθμολογία, 5/5, και το έχω ήδη συστήσει σε φίλους μου που ξέρω ότι θα το εκτιμήσουν, να το δεις κι εσύ οπωσδήποτε αν αντέχεις τις ιστορίες με μάγισσες που κάνουν συμφωνίες με δαίμονες, γενικά το ψιλοσπλάτερ (γιατί από "αίμα" ουκ ολίγο ξοδεύτηκε!!) και τις κρίπι φιγούρες που σε κοιτάζουν από σκοτεινές γωνίες με γυάλινα μάτια! 

Δες και το τρέιλερ που είναι πολύ καλό κι αυτό:
Και αν το έχεις ήδη δει, πες μου τις εντυπώσεις σου στα σχόλια, και τι πιστεύεις για το τέλος!

2 σχόλια

  1. Ανώνυμος25/10/19 2:54 μ.μ.

    Εξαιρετική σειρά! Την λάτρεψα! Χωρίς να βασίζεται σε σκηνές σπλάτερ είχε τρομακτικά στοιχεία και ειδικά τα ηχητικά εφέ!
    Το καστ πολύ καλό ειδικά η γριά!
    Ξέρουμε αν θα έχει συνέχεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω φαίνεται πως μπορεί να έχει, επειδή η Εμά είναι έγκυος στο παιδί του δαίμονα στο τέλος, αλλά θεωρώ πως απλά ήθελαν να το τελειώσουν έτσι. Πάντως στο Imdb λέει 2019-, άρα μάλλον ακόμα δεν αποφασίστηκε η συνέχεια..

      Διαγραφή