Webtoon: Κορεάτικα κόμικ ζωγραφισμένα σε χαρτί τουαλέτας

(ούτε 3 λεπτά ανάγνωσης)
Κολ μι υπερβολική, αλλά η πρώτη μου επαφή με webtoon αυτό μου έφερε στο μυαλό. Η φίλη μου η Σοφία από την Αγγλία μου έστειλε ένα λινκ με ένα webtoon με μάγισσες γιατί πίστευε πως θα μου αρέσει (οι φίλες μου με ξέρουν καλά!) και αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν πως ήταν όλο ζωγραφισμένο σε συνέχεια, δεν έχει στριπάκια, πηγαίνει απλά προς τα κάτω, διευκολύνοντας την ανάγνωση σε smartphone, τάμπλετ, υπολογιστή κλπ. Οφείλω να σε προειδοποιήσω, βέβαια, ότι με το webtoon τρως ένα μικρό κόλλημα από ένα σημείο και μετά!

Μικρή ιστορία: Το webtoon κατάγεται από τη Νότια Κορέα και έχει αυτό το χαρακτηριστικό ότι είναι φτιαγμένο για σκρολάρισμα. Στο site ή στο app μπορείς να βρεις ότι θέλεις, στο σχέδιο που προτιμάς, τα στόρι που σου αρέσουν, σε μια πολύ μεγάλη ποικιλία. Και η ανάγνωση είναι δωρεάν. Αν θέλεις να περιμένεις για το καινούργιο επεισόδιο που βγαίνει κάθε εβδομάδα, ή αν πληρώσεις μπορείς να έχεις πρόσβαση σε περισσότερα επεισόδια με τη μια, αλλά προσωπικά, δε καίγομαι και τόσο για τη συνέχεια η αλήθεια είναι και μου αρέσει που κάθε τόσο βγαίνει ένα καινούργιο επεισόδιο και έχω κάτι να περιμένω. Αν τώρα πρόκειται για κάποιο που μου κόβει την ιστορία ή που θέλω να έχω όλα τα επεισόδια μαζί, θα το αφήσω να "αλλάξει σεζόν" και να το διαβάσω μαζεμένο (όπως κάνω σε ένα horror που διαβάζω και δεν παίζει να το αφήσω επεισόδιο-επεισόδιο!!)

Εδώ σου έχω τα τέσσερα που μέχρι στιγμής μου άρεσαν πολύ και αν ανακαλύψω κι άλλα που θα μου αρέσουν θα σε ενημερώσω να τα δεις κι εσύ. 

Muted
Το κόμικ με το οποίο ξεκίνησα είναι το Muted, αυτό που μου έστειλε η Σοφία, με τις μάγισσες. Είναι η ιστορία μιας νεαρής κοπέλας, της Camille, που μεγάλωσε μαζί με την ξαδέρφη της Avaline υπό την φροντίδα της θείας της, Athalie, όταν η μητέρα της πρωταγωνίστριας πέθανε σε μια μυστηριώδη φωτιά στο θερμοκήπιο της έπαυλης των Severin, της πιο ισχυρής οικογένειας ανάμεσα στους μάγους. Η Camille όμως, απειλούμενη αρχικά από έναν δαίμονα, ανακαλύπτει πράγματα για το παρελθόν της που μπορεί να ταρακουνήσουν ολόκληρη τη μαγική κοινωνία και να ανατρέψουν πολλά πράγματα στην αυστηρή και καθώς πρέπει ζωή της. 
Η ιστορία είναι πολύ καλή, δεν είναι βιαστική, αντιθέτως χτίζεται επεισόδιο το επεισόδιο, ο σχεδιασμός γενικά μου άρεσε πολύ κι έχει και μια ιδέα LGBTQ+ μέσα. Είναι μια καλή ιστορία με μάγισσες, που αν σου αρέσουν θα απολαύσεις κι εσύ.


Adventures of God
Σε τελείως διαφορετικό ύφος, το Adventures of God διακωμωδεί τον Θεό, τον Χριστό και άλλα θρησκευτικά πρόσωπα, ο Θεός παρουσιάζεται σαν ένας τύπος που είναι πολύ κουλ και του αρέσει να πίνει και λίγο παραπάνω, παρακολουθεί τηλεόραση, ακούει τις προσευχές του κόσμου και τα κανονίζει έτσι ώστε να είναι όλοι στο τέλος ευχαριστημένοι (!!), έχει πάνω απ' όλα τη ελεύθερη βούληση, λέει τον διάβολο "Lucy" (που καθόλου δεν του αρέσει) και του στέλνει όλους τους gay στην κόλαση (γιατί πιστεύει ότι έτσι θα του κάνει κονέ).
Σε γενικές γραμμές είναι πολύ ευχάριστο κι εμένα που πιστεύω στο Θεό και τα λοιπά, δεν ένιωσα κάποια στιγμή να με προσβάλει (εντάξει, βέβαια, αν κάποιος είναι πιο αυστηρός με τα πιστεύω του ίσως θα έπρεπε να το αποφύγει).


Just Pancakes
Ένα α-γα-πη-με-νο webtoonάκι, διηγείται τις περιπέτειες 3ων μάγων αδερφών που έχουν μια ταβέρνα σε ύφος χομπιτότριπας, το "The Dirty Cauldron", ο Wetzel, ο Shelby (που φέρνει κάτι από Ντάμπλντορ, έχει μέχρι και φοίνικα) και ο Ebus, σερβίρουν τα χειρότερα γεύματα, προσπαθούν να πληρώσουν τους φόρους τους ή να βγάλουν τα σκουπίδια ή παίρνουν μέρος σε μονομαχίες μαγικής μαγειρικής και το μενού του κόμικ είναι μια τεράστια στοίβα με pancakes.
Αγαπώ τις αναφορές στα Χάρι Πότερ, Άρχοντα και Hell's Kitchen και ό,τι άλλο προκύπτει, τις παραλλαγές σε ιστορίες (όταν για παράδειγμα συναντάει ο Ebus τον Modo και τη Samantha στο βουνό των αποτυχημένων γάμων, όπου ο Modo πήγε να πετάξει το δαχτυλίδι του γάμου τους στη φωτιά) γενικά το αγαπώ πολύ και θαυμάζω άπειρα τους 3 δημιουργούς του και το χιούμορ τους!


Third Shift Society
Η Ellie και ο Ichabod (ένας τύπος με κεφάλι κολοκύθας) είναι δύο ντετέκτιβ υπερφυσικών φαινομένων, οπότε κυνηγάνε φαντάσματα και τέρατα και τέτοια. Είναι και οι ίδιοι κάπως υπερφυσικοί (θέλω να πω, πέρα από το ότι ο ένας έχει κεφάλι κολοκύθας) τύπου πετάνε φωτιές από τα χέρια τους και έχουν υπερφυσικά όπλα ειδικά για να σκοτώνουν υπερφυσικά πλάσματα.
Η ιστορία είναι πολύ καινούργια, αλλά μου αρέσει πολύ. Είναι και φαντασίας, είναι και ανάλαφρη, οι ζωγραφιές εμένα μου θυμίζουν τις W.I.T.C.H., το κεφάλι κολοκύθας δε ξέρω που θα μας βγάλει (γιατί κατά τ' άλλα ο Ichabod φαίνεται τρελό γκομενάκι) πάντως αξίζει μια ευκαιρία, πιστεύω.
Αυτά τα τέσσερα σου αφήνω εδώ μέχρι στιγμής, για να τα ρίξεις μια ματιά κι εσύ και να βρεις εκείνα που θα ταιριάξουν σε σένα περισσότερο. Αν ξέρεις κάποιο άλλο άφησε ένα σχόλιο για να το μάθουν κι άλλοι κι αν διαβάσεις κάποιο από αυτά που σου προτείνω πες μου πώς σου φάνηκε και αν το αγάπησες κι εσύ όσο εγώ!!

0 σχόλια