Η φθινοπωρινή μου bucket list (2022)

Γιατί κουβαδολίστα; γιατί το λένε έτσι οι Αμερικάνοι; Είναι όλα τα πράγματα που θέλω να κάνω και χωράνε σε έναν κουβά; Ποτέ! Πρέπει να είναι τόσο λίγα ώστε να χωρέσουν σε έναν κουβά; Πιθανόν! Θα είναι τόσο λίγα και θα γίνουν όλα αυτό το φθινόπωρο; Αποκλείεται! 

Αυτό το φθινόπωρο θέλω...

...να πάω εκδρομές

Στον Παλιό Παντελεήμονα, οπωσδήποτε αυτό το φθινόπωρο και να πιω έναν ελληνικό στην πλατειούλα του χωριού, ιδανικά να πάω στη Γιορτή του Κάστανου που γίνεται κάθε Οκτώβρη εκεί, να επισκεφθώ την Ανθή στην Πέτρα μόλις κιτρινίσουν λίγο τα δέντρα γιατί το τοπίο γίνεται ονειρεμένο, να πάω και στο Λιτόχωρο και να φάω ένα γλυκό ή να πιω έναν καφέ ζεστό (ή και τα δύο, ΚΑΙ τα δύο!) και τι καλά να πάμε μια εκδρομή εκτός νομού, δεν ξέρω πού, πού είναι πολύ όμορφα τώρα το φθινόπωρο και όχι πολύ μακριά; 

...να δω ομίχλη

...να φτιάξω φθινοπωρινή ατμόσφαιρα

Να αλλάξω τα ριχτάρια, τα μαξιλάρια, να στρώσω τα χαλιά, να βγάλω τις κουβέρτες τις απαραίτητες για φθινοπωρινό διάβασμα, τις κούπες για πολύ πολύ καφέ ή ζεστό κακάο ή τσάι από Το Τσάι, να πάρω κεριά αρωματικά (αλλά θέλω να ανακαλύψω πιο υγιεινά αρωματικά κεριά, χειροποίητα, σόγιας, τέτοια πραγματάκια!), να κάνω κάποια σύνθεση φθινοπωρινή εμπνευσμένη από κάποιες ιδέες που έχω δει στο pinterest (δες τες εδώ!), να φορέσω πουλοβεράκια και ζακετάκια χουχουλιάρικα και μαλακές κάλτσες, να πάρω χρυσάνθεμα για το μικροσκοπικό, ανύπαρκτο μπαλkόνι μας.

...να βάλω λίγη τζαζ


Ιδανικά με το φθινοπωρινό μου διάβασμα θέλω λίγη τζαζ μουσική, χωρίς λόγια, αν έχει λόγια όμως θέλω σίγουρα την αγαπημένη λίστα Manhattan από το Κασετόφωνο που για μένα είναι κομμένη και ραμμένη γι' αυτή την εποχή (βρες την εδώ) ή λίγος Nat King Cole (πάτησε να παίξει το Autumn Leaves και θα νιώσεις να φυσάει φθινοπωρινός αέρας!)

...να δοκιμάσω pumpkin spice latte

...να γιορτάσουμε το Χάλογουιν

Αν και προβληματίζομαι, δε θέλω σίγουρα εικόνες που θα τρομάξουν το μπεμπάκι, οπότε θα προμηθευτώ με διακοσμητικά γλυκούλικα, καμιά κολοκύθα χαμογελαστή, καμιά μαγισσούλα, κανένα φαντασματάκι και θα πάρω σίγουρα πολλά πολλά ζαχαρωτά για να φάμε το βράδυ της 31ης Οκτώβρη. Δεν ξέρω ακόμα αν θα κάνω κάποιο πάρτι, το σκέφτομαι η αλήθεια είναι... Μπορεί μια απλή movie night να είναι η καλύτερη ιδέα!

...να δοκιμάσω κάποια συνταγή με μήλο ή κολοκύθα

...να διαβάσω πολύ πολύ πολύ

Αναγνωστικά θέλω να διαβάσω λίγο πιο σκοτεινά βιβλία μέσα στους επόμενους μήνες και είμαι διατεθειμένη να πιάσω και πιο βαριά αναγνώσματα. Έχω ήδη ξεκινήσει τις Καραβίδες, πολύ θέλω να πιάσω το βιβλίο του Δημακόπουλου Η εποχή των θρύλων και πολύ πολύ θέλω να διαβάσω το δεύτερο βιβλίο της σειράς του Crestomansi, ενώ φλερτάρω και με τη Φλόγα της Ελεγκάντι της γλυκιάς Χριστίνας Ψύλλα. Εννοείται πως θα συνεχίσω τα βιβλία της Maas ενώ δε θα με χαλούσε να διάβαζα επιτέλους το Όσα παίρνει ο άνεμος ή λίγο Σέρλοκ Χολμς. Τα Εννέα πένθιμα χτυπήματα της Dorothy Sayers ή το Μυστήριο στη Οξφόρδη της Lucy Atkins επίσης μου κλείνουν λίγο το μάτι. Θέλω πάρα πολύ να διαβάσω το Practical Magic, θα ήταν άψογη ιδέα για μαγικό Οκτώβρη, αλλά και οτιδήποτε που διαδραματίζεται στο Παρίσι ή τη Νέα Υόρκη θα ήταν καλή επιλογή.

...να δω μερικές ταινίες και λίγες σειρές

Μάλλον να ξαναδώ μερικές αγαπημένες ταινίες. Το κατάλληλο σκηνικό είναι η Νέα Υόρκη αυτή την εποχή στα 90s και πίσω, ή το Λονδίνο, ή το Παρίσι, γι' αυτό και πολύ θέλω να ξαναδώ το Έχετε μήνυμα στον υπολογιστή σας, το The Devil wears Prada, το Notting Hill, ή πολύ παλιές ταινίες με την Audrey Hepburn (που δε θα βρω πουθενά!), αλλά και κάποιες πιο κατάλληλες για τον Οκτώβρη, όπως το Hocus Pocus το 2 που έρχεται στο Disney+, το Practical Magic, να τελειώσω το Only murders in the building, τις νέες σεζόν από τις Winx, το Locke and Key, την Umbrella Academy και νιώθω πολύ πως πρέπει να ξαναδώ το Skam (νορβιγική σειρά, καταπληκτική, να τη δεις τώρα!!)

...να κόψω αφέλειες!

...να περάσω λίγο δημιουργικό χρόνο

Με ένα επιτραπέζιο, κάποιο ωραίο παζλ, λίγη ζωγραφική με χρώματα (αν βρω σωστά ποιοτικά χρώματα γιατί αυτά που έχω είναι κάκιστα!), να ξεσκονίσω λίγο τα γαλλικά μου, να πάω σε συναντήσεις με βιβλιοφίλους, να τελειώσω το παιδικό δωμάτιο, να αγοράσω μερικά καινούργια στυλό και διάφορα χαρτικά (από την Πελαζί συγκεκριμένα) για το bullet journal μου, να βγάλω μερικές φθινοπωρινές φωτογραφίες που να είναι λίγο αξιόλογες.

...και να χορτάσω βροχή

Εννοείται στην ασφάλεια και τη θαλπωρή του σπιτιού μου, παρέα με το Αλμπουσάκι, αν μου κάνει την τιμή να κάτσει κοντά μου για πάνω από πέντε λεπτά!

Ίσως από οοοολα αυτά να καταφέρω μόνο να πατήσω κρατσανιστά φύλλα στο πάρκο μας. Αλλά ακόμα κι αν αυτό είναι το μόνο μου επίτευγμα, θα είναι το πιο απολαυστικό!

Εύχομαι να έχουμε ένα όμορφο φθινόπωρο, με υγεία, να μην κάνει πολύ κρύο, τόσο όσο, και να διαβάσουμε τα μελλοντικά μας αγαπημένα βιβλία! 

Εσύ πόσο αγαπάς το φθινόπωρο; Τι σχέδια έχεις για τους επόμενους μήνες;

*Όλες οι φωτογραφίες είναι από το pinterest

0 σχόλια