Φανταστικός Φεβρουάριος στη Χώρα των Βιβλίων

Ο μήνας Φεβρουάριος είναι μήνας γενεθλίων, φέτος μάλιστα κλείνω τα πολύ σοβαρά και πολύ ενήλικα 35 μου, που είναι ένας ωραίος, κάπως στρόγγυλος αριθμός, κι ας μην είναι ζυγός. Ο μήνας αυτός, λοιπόν, θα είναι για τη Χώρα των Βιβλίων ένας μήνας αφιερωμένος στο αγαπημένο μου είδος όλων: τη φαντασία.

Κατά τη διάρκεια του μήνα, θα δεις θέματα μόνο σχετικά με τη φαντασία εδώ. Θα ανέβουν κριτικές αγαπημένων βιβλίων φαντασίας, σειρών ή ταινιών (από τις τελευταίες μεταφορές βιβλίων), ένας οδηγός φαντασίας για αρχάριους, ένα booktag για αναγνώστες φαντασίας και άλλα. Προσωπικά θα διαβάσω μόνο φαντασία κατά τον μήνα Φεβρουάριο (μια καλή ευκαιρία επίσης για το mini bookchallenge φαντασίας, δες το εδώ) και θα ανεβάσω αντίστοιχες φωτογραφίες τόσο στη σελίδα στο facebook όσο και στο instagram. 

Σε προσκαλώ, αν είσαι κι εσύ αναγνώστης φαντασίας, να αφιερώσεις το μήνα αυτό στο αγαπημένο μας είδος. Κι αν θέλεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το hashtag #ffbooksgr (fantasy-february books) στα ποστ ή στα στόρι σου για να το δω και να το μοιραστώ κι εγώ με τους δικούς μου φίλους. 

Ας γίνει αυτός ο εορταστικός, για μένα, μήνας, μια γιορτή της ίδιας της φαντασίας! 

Στο τέλος του μήνα θα τρέξει διαγωνισμός τόσο εδώ όσο και στο instagram με ένα βιβλίο φαντασίας που θα σου αποστείλω ως "κέρασμα" για τα 35α μου γενέθλια! Για περισσότερες πληροφορίες, θα σε ενημερώσω όταν έρθει η ώρα.

Μέχρι τότε, καλό διάβασμα, εύχομαι η φαντασία σου να ανοίξει ακόμη περισσότερο και να φτάσει στα πέρατα του κόσμου!

4 σχόλια

  1. Α, τι ωραία! Χρόνια πολλά κι ευτυχισμένα, Αλικάκι, με μπόλικα βιβλία!
    Κι εμένα μ' αρέσει η φαντασία, αλλά τώρα έχω από καθαρόαιμη φαντασία, μόνο τον Jonathan Strange and Mr Norell, που το έχω διαβάσει κιόλας αρκετές φορές. Τι λες να κάνω; Να το ξαναδιαβάσω ή το βιβλίο του νεκροταφείου μπορεί να θεωρηθεί κι αυτό φαντασία (αφού έχει φανταστικά πλάσματα! Ή θεωρείται μόνον εφηβικός τρόμος;) Έχω πάρει και το τομάκι με retellings παραμυθιών, αυτό είναι φαντασία; Ή είναι μόνο κλασσική (ας πούμε) φαντασία, σαν τη μπαλάντα του πανδοχέα, τον Χάρι Πότερ και αναρίθμητα άλλα βιβλία;
    Γιατί αν είναι το δεύτερο, μάλλον δεν ήμουν προετοιμασμένη και του χρόνου θα εξοπλιστώ εκ των προτέρων με φαντασοβιβλία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ, Βάγια! :)
      Έχεις διαβάσει αρκετές φορές τον Τζόναθαν Στρέιντζ;;; Μα είναι τέραστιο!!! Κυκλοφόρησε και το Πιρανέζι τώρα στα ελληνικά ΤΟ ΘΕΛΩ ΑΠΕΙΡΑ!!! Το "Βιβλίο του νεκροταφείου" εννοείται είναι φαντασία, και είναι και υπέροχο! Θα το ξαναδιαβάσω μια μέρα. Και τα παραμύθια είναι φαντασία, φυσικά, κι εγώ θέλω να το πάρω, γενικά σε μια ευρεία έννοια, φαντασία για μένα είναι ότι δεν είναι στεγνά ρεαλιστικό και έχει οτιδήποτε το υπερφυσικό μέσα.
      Άσε γιατί μου αρέσει τόσο ως είδος, που έχω σκεφτεί μέχρι και ετήσιο αφιέρωμα να κάνω.. ναι, αυτό θα κάνω του χρόνου! Το αποφάσισα!

      Διαγραφή
  2. Ναι, 2 φορές το έχω διαβάσει σίγουρα. Ναι, είναι μεγάλο, αλλά συνηθίζω να διαβάζω πολλές φορές τα βιβλία μου, αλλιώς δεν βγαίνω κιόλας! Είδα για τον πιρανέζι σε άλλο άρθρο σου, κι επίσης το θέλω, αν και ακούγεται μυστήριο και πιο σουρεαλιστικό παρά φαντασίας. Συγνώμη που δεν πολυ-σχολιάζω αυτόν τον καιρό, αλλά ετοιμάζομαι για τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και είμαι λίγο πνιγμένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ θέλω να ξαναδιαβάσω κάποια αγαπημένα μου βιβλία, μετά όμως νιώθω τύψεις που δεν διαβάζω κάποιο από τα αδιάβαστα... Καλά και σουρεαλιστικό να είναι το Πιρανέζι, είναι και φαντασίας, και γενικά ό,τι έχω διαβάσει γι' αυτό είναι καλά λόγια.
      Καλή επιτυχία σου εύχομαι στο διαγωνισμό, και καλό κουράγιο στην προετοιμασία!!!

      Διαγραφή