Τα 8 πραγματάκια (Απρίλιος 2023)

Ο Απρίλιος, ο μήνας που έπεσε το φετινό Πάσχα, πότε ήρθε πότε έφυγε, ούτε που το καταλάβαμε. Εγώ είχα και πολλή δουλειά, έφυγε ένα τσικ πιο γρήγορα. Ζήσαμε ξεχωριστές στιγμές τον μήνα αυτόν; Ναι. Ήταν δύσκολος μήνας; Αρκετά. Ελπίζω σε έναν πιο όμορφο Μάιο; Απολύτως!

Jane Austen RULES!!

Παρατηρώ κάτι πολύ περίεργο στον εαυτό μου ως αναγνώστη φέτος. Θεωρώ πως δεν είμαι μπλοκαρισμένη, απλά έχω μετατραπεί σε μια πολύ αργή αναγνώστρια, ακόμη κι αν διαβάζω ένα βιβλίο που μου αρέσει, όπως το "Αίμα από ασήμι" της Αγγελίνας Παπαδημητρίου, που τελείωσα αυτό το μήνα και πράγματι μου άρεσε πολύ (θα ακολουθήσει ξεχωριστή βιβλιοκριτική). Ωστόσο μόλις έπιασα το "Μάνσφηλντ Παρκ" της Τζέιν Όστεν, που είναι το μόνο από τα μεγάλα της που δεν είχα διαβάσει ακόμη (για κάποιο λόγο το κρατούσα τόσα χρόνια αδιάβαστο) ένιωσα μια αγαλλίαση, μια άνεση, μια ευχαρίστηση, σα να βρίσκομαι σε γνωστά μέρη (θα μου πεις, ναι, σε γνωστά μέρη βρίσκεσαι, αλίμονο!) που είχα νιώσει νωρίτερα φέτος όταν διάβασα τον "Ωκεανό στο τέλος του δρόμου" του Γκέιμαν. Συμπεραίνω πως, ακόμη κι αν δεν είμαι ακριβώς μπλοκαρισμένη, διαβάζοντας κάποιον από τους 5 πάνω κάτω αγαπημένους μου συγγραφείς αισθάνομαι παραπολυκαλά και δεν είμαι καν αργή! Ούτε και με νοιάζει να τελειώσει το βιβλίο, δε ξέρω αν σε ταλανίζει αυτή η μάστιγα του "άντε, γιατί δεν τελειώνει αυτό το βιβλίο!", με τον Γκέιμαν και με την Όστεν δε θέλω απλά να τελειώσει!

Το Bookbuying Ban κρατάει καλά

Έχω πει πως δε θα ψωνίζω αψυχολόγητα βιβλία και ως τώρα το έχω τηρήσει. Είναι η έκθεση βιβλίου βέβαια αυτές τις μέρες στη Θεσσαλονίκη και μάντεψε ποιος σκοπεύει να πάει μια βόλτα προς τα εκεί! Ε, με άδεια χέρια θα φύγω; Δε νομίζω! Θα πρέπει ωστόσο να κάνω μια λίστα με τα βιβλία που θέλω να πάρω και το ποσό που σκοπεύω να διαθέσω ώστε να μην ξεφύγω πολύ. Ελπίζω σε ξενόγλωσσα (γαλλικά κυρίως) που συνήθως έχει, ενώ δεν ξέρω αν θα βολέψει να πάω και στην Comic Con όπου κι εκεί έχει πράγματα να ψωνίσω.. Αλλά αυτά για τα 8 πραγματάκια του επόμενου μήνα!

Βιβλία στο ραντάρ μου:


Δε μου αρέσει πια το Πάσχα

η χειροποίητη λαμπάδα
του μικρού Κωνσταντίνου
(από Unique by peace)

Το καταλάβαινα όσο πλησίαζαν οι μέρες, από τότε που άρχισαν οι Χαιρετισμοί συγκεκριμένα, πως δε θα πήγαινε πολύ καλά αυτό. Γενικά λόγω του μικρού Κωνσταντίνου και της πολύ γεμάτης καθημερινότητας έχω μπει σε μια σειρά που αντιμετωπίζω το πένθος και τη θλίψη μου στον αυτόματο. Όμως, ακόμη κι αν ο άνθρωπός μας έφυγε Χριστούγεννα, για μένα θεωρώ πως πάντα θα είναι πιο δύσκολο το Πάσχα χωρίς αυτόν και το φετινό ίσως να ήταν το πιο δύσκολο, ίσως πάλι όλα να είναι δύσκολα απλά να τα ξεχνάω. Ευτυχώς υπήρχε παραπολληδουλειά στο μαγαζί που δε μου άφηνε περιθώρια να σκεφτώ, κι ένα πρόγραμμα-σεμινάριο που παρακολουθούσα τα απογεύματα που έκανε το μυαλό μου κιμά. Κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας έκανα ό,τι μπορούσα για να μη σκέφτομαι πως είναι Μεγάλη Εβδομάδα (τύπου να μην κρατάω νηστεία, να μην πηγαίνω εκκλησία μια γενικευμένη άρνηση), μπορώ να πω πως το Μεγάλο Σάββατο ήταν φοβερά δύσκολο και η Κυριακή του Πάσχα ανυπόφορη! Κάτι που με βοήθησε και σου το βάζω εδώ ως συμβουλή αν κι εσύ δεν περνάς καλά κι έχεις μια θλίψη, είναι να το αφήσεις όλο αυτό να εκτονωθεί με κάποιον τρόπο. Εγώ έκαψα το "Βαλς των χαμένων ονείρων" του Χατζιδάκι (γιατί όχι Χατζηδάκη;) που πλέον δε θα μπορέσω να το ξανακούσω ποτέ, κάνει άψογη δουλειά αν έχεις κάτι μέσα σου που πρέπει να βγει! Πέρασε το Πάσχα (στο καλό!) και αισθάνομαι πως έχει φύγει ένα βάρος από πάνω μου! Η αλήθεια είναι πάντως πως δεν περιμένω να ξανάρθει...


Το Shopping Therapy έκανε χαμό!

Γιατί πώς καλύτερα να αντιμετωπίσεις τη θλίψη σου από τα ψώνια; Με βρίσκω και συγκρατημένη τώρα που το σκέφτομαι! Έκανα μια παραγγελία από το Sinsay, όπου με 20κάτι ευρώ πήρα κάμποσα πράγματα, πήραμε πάρα πολλά ρουχαλάκια για τον μικρό Κωνσταντίνο για τώρα τον καιρό που ανοίγει λίγο, γενικά ο Κωνσταντίνος πήρε βιβλία με τον Αρκουδάκο που του αρέσει πολύ, τον κύβο της Little Dutch, πολλά μικρά παιχνίδια τύπου παζλ και τέτοια που παίζει πολύ, μπάλες ένα σωρό, πήραμε αρκετά πραγματάκια, δόξα τον καλό Θεό!

 

Γιατί όλοι μιλάνε για το Murder Mystery το 2;

Είδαμε το Murder Mystery το 2, με την Jennifer Anniston και τον Adam Sandler, φυσικά κι εννοείται, γιατί κάτι τέτοια είναι που μπορεί να δούμε μαζί με τον χάζμπαντ εύκολα και με συμφωνία (αν και μου το έπαιξε λίγο δύσκολος στην αρχή) ήταν εξίσου καλό με το πρώτο, είχε το γνωστό χιούμορ του Ανταμ Σάντλερ (το ελαφρώς κρύο) είχε Παρίσι! Είχε μυστήριο, αγωνία (ε καλά, δεν έφαγα και τα νύχια μου), είχε μαντεψιές ποιος είναι τελικά ο κακός, είχε λίγο απ' όλα. 5.6 στα 10 στο imdb, ε, όχι και τόσο καλά, αλλά είναι κάπου εκεί όντως.

Τελειώσαμε τις "7 γυναίκες κι ένας φόνος", το ιταλικό που είχαμε αρχίσει τον προηγούμενο μήνα και που δεν περίμενα να δούμε μαζί με τον χάζμπαντ, αλλά ήταν χαλαρό, εξελίχθηκε ακριβώς όπως το περίμενα, ήταν βέβαια πολύ ευχάριστο (όχι ξεκαρδιστικό, απλά ευχάριστο) δεν είχε καμία αγωνία, ήταν σαν θεατρικό εντελώς όμως.

Είδαμε ακόμη, αφού πέσαμε και ξαναπέσαμε επάνω του, το "The Ritual" στο Netflix, μια ταινία τρόμου (ε κάτι τέτοιο) βρετανικής παραγωγής με μια παρέα που αφού χάσουν έναν φίλο τους σε μια ληστεία, πηγαίνουν προς τιμήν του ένα ταξίδι κάπου στα βουνά της Σουδίας, γιατί το είχαν πει πως θα πήγαιναν όλοι μαζί. Τώρα γιατί στα βουνά της Σουδίας; Δε ξέρω. Εκεί θα χαθούν σε ένα δάσος που κάτι πολύ μυστήριο συμβαίνει, σαν κάτι να τους κυνηγάει, να έχουν οράματα, βρίσκουν κάτι τρομακτικά πράγματα σαν τελετές σε κάποιον δαίμονα, χάνουν και λίγο το μυαλό τους, καλή ταινία σε γενικές γραμμές, δε μπορώ να πω, είχε αγωνία, είχε πολύ σκοτάδι, είχε καλή λύση το όλο μυστήριο, αν βλέπεις θρίλερ να το δεις!

Αν έχεις TikTok σίγουρα θα έχει πεταχτεί μπροστά σου μικρό απόσπασμα ταινίας, έτσι κάπως πέτυχα μια πολύ πολύ παλιά (ορθόδοξη και τίμια) με τον Μάθιου Πέρι, όπου έπαιζε τον δάσκαλο σε ένα σχολείο με πάρα πολύ δύσκολα παιδιά, που όμως αυτός τα πίστεψε και είπε "challenge accepted" και ανέλαβε να τα βοηθήσει να βγουν από το κακό προδιαγεγραμμένο μέλλον τους και να πάνε ένα βήμα παραπέρα, μέχρι και να ξεφύγουν εντελώς από τις προσδοκίες που είχαν γι' αυτά όλοι και να διακριθούν. Πρόκειται για την πραγματική ιστορία ενός δασκάλου στην Αμερική και μπορείς να τη βρεις δωρεάν στο youtube, στα ελληνικά μεταφράστηκε "Ο θρίαμβος", στο πρωτότυπο είναι "The Ron Clark Story", η βαθμολογία της είναι 7,2 στα 10. Εμένα πάντως, τέτοιες ταινίες των 90s με κάνουν να αισθάνομαι ένα τσικ καλύτερα.

Ταινίες στο ραντάρ μου:

Είδα την καλύτερη σειρά της χρονιάς!

Επιστροφή (όχι δυναμική, καθόλου, ούτε λίγο τόσο δα) στις σειρές, που φαίνεται πως είχα κάπως μπλοκάρει (series block; υπάρχει τέτοιο πράγμα;) με την υπεροχοφανταστική μικρή σειρά Shrinking ή όπως μεταφράστηκε "Η θεραπεία ξέφυγε", που παίζει στο Apple TV (δε ξέρω πού παίζει στη χώρα μας) με Jason Segel (τον Μάρσαλ), Christa Miller (η γυναίκα του Κοξ στο Scrubs) και ο Harrison Ford (ο φάκιν Χάρισον Φορντ, ρε φίλε!)... και άλλοι που μπορεί να ξέρεις. Μπορεί αυτή η σειρά να είναι το χάιλαϊτ του μήνα, τόσο πολύ μου άρεσε. Πέρα του ότι είναι απίστευτη η χημεία που έχουν μεταξύ τους όλοι ανεξαιρέτως οι ηθοποιοί, χειρίζεται άψογα μια απώλεια (τόσο που να την αντέχω κι εγώ), έχει μικρά εύκολα επεισόδια, έχει ψυχολογικές συμβουλές που πράγματι βοηθάνε, είναι αστεία (γέλασα κανονικότατα!), έχει δέσει απίστευτα καλά με τα επεισόδια να μου φαίνονται τελικά λίγα, της βάζω 10 στα 10 (στο imdb έχει 8 στα 10, επίσης άψογη βαθμολογία!), φυσικά και έχει ανανεωθεί για 2η σεζόν όπου ελπίζω να έχει και περισσότερα επεισόδια. 

Είδα πως έχει επιστρέψει το How I met your father στο Disney+ με τη 2η σεζόν του που ίσα ίσα που έπιασα λίγο πριν βγει ο Απρίλης με τα πρώτα δύο επεισόδια, αγαπώ τόσο που σε αυτή τη σειρά κάνουν cameo οι ήρωες της original σειράς, αγαπώ που η πρωταγωνίστρια είναι η Hilary Duff και που η αφηγήτρια και μεγαλύτερος εαυτός της είναι η Kim Cattral (η Σαμάνθα της καρδιάς μας!) επίσης έχουν δέσει πολύ καλά οι ηθοποιοί ως παρέα και είναι η κλασσική sitcom με τα μικρά πανεύκολα επεισόδια, η απόλυτη comfort σειρά, που ωστόσο έχει μόνο 5,5 στα 10 στο imdb, όχι και τόσο καλά, από μένα παίρνει σίγουρα περισσότερο, αλλά όχι πάνω από 7. Τα επεισόδια δεν έχουν βγει όλα και θα είναι μάλλον γύρω στα 20, μέχρι μέσα Ιουλίου θα έχουμε κάθε βδομάδα καινούργια οπότε δεν πολυβιάζομαι γιατί θα ξεμείνω. Όμως το βρίσκω πολύ πολύ θετικό που έχει τα διπλάσια επεισόδια από την πρώτη σεζόν, αυτό κάτι λέει (αν σου αρέσει η Hilary Duff να δεις χθες το Younger που είναι υπεραγαπημένο και ολοκληρωμένο! Ναι, σε εσένα μιλάω, Ιφιγένεια!) 

Σειρές στο ραντάρ μου:

Μαγειρικές Ανακαλύψεις

Καλά, δε θα σου πω κάτι που δεν ξέρεις, θα σου πω πως είμαι πάντα μια ακαμάτρα μαγείρισσα με την κουζίνα ακόμη να με τρομάζει αρκετά, αλλά ανακάλυψα τον τόνο (αυτόν που πουλάνε στο σουπερμάρκετ μέσα σε κάτι σακουλάκια που είναι λέει μόνο με νερό) που τον βάζω σε σαλατούλα μαρούλι μαζί με άλλα πράσινα, με βαλσάμικο και κρουτόν και μου ξεκλείδωσε νέο φαγητό. Επίσης ανακάλυψα τις τορτίγιες που μπορείς να τις πεις κρέπες (βέβαια, δεν είναι!) αλλά αν τις γεμίσεις με μερέντα και τριμένο μπισκότο κι έπειτα τις βάλεις λίγο στην τοστιέρα να ζεσταθούν ή αν τις προτιμάς αλμυρές, βάλει λίγο κασεράκι, κεφαλοτύρι και ό,τι άλλο θέλεις και πάλι στην τοστιέρα μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να τρέξουν, είναι ένα παραπολυκαλό σνακ! Και υπάρχουν και τορτίγιες ολικής, για πιο υγιεινό σνακ! 

Συνταγή προς δοκιμή: Η τυρόπιτα στην τοστιέρα, αυτή εδώ η τυρόπιτα συγκεκριμένα, που μου την έστειλε η φίλη Ιωάννα που είναι Ταύρος και ξέρει από αυτά και θα τη δοκιμάσω άμεσα. Πιθανότητες να αποτύχω; Άπειρες! Αλλά οπτικά μου φαίνεται αρκετά νόστιμο και θέλω να το δοκιμάσω!

 

Φτάνει πχια με τα ριάλιτι!

Δε ξέρω γιατί μου το κάνω αυτό, τι όφελος έχω από αυτό, δεν καταλαβαίνω απλά, αλλά βλέπω σχεδόν αποκλειστικά My Style Rocks, δεν χάνω επεισόδιο (στο youtube όμως) και το βράδυ κάθομαι κοντά στο Survivor (αν και αυτό στο youtube το βλέπω περισσότερο γιατί βαριέμαι άπειρα τα αθλήματα!). Θα μου άρεσε να μην σου έχω αυτό για 8ο πραγματάκι και να σου πω κάτι του στυλ "ανακάλυψα ένα φοβερό νέο είδος γυμναστικής" ή "πήγα μια πολύ κουλ εκδρομή" αλλά η αλήθεια είναι μια και είναι στεγνή. Κατανάλωσα πάρα πολύ ριάλιτι και τον μήνα που μας πέρασε. Αυτή είμαι! (Στείλε μήνυμα συμπαράστασης)

Αυτά ήταν τα 8 πραγματάκια του Απριλίου, ο Μάιος αν μη τι άλλο θα είναι ένας πολυέξοδος μήνας για το σπίτι μας, με γάμους, τη γιορτή του Κωνσταντίνου (την πρώτη επίσημη γιορτή του Κωνσταντίνου), έκθεση βιβλίου και προγραμματισμένα ταξίδια στη Θεσσαλονίκη, γενέθλια και τον εκκαθαριστικό του ρεύματος, ελπίζω βέβαια μέσα σε όλα αυτά σε όμορφες στιγμές και πολλά πάρα πολλά λουλούδια!

0 σχόλια