Ultimate Christmas Bucket List (2023)

Ή πράγματα που θέλω να κάνω τις φετινές γιορτές για την απόλυτη χριστουγεννιάτικη εμπειρία! Φυσικά η απόλυτη χριστουγεννιάτικη εμπειρία θα ήταν να μπορέσω με κάποιον τρόπο μαγικό να ξαναζήσω κάποια παιδικά μου Χριστούγεννα α λα Σκρουτζ, ή να τα ζήσω σα να ήμουν παιδί.. Οπότε χωρίς αυτό το δεδομένο, ας κάνω μια ακόμα κουβαδολίστα! Κάνε κι εσύ!


Να δω μια αγαπημένη χριστουγεννιάτικη ταινία

Θα έχεις κι εσύ κάποια που αγαπάς λίγο παραπάνω και ίσως βλέπεις κάθε Χριστούγεννα. Για μένα αυτή είναι το Holiday και θέλω πολύ να τη δω ΚΑΙ φέτος και κάθε χρονιά. Δεν τη βαριέμαι ποτέ. Θέλω το σπίτι της Κέιτ Γουίνσλετ στην Αγγλία! Το θέλω!

Να διαβάσω ένα πιο παιδικό βιβλίο

Επίσης αγαπημένη συνήθεια να διαβάζω βιβλία λίγο πιο... παιδικά μέσα στις γιορτές. Συγκεκριμένα και όπως σου έχω ξαναπεί, διαβάζω σίγουρα (κι εφόσον όλα είναι καλά) ένα βιβλίο από τη σειρά της Νάρνια. Επίσης παλιά διάβαζα κι ένα του Αρτέμη Φάουλ, ώσπου τελείωσαν τα διαθέσιμα μεταφρασμένα και τώρα έχω μια μικρή ελπίδα πως θα τα ολοκληρώσουν γιατί απ' ότι είδα άρχισαν επανέκδοση! Θέλω το παιδικό βιβλίο που θα διαλέξω να διαβάσω να μπορέσω όσο πιο γρήγορα γίνεται, αν γίνεται και με τη μια ακόμα καλύτερα!

Χριστουγεννιάτικο social media detox

Το σκεφτόμουν από το καλοκαίρι που έκανα το πρώτο μου detox από τα social πως γύρω στις γιορτές των Χριστουγέννων θα το επαναλάβω. Να σου πω την αλήθεια μπορεί και αυτό από μόνο του να με κάνει να νιώσω πλήρως τα Χριστούγεννα όπως ακριβώς τα θέλω. Θα με βοηθήσει ΚΑΙ αναγνωστικά. Το προγραμματίζω για παραμονές Χριστουγέννων, ανήμερα και δεύτερη μέρα, αντίστοιχα και την Πρωτοχρονιά. Ίσως και περισσότερο; Θα δω...

Να φάω πολύ και οικογενειακά

Εντάξει, κάπως σίγουρο πως θα υπάρξει πολύ πολύ φαΐ και αυτές τις γιορτές, χωρίς ντροπή και προσοχή, ελπίζω μόνο να με χωράνε όλα αυτά τα ρούχα που μου αγόρασα και μετά τις γιορτές γιατί θα είναι κρίμα! Θέλω οπωσδήποτε ρολό κοτόπουλο ή και χοιρινό και ΠΟΛΛΗ πατατοσαλάτα!

Θέλω επίσης να χορτάσω κουραμπιέδες και μελομακάρονα, με σοκολάτα παρακαλώ. Μέχρι σκασμού!

Να φορέσω κάτι χριστουγεννιάτικο
(και πολύ κιτς!)

Που έχω φέτος, χάρη στην Secret Santa μου τη @zizeloni ένα ζευγάρι σκουλαρίκια-χριστουγεννιάτικες μπάλες, που θα φορεθούν ανήμερα και ίσως και την επόμενη μέρα. Μπορεί να φορεθούν κι εκτός σπιτιού! Ναι, αμέ! Φυσικά θα φορεθούν πολύ και οι χριστουγεννιάτικες κάλτσες μου, αφού ούτε και φέτος δέησα να μας πάρω άσχημα χριστουγεννιάτικα πουλόβερ!

Να κοιμηθώ πολύ

Να χορτάσω ύπνο, τουλάχιστον τις μέρες που θα είναι αργίες και δε θα δουλεύουμε, θέλω να κοιμηθώ μέχρι αργά και να μη σηκωθώ βιαστικά. Φυσικά κάτι τέτοιο οριακά αποκλείεται όταν έχεις ένα δίχρονο, αλλά μπορώ να ελπίζω και να το φαντάζομαι, ε; Μπορώ!

Να πιω τον καφέ μου ζεστό 

Στο σπίτι. Με την κουβερτούλα μου αγκαλιά και το δέντρο και ζέστη! Να πιω και ζεστή σοκολάτα (που ποτέ δεν πετυχαίνω, αλλά έχεις δει κάτι συνταγές ζεστής σοκολάτας στο ίντερνετ που την κάνουν σε κατσαρολάκι και βάζουν μέσα και βανίλια και κανέλα *μπλιαχ* και άλλα πολλά; το σκέφτομαι, χωρίς την κανέλα προφανώς!)

Να ανοίξουμε τα δώρα μας ανήμερα των Χριστουγέννων

Το πρωί. Όπως στις ταινίες που τα ανοίγουν Χριστούγεννα και όχι Πρωτοχρονιά. Έχουμε ήδη μερικά, υπάρχουν και κάποια που πρέπει να τυλιχτούν. Ελπίζω να αρέσει αυτό που διάλεξα στον μικρό Κωνσταντίνο... είναι μια πίστα της Hot Wheels που είναι πλυντήριο αυτοκινήτων και μου φάνηκε πως θα του αρέσει.

Να παίξουμε επιτραπέζια

Που θα μπορούσαμε να παίζουμε όλο το χρόνο, αλλά δεν το έχουμε κάνει συνήθεια (άσε που είμαστε και πάρα πολύ κουρασμένοι συνήθως για να κάνουμε το οτιδήποτε πέρα από το να αποκοιμηθούμε στον καναπέ). Αλλά λίγο Monopoly Άρχοντα των Δαχτυλιδιών θα έπρεπε να παίξουμε έστω μια φορά.

Να δούμε φίλους από μακριά

Που ελπίζω να μας έρθουν τα κορίτσια από τη Θεσσαλονίκη με τα "αδερφάκια" του Κωνσταντίνου, θα έρθουν σίγουρα και φίλοι από άλλες πόλεις, ΔΕ θα έρθουν οι φίλοι του εξωτερικού γιατί ήρθαν άλλες φορές, ούτε και η Ιφιγένεια θα έρθει αυτές τις γιορτές γιατί έχει έναν μικρούλη πολύ πολύ μικρούλη.

Να επισκεφθούμε φίλους

Τώρα μέσα στις γιορτές που δε θα δουλεύουμε όλοι νύχτα μέρα, ίσως βολέψει και πάμε κι εμείς κάποια επίσκεψη σε φίλους που έχουμε να δούμε πολύ πολύ καιρό.

Να κάνουμε βόλτα στην χριστουγεννιάτικη πόλη 

Να επισκεφθούμε όλα τα γιορτινά που ΔΕΝ έχουμε φέτος στην εξωτική Κατερίνη, καθώς άλλαξε ο δήμαρχος και μάλλον ο προηγούμενος το πήρε κατάκαρδα και μας έχει βουτήξει στο σκοτάδι και την προχειρότητα... Κάποτε είχαμε εκδηλώσεις, τώρα έχουμε τα βασικά και απολύτως απαραίτητα και λέμε κι ευχαριστώ. Αυτά τα βασικά και απολύτως απαραίτητα, θέλω να τα χορτάσουμε (δε θα ΄ναι και τόσο δύσκολο εδώ που τα λέμε...) ιδανικά τρώγοντας και κάστανα, αλλά αυτό είναι άλλο παλιό και ξεχασμένο έθιμο!

Να κάνουμε βόλτα με το αυτοκίνητο και να δούμε τα στολισμένα σπίτια

Ακούγοντας χριστουγεννιάτικη μουσική και πίνοντας ζεστή σοκολάτα. Λατρεύω τα όμορφα στολισμένα σπίτια, αν και δεν έχω στολίσει το δικό μας, γιατί δεν το αγαπώ και τόσο για να το στολίσω κιόλας. Και γιατί ώρες ώρες είμαι εντελώς σάπια και δεν ξεκουνιέμαι!

Να αγοράσουμε κάτι χριστουγεννιάτικο για φιλανθρωπικό σκοπό

Που παλιά γινόταν κάποια event στην πόλη μου και θέλω να το ψάξω αν και πότε θα γίνουν και φέτος, ώστε να προσθέσω μερικά ακόμη πραγματάκια στα δώρα μου.

Να πούμε τα κάλαντα και να μας πουν τα κάλαντα

Άκου τώρα να σου πω πώς την έχω πατήσει. Ο μικρός Κωνσταντίνος δε μιλάει ακόμη ώστε να μπορεί να πει τα κάλαντα. Εμένα δε μου αρέσει να τραγουδάω επ ουδενί! Τα σόγια περιμένουν τον μικρό Κωνσταντίνο να τους πει τα κάλαντα. Το βλέπεις πώς πάει, έτσι; 

Από την άλλη, αυτό που περιμένω κάθε μα κάθε χρόνο, είναι τις παραμονές Χριστουγέννων που βγαίνει μια ομάδα ατόμων της Ευαγγελικής Εκκλησίας της Κατερίνης (που είναι νομίζω η πιο μεγάλη στην Ελλάδα) και λέει τα κάλαντα το απόγευμα σε κάποια συγκεκριμένα σπίτια, από τη γειτονιά μας περνάει γύρω στις 6 και είναι από τις πιο αγαπημένες μου χριστουγεννιάτικες παραδόσεις! Αν ΔΕΝ τους ακούσω μια χρονιά, θεωρώ λίγο χειρότερα εκείνα τα Χριστούγεννα.

Να πάμε μια εκδρομή κάπου χριστουγεννιάτικα

Θα μου άρεσε πολύ να πηγαίναμε μια μικρή εκδρομή εκτός νομού, είτε προς Δράμα και Ονειρούπολη, είτε προς Τρίκαλα και Μύλο των Ξωτικών. Ωστόσο είναι κάτι που κάναμε παλιά οικογενειακά και δε ξέρω κατά πόσο θα μου είναι εύκολο...

Θα αρκεστώ να επισκεφθούμε το χριστουγεννιάτικο Λιτόχωρο και να φάμε πουτίγκα στο αγαπημένο μου ζαχαροπλαστείο.

Να δούμε χιόνι

Αυτό θα ήταν το πιο ιδανικό για τα Χριστούγεννα και τις γιορτινές μέρες. Ίσως αν πάμε κάπου προς το βουνό να δούμε λίγο χιόνι. Όχι, βέβαια, με το Fabia!


Να καθίσω δίπλα σε τζάκι

Και να διαβάσω, αλλά επειδή το τζάκι που ονειρεύομαι δε θα είναι στο σπίτι μας, αφού δεν έχουμε τζάκι εμείς. Ούτε καν σόμπα. Ας καθίσω απλά δίπλα σε τζάκι. Αναμμένο. Και να είναι Χριστούγεννα!

Να γράψουμε γράμμα στον Αϊ-Βασίλη

Βάζω αυτό εδώ τελευταίο, γιατί ο Άγιος Βασίλης τα δώρα τα έχει ήδη φέρει, θα τα ανοίξουμε όπου να 'ναι, αλλά γιορτάζει την Πρωτοχρονιά, οπότε δε θα αγχωθώ, θα γράψουμε ένα γράμμα μαζί με τον Κωνσταντίνο και θα ζητήσουμε αυτά που αγαπάει. Κι ίσως ο Άγιος Βασίλης στείλει πίσω κι εκείνος ένα γράμμα στον μικρό Κωνσταντίνο... όπως έκανε κάποτε στα παιδιά του κυρίου Τόλκιν. Μπορεί. 

Αυτή ήταν η απόλυτη χριστουγεννιάτικη κουβαδολίστα μου για φέτος, ίσως όχι μόνο για φέτος αλλά για κάθε Χριστούγεννα. Αυτά είναι τα βασικά κι όλα τα υπόλοιπα είναι επιπλέον. Πάνω απ' όλα θέλω να περάσουμε όμορφα, με υγεία και χωρίς μαυρίλες χριστουγεννιάτικες. Γιατί κι αυτές τις αισθάνομαι ήδη και προσπαθώ πολύ να μου ρίξω χρυσόσκονη στα μάτια (ψωνίζοντας κυρίως!)

Καλά Χριστούγεννα σου εύχομαι, σε σένα και την οικογένειά σου!

0 σχόλια