5 Ιστορίες με βρικόλακες (και μερικές ακόμα)

Στο πνεύμα των ημερών και μια και οι ιστορίες με βρικόλακες πάντα μου άρεσαν ιδιαιτέρως, σου ετοίμασα μια λίστα με (πολύ περισσότερες από) 5 ιστορίες με βρικόλακες, σου έβαλα και μερικές ταινίες κάτω κάτω αν θέλεις μια (μεταλλική) γεύση για σήμερα το βράδυ.


Δράκουλας του Μπραμ Στόκερ

Η κλασσική ιστορία του κόμη των Καρπαθίων που ζει σε ένα κάστρο και τον επισκέπτεται ένας νεαρός δικηγόρος για να μπλεχτεί σε μια πολύ αλλοπρόσαλλη ιστορία, με δεσποσύνες σε κίνδυνο και κυνηγούς supernatural πλασμάτων, ένα βιβλίο γραμμένο σε μορφή επιστολών, must read αν σου αρέσουν λίγο οι ιστορίες με βρικόλακες, με την ταινία του Κόπολα κάπως διαφορετική (κι ας τιτλοφορείται "Bram's Stoker Dracula"), με ένα κοκτέιλ διάσημων ηθοποιών και την πρώτη εμφάνιση της Μόνικα Μπελούτσι (όλοι κούκλοι τότε γενικά), νομίζω πως ακόμα και οι κομπάρσοι της ταινίας είναι πλέον διάσημοι!

Καρμίλα του Λε Φανού

Επίσης κλασσική ιστορία (και πάνμικρη) με βρικόλακες και lgbtq ήρωες, ιδανική για μια καθισιά (παρακαλώ με χαμηλό φωτισμό και κουβερτούλα) και ένα ποτήρι κρασί (κόκκινο ασφαλώς) και ετοιμάσου να κάνεις κάμποσα νοερά σαρδάμ με το όνομα της πρωταγωνίστριας (πφφ!) που έρχεται για μια επίσκεψη α λα Τζέιν Όστεν στη φίλη της τη Λώρα. Από την Καρμίλα εμπνεύστηκε και ο προαναφερθής Μπραμ Στόκερ (οπότε αν ήταν must read εκείνο για φαν βρικολάκων, φαντάσου πόσο είναι αυτό!)

Σάλεμς Λοτ του Κινγκ

Η ΠΙΟ αγαπημένη μου ιστορία με βρικόλακες έβερ, που ένας Θεός ξέρει γιατί δεν την έχω ξαναδιαβάσει τουλάχιστον τρεις φορές, όπου η ασθένεια της νυκτοβασίας (σε συνδυασμό με αιμοποσία) εξαπλώνεται τάχιστα στην πόλη του Σάλεμς Λοτ (λογικά κάπου στο Μέιν) και η σκηνή με το παιδάκι στο παράθυρο μπορεί και να έχει χαραχτεί στο μυαλό μου ολοζώντανη! Μπρρρρ......

Συνέντευξη με το βαμπίρ της Αν Ράις

Βρικόλακες που βγαίνουν τη νύχτα, Νέα Ορλεάνη, έρωτες, διαμάχες και εκδίκηση, όλο το πακέτο μιας βαμπιροιστορίας, όπου ο κεντρικός ήρωας μεταστρέφεται από τον Λεστάτ και τον αναζητά σε όλο το βιβλίο για να τον εκδικηθεί. Σίγουρα όχι από τα αγαπημένα μου βιβλία, ίσως απλά να μη μου ταιριάζει η Αν Ράις, αλλά μια από τις πιο γνωστές ιστορίες με βρικόλακες, η ταινία τουλάχιστον ήταν πολύ διαδεδομένη κατά τα εφηβικά μου χρόνια με τους δύο γόηδες του σινεμά, τον Μπραντ και τον Τομ να δείχνουν τα δόντια τους και να μας μαθαίνουν από τότε να ερωτευόμαστε τα κακά παιδιά!

Νεκρός μέχρι να σκοτεινιάσει της Σαρλαίν Χάρις

Από τις πιο αγαπημένες μου σειρές βιβλίων, τα πρώτα ειδικά της (ατέλειωτης) σειράς με κεντρική ηρωίδα τη Σούκι Στάκχαουζ, ήταν καταπληκτικά! Η Σούκι ζει κάπου στη Νότια Κεντρική Αμερική και γνωρίζει τον Μπιλ το βαμπίρ. Από εκείνη τη νύχτα και μετά αλλάζει όλη της η ζωή, αφού γίνεται Ο κακός χαμός από βαμπίρ και άλλα φανταστικά πλάσματα, η ιστορία της έχει πολύ αίμα (φυσικά), ξύλο (τρώει γενικά πολύ ξύλο η Σούκι, πάντα μου έκανε εντύπωση αυτό), σεξ (σε νεκροταφεία!), έρωτες, προδοσίες, θανάτους κι ένα σωρό άλλα. Απολαυστικό ανάγνωσμα και αν το αρχίσεις θα διαβάσεις σίγουρα μέχρι το 4-5ο βιβλίο της σειράς. Σύνολο έχουν βγει 13 βιβλία από τη σειρά της Σούκι με το τελευταίο να έχει τις πιο πολλές μονάστερες κριτικές που έχω δει στο Goodreads!!

Vampire Diaries της Λ.Τζ.Σμιθ

Το γνωστό (και παραμασημένο) ερωτικό τρίγωνο του εφηβικού μυθιστορήματος, με την Ελένα ανάμεσα στους αδερφούς Σαλβατόρ (να μη μπορεί να διαλέξει) που είναι βρικόλακες μεν, αλλά κυκλοφορούν μέρα (φοράνε μαγικά δαχτυλίδια) και ο ένας είναι ο καλός, αλλά ο άλλος είναι ο κακός και αυτόν θέλουμε πραγματικά! Η σειρά το τράβηξε από τα μαλλιά, γιατί είναι και CBS και καταλήξαμε με κάμποσες σεζόν όπου προς το τέλος τα επεισόδια λειτουργούσαν σαν zanax, έβλεπες μισό και σε έπαιρνε ο ύπνος. Το πρώτο βιβλίο, αντιστοιχεί στο πρώτο επεισόδιο της πρώτης σεζόν, βρίσκω τη σειρά απαραίτητη να διαβαστεί ΜΟΝΟ σε περίπτωση που έχουν καταστραφεί όλα τα άλλα βιβλία του πλανήτη και υπάρχουν μόνο αυτά!

Twilight της Στέφανι Μέγερ

Η ιστορία που αγάπησα, μετά μίσησα, μετά αγάπησα να μισώ και πλέον έχω αποφασίσει πως απλά τη διάβασα στην κατάλληλη ηλικία, γιατί πιο μεγάλη δε θα μου έλεγε τίποτα! Η υπερξενέρωτη 16χρονη Μπέλα ερωτεύεται τον μυστηριώδη συμμαθητή της Έντουαρτ Κάλεν (που σημειωτέον είναι κάμποσων δεκαετιών μεγαλύτερός της, αλλά οκ, είναι μέσα στο στόρι ότι θα βρεις το άλλο σου μισό και θα είναι μόνο ένα και θα δεθείτε μαγικά και μπλαμπλαμπλιαχ)

Vampire Academy της Richelle Mead

Δεν τα διάβασα ποτέ, δεν πρόλαβα, μεγάλωσα και δεν με κέρδιζε πια η ιστορία (ίσως είναι και που ήρθε τελευταίο) αλλά από φίλες που τα διάβαζαν υπήρχε ένας σεβαστός ενθουσιασμός για τη σχολή βρυκολάκων τύπου Χόγκουαρτς και τα διαφορετικά είδη βαμπίρ (που θυμίζουν μακαρονάδες), έχει βγει και μια ταινία αλλά μάλλον σταμάτησε εκεί όλο αυτό. Ιδανικό, θεωρώ, για όσους αγαπάνε τα young adult, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Κι αν έχεις μπει σε mood για βρικόλακες και θέλεις να δεις κάτι απόψε για να γιορτάσεις τη μέρα αυτή, μπορείς είτε να ψάξεις τις κινηματογραφικές μεταφορές των παραπάνω (ή τις αντίστοιχες σειρές), μπορείς ακόμη να τσεκάρεις το παλιό ή το καινούργιο Fright Night, λένε πως το παλιό είναι καλύτερο, αλλά στο καινούργιο παίζει ο κούκλαρος Colin Farrell που δε χρειάζεται να είναι καλή η ταινία για να τον απολαύσεις στην οθόνη σου για περίπου 2 ωρίτσες. Αν έχεις όρεξη για ξύλο να δεις λίγο κλασσικό Blade ή τα Underworld, αν θέλεις λίγο πιο αισθησιασμό στην ταινία σου, τσέκαρε οποιαδήποτε ταινία έχει βγει από το σύμπαν της Αν Ράις (τη Βασίλισσα των Καταραμένων για παράδειγμα), κι αν έχεις διάθεση για λίγο μαύρο χιούμορ δες το What we do in the shadows ή το Dark Shadows του Tim Barton, που μπορεί να μην είναι σούπερ καλό, αλλά είναι ευχάριστο.

Πες μου δικές σου προτάσεις σε βιβλία/ταινίες ή σειρές με βρικόλακες, ή αν έχεις διαβάσει κάποιο από τα παραπάνω πες μου τι εντύπωση σου άφησε. 

Σου εύχομαι χαρούμενο Χάλογουιν και προσοχή απόψε στα πλάσματα που ξυπνάνε τα μεσάνυχτα!!


2 σχόλια

  1. Εγώ θα προτείνω κάτι παιδικό! Υπάρχει μια πολύ χαριτωμένη σειρά της Άγγελα Ζομμερ- Μπόντερμπρουκ, με τίτλο ο μικρός βρικόλακας. Δεν είναι στ' αλήθεια τρομακτική, είναι μάλλον αστεία θα 'λεγα. Είναι οι περιπέτειες ενός πιτσιρίκου με τρέλα για οτιδήποτε τρομακτικό και η φιλία του με έναν μικρό βρικόλακα και ένα κοριτσάκι βρικόλακα, το οποίο τον ερωτεύεται.
    Αφού σ' αρέσουν οι ανατριχίλες, αν βρεις κάποιο βιβλίο της σειράς αυτής δοκίμασέ το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα ξέρω αυτά τα βιβλία, δεν τα έχω διαβάσει αλλά θέλω πολύ!! Σίγουρα θα μου αρέσουν, το πιστεύω κι εγώ.

      Διαγραφή