Πώς να οργανώσεις ένα 2000s party

(4 μόνο λεπτά ανάγνωσης)
 
Αν έχεις γεννηθεί τέλη '80 με αρχές '90 η ιδέα να οργανώσεις ένα θεματικό πάρτυ σχετικό με το 2000 μπορεί και να σε ενδιαφέρει! Εγώ αυτό έκανα, για τη μέρα που έκλεινα τα 31α μου γενέθλια, που κάπως σα να μπερδεύτηκαν και τελικά (ξανα)γιόρτασα τα 13α μου (κοίτα τώρα κάτι πράγματα!!).


Τι θα χρειαστείς
Αρχικά φίλους που να είναι σε παρόμοια ηλικία με σένα, δηλαδή που στις αρχές του 2000 να ήταν στην προεφηβεία, εφηβεία και πάνω. Αν είσαι καθαρός millennial (και όχι elder millennial) δεν έχεις κάτι να νοσταλγήσεις, ούτε και μνήμες από όταν ήσουν 2-3, σωστά;
φωτογραφία με κόκκους για έξτρα "κακοκάμερα" διάθεση (ή γιατί, όντως, κακή κάμερα!!)
Θα πρέπει να ψάξεις φωτογραφίες από εκείνα τα χρόνια, πιθανόν τυπωμένες γιατί ιντερνετικά την πρώτη δεκαετία του 2000 ήμασταν ελαφρώς ανάπηροι και αν βρεις καμιά αξιοπρεπή φωτογραφία θα είναι σίγουρα από το 2008 και μετά (που άνθισε το facebook!). Ζήτα κι από τους φίλους σου να ψάξουν δικές τους και πες τους να τις ανεβάσουν σε ένα event που θα ετοιμάσετε στο facebook για παράδειγμα, για να γελάσετε όλοι μαζί και να αναρωτηθείτε τι σκεφτόσασταν. Μπορείτε να φέρετε μερικές και στο πάρτι, να κάνετε έναν πίνακα και να τις κρεμάσετε εκεί για να τις βλέπουν όλοι.

Αν δεν είσαι σαν εμένα, που έχω κρατημένα περιοδικά, συλλογές με αυτοκόλλητα, κάρτες, αφίσες κι ένας θεός ξέρει τι, στάνταρ θα υπάρχει κάποιος στην παρέα σου (πολύ φίλος μου) που όλο και κάτι θα έχει κρατήσει. Απαραίτητο λοιπόν να βρεθούν περιοδικά της εποχής: Κατερίνα, Σούπερ Κατερίνα, Σαΐνια, Αφισόραμα και ό,τι άλλο παίρναμε τότε, εγώ σε αυτά κυμαινόμουν. Απαραίτητα επίσης τα gadget του 2000: κινητά, discman/walkman, κάποιο Game Boy ενδεχομένως, ότι βρείτε.

Ποτά & φαγητά
Στα φαγητά δεν βρήκα κάτι ιδιαίτερο της εποχής, πιστεύω λίγο πολύ πάντα τα ίδια πατατάκια τρώγαμε, τα ίδια πακοτίνια/γαριδάκια κλπ.

Στα ποτά όμως είχαμε μια ιδιαίτερη προτίμηση στο Space, το Breezer, την Ursus από αλκοολούχα (τα πρώτα θα τα βρείτε στα 2€ στα σουπερμάρκετ, το τελευταίο κάτω από 15€ δύσκολα!) κι από εκεί και πέρα μας άρεσε να πίνουμε αναψυκτικά και να τα ανακατεύουμε κιόλας οι πιο ψαγμένοι, κόκα κόλα με πορτοκαλάδα ή λεμονάδα!


Διακόσμηση
Όλα τα παραπάνω, περιοδικά, gadget κλπ είναι απαραίτητα για τη διακόσμηση του σπιτιού σου, ιδανικά θα πρέπει να κολλήσεις αφίσες με τους σταρ της εποχής στους τοίχους, όσο περισσότερες τόσο καλύτερα. Να σου θυμίσω πώς ήταν ένα τυπικό εφηβικό δωμάτιο τότε; Γεμάτο κόσμο να σε κοιτάζει από παντού! Προσκάλεσε και τους φίλους σου να φέρουν δικές τους αφίσες, ή εκείνη τη συλλογή από τάπες που είχαν μαζέψει και ακόμα την έχουν καταχωνιασμένη σε κάποιο συρτάρι.

Μουσική
 
Ένα από τα πιο σημαντικά κεφάλαια του πάρτι σου θα είναι η μουσική. Θα πρέπει να βρεις απαραίτητα ένα CD player και να αφήσεις κατά μέρος Youtube, Spotify και το λάπτοπ σου. Δε με νοιάζει αν έχεις αξιόλογη συλλογή σε μορφή .mp3, τότε αυτά δεν υπήρχαν και πίστεψέ με θα το νιώσεις κι εσύ και όλοι πολύ καλύτερα όταν θα ψάχνετε τραγούδια στα δικά σου και στων φίλων σου τα CD για να τα ακούσετε. Είχε κι αυτό τη γλύκα του και αν είσαι γνήσιος έφηβος του 2000 ούτε που θα το καταλάβεις πώς θα επιστρέψεις σ' εκείνα τα χρόνια που ναι μεν οι ευκολίες ήταν λιγότερες, αλλά τι να κάνουμε, έτσι ήμασταν. Εδώ θα βρεις μια λίστα με τραγούδια από το Spotify, που ακούω όταν νοσταλγώ εκείνη την εποχή (μουσικά τη νοσταλγώ συχνά) για να εμπνευστείς και να ψάξεις για CD (όχι, δε σου επιτρέπω να παίξεις μουσική από τη λίστα μου ή κάποια άλλη!!)

Ρούχα & μαλλιά
Αγαπημένο μέρος της προετοιμασίας ήταν τα ρούχα που φορούσαμε. Σαφώς και δεν έχουν κρατήσει όλοι τη γραμμή που είχαν στο γυμνάσιο, κι εγώ που γενικά δεν έχω αλλάξει πολύ βρήκα να δυσκολεύομαι να μπω στα περισσότερα ρούχα μου, όχι μόνο γιατί μπορεί να μη χωράω ακριβώς, όσο γιατί ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΑΒΟΛΑ!!!
Χαμηλοκάβαλα παντελόνια καμπάνα, στράπλες, κοντά μπλουζάκια, σατέν υφές, χαμηλοτάκουνα παπούτσια μυτερά ή σταράκια ζωγραφισμένα και διάφανες τιράντες για τα κορίτσια, αμάνικα με κλειστό λαιμό και στρας, καπέλα με ίσιο γίσο, αμάνικα μπουφάν και φουλ του τζιν για τα αγόρια, με μια αναζήτηση στο google θα πάρεις πολλές ιδέες για το τι θα βάλεις. Μπορείς να προσθέσεις και μερικά πλαστικά αξεσουάρ, βραχιόλια, δαχτυλίδια, σκουλαρίκια ή κάποιο κοτλέ καπέλο τύπου τραγιάσκα από μάρκες όπως Quicksilver, O Neill κλπ. Στα μαλλιά σου μπορείς να κάνεις σκουληκάκια αν είσαι κορίτσι, καρφάκια αν είσαι αγόρι, κι αν μπεις πολύ στα μεράκια μπορείς να πετάξεις και μερικές έντονες χοντρές ανταύγειες ό,τι κι αν είσαι!

Παιχνίδια
Πέρα από όλες τις υπόλοιπες ετοιμασίες που μπορεί να σε καλύψουν κι εσένα και την παρέα σου πλήρως, θα σου προτείνω και μερικά παιχνίδια για την περίπτωση που θα χρειαστείς κάποιο συμπλήρωμα στη διασκέδασή σου.
Taboo, Twister και UNO σε παιχνίδια που μπορείς να βρεις ή ίσως και να έχεις ακόμα. Το δικό μου το Twister έκανε θραύση, όλοι ήθελαν να το δανειστούν κάποια στιγμή για να το παίξουν με μικρούς τους φίλους/παιδιά/μαθητές/ανίψια, στο πάρτι κανείς δεν έπαιξε, θέλεις τα χαμηλοκάβαλα τζιν; θέλεις η μέση; θέλεις ότι δεν προλάβαμε να φτάσουμε εκεί; Εσύ μπορεί να έχεις άλλη τύχη.
Τελευταίο θα αφήσω αυτό που εγώ δεν πρόλαβα να ετοιμάσω αλλά θα είχε επίσης πολύ επιτυχία, το ξέρω καλά γιατί ξέρω τους φίλους μου: Ένα λεύκωμα! Θα πάρεις ένα ωραίο τετράδιο και θα το στολίσεις με αυτοκόλλητα. Θα το γεμίσεις με ερωτήσεις του τύπου: "Περιέγραψε με 5 λέξεις τον εαυτό σου", "Τι εστί έρως;", "Ποιος είναι ο καλύτερός σου φίλος;", "Ποιος είναι ο αγαπημένος σου ηθοποιός;" και άλλα τέτοια, ό,τι φανταστείς. Μην ξεχάσεις να θυμίσεις στους καλεσμένους σου πως στο λεύκωμα γράφουμε με ψευδώνυμο και στο τέλος αποκαλύπτουμε ποιοι είμαστε στην τελευταία σελίδα. Έτσι πέρα από όλα τα άλλα θα σου μείνει ένα πραγματικά ωραίο αναμνηστικό από το συγκεκριμένο πάρτι.

Αν έχεις κάποια άλλη απορία σχετικά με το δικό μου πάρτι θα χαρώ να σου την απαντήσω και αν τελικά ετοιμάσεις κάτι τέτοιο θέλω οπωσδήποτε εντυπώσεις. Οι φίλοι μου πάντως ενθουσιάστηκαν και είμαι σίγουρη πως και οι δικοί σου θα ενθουσιαστούν το ίδιο!

0 σχόλια